Roniček
napsal(a):
Dobrý den.Jsem začínající chovatel a chtěl bych poprosit o radu.Mám kamer.ovečku a nemám k ní berana.Za týden jí mám vést k beranovi a chtěl bych se zeptat jestli je připuštění ihned nebo se u berana musí nějakou dobu nechat než se vyvolá říje?Předem děkuji za odpovědi.
No tak pokud má říji a správný den tak to může být, hned, ale to by byla velká náhoda, raději bych ji u berana nechal déle třeba měsíc a půl...
Roniček
napsal(a):
Děkuji za odpověd.A myslíte si, že vadí když mám ovci menšího typu a beran je větší-myslím tím, že je to ten typ berana s delšíma nohama a já mám ovečku s kratšíma?Já jen jestli by to potom nebyl problém při porodu.
Při porodu snad ani ne, ale aby mu teď náhodou nepodběhla pod břichem. Nebojte. Oni si poradí.
Prosím, chtěla bych se zeptat, čím to je, že některé kamerunky mají kratší nohy, jak píšete. Koupili jsme si 2 ovce a beránka a z beránka vyrostl takový "skrček" - kratší nohy. Myslím si, jestli to nebylo třeba tomu, že jeho rodiče byli včas připuštěni...? Teď co s ním, asi se do chovu moc nehodí :(.
Uživatel s deaktivovaným účtem

alaka
napsal(a):
Prosím, chtěla bych se zeptat, čím to je, že některé kamerunky mají kratší nohy, jak píšete. Koupili jsme si 2 ovce a beránka a z beránka vyrostl takový "skrček" - kratší nohy. Myslím si, jestli to nebylo třeba tomu, že jeho rodiče byli včas připuštěni...? Teď co s ním, asi se do chovu moc nehodí :(.
Z berana udělat klobásy a pořídit pořádného

napsal(a):
Z berana udělat klobásy a pořídit pořádného
Pořádného berana mám, ale volný bude před vánocemi. Potřebuji obměnit krev, tak se ho, ač nerada musím zbavit. Pujde do klobás nebo na prodej...i když do klobás je ho škoda. Je ochočený, dvoubarevný a stáří 3-4 roky. Březí bylo všech šest ovcí, co s nim byly, z toho dvě měly dvojčata. Tak, kdybyste ho chtěla, můžeme se domluvit.

alaka
napsal(a):
Ještě uvažujeme, jestli berana zas kupovat nebo si raději půjčit... A odkud jste?
Posílám Vám soukromou zprávu.