Dobrý den, chci si kupovat ovce suffolk a budu jim budovat pastvinu mimo dům. Přemýšlím jaké oplocení a i jaká výška je dostačující, aby ji nepřeskočil ani plemenný beran, který ve stádě bude. Myslela jsem na ovčí uzlíkové pletivo o výšce 1m. Myslíte si, že je dostačující? Jak oplocené pastviny máte vy?
Děkuji za váš názor a vaše zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevim jak ostatni chovatele suffolku a velkych masnych plemen. Ale moje suffolky neskacou. Kdyz, tak podlezou. Skacou takove romanovky, kamerunky a krizenci s temahle skakavejma plemenama. Tot moje zkusenost. Vyska 1m je dostatecna i pro dobytek. U ovci jde spis o to mit dost rad ohradniku v rouzmne vzdalenosti. Dulezity je prvni od zeme. Chce to co nejbliz ale zase ne moc pak vam bude zemnit o travu. Prvni drat mam myslim 15cm. Presna cisla muzu doma pomerit. Nekdo radi mit jednu radu uzemnenou aby je to poradne mrsklo. Idealne druha rada odspoda. Kdyz zacne podlejzat, dotkne se zaroven toho pod proudem i zemniciho. Kdyz je sucho nebo ma ovce dost vlny, tak to moc netluce.
Kdyz pletivo, tak pred nej stejne dejte elektriku.

U ovci vetsiny plemen neni problem preskakovani ale prolezani a probihani. Vsak si tady muzete dat vyhledat a pocist si.

A jak ho mate dlouho? Soused ho ma uz par let a je teda dost poskubany a povytahany, takze ma pred nim jednu nebo dve rady lanka. Jehnata to maji jako prolejzacku. Vsechno ma svoje pro a proti. Kdyz jsem zacinal, nakoupil jsem 200m 160cm vysokeho lesnickeho ze udelam aspon vybeh. na konec jsem udelal vsude ohradnik z dratu. Pro pletivo se musi udelat vic sloupku. Na rovnych usecich mam kuly i 10m od sebe a mezi tim dve laminatove tycky.
Suffolky mám a skáčou. Sice mi skáčou přes pletivo, které je už stářím vytahané a prověšené, ale metr skočí naprosto bez problémů a která ten metr neskočí, tak to prostě přeleze a pletivo strhne a tříletý plemenný beran skákal bych řekla, že nejladněji, ten se pletiva ani nedotkl...před pletivo jedině elektrika, jinak začnou zdrhat.

Vidite to, ja jsem za tech pet let cisteho suffolka skocit nevidel ani prez 3/4 metru na podzim kdyz v ohrade vyzrano a zelena travicka za ohradnikem. Vzdycky kdyz pryc, tak podlizt. Nekdy to neni ani tak o plemeni ale o tom co se ovce od druhe nauci :) Ale jak rikate, jedna dve rady lanka pred pletivo a je po starostech, samozrejme dostatek joulu ve zdroji at to praska. Tady se nevyplati moc setrit, clovek si usetri nervy.

Chce to selektovat ne jen na plodnost, zmasilost atd ale i na utikavost a vychcanost :).
Chci se zeptat, jakou branku máte na ohradě z uzlíkového pletiva?
Popř. myslíte si, že toto pletivo je vhodné? http://www.e-pletivo.cz/obchod/lesni-ovci-pletiva/lesni-uzlikova-pletiva-skladem/lesni-uzlikove-pletivo-150cm-12-dratu-drat-1-6mm-z/
díky.

Je. V podstate jakekoli pletivo, jen ne svarovane. stejne pred to dejte elektriku. Pak mate klid.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
My oplocujeme až na hranici abychom nemuseli obsekat zbytky za plotem.