Líz antiparazitálními účinky ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hana333

14.1.2016 23:10
Hana333

XXX.XXX.35.167

Dobrý večer,
používá někdo Minerální liz Star Bloc Osvior PHYTO-VERS pro koně, dobytek, ovce a kozy 20 kg? Chci pro kozy. Děkuji Hanka.

15.1.2016 05:35
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Také jsem o něm uvažovala, nevím jestli by kozám chutnal? Koupila jsem těm mým anglonubijkám Star Bloc Osvior pro březí kozy a krávy se selenem a melasou.. liz má největší úspěch po porodech, to ho přímo škrábou zubama, až jsou v lizu jamky. Jinak během celého zbytku roku si ho nevšímají. Tak jsem zvědavá na reakce na ten antiparazitální?

15.1.2016 08:49
moonika

XXX.XXX.186.95

Čo sa týka antiparazitárneho účinku: obsahuje o.i. vratič, pelyňek, kapraď... v brezosti by som ho nedávala. Teda buď je tam tých bylín také malé množstvo že to podľa mňa nemá efekt alebo nie, a v tom prípade je to v brezosti risk. Ja síce tieto byliny okrem vratiča dávam aj v brezosti ale len 1-2 dni v týždni a množstvo mám pod kontrolou, tu by som sa bála že toho nejaké zviera zlíže-vyhryzie naraz veľa a mohol by byť problém. Cesnak dávam vždy čerstvý. Aj tak viac verím podávaniu kvalitných dobre skladovaných sušených bylín, primiešavam do šrotu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2016 10:34

Uvazoval jsem o nem, ale zavrhnul jsem ho. Duvod, melo by to smysl jen ve dvou pripadech. Zacinam s chovem a v prostorech ( pastviny, staje ) kde nikdy zadna zvirata nebyla a jsou proste ruzne haveti. Podminka take zacinat s dukladne odcervenyma jedincema.
Druhy pripad na ve stavajicich prostorech udelat co je mozne aby se ocistily, zvirata dukladne odcervit nechat vysetrit a pripadne znova odcervit. Pastviny pokud mozno cast zbavit parazituk, postupy jsou ruzne vcetne nechat ji rok jen na seno. Stridat pastviny atd. Beh na dlouhou trat a stejne bude potreba sledovat stav zacerveni minimalne u jehnat. Osobne bych s timhle lizem zacal experimentovat jen v pripade jedna.

17.1.2016 13:15
aluskas

XXX.XXX.104.146

Ano, měla jsem ho. Kozám některým chutná, ale nepozorovala jsem žádné pozitivní účinky (za ty prachy...) Naopak nedám dopustit na česnek, čerstvý, nikoli granulovaný. Mám 40 koz, takže problém byl s přípravou v takovém množství. Loupala jsem, mačkala, krájela. Všechno bylo časově náročné. Teď jen vyndám to vnitřní tvrdé stéblo, i se šlupkou hodím do mlýnku na maso a za 5 minut mám připravený česnek pro 40 koz.
Česnek dávám tak 2x týdně,2x týdně přidávám vařené lněné semínko se slizem, přidávám také pivovarské kvasnice. Krmím sladový květ, cukrovarské řízky, oves či ječný šrot. od té doby co takto krmím jsou kozy ve výborné kondici, bez rým, bez kašle.

TomášKralup

17.1.2016 14:27
TomášKralup

XXX.XXX.89.231

Můýu se zeptat jesli tento liz je vhodný pro ovce nebo spíše ne
(sice tam píší že jo ale radši se zeptám než blbě koupím)
a má stím nikdo zkušenosti?(pro ovce).

17.1.2016 15:45
kozelka

XXX.XXX.168.11

PHYTO-VERS.Používám pro ovce a jsem sním spokojen.Nemusim často odčervovat.Během pasení PHYTO-VERS.Před připouštěním VITAL S.Pak OLIG'OVIN když krmim seno(obsahuje vitamíny).A dva měsíce před bahněnim BREBIGEST Používám zatím jen tito čtyři z devíti lizu z řady STAR BLOC.Zaleži na kondici ovcí a ročním obdobím. Ovce mají jen tyto lizy, seno a vodu.Takže za mě dobry!

17.1.2016 15:54

kozelka napsal(a):
PHYTO-VERS.Používám pro ovce a jsem sním spokojen.Nemusim často odčervovat.Během pasení PHYTO-VERS.Před připouštěním VITAL S.Pak OLIG'OVIN když krmim seno(obsahuje vitamíny).A dva měsíce před bahněnim BREBIGEST Používám zatím jen tito čtyři z devíti lizu z řady STAR BLOC.Zaleži na kondici ovcí a ročním obdobím. Ovce mají jen tyto lizy, seno a vodu.Takže za mě dobry!

A rozbory delate? jehnata rostou normalne?

17.1.2016 16:08
kozelka

XXX.XXX.168.11

Rozbory si nechávám dělat jenom jednou ročně. Chovám suffolky.Jehňatům mačkam ječmen -oves za prolejzačku, aby byli pěkně prdelaté boubelaté.

17.1.2016 16:53
kozelka

XXX.XXX.168.11

Dříve jsem nechávál dělat rozbory dvakrát. Krmil před bahněnim šrot 50dk.na kus s přídavkem NUTRIMIX(50kg, za zimu pro 10ovci).Spařené pšeničné otruby, vařil lněné seminko.Byly problémy.Všude jsem četl že bahnice potřebuji mineraly a vitamíny tak jsem jim dopřával.Skákal kolem ovcí.Dnes lizy od STAR BLOC a bez problémů.Cena srovnatelná.Méně práce. Spokojena -zdravá ovce-jehňata kulaťoučká.

17.1.2016 17:34
moonika

XXX.XXX.140.167

Starý bača sa k tomuto lizu inde vyjadril že žiadny efekt čo sa týka parazitov, že robil rozbory pred aj po dvoch mesiacoch jeho používania.

17.1.2016 18:09

Myslim ze v tomhle pripade dva mesice nejsou nic. Je to spis o dlouhodobym pouzivani. Ja bych do toho ty penize nedal.

17.1.2016 18:18
moonika

XXX.XXX.194.88

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslim ze v tomhle pripade dva mesice nejsou nic. Je to spis o dlouhodobym pouzivani. Ja bych do toho ty penize nedal.

Ani ja... ja dávam zmes sušených bylín s odčerv. účinkom +cesnak, cibuľu, zázvor, tekvicové semená a haluze bohaté na tanín.

2.9.2016 08:47
lucinka123

XXX.XXX.149.200

moonika napsal(a):
Ani ja... ja dávam zmes sušených bylín s odčerv. účinkom +cesnak, cibuľu, zázvor, tekvicové semená a haluze bohaté na tanín.

A můžu se zeptat, kde to sháníte (za nějakou rozumnou cenu)? Nebo sušíte vlastní?

2.9.2016 09:09
moonika

XXX.XXX.162.90

lucinka123 napsal(a):
A můžu se zeptat, kde to sháníte (za nějakou rozumnou cenu)? Nebo sušíte vlastní?

Čo sa týka bylín, niečo si nazbieram a nasuším a čo nemám kupujem na naturway.cz alebo prodejnabylin.cz Majú dobré ceny.

2.9.2016 10:25
lucinka123

XXX.XXX.149.200

moonika napsal(a):
Čo sa týka bylín, niečo si nazbieram a nasuším a čo nemám kupujem na naturway.cz alebo prodejnabylin.cz Majú dobré ceny.

Děkuji. A ta směs antiparazitních bylin obsahuje jaké byliny? Já jsem to tu už dříve četla, ale nemůžu to najít... Děkuji.

2.9.2016 10:47
moonika

XXX.XXX.162.90

lucinka123 napsal(a):
Děkuji. A ta směs antiparazitních bylin obsahuje jaké byliny? Já jsem to tu už dříve četla, ale nemůžu to najít... Děkuji.

Je toho dosť, môžete mi správou poslať mail kde vám to prepošlem. Ale dá sa použiť aj okresanejšia verzia, kamoška teraz asi mesiac dávala kozám zázvor čili palinu čakanku tymián pamajorán a haluze zo stromov s vysokým obsahom tanínu a sama bola prekvapená ako im všetkým očerveneli sliznice aj bez chémie. (najlacnejšie to asi nebolo ale u kvalitných zvierat to zato stojí).

4.10.2016 19:35
vaclavT

XXX.XXX.40.61

Taky jsem někde četl že je dobrá antiparazitni prevence jsou listy z ořesaku a to jak proti vnitřním tak i vnějším parazitum formou okusu a pridavani do podestylky. Ale jeste k tem lizům má nekdo zkusenost s michanim lizu dle rozboru pudy? Slysel jsem ze jsou firmy co to mychaji primo podle nedostatku v me pude. Ten tozbor bych vedel kdo udela jen nevím kdo ten liz mycha.

4.10.2016 19:42

Jamenska a.s. ale nevim jestli nemaj minimalni odber aspon paletu.

4.10.2016 19:55
vaclavT

XXX.XXX.130.20

Moc díky, zkusil jsem je kontaktovat tak uvidím. Zda se mi to jako účelná a cilená podpora potravy. Mám pak jistotu že ovce dostane přesně to co ji na pastvě chybí.

4.10.2016 21:16
moonika

XXX.XXX.133.205

vaclavT napsal(a):
Moc díky, zkusil jsem je kontaktovat tak uvidím. Zda se mi to jako účelná a cilená podpora potravy. Mám pak jistotu že ovce dostane přesně to co ji na pastvě chybí.

Mne ešte účelnejšie pripadá mať viaceré lizy s rôznymi minerálmi, kde toho nebude v jednom lize veľa namixovaného ale prevaha jedného-dvoch. Napr. pre kozy na meď Lisal M kde nie je nič iné okrem soli iba meď a kobalt. Potom nejaký napr so selénom a pod. Nebude to najlacnejšie, ale zvieratá majú v rôznych obdobiach iné potreby minerálov takže si proste v danom období a stave vždy vyberú to čo potrebujú. V zahraničí sa niekde ponúkajú zvieratám free choice minerály sypané http://1.bp.blogspot.com/-JfJcn13tCYQ/UunOrRgUnyI/AAAAAAAAAVE/0-9N_oCtLlE/s1600/Natures-Acres+Mineral+Feeders.JPG.

6.10.2016 20:01
vaclavT

XXX.XXX.201.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jamenska a.s. ale nevim jestli nemaj minimalni odber aspon paletu.

Tady jen pro zajímavost kdyby někdo chtěl.
Má otázka:
Zdravím, chtěl bych se optat zda mícháte liz dle rozboru půdy. Jakým způsobem se postupujete, zda si rozbor půdy mam zajistit nebo přimo vám poslat vzorek.? V jaké cenovce bych se případně pohyboval.
toto mi odepsali:
Dobrý den, lizy mícháme dle požadavku zákazníka jestli to certifikace dovoluje. Bohužel rozbor si musíte udělat sám a nám přímo říct co si přejete vyrobit.
Dle vašeho požadavku by se cena pohybovala tak kolem 220 - 280 Kč za 10 Kg vaničku lizu, cena je již s DPH a dopravou. Opravdu záleží na tom co všechno chcete do základního lizu přidat.
http://www.jamenska.cz/.

6.10.2016 20:07

S tim rozborem.. budete ho delat na vic mistech? vysledky se muzou dost lisit.

6.10.2016 20:22
vaclavT

XXX.XXX.201.235

No mam v plánu to namýchat třeba ze třech míst.

Přidejte reakci

Přidat smajlík