Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2016 09:03
adrastea

XXX.XXX.182.12

Dobrý den!
Chtěla jsem se optat, jak řešíte u koz ty nynější mrazy? Já mám kozy celoročně venku, mají přístup do stáje a do boudy, nastláno hodně slámy a přesto se dneska ráno klepou jak drahý psy...
Tak nevím, jestli na ně mám hodit deky, nebo čekat, že se oteplí?
Díky za rady.

22.1.2016 10:10
kosta

XXX.XXX.114.1

Dříve se doporučovalo dát na kozu deku.Také jsme to tak řešili.Potom jsme vyměnili dveře a je
to lepší.Když hodně mrzne kolem 20 tak jim pustíme teplo z dílny kde je hned vedle dveří radiátor.
Dílna je hned, vedle otevřeme dveře a malou branku necháme zavřenou a ovlažíme jim tak
vzduch.Topíme plynem takže kotel jede non stop.Kozy jsou v pohodě.

22.1.2016 10:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Pořádný ustájení - "domeček" na zimu
- asi blbost...

22.1.2016 10:34
adrastea

XXX.XXX.182.12

Boudu zateplenou mají, i mají hodně nastláno. Je prostě zima, no.
Můžu jim zkusit natáhnout do boudy přímotop. Ten jsme tam dávali, když se rodila kůzlátka a bylo chladno...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2016 10:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám kozy také venku, jen pod dřevěným přístřeškem bez dveří a zatím jsem problémy neměla. Díky Bohu. Přístřešek je uzavřený prkny ze tří celých stran a čtvrtá má díru jakoby na vrata, ale bez uzavření. Důležité je podle mě, že nahoře nad stropem mají uskladněné seno, zhruba v metrové výši i víc, pokud ještě tolik máme. Prkna nejsou falcovaná, jsou tam i díry, ale strop j takhle uzavřen. Napájím 2x denně teplou vodou do sytosti, někdy i 3 litry na kozu. Mají hlubokou podestýlku z celého roku, takže prostor do stropu je už jen asi 150 cm, ale mně to nevadí. Za větších mrazů většinou leží u sebe, ale vyloženě zima tam u nich není. Ještě se mi nestalo, že by se klepaly. M.

22.1.2016 11:56
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nejlepší přímotop je hluboká podestýlka - myšleno vrstva hnoje přímo na zemi a suchá sláma - seno nahoře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík