Uživatel s deaktivovaným účtem

Stále navyšuji množství hřebenů a nožů těmi od firmy Heiniger, ale teď jsem stříhal s půjčenými od firmy Wellington a byl jsem překvapenej že držely ostrost déle než jsem zvyklý u těch od Heinigeru, což mě přivádí k myšlence jak je to s jejich kvalitou.
napsal(a):
Stále navyšuji množství hřebenů a nožů těmi od firmy Heiniger, ale teď jsem stříhal s půjčenými od firmy Wellington a byl jsem překvapenej že držely ostrost déle než jsem zvyklý u těch od Heinigeru, což mě přivádí k myšlence jak je to s jejich kvalitou.
Pokud nehledíme na kvalitu vlny, plemeno, sortu vlny, kmity,... záleží i na broušení.
S heinigery jsem udělal třeba na jeden hřeben a 4 vršky 45 ovcí ale ke konci jsem se trápil
Mám nože i hřebeny od více firem no a rozdíly jsou potřeba dlouhodobě sledovat...

Dík, já věděl že se Vy určitě ozvete
To musely být hezky čisté ovce s dobrou vlnou, to si nedovedu představit, že bych jich na jeden spodek tolik ostříhal.
Já jen abych za čas nezjistil, že kupuju Heinigery u kterých by bylo málo muziky za hodně peněz. Ale říkal jsem si, že taková firma by asi nějaké šméčka nedělala. Každou chvíli jezdím okolo Agrotranzu, kde je prodávaj a tak jak jedu okolo, tak si častokrát udělám radost novým vrškem a když mám hodně dobrou náladu tak pořídím i spodek :).
napsal(a):
Dík, já věděl že se Vy určitě ozvete
To musely být hezky čisté ovce s dobrou vlnou, to si nedovedu představit, že bych jich na jeden spodek tolik ostříhal.
Já jen abych za čas nezjistil, že kupuju Heinigery u kterých by bylo málo muziky za hodně peněz. Ale říkal jsem si, že taková firma by asi nějaké šméčka nedělala. Každou chvíli jezdím okolo Agrotranzu, kde je prodávaj a tak jak jedu okolo, tak si častokrát udělám radost novým vrškem a když mám hodně dobrou náladu tak pořídím i spodek :).
U Heiningeru se platí za značku ale i za kvalitu (no a nepočítám Agrotrans ) když je brousím je vidět rozdíl oproti, Beiyuanum, rapidně i v provedení-zpracování.
Dobré jsou pak i Sunbeami, každý si ale udělá svůj názor.
Na začátku jsem měl asi 6 let jen Heiningeri (vršky i spodky), pak jsem koupil pár Listeru no a pak Sunbeami, Bbeiyuany, Hornery,...
ale teď se zas vracím k Heinigeru.
Pro některé chovatele mají levnější nože smysl a někdy i pro střihače.

Dík
Dobrý večer viem že je to trocha od témy ale chcel by som sa Vás spýtať či ste niekto strihali takýmito nožnicami? Mám pár ovečiek strihať viem, ale nemám skúsenosť s takýmito nožnicami preto Vás prosím o radu kúpit či nie?
juraj
napsal(a):
Dobrý večer viem že je to trocha od témy ale chcel by som sa Vás spýtať či ste niekto strihali takýmito nožnicami? Mám pár ovečiek strihať viem, ale nemám skúsenosť s takýmito nožnicami preto Vás prosím o radu kúpit či nie?
Ano stříhala jsem s nimi. Měla jsem ovci svázanou na stole aby sebou moc necukala a kam to šlo tak jsem ji ostříhala a na konec přišel manžel a rozvázal ji a na ten zbytek ji podržel. Měla jsem ale s hustším hřebenem. Oficiálně se to jmenovalo nůžky na stříhání psů. Stříhala jsem s nimi romanovky, ty nemají tak hustou vlnu. To šlo docela dobře. Není to ale takový rovný střih jako po elektrickém strojku. To jsem ale měla jenom 5 oveček. Jak se stádo začalo zvětšovat, tak muž koupil elektrický strojek s motorkem v rukojeti a to už jsem pak přenechala jemu, protože to pro mě bylo moc silné do ruky. Teď si pozveme střihače a manžel stříhá jenom když je potřeba ostříhat nějakého beránka před aukcí.
přezdívka
napsal(a):
Ano stříhala jsem s nimi. Měla jsem ovci svázanou na stole aby sebou moc necukala a kam to šlo tak jsem ji ostříhala a na konec přišel manžel a rozvázal ji a na ten zbytek ji podržel. Měla jsem ale s hustším hřebenem. Oficiálně se to jmenovalo nůžky na stříhání psů. Stříhala jsem s nimi romanovky, ty nemají tak hustou vlnu. To šlo docela dobře. Není to ale takový rovný střih jako po elektrickém strojku. To jsem ale měla jenom 5 oveček. Jak se stádo začalo zvětšovat, tak muž koupil elektrický strojek s motorkem v rukojeti a to už jsem pak přenechala jemu, protože to pro mě bylo moc silné do ruky. Teď si pozveme střihače a manžel stříhá jenom když je potřeba ostříhat nějakého beránka před aukcí.
Myslím si že to děláte rozumně a v minulosti jste postupovali správně, velice si vážím chovatelů jen si střihají sami nebo si střihali, protože ti si pak váží práce jiných...
juraj
napsal(a):
Dobrý den, z těch levnějších variant mám a používám tuto:
www.almvizovice.cz/strihaci-strojky-pro-ovce/strihaci-nuzky-bl-blue.
bischof.vlastimil
napsal(a):
Pro začátečníky doporučuji většinou spodní nůž=hřeben typu OVINA (HEINIGER) ve spojení s vrchním nožem JET ( HEINIGER).
A nakupuji všude možně podle toho co dalšího objednávám nebo potřebuji a jak na to pospíchám.
Moc děkuji, tim rovným hřebenem stříhám, Tak jsem chtěl zkusit ten zahnutý něco jako MACH 9 nebo QUASAR 4(HAINIGER). a narazil jsem právě na rozdílný počet zubů...
vaclavT
napsal(a):
Moc děkuji, tim rovným hřebenem stříhám, Tak jsem chtěl zkusit ten zahnutý něco jako MACH 9 nebo QUASAR 4(HAINIGER). a narazil jsem právě na rozdílný počet zubů...
Popisovat zde střihací, nože, se mi moc nechce... ale je tam daleko vice ukazatelů a hledisek na které se profi střihači dívají a nebo si dokonce nože upravují !
Na MACH zapomeňte to je nůž pro zimní střiž a nutno s ním použít vhodný vrchní nůž.
Quasar je pro Vás asi taky zbytečný.
No a pokud tedy opravdu toužíte po změně můžete zkusit TOPAZ Heiniger -ale pro přesnější rady je nutné znát více informací o strojku ostatních nožích...

Já třeba Ovinu nikdy neměl rád, s Topazem se mi stíhá dobře a u Machu bych se bál, že ovci hodně pořežu, menší počet zubů myslím znamená větší mezery mezi nimi = větší šance že při nenapnuté kůži hned ovci rozpářu.
vaclavT
napsal(a):
Co to bylo za akci? stříháni mě docela chytlo... tak když je příležitost zdokonalit se neváhám... např. byli jsme spolu letos na Zlobici...
Účastníci měli možnost se ptát i vyzkoušet nejen různé druhy mašinek na stříhání ovcí a věci s tímto spojené. (bylo to v neděli před kurzem střihačů na Zlobici).
vaclavT
napsal(a):
Aha a kde se prosím dozvím o takových akcích?
Www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3179688/vybaveni-nejen-ke-strizi-ovci.

VaclavT: Vřele takovou akci mohu doporučit. Zkusil jsem si různé mašinky, brousili jsme nože, dělali rozborku a sborku hlavice, pokecali, hezké to bylo.