Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně teď v sobotu rodily 4 kozy a v neděli to samé. Všechno v pořádku i bez mé asistence, jen děti si popletly, dosud nevědí ani kůzlata ani matky, které je čí. Ale u některé se vždycky napijí, příště zase u jiné. M.

No to je ale nádherné zbarvení!
Já na podzim kupovala jednu 75% AN, údajně připuštěnou. Otec je právě nádherně černopuntíkatý. Matka obyč hnědá. Tak pořád doufám, že březí je a co z ní vypadne. Zatím jako březí moc nevypadá (ale to prý ani prvně nevypadala). Zkoušela jsem i přikládat v klidu v domečku ruku kolem břicha a boků a žádné pohyby jsem necítila. Odvážela jsem si jí na konci září, tak pokud neporodí do konce února, mám smůlu. A žádné mléko. Tak jsem z toho taková na jehlách
Držím palce, ať jdou dál porody v klidu ;).
Jsou krásný, kozí puntíci
Pro hhipie: To znám, my vloni koupili dvě kozy s tím, že jsou připuštěné, nevěděli jsme termín a čekání bylo napínavý... nakonec porodila jen jedna a ještě kozlíka.
Tak letos už máme březí tři a byli jsme u kozla, tak i termín tušíme.
Přeju hodně trpělivosti a štestí
Puntíky nemáme, ale je nám už asi hodina, jsme napití a jsme oba rodu mužského.
(zatím z 6 jehňat jen jedna ovečka).
Nám porodila teprve jedna koza, ale určitě jí budou brzy další následovat
Pánbu požehnej Tohle jsou pty chvíle kdy si je člověk naprosto jistej, že to hospodaření za to stojí.
Taky už se nemůžem dočkat prťousků. Letos začne v půli března svině Apolenka, čeká první, tak jsme napnutý jak to všichni zvládnem a od třetího březnovýho týdne začnou holky kozí .
Ať se vám všem i vaším chovům daří
janacekmarcel

XXX.XXX.50.151
Tak u nás je už skoro hotovo zbývá 5 oveček z 27 hlavého stáda :) máme 37 jehňítek 20 holek 17 kluků je to radost ale i spoustu starostí a stresu aby se všechny kontrolovali :) přidávám obrázek malošků.

Sice nemám nic moc fotku - máma si mě hodně hlídala - ale alespoň přidám svou trošku do mlýna :) malá polozwartblátka, otce nezapřou. Letos naposled bílé matky...příští rok už jen černotrochubílí jehňoušové
Ať se daří i vám, ostatní "rodící" chovatelé!
Tak my máme po skoro 3 měsících další přírůstky Letos zatím jen kozlíci, je to určitě tím, že jsem si chtěla nechat kozičky, asi budu mít smůlu
My už máme hotovo. První 3 fotky strakatá ovečka a bílý beránek po matce - celý ona. Dneska mají 3 týdny.
Další se narodily teď v sobotu, zase ovečka a beránek, ale v opačném zbarvení (ovečka bílá, beránek strakato černý). Vůbec poprvé za celý náš chov se nám stalo, že máme jiná než celo bílá jehňata. Beran byl taky bílý.
Gamas
napsal(a):
My už máme hotovo. První 3 fotky strakatá ovečka a bílý beránek po matce - celý ona. Dneska mají 3 týdny.
Další se narodily teď v sobotu, zase ovečka a beránek, ale v opačném zbarvení (ovečka bílá, beránek strakato černý). Vůbec poprvé za celý náš chov se nám stalo, že máme jiná než celo bílá jehňata. Beran byl taky bílý.
Ty jsou krásný

Me to porad jeste ceka, dneska je to 143dni takze jsem uz ve strehu. Vsechno na pastve krome jedne krizenky s vyhrezem, kterou jsem zavrel a hlidam ji.
U nás hotovo :) jehničky na zelený čtvrtek...přeji ať to jde všem tak hladce

Konecne to zacalo. Akorat to pocasi mohlo byt lepsi, treti den leje a leje.

Jj, lilo, pravdu díš (nebo díž? ), když tak vzpomínám na svoje... mým ovcím je to ale jedno. Taky vůbec nechápou, že bychom preferovali porody přes den, abychom nemuseli sloužit noční...

Lukasce: taky jsem si říkala, že zmiňovaná plemena Mastňáčkem v tomhle nějak nemůžu najít :D.

Romafolk.

Pěkný plemeno. A mladí jsou co?

Mladaci jsou znovu suffolk beran. Jedna jehnicka a dva beranci. Beranka asi za par dni nekomu nabidnu na flasku. Jehnicku bych si asi rad nechal na dalsi suffolceni :).

Tak abych nebyla pozádu, posílám ty slíbené jediné zw, co letos budou - holka a kluk ;) klučina měl víc jak 5 kilo...opravdu se povedli ;) ještě zbývají dvě holčiny a bude pro letošek odroděno..
A příští rok snad 1) čistí zwarblíci - a ve větším počtu,2) walliserky, "když pánbů dá"

Pekny certi :).
U nás zatím od 4 oveček 6 jehňat.Všechno prvničky, vše zvládly sami, vzorné mámy (y) V pořadí je ovce Jacob, kterou jsem koupila před měsícem, byla s beranem ve stádě a vemeno se už nalévá.Tak jsem na holku zvědavá, jak to dopadne.Loni rodila prvně a na jehně se vyprdla, tak doufám, že si u nás vezme příklad z těch ostatních.Koza mi má rodit až za 2 měsíce.Největší rekordy mám u králíků ale to sem nepatří.Chovu zdar

Hlavně to dvojsloví "vzorné mámy" Vám nejspíš i s Mastňáčkem závidíme...
Já chodím stále přikládat dnes už 3denní jehňata matce, která je ochotná vzít jen jedno.. jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží. Zwartbla nakonec svoje jehňata vzala na milost, ale kdybychom jí hned po porodu nezavřeli s malými, tak umřou hlady. Trochu spoléhám na to, až to odmítané jehně vypustím, že se naučí chodit krást i té zwartble. To je taková dojná kráva a je jí jedno, kdo od ní saje, tak kdyby se naučilo zezadu krást, bylo by to značka ideál. Ale uvidíme, třeba se matka umoudří... jsou to macci, mají přes 5 kg, takže žádný chrastítka, tak je pomalu zvažujeme vypustit - matce už v domečku hrabe :( ale vzhledem k tomu, že to jedno stále valchuje, trká a prostě všemožně odstrkuje, tak zatím nemáme odvahu. Achjo, s těma "matkama"

Zavidet se nema :) U me na konec docela zavladla spokojenost. Zwarblesce jsem adoptoval jedno z trojcat. Drzi mu. Otazka je jak to bude az je za tejden vypustim do stada. Mozna je necham 14dni kvuli natazene slase jejiho jehnete.

Dnes ukazkove rodi nase staresina, prave osetruje dve krasny jehnicky a nejspis je treti na ceste. Planda ji dalsi vacek :) Patej rok u me a vzdycky dvojcata a jehnicky. Jen pri koupi mela jednu. Kez by to bylo dedicny.
My máme po týdnu další dvě kůzlata A konečně jedna kozička, kterou i nechávám...

napsal(a):
Dnes ukazkove rodi nase staresina, prave osetruje dve krasny jehnicky a nejspis je treti na ceste. Planda ji dalsi vacek :) Patej rok u me a vzdycky dvojcata a jehnicky. Jen pri koupi mela jednu. Kez by to bylo dedicny.
Pridavam fotku zaslouzene matky. Vloni problem s povrchovym zanetem vemene. Letos se odvdecila.
napsal(a):
Hlavně to dvojsloví "vzorné mámy" Vám nejspíš i s Mastňáčkem závidíme...
Já chodím stále přikládat dnes už 3denní jehňata matce, která je ochotná vzít jen jedno.. jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží. Zwartbla nakonec svoje jehňata vzala na milost, ale kdybychom jí hned po porodu nezavřeli s malými, tak umřou hlady. Trochu spoléhám na to, až to odmítané jehně vypustím, že se naučí chodit krást i té zwartble. To je taková dojná kráva a je jí jedno, kdo od ní saje, tak kdyby se naučilo zezadu krást, bylo by to značka ideál. Ale uvidíme, třeba se matka umoudří... jsou to macci, mají přes 5 kg, takže žádný chrastítka, tak je pomalu zvažujeme vypustit - matce už v domečku hrabe :( ale vzhledem k tomu, že to jedno stále valchuje, trká a prostě všemožně odstrkuje, tak zatím nemáme odvahu. Achjo, s těma "matkama"
Tak tu rádoby dojnou krávu mám taky, naše Rozára, kříženec všeho možného, fleky na hlavě, že vypadá, jak by stála za někým kdo měl průjem není to žádná výstavní krasavice ale taky podrží chvíli kde komu-zpravidla.Sice né tak dlouho jak těm svým ale lepší něco než drátem do oka.Právě se modlím, at Jacobka porodí, kdyby byl problém, tak mám tu našu Rozárku ale nevím zda bude jako veřejná mlékárna držet pořád.Už to taky není tak dobré jak na začátku, to měla furt pod sebou dvě jehňata svoje a dvě od další ovce...Teď už občas cizí vyžene...ale ti 4 se kolem ní motaj pořád ).
Zdravím všechny, jsem tu nová, ale zrovna využiji pěkného témata a pochlubím se a zrovna se s Váma poradím. Narodily se nám dvě jehničky, jedna 5.4. je strakatá, myslíte že se to ještě vybere do bíla nebo už je to barva šiml? Druhá 13.4. je čistě bílá. Děkuji za radu a přeji všem novopečeným "zvířecím rodičům" ať se novorozencům daří a rostou do krásy plní síly a zdraví :).

gir7
napsal(a):
Letos od osmi ovcí 16 jehňat.
Idelani stav
Ellinkad

XXX.XXX.20.13
Přidávám foto naší týdenní quessantské ovečky Je to brouček a lítá po zahradě jako drak

Jsem tesne za pulkou, sest ovci - 12 jehnat. Dvoje trojcata, dva jedinacci zbytek dvojicky. Zatim tuk tuk zadne umrti nebo totalni odmitani. Dokonce se povedla jedna adopce. Porody v rozmezi 146 az 157 dni od vpusteni beranu.
Lesni

XXX.XXX.59.22

Tyjo, to jsou bobani. Kdy jste rodili?
Lesni

XXX.XXX.59.22
Lesni
napsal(a):
Jehňata plemene CHarollais. Jehničky dvojčata a beranek singl
4. a 10.března. Foto v měsíci.

Týjo. Čím to vykrmujete? kolik maj takovýhle kusani ve 100 dnech?
Měsíční jehňata jsem ani od masných plemen takhle vypasená neviděla..

Vloni, suffolk jehnice 58den 31kg,95den 36kg. byla z dvojcat ale druha uhynula. takze tyhle muzou mit v mesici klidne k 30kg.

Ty bláho. Tak to nevim, to mám asi někde chybu v matrixu

Hele, Mastňáčku, ty seš takovej křížič-šlechtitel, že Tys tam k tý ovci přimíchal i pašíka, aby to líp rostlo?

Asi dobra travka :).

Vsak ta prezdivka bez T :) byl peknej beran na peknou ovci a kila jen litali :).

Ne, je fakt, že já je zatím v těch 100 dnech nikdy nevážila. Jen mi prostě tyhle připadají vypasenější než ty moje. Ale třeba taky budou přes těch 30 kg mít. Mám to zatím takový směsky, že nic není průkazné. Matky mám 2 kříženky merino, na lehčích nohách, tak tam ani takovýhle přírůstek neočekávám. To spíš jen u těch vizuálně jasných masňaček. A pak se chci zasoustředit na zvážení čistých zw - letos prvně. Jenže tam žádnou hitparádu čekat nemůžu - musela jsem k nim přiřadit ještě jedno jehně, tak jsou jako trojčata. Tak uvidíme, jak si s tím poraděj. Matka má mléka hodně, ale stejně - trojčata jsou trojčata. Zatím neřeším KU, tak si to ale můžu dovolit. Příští rok asi budu muset oželet odložené jehně, než okrádat čistá zw - potencionálně papírová - o drahocenné matčino mléko...

A nebo holt prikrmovat susakem. poridit jim kbelik s dudlem. ale zajimalo by me, jestli se pak nestava, ze jim bude vic chutnat susak a nevykaslou se na ovci?
Lesni

XXX.XXX.52.20
Lesni
napsal(a):
4. a 10.března. Foto v měsíci.
Přikrmuju šrotem a vojtěškovýma granulama. Se to zdá, ovce stoji trochu vzadu, nevíc ta jedna je jehnica a březost ji dala zabrat.. nejsou až tak obří

Lesní: tak dík za ukonejšení - už se necítím tak mizerně

Tak jsem dnes byla ty svoje fotit - do inzerce - a fakt to takový chrastítka taky nejsou

Profesore: vždycky jsou děti po mamince přece. Jen občas je tam náznak vzhledu zahradníka Příští rok už bude všechno v černym, tak už nebude pochyb
Ja som veľmi zvedavá na dve segry, ktoré máme od decembra, Sú to prvničky, segry ale každá má celkom iný typ vemienka, A čo je pre mňa úplná záhada, akú som ešte nezažila je tá jedna, Hermína. Vzala som ju začiatkom decembra len tak capovi, aby sa nabudila do ruje, nemala žiadne príznaky keď som tam s ňou šla, prišli sme k capovi a do 5minút sa spárili. Cap javil záujem, kozička veľmi ochotná. To ma vyplašilo, lebo ešte sa mi nestlo že by koza bez príznakov ruje niečo capovi dovolila. Potom som sa bavila s jednou chovateľkou ktorej sa toto stalo iba u dvoch hermošiek, že pustili na seba capa hocikedy aj bez ruje. Takže chrobák v hlave, vravím si zas hermoš? a nato o 8dní ruja ako hrom u oboch segier, tak som vzala obe ale cap chcel len tú druhú, hermínu vôbec nechcel ani ona nejavila záujem, pritom silný výtok a dva dni revala, inak je to tichá kozenka. Tak to mi potvrdilo že s tou kozou niečo neni v poriadku. Odvtedy ruju nemala, až pred mesiacom som si všimla náznak vemienka, začala som prikladať ruku na brucho a čuduj sa svete, to má nájomníka. Nemýlim sa, teraz už sú tie pohyby veľmi dobre nahmatatelné a vemienko jej rástlo keď ešte neboli na zelenom.
Čo vy nato? aká je pravdepodobnosť že sa takéto niečo stane? :D prvý úlet že som asi trafila supertichú ruju, akurát presne vtedy som tam námatkovo šla, druhý úlet bola tá nasledujúca ruja-v brezosti... alebo je tu možnosť že mám kozu ktorá k zabreznutiu nepotrebuje taký prežitok ako je ruja :D :D.