Beran s ovečkou se nechtějí mít rádi - jak na ně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2015 17:47
janapiglet

XXX.XXX.12.7

Před dvěma roky jsem vyměnila jehňátko za jiné - ovečku za ovečku, quessantku. Doma je beran a 2 ovečky, kteří přišli najednou, jako mláďata, rok předtím. Když přišla nová ovečka, nejdřív byli s beranem OK, ale v době říje, jí začal trkat, nechtěl jí ani pustit do jejich ovčína, musela jsem jí udělat extra budku vedle, aby nebyla v zimě venku, nakonec do trucboudy ale chodí beran a ona je s ovečkami v ovčíně. Jak jí beran vloni trkal, tak se mu vyhýbá, stále si drží odstup. Letos už by s ní rád měl sex, ale když k ní jde a brouká, namlouvá si jí, ona nechápe a uteče. Jeho to asi štve a když jde třeba ovečka k plotu s holkama na chleba, mrkev a přestane ho sledovat, on do ní praští a fakt hodně, jinak jí nechává být a sem tam si jí zase zkouší namluvit. Dumám, jak ty dva dát dohromady...Ona snad není hermafrodit, jak jsem tu někde četla, ani to neumím poznat. Čekám, že to příroda vyřeší, že až ona bude mít ovulaci, že se snad beranovi sama nastaví a bude klid, ale už je listopad a stále nic...obě její kolegyně už si s beranem užily a on by tak rád ještě tu další
Řešili jste někdy něco podobného?

16.11.2015 06:53
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

No možné je všechno. To chování jenž popisujete může být naprosto normální, pokud se jí narodí jehňata -není to hermafrodit smajlík nově příchozí zvířata se do stáda zapojují hůře. Ale když to na ni přijde tak...

Já jsem například včera, když jsem dal berana do stáda vyděl poprvé skákat jednoho ze svých beranů. Jenže bohužel na ovci u které doufám že je již připuštěná jiný beranem...

16.11.2015 08:12
janapiglet

XXX.XXX.12.7

Já to tu četla, tak jsem čekala, že jí budou trkat, okamžitě jí přijala za kamarádku ta ovce, jejíž jehně jsem za novou vyměnila, ale poslední v řadě, ta jí trkala od začátku a beran jen chodil a koukal. No a ted jí holky nechávají a beran trká. Dneska ráno jako na potvoru jsem poprvé viděla berana a jí, jak spolu jedí seno, čumáčky u sebe asi minutu, pak se on začal dvořit a ona utekla. No - uvidím. Pokud bude na jaře jehňátko, tak to bude Ok.

16.11.2015 14:40
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Třeba se už zadařilo ani jste to neviděla. Taky jsme měli beránka, takový ňouma to byl, skákat ho nebylo vidět a jehňat bylo jako smetí

16.11.2015 15:34
janapiglet

XXX.XXX.12.7

Jojo...snad to tak bude. Náš beran je jinak velký sexoman, on by nejraději tak 40 ovcí a ne 3. Velitelka ovcí, tu vidím s beranem sexovat každý rok, ta nenechá nic náhodě. Nastaví se mu i 7x během chvilky, aby měla jistotu

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2015 17:19

Teda, to jsem nikdy neresil. Pokud ji netluce ze jde do kolen tak se porovnaji driv nebo pozdeji. Dnes jsem rozdelil stado a pustil berany do akce. Suffolk byl o hodne aktivnejsi nez zwartbles. Ale skakat jsem videl oba o sto pero :) S ovcema se letos jeste nevideli, chvili z nich byly vykuleny a pak se na to vrhli :).

16.11.2015 19:29
janapiglet

XXX.XXX.12.7

To víte mastnacku, my mame jen microstado a jsme z mesta, tak vse s nadsenim sleduji Kotoul ovecka udelala asi 2x ale jinak ji beran nechava byt, tak snad ji letos uz osexuje. U naseho berana je hned poznat, se kterou holkou mel sex. Aspon dva dni chodi spolu jak zamilovani, vylezou si na kopecek co maji v ocine a spolecne cumi do dali...no a za par dni on hupsne na dalsi. Vy mate asi velke stado ovci a to musi byt take legrace, kdyz mate berany oddelene a pak vyrazi za holkama a vsichni zacnou dovadet. Nas beran je s holkama porad.

16.11.2015 20:14

janapiglet napsal(a):
To víte mastnacku, my mame jen microstado a jsme z mesta, tak vse s nadsenim sleduji Kotoul ovecka udelala asi 2x ale jinak ji beran nechava byt, tak snad ji letos uz osexuje. U naseho berana je hned poznat, se kterou holkou mel sex. Aspon dva dni chodi spolu jak zamilovani, vylezou si na kopecek co maji v ocine a spolecne cumi do dali...no a za par dni on hupsne na dalsi. Vy mate asi velke stado ovci a to musi byt take legrace, kdyz mate berany oddelene a pak vyrazi za holkama a vsichni zacnou dovadet. Nas beran je s holkama porad.

Kdepak. Zwartbles beran ma 4 holky a suffolk 6. Tyhle mlady kluci se nejak nestydi a skacou i pred obecenstvem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík