Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2015 16:49
rarach

XXX.XXX.143.26

Koupila jsem si ovečky neodčervené krásné od pána který najíždí na bio, proto neodčervené.Odjela jsem na dovču a známej kterej měl u nás jednu z oveček je měl pohlídat, týden.Nic neuhlídal nechal skopečka s průjmem 4 dny a nic se nedělo ani nám to nedal vědět.PO návratu skopeček dopadl jak dopadl, měl červy podle rozboru.Hned jsem poslala vzorky na laboratoř a zvířata odčervila.Dva skopečci jsou zjevně v poho ale bela je stále ještě špatná nyní leží a nechce vstát.Průjem nemá a ráno žrala a veter.přijede nejdříve v šest hod a jiný na hos.zvířata není.Co mohu zatím udělat?Děkuji.

7.8.2015 17:01
roklanka

XXX.XXX.46.232

Předně jste je měla odčervit, než jste jela na dovolenou, zvlášť, když jste věděla, že nejsou odčervené.Na zastupujícího krmiče jen svalujete svou vinu. Nepíšete, co ovečkám dáváte, zda jí fungují žaludky, to se pak jen těžko posuzuje.Zkuste jí dát pivo.

10.8.2015 04:49
bischof.vlastimil

XXX.XXX.39.117

Nechápu co má společného BIO a neodčervování?

Trochu to všechno nechápu protože je zde přehráno informací ale skoro žádné důležité. Kdy jste je přivezla, jak dloho to trvá, jaké červy měl Skopeček co dopadl jak dopadl..., co našla kuprolka, čím a kdy bylo to odčervení, jak jsou zvířata chovány a i vědět plemeno někdy pomůže.

11.8.2015 15:36
rarach

XXX.XXX.225.201

Tak ponejprv mi bylo řečeno že se neodčervovat, pouze kdyby dostali průjem, tak je dát na suché.Jsou moje první ovečky a vše jsem řekla než jsme odjeli.Dále mají pastvu a seno, bílý a růžový liz a vodu samo.Občas oves, ale jen na chuť, teď ale nedávám oves.Je to plemeno německá černohlavá a clum forest.Dále je jim 4 měsíce a mají tedy měli 30 kg.Poslány byly dva vzorky a u jednoho byla škrkavka aGiardia, Trichostrongylus a Ostertargia Ale ten už nežije a u toho druhého to je tasemnice TRichostrongylus a trichuris.Od Bely mi dnes došly výsledky ale ta už také nežije.Jsem v práci tak ještě nevímco je ve výsledkách.Odčerveni byli aldifenem, který mi kupodivu dodal právě bača od kterého ovečky máme.Skopeček který měl ve výsledcích škrkavku ještě žije ale jak měl už zdravý trus tak mě včera průjem a vet se vrátí 17.

11.8.2015 15:38
rarach

XXX.XXX.225.201

Jo a Bela do posledka jedla a pila.

11.8.2015 17:30
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

rarach napsal(a):
Tak ponejprv mi bylo řečeno že se neodčervovat, pouze kdyby dostali průjem, tak je dát na suché.Jsou moje první ovečky a vše jsem řekla než jsme odjeli.Dále mají pastvu a seno, bílý a růžový liz a vodu samo.Občas oves, ale jen na chuť, teď ale nedávám oves.Je to plemeno německá černohlavá a clum forest.Dále je jim 4 měsíce a mají tedy měli 30 kg.Poslány byly dva vzorky a u jednoho byla škrkavka aGiardia, Trichostrongylus a Ostertargia Ale ten už nežije a u toho druhého to je tasemnice TRichostrongylus a trichuris.Od Bely mi dnes došly výsledky ale ta už také nežije.Jsem v práci tak ještě nevímco je ve výsledkách.Odčerveni byli aldifenem, který mi kupodivu dodal právě bača od kterého ovečky máme.Skopeček který měl ve výsledcích škrkavku ještě žije ale jak měl už zdravý trus tak mě včera průjem a vet se vrátí 17.

A co myslíte tím "a vše jsem řekla, než jsme odjeli"?
Bavila jste se s vaším známým jak a čím ovce krmil? Nedostaly nějaké přilepšení, které by jim spíš ublížilo? Nedal jim zapařené krmení?
Nemyslím si, že by ovce pošly na začervení, zvlášť když měly parazity jen na jeden křížek, jak píšete jinde. A třicet kg je taky celkem pěkné jehně. Spíš myslím, že jde o chorobu zažívání - nemůžete mít kontaminovanou vodu nějakou bakterií? Dáváte v těhle vedrech čerstvou vodu (já napouštím ráno i večer a nádoby pokaždý umeju smetáčkem)? Taky trochu octa do vody je dobrý dávat.
Foresti se mi zdají hodně odolní, sami máme sedm kříženců a nepamatuju srajdu nebo nějakou závažnou nemoc.

27.8.2015 09:16
rarach

XXX.XXX.232.167

Tak všem moc děkuji za radu, snad je po všem a zbyl nám jeden skopeček a doufám že to tak zůstane.Vrátil se nám veter. a opravdu to bylo stravou, někdo jim dal víc nežli měl a to už se nedozvíme.Jak psal pán tak také měním vodu a v těch vedrech dokonce jsem jim to otočila 3x a dávala jabl.ocet paňáka.No po 10 dnech jsme mu přivezli jehničku abychom u něho nemuseli stále sedět a dělat společnost.Snad to bude dobré, teď je zase veselý a snad to tak zůstane

Přidejte reakci

Přidat smajlík