Registrace hospodářství 1 kobylka a 2 kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2015 23:54
Miniela

XXX.XXX.184.105

Zdravím Vás. Máme 2 kozy (jedna má známky v uších) druhá je bez a 1 starší kobylku. Nemáme v plánu nic množit, máme je pro radost. Je tedy dle zákona nutná nějaká registrace? Děkuji

17.11.2015 06:24
bischof.vlastimil

XXX.XXX.51.48

Ano bohužel máte povinnost se registrovat...
www.cmsch.cz/ustredni-evidence/

Ale je to na Vás smajlík

MiškaLussy

17.11.2015 08:07
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Tak v tom případě, nechápu naše sousedy? Mají šest malých ovcí a teď momentálně dvě kozy a kozla, všechno je bez známek a hlavně co se mi nelíbí, že se pasou na malém prostoru, prostě na písku. Z trávy zůstala jen hlína. A takto to u nich je už několik let. Ke mě chodí občas kontroly z krajské veterinární správy na moje anglonubijky, taky kontrola ohledně Statusu, jestli sedí známky, jestli odpovídá počet zvířat, které mám na hospodářství...atd.. A sousedům nikdo nic nevytkne. A zvířata jsou tam hladová, no chudáčci. Sousedi ani žádné hospodářství nezaregistrovali, za tolik let!

17.11.2015 08:17
bischof.vlastimil

XXX.XXX.48.77

Bohužel kde není žalobce tam není soudce a definice týrání zvířat je určená.

17.11.2015 08:22
přezdívka

XXX.XXX.105.195

MiškaLussy napsal(a):
Tak v tom případě, nechápu naše sousedy? Mají šest malých ovcí a teď momentálně dvě kozy a kozla, všechno je bez známek a hlavně co se mi nelíbí, že se pasou na malém prostoru, prostě na písku. Z trávy zůstala jen hlína. A takto to u nich je už několik let. Ke mě chodí občas kontroly z krajské veterinární správy na moje anglonubijky, taky kontrola ohledně Statusu, jestli sedí známky, jestli odpovídá počet zvířat, které mám na hospodářství...atd.. A sousedům nikdo nic nevytkne. A zvířata jsou tam hladová, no chudáčci. Sousedi ani žádné hospodářství nezaregistrovali, za tolik let!

Jasně, že je nikdo nekontroluje, protože úředně neexistují a co neexistuje nejde zkontrolovat. Jedině že by se postaral někdo z okolí a ohlásil je třaba u veterinářů. Teda těch krajských vetrinářů. Myslím, že řadového veterináře to až tak nezajímá. Ten zvíře ošetří jestli má známku v uchu nebo ne. Přece nám bylo vysvětleno, že je to prevence proti nemocem, aby se vědělo, kde je jaké zvíře a možný přenašeč chorob.

ZAČÁTEČNÍKVCHOVUOVCÍ

17.11.2015 08:35
ZAČÁTEČNÍKVCHOVUOVCÍ

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
předem se omlouvám za třeba úplně zbytečné otázky, ale jenom přece se ujistím.
Na jaře se chystáme koupit 2-5ovcí máme 2,5ha louky jako na pasení.Potom bychom chtěli rozrůstat chov. Registrovat to máme v plánu přece jenom se spí lépe z čistou hlavou než starosti co bude další den, jestli vás nikdo napráší nebo ne.
Ale sice je tady na portálu iFauny docela dost vláken o registraci tak jsem z toho pořád jelen.
A proto se obracím na zkušenější chovatele.
Na CMSCH jsem si našel tento lístek - http://www.cmsch.cz/store/registracni-listek-chovatele.pdf ale nevím zda je to lístek jakože na to zaregistrování hospodářství či na tu evidenci těch zvířat.Nebo kde najdu ten formulář k registru hospodářství.

MiškaLussy

17.11.2015 08:46
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Kamarádka, která má ode mě kozičku (je to celkem rázná ženská) tak do mě tlačí, že by to tak nenechala. Už jenom kvůli těm zvířatům. Jejich i našim. Když kozičkám nesu do krmelce seno, tak ty sousedovi chuďata skáčou po plotě, protože jsou hladový. A taky, chlubili se, že pozháněli ovečky po republice, když si je pořizovali a i letos si ještě dvě přivezli, ale co se týká zdraví zvířat, tak to sousedi neřeší. Protože prý ty zakrslé ovečky jsou odolné a nenáročné, tak vlastně nic nepotřebují. Občas slyším, že pokašlávají.. Sousedi snad ani neodčervují. Zeptám se veterináře, třeba něco prozradí. Jenže tomu je taky všechno jedno...

MiškaLussy

17.11.2015 08:52
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

přezdívka napsal(a):
Jasně, že je nikdo nekontroluje, protože úředně neexistují a co neexistuje nejde zkontrolovat. Jedině že by se postaral někdo z okolí a ohlásil je třaba u veterinářů. Teda těch krajských vetrinářů. Myslím, že řadového veterináře to až tak nezajímá. Ten zvíře ošetří jestli má známku v uchu nebo ne. Přece nám bylo vysvětleno, že je to prevence proti nemocem, aby se vědělo, kde je jaké zvíře a možný přenašeč chorob.

Myslíte, že by při anonymním ohlášení a následné kontrole, pak mohli dostat pokutu? Asi by stejně jako prvního podezírali mě..

17.11.2015 09:11
moonika

XXX.XXX.153.153

Ja si myslím že aj ak by dostali pokutu a museli ich zaregistrovať, tvoj problém(z hladiska zníženia rizika prenosu chorôb od nich na vaše) to Miška nerieši lebo to (obávam sa)neznamená že sa teraz o ne budú lepšie starať, jediný efekt podľa mňa bude zhoršenie susedských vzťahov.

17.11.2015 09:15
moonika

XXX.XXX.153.153

Asi jediný pozitívny výsledok by mohol byť ak by tým po udaní sekli a predali ich do lepších rúk...

17.11.2015 09:52
bischof.vlastimil

XXX.XXX.48.77

MiškaLussy napsal(a):
Kamarádka, která má ode mě kozičku (je to celkem rázná ženská) tak do mě tlačí, že by to tak nenechala. Už jenom kvůli těm zvířatům. Jejich i našim. Když kozičkám nesu do krmelce seno, tak ty sousedovi chuďata skáčou po plotě, protože jsou hladový. A taky, chlubili se, že pozháněli ovečky po republice, když si je pořizovali a i letos si ještě dvě přivezli, ale co se týká zdraví zvířat, tak to sousedi neřeší. Protože prý ty zakrslé ovečky jsou odolné a nenáročné, tak vlastně nic nepotřebují. Občas slyším, že pokašlávají.. Sousedi snad ani neodčervují. Zeptám se veterináře, třeba něco prozradí. Jenže tomu je taky všechno jedno...

Bohužel tady to taky párkrát v některých vláknech padlo:
Odolné, nenáročné, ...

A pak si to někteří špatně vyloží smajlík

Jenže ovce-všechno potřebuje své!

17.11.2015 09:55
bischof.vlastimil

XXX.XXX.48.77

ZAČÁTEČNÍKVCHOVUOVCÍ napsal(a):
Dobrý den,
předem se omlouvám za třeba úplně zbytečné otázky, ale jenom přece se ujistím.
Na jaře se chystáme koupit 2-5ovcí máme 2,5ha louky jako na pasení.Potom bychom chtěli rozrůstat chov. Registrovat to máme v plánu přece jenom se spí lépe z čistou hlavou než starosti co bude další den, jestli vás nikdo napráší nebo ne.
Ale sice je tady na portálu iFauny docela dost vláken o registraci tak jsem z toho pořád jelen.
A proto se obracím na zkušenější chovatele.
Na CMSCH jsem si našel tento lístek - http://www.cmsch.cz/store/registracni-listek-chovatele.pdf ale nevím zda je to lístek jakože na to zaregistrování hospodářství či na tu evidenci těch zvířat.Nebo kde najdu ten formulář k registru hospodářství.

Www.cmsch.cz/registrace/.

ZAČÁTEČNÍKVCHOVUOVCÍ

17.11.2015 10:14
ZAČÁTEČNÍKVCHOVUOVCÍ

XXX.XXX.89.231

bischof.vlastimil napsal(a):
Www.cmsch.cz/registrace/.

Děkuji mnohokrát.

MiškaLussy

17.11.2015 10:23
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

moonika napsal(a):
Ja si myslím že aj ak by dostali pokutu a museli ich zaregistrovať, tvoj problém(z hladiska zníženia rizika prenosu chorôb od nich na vaše) to Miška nerieši lebo to (obávam sa)neznamená že sa teraz o ne budú lepšie starať, jediný efekt podľa mňa bude zhoršenie susedských vzťahov.

Mony ahoj, no právě... toto přesně jsem si myslela. Ale taky nemůžu říct, že ty sousedské vztahy máme nejlepší. Když těm jejich ovečkám a kozičkám něco k jídlu přehodím přes plot, tak mě sousedi upozornili, že jím večer pamlsky dávají. A trochu sena prý taky. No a teď to vyvrcholilo tím, že se jím narodilo mimčo a sousedce během těhotenství zjistili toxoplazmózu a ona je přesvědčena, že to chytila od našich koček. Představovali by si, kdyby jsme se odvezli pryč.. No jo, ale máme hospodářství a to se bez koček neobejde. A já kočky nemůžu dát pryč, stodola se bez nich zaplní myšima, teď na zimu. No takže naše vztahy Mony jsou tak na půl.

17.11.2015 11:05
Miniela

XXX.XXX.184.105

Děkuji za info, budu tedy registrovat. Kontrola se může zastavit :) máme vše v pořádku :).

17.11.2015 12:29
moonika

XXX.XXX.153.153

MiškaLussy napsal(a):
Mony ahoj, no právě... toto přesně jsem si myslela. Ale taky nemůžu říct, že ty sousedské vztahy máme nejlepší. Když těm jejich ovečkám a kozičkám něco k jídlu přehodím přes plot, tak mě sousedi upozornili, že jím večer pamlsky dávají. A trochu sena prý taky. No a teď to vyvrcholilo tím, že se jím narodilo mimčo a sousedce během těhotenství zjistili toxoplazmózu a ona je přesvědčena, že to chytila od našich koček. Představovali by si, kdyby jsme se odvezli pryč.. No jo, ale máme hospodářství a to se bez koček neobejde. A já kočky nemůžu dát pryč, stodola se bez nich zaplní myšima, teď na zimu. No takže naše vztahy Mony jsou tak na půl.

Ak jej zistili protilátky, mohla sa s toxopl. stretnúť aj pekne dávno, napríklad v detstve, môžeš jej povedať že polovička populácie má protilátky voči nej takže sa s ňou niekedy stretlo. Je to bežnejšie ako by človek čakal...

MiškaLussy

17.11.2015 13:03
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Když mi to sdělila, tak vypadala jako by měla laktační psychózu. A nařkla mě, že nemůže kvůli našim kočkám jít, ani na dvorek, protože by malou mohla nakazit. Na dvoře mají psa a kočky se k nim dostanou jenom zřídka. Řekla jsem jí, že mám také pozitivní toxoplazmózu, ale ne zajímalo jí to.. Jinak prosím omlouvám se vám všem, tohle téma sem do diskuze nepatří. Tak prosím promiňte.

23.11.2015 15:53
marselino125

XXX.XXX.77.1

Chcem sa spytat je tu niekto zo slovenska kto poziadal o nenavratnu podporu pre mladeho farmara do 40r? chcel by som vediet ake su tam podmienky pri nakupe strojov vraj to musi ist vsetko cez verejne obstaravanie planujem napisat projekt ale zatial co som cital vyzvy a zakony tak je to brutus aby si clovek zamestnal cloveka len na sledovanie toho aby ste dodrziavali podmienky za kazdy blbost vracat peniaze bol by som rad keby mi to niekto priblizil blizsie.

Neregistrovaný uživatel

23.11.2015 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.97

Zkouska.

23.11.2015 20:52
Miniela

XXX.XXX.184.105

Založte si novou diskusi :).

tazatel02

5.1.2016 17:06
tazatel02

XXX.XXX.172.224

Dobrý den, mám jeden dotaz ohledně (do)registrování zvířat. Když mám registrovené hospodářství, mohu si koupit kozy od neregistrovaného chovatele a pak je "doregistrovat" ? Děkuji za odpověď :).

5.1.2016 17:38
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

tazatel02 napsal(a):
Dobrý den, mám jeden dotaz ohledně (do)registrování zvířat. Když mám registrovené hospodářství, mohu si koupit kozy od neregistrovaného chovatele a pak je "doregistrovat" ? Děkuji za odpověď :).

Dobrý večer a máte již na hospodářství kozy? Samozřejmě to jde.

tazatel02

5.1.2016 17:49
tazatel02

XXX.XXX.172.224

bischof.vlastimil napsal(a):
Dobrý večer a máte již na hospodářství kozy? Samozřejmě to jde.

Ještě ne. Právě budu kupovat registrovanou a bojím se, abych se tím neodřízl od levnějších koz bez ušních známek...

5.1.2016 18:15
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Aha tak to moc nechápu (ještě jsem se asi nesetkal s tím aby známky zdražily zvíře).

Tak pokud na hospodářství ještě žádné nemáte (ale při registraci jste je zaškrtl) a teď by jste hned první zvířata dohlašoval z neregistrovaného chovu, by jsem se spíš bál toho aby jste na sebe neupozornil.

6.1.2016 15:07
ika

XXX.XXX.63.75

Já taky první kozy kozy dohlašovala z neregistr, chovu. Je to 5let a zatím nic. Těch neregistrovaných koz je strašně moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík