DůmCZ

XXX.XXX.89.231
Dobrý den,
chci se zeptat jakou síť použít na ovce zda 90cm nebo vyší 106,108.
A která z těchto síťí v odkazech je lepší? Nebo kterou síť používáte vy?
1) PREMIUM: http://www.almvizovice.cz/vodive-site/vodiva-sit-pro-ovce-premium
2) OVINET: http://www.almvizovice.cz/vodive-site/vodiva-sit-ovinet
Předem díky za odpovědi.A rady :D.
Dobrý den, ja osobně mám doma 4 sítě http://www.almvizovice.cz/vodive-site/vodiva-sit-ovinet 108 cm a spokojenost.
DůmCZ

XXX.XXX.89.231
Ok ještě se poohlížím po sítích na webu... Driml
DůmCZ
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat jakou síť použít na ovce zda 90cm nebo vyší 106,108.
A která z těchto síťí v odkazech je lepší? Nebo kterou síť používáte vy?
1) PREMIUM: http://www.almvizovice.cz/vodive-site/vodiva-sit-pro-ovce-premium
2) OVINET: http://www.almvizovice.cz/vodive-site/vodiva-sit-ovinet
Předem díky za odpovědi.A rady :D.
Dobrý den záleží i na tom jaké máte plemeno, pozemky ( roviny, kopečky, členité...), kolik hodláte investovat na jak dlouho a co od toho očekáváte?
DůmCZ

XXX.XXX.89.231
bischof.vlastimil
napsal(a):
Dobrý den záleží i na tom jaké máte plemeno, pozemky ( roviny, kopečky, členité...), kolik hodláte investovat na jak dlouho a co od toho očekáváte?
Mám kříženky pelemene ovce Vřesové. Pozemky jsou rovné, no investovat... radši bych pro začátek trochu méně a pak jestliže by se mi to osvědčilo koupil třeba i lepší.Na jak dlouho? No tak jako na výpas aby se to dalo přesouvat. Očekávání jsou taková že chci i síťe dát kolem uzl. pletiva v časti zimoviště, aby mi malá jehňata neprolezla jako už jsem někde zminoval mám toto uzl. peltivo-http://www.e-pletivo.cz/obchod/lesni-ovci-pletiva/ovci-pletiva/ovci-uzlikove-pletivo-120cm/ sice tam píšou že tím neprolezou ale to jsem si také myslel dokat jsem to viděl pouze na webu a né v realitě tetkom. mám už velké ovce ale jehňata budu mít na jaře příštího roku.
DůmCZ

XXX.XXX.89.231
bischof.vlastimil
napsal(a):
Všem chovatelům říkám že sítě nejsou příliš vhodné pro rohate zvířata.
Pokud to chcete před uhlíkové pletivo, raději bych volil možnost lanka nebo jiného vodiče na, předsazenych, izolatorech.
Tak ještě popřemejšlím.A uvidíme jakou možnost zvolím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
mám dotaz jako zadávající máme od 1.1.2017 v pronájmu dalších 2,5ha a chtěli bychom využít sítě pouze cca 2-3ks tj.100-150m a pak přemisťovat a dotaz zní jaká je lepší z hlediska kvality/instalace/vodivosti...lepší ? Ostatní pastviny máme oploceny pletivem tato se, ale nebude oplocovat majitel to nesvolil (zatloukat kůly) S ohradníkem máme zkušenosti máme předsazený před pletivem.děkuji za jakou koliv reakci
1)https://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=638&q=Ovinet+ov%C4%8D%C3%AD+s%C3%AD%C5%A5&oq=Ovinet+ov%C4%8D%C3%AD+s%C3%AD%C5%A5&gs_l=img.3...92.3840.0.3911.12.1.0.11.0.0.205.205.2-1.1.0...0...1ac.1.64.img..0.0.0.0_u9Z3kg5To
2)https://www.google.cz/search?q=Titan&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiJ1-vTr8zQAhXI1iwKHRe-D4sQ_AUICCgB&biw=1366&bih=638#tbm=isch&q=Titan+ov%C4%8D%C3%AD+s%C3%AD%C5%A5
3)https://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=638&q=Kombi+ov%C4%8D%C3%AD+s%C3%AD%C5%A5&oq=Kombi+ov%C4%8D%C3%AD+s%C3%AD%C5%A5&gs_l=img.3...165.3981.0.4110.12.6.1.5.0.0.304.1065.0j5j0j1.6.0...0...1ac.1.64.img..0.5.803...0j0i30k1j0i19k1j0i30i19k1j0i8i30i19k1j0i8i30k1.A6HlcS2ZM1M.

Kupuji vzdy radeji vyssi nez nizsi, s dvojitym hrotem.
Co já mám zkušenosti s ovcemi, tak elektrický ohradník respektují velice dobře, takže ovce, pro které nebyl problém překonat pevnou ohradu přes jeden metr, tak v případě elektrického ohradníku nepřeskočily ani nějakých 70 cm, pokud ale mermomocí chcete kupovat vyšší síť, tak myslím že ALM Vizovice nabízí až nějaký 145cm.
Taky mě napadlo dát úplně nahoru jen drát s elektrikou.Jedna koza má od pletiva stále potrhané vemeno a stejně ji to neodradí.
Síť by se mi hodila i na jednoduché prodloužení ohrady, takový kus zarostlého pozemku ostružiním a vrbami, aby nemusela by být zapojená do obvodu.Nevím jestli je to k pochopení.
Síť bych stejně na jaře musela pořídit pro oveny na jinou pastvinu v KRNAPU.
Já právě ty sítě nemám vůbec ráda. Sice je s tím super manipulace, kdykoliv to jde smotat a přemýstit, ale je tam velké riziko uškrcení zvířete, když se do toho nějaké zvíře zamotá (a je jedno jestli jde ven ovce nebo dovnitř srna), tak to strhne komplet celou tu síť, dost špatně se to dole šponuje, takže se to většinou dotýká dost země...no raději mám klasickou elektrickou ohradu sestavenou z kůlů a drátů.
To by mě zajímalo, kolik chovatelům a za kolik let se stalo, že by se mu zvíře uškrtilo.Z toho mám obavy.Ale já jsem doma a ohradu mám u domu, takže stále vím co se venku mezi zvířaty děje, ale stane se, že i kozy s obojkem se někde můžou zaseknout a i v klasickém pletivu.
Jinak co použít v klasickém náletovém lese-zarostlé pastviny v prudkém kopci?
Zatloukat kůly a táhnout pletivo možné nebude.
Tak to je varianta, kterou jsme použili před deseti lety jako první, ale ovce tím bez problému proběhly.Je pravda, že nebyli ostříhané...ale v té době jsem ještě ovce sama nestříhala, takže než dorazil střihač tak jsme oplotily pletivem celé 3ha.
Momentálně je ohrada už celá i s kůlama v háji a příjde mi z důvodu času efektivnější ta síť, která by šla přesouvat a nepást na jednom pozemku najednou.
Co se týče těch náletových pozemků v krnapu, tak zatím zjišťuju jen jak by to šlo reálně provést než se do toho pustím.
No mě se při použití sítí uškrtily dvě ovce a od jiného chovatele jsem dostala 4 sítě, že je nechce, že už přišel o 7 kusů uškrcením...tož jen má zkušenost.
Jinak já mám ohrady ve velkém svahu, traktorem či jinou technikou nedostupné, pasu tam koně a ovce a pouze v elektrických drátech. Už teda máme vymakanější ohradu - železné rohové sloupy, plastové vzpěry, plastové tyčky, napínáky, vajíčka, izolátory...brány máme dřevěné. V místech kde to bylo moc zarostlé, tak se prostě prořezala cesta a dal se ohradník.
jp-u

XXX.XXX.53.8
Pasu v elektrickém ohradníku už 7 let a úhyny minimální. Základ je na začátku ohlídat, aby se zvířata dozvěděla, že je v tom proud, pak už si dají pozor. Jednou mi uhynulo jehně ve svahu, nějaká potvora koza ho do ohrady natrkla a přepadlo zádama s kopce, ohradník kopal a dolu nepustil aby se převrátilo na nohy. A jedna blbě zamotaná notorická podlejzací jehnice. Když ovce vědí, že v tom proud není, tak strkají hlavu skrz, maximálně jim to vytrhne známky, pokud je něco blbě nevyruší.

Sítě jsou na prd. Par jsem jich měl a rychle jsem se toho zbavil. Ve zdejšim členitym terenu mi tyčky nikdy nevycházely tam, kde bych je potřeboval a spodek sítě mi nikdy nešel pořádně dopnout. Nedá se s nima kopírovat teren. Pár kůzlat se mi do toho i na rovině zamotalo a než jsem to zjistil tak bylo skoro po nich. Od tý doby pasu v ohradníku. Používám 3 řady lanka a kde je větší výskyt lidí a psů, tak tahám 4 a nehledě na to, mám ohradník postavenej prakticky stejně rychle jako kdybych dával síť.
Bekkky

XXX.XXX.49.174
Ahoj, snad někomu pomůže při rozhodování co k sítím můžu ze zkušenosti říci:
Jsou flexibilní, ideální na menší ohrady, které přesouváte často. Efekt pro zvířata je v tom, že mají pořád čerstvou pastvu, kvůli parazitům a paznehtům je to zásadní, investice do sítě se pak vrátí v podobě zdravých zvířat. Zvířata jsou v sítích také poměrně bezpečná proti psům a dnes možná už i liškám a vlkům
Je ale třeba si manipulaci se sítí trochu nacvičit, ze začátku to trvá déle a také sítě dobře balit a skladovat. Pokud nemáte čas síť pravidelně přemisťovat a kontrolovat, pak bych raději volila větší ohradu s dřevěnými kolíky a ohradníkem 3-4 řady.
K typu sítě:
Osobně mám radši sítě Ovinet, lépe se balí (hlavně v chladnu, kdy je plast tužší), jsou lehčí a trvanlivější, lépe se přizpůsobí terénu. Také dobře zabalené zaberou méně místa v autě. Na rovném pozemku se dá postavit čtvercová ohrada ze 4 těchto sítí, když už je trochu natrénováno zhruba za 30-40 minut. Pokud děláte nepravidelný tvar, trvá to déle.
Sítě kombi jsou dobré, pokud přesouváte méně často a také pokud máte více jehňat, nezamotávají se do nich resp. snáze se samy vymotají. Tyto sítě se ale více opotřebovávají při denním přesouvání a v zimě za mrazu jsou hodně tuhé.
Zcela zásadní pro manipulaci se sítěmi je ale:
mít kvalitní ohradníkový zdroj na delší ohrady který dává aspoň 6-7.000 V a pořádný uzemňovací kolík
do rohů ohrady umístit vypínací kolíky s nevodivými lanky a pořádně vypnout, pokud děláte nepravidelný tvar dát více kolíků na vnější rohy a když pole sítě délkově nevychází, dají se sloupky přikoupit (my už máme ze starých sítí, které dožily) provléknout oky sítě a v tomto místě síť zalomit. Pokud máte písčitějsí půdu, je třeba počítat s tím, že se vidlice můžou za deště a větru uvolńovat a celá strana ohrady pak snadno povolí když není dost vypnutá.
Když stavíte ohradu ve vyšší trávě, je třeba si linii sítě nejprve vyšlapat a nebo projet koly auta. Pokud udržujete pastvinu křovinořezem, sbírat ořezané větvičky z keřů, protože když nesete rozbalenou síť nachytají se a je to práce na hodiny (jednou jsme si nechali pastvinu vysekat od "profíka" a pak jsem dvě sezony vymotávala větvičky ze sítí)
pokud ovce a jehňata přivykáte na sítě dát v počátku zdroj na maximální výkon a často kontrolovat, za 3-4 dny se to naučí i nejhloupější beránek .
Co se týká výšky sítí, pro ovce nám 90 cm stačilo, kozy máme ve stádě také ale drží se s ovcemi. soused co má jen kozy nedaleko od nás kupuje 120cm. Sítě jsou ale pak těžší, což mě osobně při každodenní manipulaci vadí. Pánům to určitě vadit nebude.
Tak snad se bude někomu hodit
Dobrý den, děkuji za informace.
Tak jsem se skoro už rozhodla pro výšku 145 od alm vizovice...jinak je to docela velkej fin. rozdíl kdyby stačilo těch 90, nebo 108cm, ovcím by to stačilo.
Kde kupuje váš soused tu 120?Možná by těch 120 kozy přeskočili jen jednou.
Do kvalitního zdroje investovat budu určitě.

Jsem si vzpomnel. Kdyz jsem kupoval, paradoxne ty 120ky nejdrazsi, nejakej ten titan. Tak hned po rozbaleni bylo par potrhanejch ok. Takze jestli budete objednavat na dobirku tak pozor. Prodal jsem je jeste ten rok, chlapikoj ze sousedni vesnice s velkou slevou. Jeste bych to promyslel. Jeslti mate pastinvy na stejnym miste, tak si muzete nadelat rohovy a predelovy koliky a pak uz jen tahat jedno lanko a par laminatovejch tycek. Ted treba denne ( 2x ) prepicavam radu dvou lanek prez pastvinu.
Bekkky

XXX.XXX.49.174
Tak se omlouvám za špatnou informaci, soused má také 108cm.
Co takhle zkusit dát nižší síť (108?) a do doby, Než si kozy zvyknou dát ještě vysoké kolíky a na ně nad sítí napnout lanko či pásku třeba 2 řady. Myslím, že se to prostě naučí, že nemají zdrhat.
Něco takového jsem viděla na husy. Také je možné, že je rizikový jen podzim, kdy zvířata chodí na ovoce, jablka atd.
Nejnovější zkušenost se sítí a drátem.
Splašené stádečko divočáků vběhlo do ohrady kterou tvořila síť. Nastal totál zmatek kdy síť povalili asi na třech místech. Jak napotvoru ve směru jejich úprku byla další ohrada ze sítě do které taky naběhli a udělali to samé. Z jedné ohrady prchlo cca200 ovcí, z druhé cca70 ovcí různí majitelé! Jak na největší potvoru vedle mám ohradu já (tři řady drátu) cca 50 ovcí. Další problém že obě cizí stáda jsou bez beranů, narozdíl od mého. Tak si to dovedete představit. Najednou jsem měl v ohradě přes sto ovcí, kdybych nepřišel včas, včetně jednoho majitele, tak mám kolem 300 oveček
Můj postřeh - moje ovce nejdou ani přes drát který leží na zemi, narozdíl od ovcí pasených v sítích, které ležící síť, případně můj ležící drát vůbec neřešily. Určitě to není pravidlo, ale překvapilo mě to.

To by bylo rychlé zvýšení stavu, kam se hrabe každá ovce s trojčaty .
Není třeba důvod i v tom, že Vy máte berana a proto ty ovce tak nejančí? Nehodnotím vůbec, jestli drát nebo síť, v tom se nevyznám.