Kamerunská ovce-prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2015 21:43
Roniček

XXX.XXX.199.61

Dobrý den.Jsem začínající chovatel a chtěl bych poprosit o radu.Mám kamer.ovečku a nemám k ní berana.Za týden jí mám vést k beranovi a chtěl bych se zeptat jestli je připuštění ihned nebo se u berana musí nějakou dobu nechat než se vyvolá říje?Předem děkuji za odpovědi.

21.11.2015 21:52
bischof.vlastimil

XXX.XXX.43.36

Roniček napsal(a):
Dobrý den.Jsem začínající chovatel a chtěl bych poprosit o radu.Mám kamer.ovečku a nemám k ní berana.Za týden jí mám vést k beranovi a chtěl bych se zeptat jestli je připuštění ihned nebo se u berana musí nějakou dobu nechat než se vyvolá říje?Předem děkuji za odpovědi.

No tak pokud má říji a správný den tak to může být, hned, ale to by byla velká náhoda, raději bych ji u berana nechal déle třeba měsíc a půl...

21.11.2015 21:57
Roniček

XXX.XXX.199.61

Děkuji za odpověd.A myslíte si, že vadí když mám ovci menšího typu a beran je větší-myslím tím, že je to ten typ berana s delšíma nohama a já mám ovečku s kratšíma?Já jen jestli by to potom nebyl problém při porodu.

21.11.2015 22:33
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Roniček napsal(a):
Děkuji za odpověd.A myslíte si, že vadí když mám ovci menšího typu a beran je větší-myslím tím, že je to ten typ berana s delšíma nohama a já mám ovečku s kratšíma?Já jen jestli by to potom nebyl problém při porodu.

Při porodu snad ani ne, ale aby mu teď náhodou nepodběhla pod břichem. Nebojte. Oni si poradí.

22.11.2015 15:24
Roniček

XXX.XXX.199.61

No tak to za týden půjdeme zkusit a snad mu zdrhat nebude.

7.10.2016 09:22
alaka

XXX.XXX.91.150

Prosím, chtěla bych se zeptat, čím to je, že některé kamerunky mají kratší nohy, jak píšete. Koupili jsme si 2 ovce a beránka a z beránka vyrostl takový "skrček" - kratší nohy. Myslím si, jestli to nebylo třeba tomu, že jeho rodiče byli včas připuštěni...? Teď co s ním, asi se do chovu moc nehodí :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2016 09:24

alaka napsal(a):
Prosím, chtěla bych se zeptat, čím to je, že některé kamerunky mají kratší nohy, jak píšete. Koupili jsme si 2 ovce a beránka a z beránka vyrostl takový "skrček" - kratší nohy. Myslím si, jestli to nebylo třeba tomu, že jeho rodiče byli včas připuštěni...? Teď co s ním, asi se do chovu moc nehodí :(.

Z berana udělat klobásy a pořídit pořádného

7.10.2016 09:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z berana udělat klobásy a pořídit pořádného

Pořádného berana mám, ale volný bude před vánocemi. Potřebuji obměnit krev, tak se ho, ač nerada musím zbavit. Pujde do klobás nebo na prodej...i když do klobás je ho škoda. Je ochočený, dvoubarevný a stáří 3-4 roky. Březí bylo všech šest ovcí, co s nim byly, z toho dvě měly dvojčata. Tak, kdybyste ho chtěla, můžeme se domluvit.

7.10.2016 11:29
alaka

XXX.XXX.91.150

Ach jo, asi to tak bude třeba

7.10.2016 11:31
alaka

XXX.XXX.91.150

Ještě uvažujeme, jestli berana zas kupovat nebo si raději půjčit... A odkud jste?

7.10.2016 11:59

alaka napsal(a):
Ještě uvažujeme, jestli berana zas kupovat nebo si raději půjčit... A odkud jste?

Posílám Vám soukromou zprávu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík