Dobrý den, mám menší prostor na zahradě, který tvoří i ovocné stromy cca 20x10 metrů. Mým snem i mych malych deti je mít max 2 ovečky asi Quessantske jelikož jsou nejmenší a také pry velmi přátelské. Je to dostačující prostor? Jsou tyto ovečky vhodné k dětem? Nemám v plánu je více rozmnožovat. Děkuji za odpovědi a rady. Karel
Dobrý den, záleží na tom, jestli máte možnost je pustit i jinam. Např. na zbytek zahrady, na louku, jít s nimi každý den na procházku apod. Nejsou-li v okolí např. volně pobíhající psi nebo jiné nebezpečí, je možné je (když jsou u vás už zvyklé, cca po 6 měsících) pustit i na "volno". Samy se napasou a vrátí se domů. Když se jim věnujete, chodí na procházky jako pejsek :) Pro děti jsou určitě vhodné, jsou velmi kontaktní a šikovné. (Jen dospělé berany bych k dětem bez dohledu rodičů nedoporučila, ovečky a jehňata jsou bez problémů).
Prostor - pokud jde o výběh, kde budou občas dočasně zavřené 2 ovečky, když např. nebudete doma apod. a můžete je pouštět i jinam, tak v tom nevidím problém...pokud je to ale prostor, kde by byly stále a jinou možnost pastvy a výběhu mít nebudou, tak je to málo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebudou pak vecne rvat, jak nekiho spatri, kdyz to budou mazlicci?
NEBUDOU!
Řekl bych že určitě nebudou, protože když kouknete na vlákno "Holandská koza" tak karel ovečkář tam má tenhle dotaz : -
karel oveckar
Autor
Dobrý den, mám menší prostor na zahradě, který tvoří i ovocné stromy cca 20x10 metrů možná i malinko větší. Mým snem i mych malych deti je mít max 2 kozicky holandské zakrslé, jelikož jsou nejmenší a také pry velmi přátelské. Je to dostačující prostor? Mám připravené prostory pro uskladnění vetsiho mnozstvi sena. Nemám v plánu je více rozmnožovat jen je chovat pro radost. Jiz mame kralicky a pejsky a tak bychom moc radi meli i jiz vyse zminovane kozicky. Děkuji za odpovědi a rady. Karel.
29.12.2015 14:54
0 hlasů
Myslím si že zadavatel ještě neví co vlastně chce, nebo chce zologickou na malé zahrádce
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Nebudou pak vecne rvat, jak nekiho spatri, kdyz to budou mazlicci?
Nám neřvou..jen když je zavřeme třeba do menšího a mají málo pastvy tak to pak jo. Třeba když jsme přivezli berana a byl v menším výběhu v karanténě po odčervení, tak řval celou dobu, než jsme ho pustili k našim ovcím, ale pak jako když utne a byl zase klid :) Jinak třeba přijdou a očuchávají ruce nebo lezou do kapsy, jestli pro ně něco nemám...ale jinak jsou v pohodě.
matsik

XXX.XXX.64.24
My máme kamerunky. Jednoho berana a dvě ovce popřípadě ještě jehňata. Mají pastvu, občas je pouštíme i na zbytek zahrady nebo jim trávu sekáme. Také dostávájí tvrdý chleba občas trochu šrotu někdy jim dávám jen tak na mlsandu trochu králičích granulí. No zkrátka je pořádně rozmazlujeme a taky podle toho vypadají. A přesto pokaždé když jde někdo kolem řvou jako by tejden nežraly až nás začala jedna útlocitná sousedka (pražačka) podezírat, že je nekrmíme, což mě při pohledu na ty tlustínky velmi pobavilo a říkala jsem copak vypadají že nemají co jíst. Takže tomu bečení se určitě nevyhnete.