Dobrý den,
jsem trochu ve spěchu, ale zoufalá...Poslední 4týdny máme občas štípance po tělě, hlavně v záhybech, pod prádlem, dítě pod plínkou-vždy, když přijdeme od zvířat.Někdy to bylo horší a někdy zase týden dva dobré. Teď jsme ve vypaseném výběhu dělali přístřešek a byla tam samozřejmě stará sláma-zvířata jsou přesunutá-a obě rodiny jsme moc a moc doštípáné. Nejhorší je, že není nic vidět, žádná blecha, nic po vás neleze-jen štípance všude, je to jako horor.Tento týden jde syn do školky a má zádek celý poštípaný a ještě si navíc drbe hlavu. Pořád peru, povlíkám, bojím se, aby to nebydlelo doma, ale nevím co to je, že to není vidět a dělá to takové štípance? Včera jsem to kolem přístřešku postříkala neostomosanem na té prázdné zahradě, protože tam bude bydlet teď jen husa s housaty a slámu spálíme...Mám tady dva arpality, tak dnes postříkám i zvířata -tedy ta, která přijdou. Ale moc uvítám tip, s čím vlastně bojuji-nějaká všenka, roztoč...nevím.
Díky.Z.
Pravděpodobně to budou svilušky, které trápí lidi a letos je jich nadúroda. http://www.zahrada.cz/forum/skudci/svilusky-pod-kuzi-0152/.
Ne, štenice určitě ne, štípance máme jen, když se vrátíme od ovcí a koz a manžel tam chodí třeba jen 2x za měsíc. Navíc jsme dvě rodiny, které máme zvířata společně a domácnost ani nic z ní rozhodně nesdílíme a na bazarech určitě nic nekupujeme.Ne, že bych měla něco proti starožitnostem třeba.
Co se týče těch svilušek, neboli sametek, tak já na to myslela jako první, když jsem hledala na internetu před 3 týdny, našlo mi to taky leda toto.Přišlo mi to tedy normální, že zvířata jsme přesunuli na nové místo, kde je vysoká tráva. Ale proč nás o víkendu tak doštípali v tom vypaseném výběhu, to nevím...pravda, že jsme byli metr dva od plotu, kde už pak vysoká tráva je.Ale je mi divné, že je opravdu nevidíme...
No jo, tak si to čtu vše ještě jednou a ony jsou ty svilušky tak malé, že je vidět nemůžeme..ale já nechci mít všude nějaké larvy pod kůží.A pokud to skutečně nemá nic společného se zvířaty, tak by musely být napadeny všechny zahrady ve vesnici, ne..Asi se budu muset zeptat nenápadně sousedů Zřejmě ty dny, kdy to bylo lepší, byly ty dny po deštích...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to problém, ale není to každý rok ani pokaždé stejné oblasti. Pokud u Vás většina lidí seká trávník na velmi krátko, je docela pravděpodobné, že se přemnožily, protože ve vyšší trávě mají nepřátele, navíc se drží v hlíně, která se tím sekáním nakrátko obnaží. Také jsem to jeden rok zažila a potvrzuji, že je to strašné. Po každém pobytu venku všechno oblečení hned svléknout a do pračky s ním. Hned osprchovat celé tělo. Není to nic, co je vidět, mimo těch pupenců, které strašně svědí a zahojí se až třeba po 2 měsících. Ale stěhovat se nemusíte, nemusíte se bát, že byste si je zavlekli domů. I ze zahrady zmizí, když ji budete mít přírodní. M.
Bohužel, sametky. Většinou se začínají objevovat s příchodem prázdnin a vydrží až do mrazů. Vidět pouhým okem nejsou a jsou prakticky všude v trávě. Ve městech, na vsi, všude. Mám na ně alergii, takže si to každoročně užívám. Repelenty zabírají tak cca na 50%, jak se tím nastříkám, mám kousanců o něco méně, ale na 100% nezabírá nic. Jsou nezlikvidovatelné, vydržte, s mrazy zas zmizí na půl roku samy.
Hmm, to jsou hrozné zprávy.Já stříkala letos čmelíky v kurníku a výborně mi na ně zabral přípravek-níže, kde píšou, že je i na sametky-já se o to nějak nezajímala, co je sametka, hlavně, že bylo po čmelíkách. Tak nevím, jestli to ještě nekoupit a nevystříkat to alespoň okolo ubikace té husy, aby se tam dala jít nakrmit, otevřít, zavřít plus na druhé pastvě v okolí brány, kam nejčastěji s dětmi chodíme krmit.Otázka je, jestli by to nebyli vyhozené peníze, že...zaprší a ono se to smyje a sametky tam znovu nalezou...
Taky v tom odkaze na diskuzi, co mi výše Roklanka poslala, píšou na některé ze stránek, že k přemnožení dochází pouze v okolí slepic nebo jiných zvířat.Vidíte to také tak?Já jen, že za plotem té první zahrady-kde teď zůstala už jen husa, jsou slepice-souseda, tak jestli se neživí i na nich a letos se jim díky počasí hodně daří...
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/postrikovaci-koncentrat-k-likvidaci-cmeliku-cervenych-ptacich-roztocu-milben-xpert-15-g/d-83355/.
Petullka

XXX.XXX.92.87
Dobrý den, jak jste na tom byli loni, zlepšilo se to?
Susue

XXX.XXX.68.214
Haha,od 2015 jsme zazili ruzna leta a podzimy.Sametky tu v kraji proste jsou,se zviraty nijak nesouvisi.Kdyz je sucho a vetrno,je to nejhorsi.Pomuze jen hned se osprchovat po prichodu domu a stejne to neni stoprocentni.Jak prsi,tak nejsou aktivni.