Dobrý den,
obracím se s prosbou o radu. Dostala jsem několik ovčích kožešin. Jsou krásné, měkké, čisťounké ale hrozně smrdí ovčinou. Nevím jak ten zápach popsat, ale do místnosti je prostě nelze dát. Mrzí mě to, je to dárek a moc se mi líbí ale nevím co s tím, jak je toho zápachu zbavit.
Moc děkuji.
ira b
napsal(a):
Dobrý den,
obracím se s prosbou o radu. Dostala jsem několik ovčích kožešin. Jsou krásné, měkké, čisťounké ale hrozně smrdí ovčinou. Nevím jak ten zápach popsat, ale do místnosti je prostě nelze dát. Mrzí mě to, je to dárek a moc se mi líbí ale nevím co s tím, jak je toho zápachu zbavit.
Moc děkuji.
Dobrý den já osobně jsem se tedy s tím aby kůže páchli, ovčinou, nikdy nesetkal...
Pokud byly, činěny, průmyslově je to pro mě dost záhada? To pak mě spíš otravuje ňákou dobu takový průmyslový-chemický zápach ale ten většinou zmizí za pár týdnů. A stalo se mi asi jen dvakrát že u zvěřiny (myslím že to byly liščí ocas a kůže z divočáka?) jsem cítil ale to prý bylo špatně uděláno a ani dlouho nevydržely (vypelíchali).
Kůže z kozla a ovčí kůže je asi trošku rozdíl. Vyčiněné ovčí kůže když dovezu domů, vždy mají takový typický zápach, který časem v teplé místnosti vyprchá. Určitě když do kožešiny vrazíte nos tak nějaký zápach tam bude, ale že by to bylo cítit v místnosti to myslím ne. Možná jako chovatel ovcí mám už nos deformovaný tak to necítím. Zadavatel nech to nechá vyvětrat a pak případně použít nějakou voňavku.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!