Chci postavit nový ovčín pro 4 ovečky je tu někdo kdo ma nějakou skušenost nebo vi o chybach které se dělají jak velký atd...děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

4 oveckam staci pekna bouda kryta ze trech stran. Spis zvazte v jake forme zkrmujete seno, jestli jim nosite kazdy den nebo mate baliky atd. Jestli to pojmout i jako castecny sklad sena a hazet jim nbo pouze jako ukryt pro ne. Musi to vetrat ale ne pruvan.
m.chovatel
napsal(a):
Chci postavit nový ovčín pro 4 ovečky je tu někdo kdo ma nějakou skušenost nebo vi o chybach které se dělají jak velký atd...děkuji.
Zvažte kde jej budete stavět!
Jak bude sloužit? (budou v něm ovce zavřeny od listopadu do března nebo bude stále otevřen)
Bude jen pro čtyři ovce nebo i jejich jehňata?
Jak budete krmit?
Jaké to jsou ovce-plemeno?
...
Zásadní chyba je ta, když se jde na stavební úřad pro povolení ! Jinak je na vás, jestli to bude bouda otevřená, uzavřená, s prostorem pro uskladnění sena, jestli oveny jednotlivě, nebo dohromady, zvlášť "kotec " pro berana, určitě možnost aspoň jednoho chlívečku pro oddělení některé oveny - nemoc, porod... Hlavně to musí být dobře větratelné, bez průvanu. A taky dobře čistitelné - kydání hnoje.
Lukas8

XXX.XXX.76.13
m.chovatel
napsal(a):
Diky za reakce ovečky suffolk a jak začne padat sních a mrznout tak budou zavřeny i s jehnaty k jaru a v dubnu většinou se uš dá pást. nad.v.cca 600m.n.m.
V tom to případě by jsem počítal minimálně 1,5m2 podlahové plochy na dospělou ovcí (počítat i s plochou navíc pro jehňata, krmení, napájení,...), výška ke stropu aspoň 220cm, podlaha např. ze starých dopravníkových pásů (ty jsou vhodné i na stěny do spodní části)...
Do 10 m2 podlahové plochy alespoň jedno střední okno... Větrání bych volil formou pod stropem kdy je možno jej redukovat. Dveře doporučuji půlené (vrchní a spodní část lze nezávisle otvírat) a dostatečně široké kvůli hnoji i krmení (to je dobré dávat i bez nutnosti jít mezi ovce)...
Lukas8

XXX.XXX.76.13
Mam zatim jen dvevovecky na jare planuji jehne baranka. Letos zacinam takze nejsem zadny odbornik jen jsem chtel ukazat jak to mam ja vyresene, (postavrne).chlev muze mit 3x3,5 ale mam v planu jim z chleva nechat otevrene a udelat malej vybeh cca 2x2.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lukas8
napsal(a):
Mam zatim jen dvevovecky na jare planuji jehne baranka. Letos zacinam takze nejsem zadny odbornik jen jsem chtel ukazat jak to mam ja vyresene, (postavrne).chlev muze mit 3x3,5 ale mam v planu jim z chleva nechat otevrene a udelat malej vybeh cca 2x2.
Chtle jsem vam poslat SZ ale koukam ze nemate normalni ucet. Mam na prodej letosniho suffolka. Inzerat i fotka je tady.
To jak to mate ted uplne bohate saci. Ja kdybych nemel kamenne chleby tak bych postavil jen pristresek na pastvine. Ale vybeh 2x2m to je zbytecne, akorat je to bude lakat utikat.
Lukas8

XXX.XXX.197.7
Ten vybeh 2x2 bude spojenej s chlevem jen se otevrou dvere, chtel jsem to pro to aby kdyz se budou chtit vyvetrat tak mohou. Inzerat mi muzete poslat na g.Luky@seznam.cz rad se podivam. Moje nejlepsi predstava je aby byl narozeny asi az 2016 leden unor aby mi potom na podzim pripustil ty dve moje holky. Premyslim jeste jestli uplne cisteho nebo radej krizence nebo nejake jine plemono, holky jsou suffolky. Jde mi hlavne o dobre maso a nemam stim zkusenost.