Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2015 17:48
rosnička

XXX.XXX.233.183

Zdravím má prosím někdo zkušenosti s prodejem nebo nákupem ovčího mléka ? mám zájemce na jaro na ovčí mléko a nemám ponětí kolik si za něj mám říct ? Děkuji R.

24.11.2015 19:49
bischof.vlastimil

XXX.XXX.37.122

Za litr ovciho 1,10euro do mlikarny na Slovensku. U nas do vyzkumaku kdyz chcou vzorky tak kolem 60, -/litr. Je to i o tom jakou s tím máte práci... Máme tržní hospodářství smajlík

24.11.2015 21:01
rosnička

XXX.XXX.233.183

bischof.vlastimil napsal(a):
Za litr ovciho 1,10euro do mlikarny na Slovensku. U nas do vyzkumaku kdyz chcou vzorky tak kolem 60, -/litr. Je to i o tom jakou s tím máte práci... Máme tržní hospodářství smajlík

Budu dojit jen 2 VF ovečky a mám tu kamarádku co si z toho chce dělat pro sebe výrobky tak at vím kolik ji říct. Ta cena 50 - 60 kč odpovídá mým představám, levněji bych ho nedala to si ho raději zpracuji sama pro vlastní spotřebu. Budu stejně jen oddojovat aby bylo dost pro jehnátka tak jak jsme si o tom již psali.Ještě když už vás tu mám na vlákně, vím že máte s ovcemi velké zkušenosti kolik může dobře živená VF na pastvě + jádro nadojit ? Letos jsem tu měla střihače co ke mě jezdí a ten přijel s tím že má zpoždění protože musel ještě nějaké paní zabít VF ovci protože měla vemeno až na zem dojila 5 l mléka je to možné ? a jehnata špatně pila tak se s tím nechtěla otravovat a nechala ji zabít, když mi to řekl málem mě ranila mrtvice, mě by taková ovce nevadila podojit a nakrmit jehnata z dudlíku času na to mám dost.Dík za zprávu R.

24.11.2015 22:20
bischof.vlastimil

XXX.XXX.37.122

Dobrý večer,
jedno z mích hesel je :, všechno je možné,...
5L je ale podle mě v horní hranici, no a pokud měla hodně povolené, úpony vemene, může to dělat problém ne jen jehňatum...
Otázka užitkovosti je hodně složitá je to vždy závislé na jedinci, krmení, chovu, období, způsobu dojen a četnosti, ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík