Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2015 10:43
mexin

XXX.XXX.11.201

Ahoj všem, jsou to asi dva roky co jsme si přivezli kozu, ale už tehdy byla uřvaná a to trvá do dnes.Máme ještě dvě kozy a kozla, ale jenom ona je taková.Nejde kolikrát ani o normální mečení ale skutečně o řev a na to si nejde ani zvyknout jak je to nepříjemné.Nic jí nechybí, mají otevřenou stodolu a mohou jít kdykoliv sami na pastvu, ráno dostávají do jeslí seno a večer doplním, dostávají ječmen, zeleninu že zahrady i pečivo, voda a liz je samozřejmostí.Z ruky nekrmím, sypu jim to (i pečivo) do rozmístěných korýtek.U jednoho koryta by se pobily a víc by toho při přetlačování rozházeli než sežrali.Myslím že jim nic nechybí, ostatní nemeknou ani když mě vidí vyjít z baráku, jenom ta jedna řve neustále.Proč? Byla snad rozmazlovaná (my ji koupili už dospělou a ze samoty, bez společnosti jiné kozy), nebo to je nějaký zlozvyk?dá se to odnaučit?Uvažuju že ji prodám, protože tohle poslouchat je fakt o nervy a nemůžu kvůli ní pomalu ani nechat mimčo spát na zahradě.To už je snesitelnější i ten kouhout který si zakokrhá metr od kočarku, a je zas klid, ale ona řve téměř v kuse, řve i s plnou hubou a to je kolikrát slyšet až do baráku, když chodí někde poblíž.Myslela jsem že než ji prodám (pokud ji za to dřív nezabiju) že si po ní necham na jaře kůzlata a ona půjde pryč, ale nevím, jestli nebudou stejně uřvané po ní, nebo jestli to do od stavu od ní nepochytí a pojede vše nanovo..Tak co s ní?poradíte?

18.8.2015 12:20
moonika

XXX.XXX.159.240

Raz sme zohnali kozičku, mladú 3mesačnú, a tá u nás vydržala pol dňa, to sa nedalo vydržať ten rev, museli sme ju vrátiť. Kamoška od ktorej som ju mala mi vravela že bola urevaná od narodenia, jej ségra bola pravý opak. Bolo jej to tak nejak dané. Skončila na pekáči, nikto by ten rev nevydržal. Píšete že vaša má kolegyne, kolegu a stále reve.. keby bola sama, napíšem že potrebuje stádo, ale v tomto prípade mám obavu že sa to nemení, je to proste taká kriklúňska povaha:( Obávam sa že aj keď ju predáte bude to robiť u nových, ale za pokus to stojí, skúsila by som ju predať do väčšieho stáda.

18.8.2015 12:21
kosta

XXX.XXX.114.1

To mečení se dědí.To je povaha.Nenechávejte si od ní nic na chov mám to za 23let vyzkoušený.

Přesně jak říkáte plnou hubu a řve.Taky jsem občas takovou měla než jsem na to přišla.Zrušit
a nechat si od jiné, která je hodná a je klid.

18.8.2015 13:27
mexin

XXX.XXX.11.201

Takže prodat a nenechat si po ní ani kůzlata.OK.Ono mi od ní ani ty 2,5 L dobrého mléka za ty nervy nestojí.Navíc přeskakuje i el.sítě i když mají bohatou pastvu i s náletovými stromky..prostě je problémová a divím se že jsme to s ní do teď vydrželi, ale nervy mám jenom jedny a trpělivost došla.O těch ostatních ani nevím, nechápu proč tohle střevo musí tak ječet..Ale tak třeba si ji vezme někdo, kdo na to nervy mít bude...nebo někdo hluchej

18.8.2015 14:10
eva.jist

XXX.XXX.178.50

Také jsem před lety měla 2 kozy. Jedna byla uřvaná. Hned ráno začala řvát. Šla jsem proto brzo krmit a dojit. Pak byl pokoj. Odpoledne to začalo znovu, i když měli krmení. Chtěla čerstvé a lepší. Nechtěla jsem ji krmit, když řve. Co teď napíšu, je asi týrání. Měla jsem připravený prut a pohrozila jí. Když to nepomohlo, šla jsem do odrady a párkrát přetáhla. Ohradu jsme měli velikou, tak většinou utekla. Ale pomohlo to. Pak stačilo vzít prut a už byl klid. Dala jsem jim krmení, až byl klid.

18.8.2015 14:33
lilo

XXX.XXX.201.210

mexin napsal(a):
Takže prodat a nenechat si po ní ani kůzlata.OK.Ono mi od ní ani ty 2,5 L dobrého mléka za ty nervy nestojí.Navíc přeskakuje i el.sítě i když mají bohatou pastvu i s náletovými stromky..prostě je problémová a divím se že jsme to s ní do teď vydrželi, ale nervy mám jenom jedny a trpělivost došla.O těch ostatních ani nevím, nechápu proč tohle střevo musí tak ječet..Ale tak třeba si ji vezme někdo, kdo na to nervy mít bude...nebo někdo hluchej

Mam neco podobneho... a mam take pocit ze to je dedicne :).

18.8.2015 15:49
mexin

XXX.XXX.11.201

eva.jist napsal(a):
Také jsem před lety měla 2 kozy. Jedna byla uřvaná. Hned ráno začala řvát. Šla jsem proto brzo krmit a dojit. Pak byl pokoj. Odpoledne to začalo znovu, i když měli krmení. Chtěla čerstvé a lepší. Nechtěla jsem ji krmit, když řve. Co teď napíšu, je asi týrání. Měla jsem připravený prut a pohrozila jí. Když to nepomohlo, šla jsem do odrady a párkrát přetáhla. Ohradu jsme měli velikou, tak většinou utekla. Ale pomohlo to. Pak stačilo vzít prut a už byl klid. Dala jsem jim krmení, až byl klid.

To u nás bohužel neplatí, taky mi už několikrát ujeli nervy že jsem ji jednu lískla, utekla do stodoly nebo pryč a řvala znovu..Teď když ji proužkem, nebo čímkoliv pohrozim, tak se jen vzdálí ale řve a řve a řve...s ní už jsem to vzdala a půjde..

23.8.2015 13:43
kosta

XXX.XXX.114.1

Ještě jsem si vzpomněla jestli není rozmazlená.Chce asi aby jste ji hladili.Stačí jenom chvíli hladit
po hlavě nebo česat kartáčem.Třeba na to byla naučená proto řve.

23.8.2015 22:47
mexin

XXX.XXX.11.86

kosta napsal(a):
Ještě jsem si vzpomněla jestli není rozmazlená.Chce asi aby jste ji hladili.Stačí jenom chvíli hladit
po hlavě nebo česat kartáčem.Třeba na to byla naučená proto řve.

Tím to asi nebude, ona je vyjímka která se u nás nehladí.prostě nechce a ani se nevnucuje.Ona je spíš plašan a jen tak nepřijde a to ani na dojení.Musím ji lákat na pečivo abych ji mohla chytit a podojit.Ostatní dve kozy přijdou na zavolání jménem, nechají se hladit, vyčesávat, u dojení není třeba je uvazovat, nekopou, neutíkaji a neřvou.Jedna mi doslova cpe hlavu do rukou ať drbu..Ta uřvaná na své jméno taky slyší, ale ani za nic nepřijde, pokud nemám neco k zradlu.Když nemám, chytit se nenecha.

Přidejte reakci

Přidat smajlík