Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda mi sousedi můžou zabránit v chovu ovcí ?
Bydlíme na vesnici kde máme velkou zahradu.Celá naše ulice jsou řadové domky, jenom naši sousedi mají dům v zahradě.Oznamila jsem jim svůj záměr s ovcemi a sousedka mi řekla, že vůbec nadšená není když bude sedět na terase a budou ji zde bečet ovce. O tři zahrady dál jsou ovečky,300 papoušků, několik pávů atd.Chci mít 3 Quessantské ovečky a popř.beránka.Nechci dělat naschvaly, ale mám pocit, že nás sousedi trošku omezují...ani Magnólii jsem nevysadila, protože by jim ráno stínila terasu. Zatím máme dobré sousedské vztahy, ale nemůžu za to, že si postavili barák v zahradě. Díky za rady a zkušenosti.
Ja mam zatim hodne sousedy, take jim vychazim vstric, jsem jedina, kdo ma Quessantky a psy, oni nemaji nic. Je pravda, ze jsem se sousedu ptala na stavbu kulny apod., ale na ovce ne, proste je mam. Kdyz si date nejake tuje nebo podobny nepruhledny blazinec k jejich plotu, nebudou o oveckach ani vedet. Mne beci jen 1 sem tam a kdyz jehnatka volaji na matky a matky na ne, to je hezke, nikdo si nikdy nestezoval - sousedovic deti se ke me chodi na ovecky divat a krmit a tim padem jsme OK. Ani nic nepachne. Jen pozor na hnuj a smer vetru, aby sousedi neplkali. Ja ale vzdycky hnuj hned zahazu cerstvou travou ze sekacky ze zahrady a je to. Snad jsem Vam dodala odvahy se nebat a splnit si prani s minioveckami
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co je to velka zahrada? Jestli to je nejaka nudlicka mezi pozemkama a barakama, tak mozna bude problem. S hnojem jako takovym problem neni a ty vase quesantky toho tolik nenadelaji jako velka zvirata. Jinak zivej plot rozhodne dobry napad, akorat bych to nedelal z tuji. krome toho ze v nich prezimuje kdejaka havet a choroba tak ani nejsou pekne. Dejte tam neco z ceho je i uzitek. Liska, vrby, nejaky ptaci zob atd.
Ano, mam i beranka, ale beran je zticha, ten si jen tise zamruci Zivy plot si zvolte dle Vas, ja take nemam rada hrbitovni rady tuji, ale taky nemam rada sbirat tuny listi, a v zime kdyz pak plot opada, je pres nej videt, takze mam tuje-smrk, smrk z lesa - tuje, borovice z lesa, atd. Ty jen sem tam ostriham a ostipnu a jinak se nestaram.