veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Dobrý den,
můžete mi někdo poradit, zda máte zkušenost před 3 týdny jsem připouštěla poprvé roční kozu a od minulého úterý jsem si všimla krve a hlenu který ji stále vytéká, kozena pořád žere a je čilá ale i tak jsem raději zavolala veterinářku, zatím jsme ji 2x podaly tabletu, po který začala být jakási smutná, tak jsem jí další nedávala, kdyby to byl náhodou zánět tak by museli antibiotika, máte někdo zkušenost, může to být "potrat"? Ale že to trvá skoro týden a jsou tam i hleny...děkuji za radu.
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Bílá tableta co se zavádí do pochvy, budeme odebírat moč abychom vyloučily zánět močáku, ale co pozoruji tak to jde opravdu z pochvy...
Mám jen jednu vlastní zkušenost se zmetáním kozy. Vetka se pravděpodobně domnívala že koza zmetala a dala jí atb do pochvy, což je podle mého mínění, pokud jiný problém nebyl, zcela zbytečné. Měla jí nabrat krev a vyloučit zánět v těle. Jakou měla koza teplotu? Koza po zmetání, co vím, se zčití sama a komplikace nebývají, opět by se mohla rozprskat.Když se koza nezčistí, očistky zapáchají a pak se dává nejenom tableta, ale i píchají atb.
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Právě jsem si myslela, že chytla něco od koza při připouštění to by odpovídaly ty hleny ale na druhou stranu že pořád krvácí, veterinářka ji měřila teplotu tu neměla, proto ty tablety do pochvy, antibiotika ji nechtěla dávat, jen když by se ukázal v moči zánět, nevíte někdo, když koza potratí, jak dlouho krvácí? Děkui.
Na fotografii krev nevidím, jen slabý výtok, mírně nahnědlý. To by ve mě obavy nevzbudilo. Moje koza zmetala cca ve dvou měsících a očistky měla pár dní. Je pravda, že pipiny kozám nesleduju a mám hnědule, kde toho moc vidět není. Spíš koukám na celkový vzhled, chut k žrádlu, srst, bobky atd. Tři roky mám bílou kozu, která má pokaždé upatlanej ocas cca 1,5 měsíce před porodem. To jsem si u hnědulí nikdy nevšimla. Nemívala to ani první bílá zakladatelka. Co koza to originál.
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
No já jsem začátečník, kozu jsem připouštěla poprvé, takže tomu moc nerozumím, takže jestli to dobře chápu je možné, že potratila to by odpovídalo té krvi a znovu se do toho prskala? Té krve a hlenu jsem si všimla náhodou minulé úterý při krmení a trvá to až do dneška ale už méně.