Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2016 08:18
agi_denisa

XXX.XXX.245.1

Dobrý den, chtěla jsem se zde zeptat na dotace na ovce (dotace na pozemek už pobírá někdo jiný).Dříve jsem měla jen 3 ovečky pro radost a pásly se na zahradě o velikosti 2000 m2 ale od znamyho místo peněz jsem dostala další 4 ovečky. Sehnala jsem pro ně 1,5 ha louku, kterou teď oplocuji. Je možné sehnat dotace ne na louku ale na chov oveček? Ptala jsem se na ministerstvu zemědělství a paní mě odbila, že se dávají dotace jen na pozemky. Peníze z dotací bych chtěla použít na další zvelebování pastviny a na nákup dalších oveček. Děkuji všem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2016 08:46

Dotace na ovce tam je podminka ze budet v KU a jeste navic myslim minimalne 14 bahnic. Nepocita se beran ani jehnice. Na tyto dotace bych osobne hodil bobek. Dotace muzete brat na plochu kterou paseste, nevim presne jake penize budou na rok 2016. Dale jsou nejaky moznosti kdyz vedete pastevni denik ale to zase budou chodit kontroly takze to je na vas. Pani by vas odbyt nemela, nebo se nenechte odbyt vy.

2.2.2016 09:10
berrynator

XXX.XXX.224.181

Dotace na bahnice nemá s kontrolou užitkovosti nic společného, můžete žádat na jakékoliv ovce (i křížence) evidované na Hradištku, na ovce můžete žádat i když nebudete žádat o dotaci na plochu, nicméně musíte být zemědělský podnikatel (IČO) a chovat minimálně 2 VDJ, to znamená minimálně 14 ovcí starší 1 roku.

2.2.2016 09:16
profesor1

XXX.XXX.199.253

A není to podmíněno plochou na pasení a pasením venku od... do...?

2.2.2016 18:21
pulsta

XXX.XXX.230.6

Na dotaci na pastevni chov ovcí a koz máte nárok od 2 VDJ, což je min 14 ovci starších jednoho roku a musíte je pást na ploše, která je zaevidována v systému LPIS. Dotace je cca 550 kč na bahnici, ovce starší 12 měsíců. Dále můžete žádat o dotaci na plochu, SAPS dělal loni cca 3500 kč na hektar, dále greening je cca 1800 kč za ha a pokud jste mladší 40 let ještě mladého zemědělce, což je cca 800 kč za ha. Ovšem od loňského roku na tyto dotace musíte být registrovaný zemědělec, jinak nemáte nárok na nic, teda krom dotace na plemenného berana, což je zhruba 4000 kč za rok. To je asi tak vše...

2.2.2016 22:41
lesakm

XXX.XXX.104.26

pulsta napsal(a):
Na dotaci na pastevni chov ovcí a koz máte nárok od 2 VDJ, což je min 14 ovci starších jednoho roku a musíte je pást na ploše, která je zaevidována v systému LPIS. Dotace je cca 550 kč na bahnici, ovce starší 12 měsíců. Dále můžete žádat o dotaci na plochu, SAPS dělal loni cca 3500 kč na hektar, dále greening je cca 1800 kč za ha a pokud jste mladší 40 let ještě mladého zemědělce, což je cca 800 kč za ha. Ovšem od loňského roku na tyto dotace musíte být registrovaný zemědělec, jinak nemáte nárok na nic, teda krom dotace na plemenného berana, což je zhruba 4000 kč za rok. To je asi tak vše...

A jak jste registrovaný zemědělec musíte vést evidenci hnojení, mít povolení na odběr vody pro zvířata (pokud máte studnu) vést veterinární deník pastevní deník mít kafilerní box, zpracovaný havarijní plán plnit všechny dotační podmínky atd... a na to aby si vás stát řádně zkontroloval má pro zemědělce 23 kontrolních organizací ML.

2.2.2016 22:46
agi_denisa

XXX.XXX.245.1

Děkuji všem za odpověď, mám ještě dotazem na pulsta. Bohužel dotace na plochu pobírá někdo jiný. Mohu se zeptat o bližší informace na tu dotaci greening a plemeneho berana? Jaké podmínky jsou u obou dotací? Předem moc díky.

2.2.2016 22:59
agi_denisa

XXX.XXX.245.1

Mohu se zeptat LESAKM. Jako zemědělec jsem registrovaná, chovám ještě 2 koně ve vedlejší vesnici, kde pobiram dotace. Vedu deník o pohybu koní to je nejspíš ten pastevni, ten vedu i u ovci. U obojího vedu i evidenci hnojení. Mohu se zeptat na to povolení na odběr vody pro zvířata (mám studnu) a také prosím o informaci o veterinárním deníku a kafilerním boxu a co ten zpracovaný havarijní plán? Děkuji za info.

2.2.2016 23:26
lesakm

XXX.XXX.104.26

agi_denisa napsal(a):
Mohu se zeptat LESAKM. Jako zemědělec jsem registrovaná, chovám ještě 2 koně ve vedlejší vesnici, kde pobiram dotace. Vedu deník o pohybu koní to je nejspíš ten pastevni, ten vedu i u ovci. U obojího vedu i evidenci hnojení. Mohu se zeptat na to povolení na odběr vody pro zvířata (mám studnu) a také prosím o informaci o veterinárním deníku a kafilerním boxu a co ten zpracovaný havarijní plán? Děkuji za info.

Pokud odebíráte vodu ze studny na podnikání-zemědělskou činnost musíte mít povolení k odběru vod které vám vydá zemědělský odbor vaší obce s rozšířenou působností vydává se na max.30let a ve v něm vyčísleno kolik vody smíte každý den odebrat (já mám 300L/den ze studny a 50L/den z řeky), platí i pro odběr např. z řeky, odběr nad hranici x kubíkú za měsíc je zpoplatněn (tu hranici už si bohužel nepamatuji ale je to hodně asi 1000kubíkú/měsíc) zato si dobře pamatuji že po mě chtěli měřicí zařízení aby mohli kontrolovat kolik vody beru (tahám ji ze studny kbelíkem) nakonec uznali že na kbelík měř.zař. nexistuje a přestali ho po mě vyžadovat, veterinární deník se vede kvůli ochranným lhůtám na maso a mléko při podávání léčiv, a kafilerní uzavíratelný omyvatelný box má každý chovatel mít kvůli případnému úhynu zvířat k jejich uložení do příjezdu kafilerního vozu, musel jsem kvůli tomu koupit extra velkou plastovou popelnici (ještě jsem ji nepoužil ukazuji ji jen kontrolám a momentálně v ní mám obilí) havarijní plán mi naštěstí pomohli zpracovat veterináři z KVS za to jin dík to bych asi sám nedal, taky ho používám jen při kontrolách ML.

monalisa007

9.2.2016 13:10
monalisa007

XXX.XXX.42.163

Dobrý den,
mohu se přidat k diskuzi, je nějaké místo, kde veškeré tyto informace ohledně zemědělských dotací zjistím komplet? S přítelem se budeme stěhovat po smrti dědečka na statek, kde on hospodařil, rádi bychom to tam dali dokupy, máme na sadě za statkem (cca 2ha) 15 oveček (nyní s jehňaty),2 koně, Higland býčka. Dále jsou louky, kde sušíme seno, ornou půdu má momentálně v pronájmu zem.družstvo, i tu bychom rádi časem získali zpět. Dotace nepobíráme žádné (dědeček pobíral něco málo, ale už se ho nezeptám). Mohu jeho původní hospodářství (reg.číslo) převést na sebe nebo si mám založit nové?
Děkuji za jakoukoliv radu ohledně dotací, chtěli bychom zvelebit jak statek (obytnou část i stáje), tak pozemky, každá koruna by se hodila, byť s dotacemi bude asi boj..

9.2.2016 14:57

Je to stejne vtip, jak muzu chtit po malochovech nebo spis pidichovech stejny agendy a povinoosti jako po kolchznicich s x stohlavyma stadama...

9.2.2016 15:18
profesor1

XXX.XXX.192.98

Protože pidichovy jsou nežádoucí a je třeba zrušit pidichov

9.2.2016 17:49
lesakm

XXX.XXX.104.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to stejne vtip, jak muzu chtit po malochovech nebo spis pidichovech stejny agendy a povinoosti jako po kolchznicich s x stohlavyma stadama...

No protože je to pro velké firmy legální způsob likvidace těch malých, navalí na nás prostřednictvím extra přísných předpisů takové výdaje které si nebudeme moci dovolit protože tolik nevyděláme a tím nás zlikvidují a naženou do svých fabrik jako levnou pracovní sílu a dobře jim k tomu poslouží EET prostě jednoduchý způsob jak udělat se svobodných samostatných lidí otroky a platí to pro všechny obory ML.

9.2.2016 18:44

A proto vys..at se na dotace a zemedelskyho podnikatele, kdyz zadni podnikatele nejsme.

9.2.2016 20:17
lesakm

XXX.XXX.104.26

A proto vys..at se na dotace a zemedelskyho podnikatele, kdyz zadni podnikatele nejsme.

No jenže pokud máte nějaký příjem z chovu tak ho stejně musíte přiznat a zdanit ať podnikáte a berete dotace a nebo ne a jestli to touhle cestou půjde dál tak zachvíli pokladnu na EET bude muset mít každý co bude chtít cokoli prodat. ML.

Daňové přiznání musí i tentokrát podávat každý, jehož příjmy (které jsou předmětem daně z příjmu fyzických osob) za loňský rok překročily 15 tisíc korun. U lidí, kteří mají příjmy pouze za zaměstnání, nebo jejich přivýdělek nepřesáhl šest tisíc korun za rok, ale může tuto daňovou povinnost splnit zaměstnavatel ve formě ročního zúčtování daně – musí jej o to ale požádat do 15. února.

Už před rokem se zvýšil limit pro daňové osvobození nepodnikatelských příjmů z příležitostné činnosti z dřívějších dvaceti na třicet tisíc korun ročně – typicky jde o prodej přebytků z vlastní zahrady nebo malých polí, přivýdělek z chovatelství, příležitostného pronájmu movitých věcí a podobně.

9.2.2016 21:10

Pokud nejste zemedelsky podnikatel tak do 30tis nic nedanite. Alespon tak me to bylo receno.

9.2.2016 22:13
lesakm

XXX.XXX.104.26

Pokud nejste zemedelsky podnikatel tak do 30tis nic nedanite. Alespon tak me to bylo receno.

No jo ale pokud mám 50 čistokrevných jehňat s POP asi těžko mi někdo uvěří že mi to nedá 30000 za rok že, nehledě na to že chov zvířat za účelem zisku je dle zemědělského zákona podnikání a musím na to mít ŽL ať už dotace budu brát a nebo nebrat ML.

10.2.2016 07:22

Ja mluvim obecne. A hlavne co se tyka pidichovu. A bez pop, Chov pro zabavu a uzitek hlavne rodine. Vy uz jste vyssi level, takze vas klidne muzou zdanit :) Kdo pidichovateli rekneme o 10 bahnicich dokaze, ze to ma za ucelem zisku? Mam maso rad a davam si ho i k snidani, takze asi tak nejak.

10.2.2016 08:44
profesor1

XXX.XXX.192.98

lesakm napsal(a):
No jenže pokud máte nějaký příjem z chovu tak ho stejně musíte přiznat a zdanit ať podnikáte a berete dotace a nebo ne a jestli to touhle cestou půjde dál tak zachvíli pokladnu na EET bude muset mít každý co bude chtít cokoli prodat. ML.

Daňové přiznání musí i tentokrát podávat každý, jehož příjmy (které jsou předmětem daně z příjmu fyzických osob) za loňský rok překročily 15 tisíc korun. U lidí, kteří mají příjmy pouze za zaměstnání, nebo jejich přivýdělek nepřesáhl šest tisíc korun za rok, ale může tuto daňovou povinnost splnit zaměstnavatel ve formě ročního zúčtování daně – musí jej o to ale požádat do 15. února.

Už před rokem se zvýšil limit pro daňové osvobození nepodnikatelských příjmů z příležitostné činnosti z dřívějších dvaceti na třicet tisíc korun ročně – typicky jde o prodej přebytků z vlastní zahrady nebo malých polí, přivýdělek z chovatelství, příležitostného pronájmu movitých věcí a podobně.

S tou EET bych neobviňoval pana Babiše, ale ty, díky kterým se to zavádí. Ono to bohužel tento stát potřebuje jak zavšenkovaná koza drbání
Ale pššššt to už je politikááááá.

10.2.2016 09:00

Babise by me teda nenapadlo branit. Ze vy jste ho volil? Mate nejaky podlozeny cisla ze se vybira malo dani? Vidim to spis ze se malo vybira od velkych + ruzne danove ulevy zahranicnim investorum. A pak se to agent snazi dohanet na prtavcich. Hanba. Jsem pro malou obcanskou neposlusnost, aspon my na vesnicich bysme nemuseli byt priposrany z bernaku.

10.2.2016 09:04
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pšššt politikaaa, nemá to cenůůůůůůůů
(Jo volil jsem ho, nestydím se za to! Stydět se začnu až mě řeknete KOHO jsem měl s čistým svědomím volit)
A už ticho, právě hovoří na ČT24!

10.2.2016 09:07

Nojooo dostal jste koblihu? Kdyz v narode neni slusnejch lidi, nema smysl volit. Vybirate si akorat z mozna mensich hajzlu a to me osobne nelaka. Dotace maj co delat s politikou, tak se neupejpejte.

10.2.2016 09:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nojooo dostal jste koblihu? Kdyz v narode neni slusnejch lidi, nema smysl volit. Vybirate si akorat z mozna mensich hajzlu a to me osobne nelaka. Dotace maj co delat s politikou, tak se neupejpejte.

Obyč hospodské klišéééééé!

Neruště, opravdu to nemá cenu a pusťte si ČT 24!

10.2.2016 09:15

Me prijde klise "obcanska povinnost" volit za kazdou cenu. Na telku si cucte sam, lidi v praci televizi nemaj.

10.2.2016 09:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nepodsouvejte mě nějaká slova do úst! Jak jinak přesunout Kalouska mezi politmrtvoly.
A opravdu chci čučet na telku, ale v klidu

10.2.2016 21:10
lesakm

XXX.XXX.104.26

profesor1 napsal(a):
S tou EET bych neobviňoval pana Babiše, ale ty, díky kterým se to zavádí. Ono to bohužel tento stát potřebuje jak zavšenkovaná koza drbání

No myslím že bychom se spíš měli ptát proč to zavádí, proto aby se víc vybralo určitě ne když všichni víme že v chorvatsku to zavedli a nevybrali navíc zhola nic, mě osobně to dost zvedne náklady takže budu nucen zdražit díky tomu přijdu o zakázky protože lidi si raději najmou levnější meloucháře kteří to dělají při zaměstnání, v důchodu nebo na podpoře, (je možné že moji rodimu to také nakonec donutí k odchodu z republiky ) jediný důvod EET je v tom že agrofert potřebuje zjistit jaké jsou kde v republice u koho tržby a na čem se nejlíp vydělává aby tam alibabiš mohl poté investovat a zlikvidovat konkurenci, další důvod je v tom že velké firmy potřebují nahnat otroky do svých továren, kromě toho se bojí aby jim náhodou někde nevyrostla konkurence, a až se jim v tomhle státě pomocí nařízení a předpisů podaří všechny malé zlikvidovat a udělat z celé populace pouze zaměstnance kteří na nich budou finančně zcela závislí bude s touto masou totiž velice jednoduchá manipulace budou si s těmi lidmi jednoduše moci dělat co se jim jen zlíbí jediným řešením pro mnohé bude asi emigrace ale musejí to stihnout včas než se na hranicích postaví ty ploty proti imigrantům potom už bude velice jednoduché zadrátovanou hranici zavřít a lidi střílet ba odchodu stejně jako kdysi ML.

10.2.2016 22:24
zdena-cina

XXX.XXX.131.97

profesor1 napsal(a):

Z úst profesora taková slova? To jste mne silně zklamal. Však jsi vzpomenete na agenta až jsi budete sobě prodávat přes EET nedělní jehněčí oběd.
Nebo jehněčím šetřete až nás zahrne do svého babišfestu at mu máte co nabídnout.

10.2.2016 22:30
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pro ML - Ale tohle je ohraná písnička opozice. Babiš jako podnikatel a vůbec každý podnikatel - živnostník... nejlíp ví jak to je s placením daní, tak se mu nedivte.

10.2.2016 22:31
profesor1

XXX.XXX.192.98

zdena-cina napsal(a):
Z úst profesora taková slova? To jste mne silně zklamal. Však jsi vzpomenete na agenta až jsi budete sobě prodávat přes EET nedělní jehněčí oběd.
Nebo jehněčím šetřete až nás zahrne do svého babišfestu at mu máte co nabídnout.

Pro mne je babiš výzva!

11.2.2016 08:07

Netrapte se s (t)nim. Pan profesor nalitnul jako vetsina agentovych volicu. Ale prece lepsi volit nekoho nez nikoho a pak nadavat. Takhle muzeme nadavat vsichni ( az na agentovy stoupence ve zdejsich radach ). Popravde ja se tomu nedivim, lidi co maj do duchodu kousek musej mit smrt v ocich kdyz vidi, ze na jejich renty nebude. Tak kazda snaha dostat neco do rozpoctu se ceni. Vsechno uz je rozkradeno, penize tecou a tecou na soukroma konta, tak se sahne do rozkrou tem malym no co. Agent je komous v rouse kapitalisove jak vysitej. Ale pssst polytika, co dneska asi vysilaj na ct24 :).

11.2.2016 12:51
profesor1

XXX.XXX.192.98

Co příspěveček to rýpaneček. Ale jak už jsem psal - bez vtipu a bez fantazie. Bacha a na to člověče! Může se stát že se jednou bude chtít zvednout od monitoru a do stropu narazíte něčím co vám náhle vypučelo na hlavě. Ženy a taky manželky nudní chlapi nudíííííí! Tak pozor, aby vás nějaká ta, jak vy píšete - padesátiletá cházka v něčem doma nezastoupila!

11.2.2016 13:06

Clovece, vy jste to ale divna existence. Neni mu jeste ani padesat, nezna goaulda, ofrnuje nos nad scifi. Do prace asi nechodi protoze ma cas sledovat agenta v televizi. A jeste si mysli ze jeho humor je ten nej a jedinej. Kolikaery parohy jste uz musel schodit vy?

11.2.2016 13:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jsem doma abych si své stádo pohlídal a ještě mě to Babiš platí. Tak že místo závisti se raději něco přiučte!
Jsem sice narozdíl od vás doma, ale pochybuji že vy vytváříte v práci nějaké větší hodnoty než já, jak vás tak sleduji

11.2.2016 13:16

Tak to vsechno vysvetluje :) Agentova prava ruka.
My mladsi rocniky, dokazeme byt v praci s pocitacem produktivni, to je ten rodzil mezi starsi, ktera do toho musi cucet pul dne.
Takhle "mladej" clovek a necha se vydrzovat. Ale asi na to ovci maminy leti kdo vi. Pozoruju ze neumite tak uplne byt s vtipem a nad veci, kdyz se nechate tak lehko vyprovokovat. Ale nastesti mam pomerne ciste svedomi a vim, kdo s osobnima putkama tak nejak zacal, ze, profesooore. A od ted si pisu do buzerblocku, ukol 104. - prestat reagovat na profesorovi provokace.

11.2.2016 13:21
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ošest vás asi zklamu. Já jsem nad věcí. Jen se držím hesla - Kdo chce kam, pomozme mu tam

11.2.2016 13:24

Pripominate me jednu postavu z filmu Obcasnky prukaz. Bohuzeo pro vas to zadne scifi neni.
Jeslti jste videl, urcite vas to hned trkne koho. Pisu si ukol 105- opravdu se na profesora uz vykaslat. poznamka: blazni taky tvrdi ze nejsou blazni.

11.2.2016 17:30

A je pravda, že pokud nemáte v konvenčním hospodářství půdní bloky větší než 2ha tak neberete příplatky za nadmořskou výšku, svažitost, ... ?

11.2.2016 20:26
lesakm

XXX.XXX.104.26

profesor1 napsal(a):
Pro ML - Ale tohle je ohraná písnička opozice. Babiš jako podnikatel a vůbec každý podnikatel - živnostník... nejlíp ví jak to je s placením daní, tak se mu nedivte.

No pro mě to osobně žádná veselá písnička není ale jen "česká realita" bohužel...
Jinak už během prvního dne po schválení nám několik stálých zákazníků na ubytování kteří u nás ve městě pořádali různé akce a ubytovávali si u nás klienty oznámilo že s tím po zavedení EET končí dokonce i náš pekař který nám každý týden vozí pečivo domů taky už nebude jezdit takže asi tak...ML

11.2.2016 21:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

No dobře, ale proč to odvolali a proč pekař nepřijede? To jako končí úplně s podnikáním, nebo jen proto, že by museli vypsat lístek? Jesli to druhé, tak měl Babiš pravdu. Upozorňuji, že účetnictví moc nerozumím.

11.2.2016 23:29
lesakm

XXX.XXX.104.26

profesor1 napsal(a):
No dobře, ale proč to odvolali a proč pekař nepřijede? To jako končí úplně s podnikáním, nebo jen proto, že by museli vypsat lístek? Jesli to druhé, tak měl Babiš pravdu. Upozorňuji, že účetnictví moc nerozumím.

Někteří končí úplně protože akce pořádali občas po práci a nevyplatí se jim prostě investovat tisíce do nějakého zařízení, softwaru a mobilního připojení k internetu a pekař to samé bude prodávat jen v doma v pekárně nebo skončí úplně a sním i jeho 6 zaměstnanců, tisíce do mobilního zařízení se mu nevyplatí, jinak EET pro každého se dá přirovnat také k tomu že já když chci prodat 20-30jehňat za rok požadují po mě kvúli tomu abych si na to postavil jatka za pět miliónů a dodržoval stejné podmínky jako jatka která sváží každý den tisíce zvířat z celé republiky na tom jasně vidíte ten nepoměr nákladů pro ty mini a ty maxifirmy, tenhle přístup povede prostě k likvidaci těch malých protože budou mít takové výdaje že přestanou vydělávat, bohužel nevím proč v téhle republice panuje přesvědčení že každý živnostník je milionář tak to bohužel není a spousta přežívá jen tak tak ale snaží se, minulé vlády nám také nijak nepomáhaly ale alespoň nás malé nechaly žít stejně jako to je jinde ve světě je to čistě české specifikum když někdo o lidech kteří po státu nic nechtějí prohlašuje že jsou příživníci to už je fakt padlý na hlavu...
Jinak ještě k panu ministrovi před cca 15ti lety u nás koupil agrofert drůbežárnu v té době jednu z nejmodernějších v republice jen proto aby ji mohl zavřít a zlikvidovat konkurenci od té doby se pomalu rozpadá, to jen aby jste věděli jak zachraňuje ta pracovní místa jak rád tvrdí...ML.

12.2.2016 06:52
zdena-cina

XXX.XXX.131.97

profesor1 napsal(a):

Ted již chápu proč se babiše a jeho praktiky tak zastáváte. Vy tomu vlastně nerozumíte a nevíte co obhajujete !
To bude opravdu škaredé probuzení ze sna, ono to není o spasitelovi ale o diktátorovi.
P.S. A koblihy taky už nebudou.
Zdena.

12.2.2016 09:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

No dobře no. Já netvrdím, že živnostníci jsou milionáři, ale neznám živnostníka, který by přiznal nějaký zisk. A jestli mu to účetní není schopná zařídit, tak prostě změní účetní. Jak to že známý šel na živnost, za 5 měsíců vydělal více než když dělal tu samou práci jako zaměstnanec a na zbytek roku ukončil živnost, chvilkama marodí... a je spokojený. Místní hospodský - zaměstnává lidi na černo, pak mu příjde kontrola a brečí jaký je chudák, že musí platit pokutu, přitom 3 auťáky na dvoře, kupuje pozemky, dovolené... Když jsem u těch hospod, barů... Zkuste si spočítat kolik těchto zařízení je vklaždém městě - vesnici. A v pohodě žijí, vydělávají. Ano jsme u toho - nic po státu nechtějí tak nech je stát nechá být... Ale jestli že chce být Babiš trošku hospodář, tak se mu nedivte, že hospodaří. Já živnostníkům vyčítám jedině to - že si dovolí si stěžovat! Jinak bych se choval stejně. Mě v minulé práci kde jsem děla pátky svátky, soboty neděle, noční... sebrali jako že díky krizi 2200, - měsíčně a ani jsem nemrkl. Tak proč si živnostník taky nesníží plat o dva tisíce měsíčně a tím pokryje roční náklady na EET. Případně si odpustí jednu ze tří dovolených v exotickém zahraničí a holt si nekoupí mercedes, ale jen VW.
A že babiš zavřel drůbežárnu - konkurenci... nezlobte se na mne, ale je to byznysmen. Chápu a taky je mě lidí kteří přišli o práci líto, ale... bude hůř, a to ne jen kvůli babišovi. Já taky brečím že je snaha likvidovat malé zemědělce, ale když se na to podívám jakou mám produktivitu práce... A co ze mne má stát? No nic. Proto se babišovi nedivím a opakuji že je pro mne další výzva.
A jestli někdo z vás v minulosti volil ODS, VVčka, zelné, TOP09, tak by měl sedět v koutě a ani nepípnout!

12.2.2016 19:30
lesakm

XXX.XXX.104.26

profesor1 napsal(a):
No dobře no. Já netvrdím, že živnostníci jsou milionáři, ale neznám živnostníka, který by přiznal nějaký zisk. A jestli mu to účetní není schopná zařídit, tak prostě změní účetní. Jak to že známý šel na živnost, za 5 měsíců vydělal více než když dělal tu samou práci jako zaměstnanec a na zbytek roku ukončil živnost, chvilkama marodí... a je spokojený. Místní hospodský - zaměstnává lidi na černo, pak mu příjde kontrola a brečí jaký je chudák, že musí platit pokutu, přitom 3 auťáky na dvoře, kupuje pozemky, dovolené... Když jsem u těch hospod, barů... Zkuste si spočítat kolik těchto zařízení je vklaždém městě - vesnici. A v pohodě žijí, vydělávají. Ano jsme u toho - nic po státu nechtějí tak nech je stát nechá být... Ale jestli že chce být Babiš trošku hospodář, tak se mu nedivte, že hospodaří. Já živnostníkům vyčítám jedině to - že si dovolí si stěžovat! Jinak bych se choval stejně. Mě v minulé práci kde jsem děla pátky svátky, soboty neděle, noční... sebrali jako že díky krizi 2200, - měsíčně a ani jsem nemrkl. Tak proč si živnostník taky nesníží plat o dva tisíce měsíčně a tím pokryje roční náklady na EET. Případně si odpustí jednu ze tří dovolených v exotickém zahraničí a holt si nekoupí mercedes, ale jen VW.
A že babiš zavřel drůbežárnu - konkurenci... nezlobte se na mne, ale je to byznysmen. Chápu a taky je mě lidí kteří přišli o práci líto, ale... bude hůř, a to ne jen kvůli babišovi. Já taky brečím že je snaha likvidovat malé zemědělce, ale když se na to podívám jakou mám produktivitu práce... A co ze mne má stát? No nic. Proto se babišovi nedivím a opakuji že je pro mne další výzva.
A jestli někdo z vás v minulosti volil ODS, VVčka, zelné, TOP09, tak by měl sedět v koutě a ani nepípnout!

Hm tak to tedy nějak do těch vašich představ nezapadám, auto mám deset let starou ojetinu z němec, dovolenou jsem neměl 13let, volno mám jen když není práce (no ono to zas takový volno není protože v tom čase lítám kolem zvířat) nebo jsem marod samozřejmě neplacený nemocenskou taky ne svátky taky ne, na pracáku jsem nebyl za celý život ani jeden den, když je krize jsem úplně bez práce a bez příjmu ještě navíc platím zdravotní a soc pojištění, nestěžuju si vybral jsem si to sám protože už jsem nechtěl v zaměstnání dělat otroka a mám rád svobodu víc než peníze, jen se mi nechce o tu svobodu jednoduše přijít kvůli nějakému nesmyslu který na světě existuje jen v chorvatsku a stejně tam nefunguje a plat si kvůli EET snížit nemůžu protože žádný pravidelně nedostávám, mám jen to co vydělám a když zrovna není práce tak v zimě třeba i nic takže si fakt nemůžu dovolit vyhazovat peníze za cizí výmysly, (jo a do hospody už dávno nechodím) a co má stát z malých zemědělců? přece péči o krajinu životní prostředí atd, jestli to u nás nevidíte zajeďte se podívat do rakouska tam mají průměrnou velikost farmy 27ha a díky tomu i nádhernou krajinu a ne jako u nás nekonečné lány řepky plné pesticidú herbicidů a bůhví čeho ještě, my máme za sousedy "JZD" a kolikrát si myslíte že za těch 15let sekali meze, ani jednou na to nešáhli a ještě nám ničí ohrady svojí maxitechnikou s takovou produktivitou ať se jdou vycpat nehledě na to že ta "produktivita je do značné míry uměle vyrobená dotacemi, ony totiž velké firmy dostávají dotace prakticky na všechno od traktorů počínaje zelenou naftou a budovami konče takže pokud by nás malé měkdo takhle zadotoval dokázali bychom to co ani klidně taky jenže nám nejenže nic takového nedají ale naopak ještě se nestydí nás dojit aby z toho mohli dotovat ty velké tomu říkám "česká prasárna"... ML.
Ještě by se dalo dodat že každý zaměstnanec by si měl jít zkusit jaké to je živit se sám aby poznal o co jde.

12.2.2016 20:04
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

lesakm napsal(a):
Hm tak to tedy nějak do těch vašich představ nezapadám, auto mám deset let starou ojetinu z němec, dovolenou jsem neměl 13let, volno mám jen když není práce (no ono to zas takový volno není protože v tom čase lítám kolem zvířat) nebo jsem marod samozřejmě neplacený nemocenskou taky ne svátky taky ne, na pracáku jsem nebyl za celý život ani jeden den, když je krize jsem úplně bez práce a bez příjmu ještě navíc platím zdravotní a soc pojištění, nestěžuju si vybral jsem si to sám protože už jsem nechtěl v zaměstnání dělat otroka a mám rád svobodu víc než peníze, jen se mi nechce o tu svobodu jednoduše přijít kvůli nějakému nesmyslu který na světě existuje jen v chorvatsku a stejně tam nefunguje a plat si kvůli EET snížit nemůžu protože žádný pravidelně nedostávám, mám jen to co vydělám a když zrovna není práce tak v zimě třeba i nic takže si fakt nemůžu dovolit vyhazovat peníze za cizí výmysly, (jo a do hospody už dávno nechodím) a co má stát z malých zemědělců? přece péči o krajinu životní prostředí atd, jestli to u nás nevidíte zajeďte se podívat do rakouska tam mají průměrnou velikost farmy 27ha a díky tomu i nádhernou krajinu a ne jako u nás nekonečné lány řepky plné pesticidú herbicidů a bůhví čeho ještě, my máme za sousedy "JZD" a kolikrát si myslíte že za těch 15let sekali meze, ani jednou na to nešáhli a ještě nám ničí ohrady svojí maxitechnikou s takovou produktivitou ať se jdou vycpat nehledě na to že ta "produktivita je do značné míry uměle vyrobená dotacemi, ony totiž velké firmy dostávají dotace prakticky na všechno od traktorů počínaje zelenou naftou a budovami konče takže pokud by nás malé měkdo takhle zadotoval dokázali bychom to co ani klidně taky jenže nám nejenže nic takového nedají ale naopak ještě se nestydí nás dojit aby z toho mohli dotovat ty velké tomu říkám "česká prasárna"... ML.
Ještě by se dalo dodat že každý zaměstnanec by si měl jít zkusit jaké to je živit se sám aby poznal o co jde.

Musím říct, že máte úplnou a naprostou pravdu

12.2.2016 21:50
profesor1

XXX.XXX.192.98

No jasně že máte pravdu, i když ne úplnou a souhlasím s vámi. Sám ale píšete, že jste nechtěl dělat otroka a odešel jste ze zaměstnání, na druhou stranu říkáte, aby si každý zaměstnanec šel zkusit, živit se sám... (taky už nejsem zaměstnanec). Jenže ze zaměstnance stát má jisté daně - čím větší plat, tím větší daň... Nejde asi srovnávat naše zemědělčení a Rakouské, případně Německé. Německo jsem projížděl stopem asi v 93 roce a hned za HP Strážný mě spadla brada, když jsem viděl zemědělsky udržovanou krajinu, zemědělské stroje a nádherné zeměď. dvory. Ale pokud mě paměť neplete, tak na naše zemědělčení dostáváme z EU míň peněz, enbo se mýlím? Možná už se to srovnalo, nevím. A navíc oproti E státům dáváme největší část těchto peněz na... když to zjednoduším - na úředníky ( zeptejte se zemědělce v Rakousku kolikrát a kdy naposled na něj přišla nějaká kontrola). A přesně jak píšete - těm velkým dotují opravdu vše. Tohle ale babiš nenastavil, jen využil. Ale to jsme jen u zemědělství, Bordel je všude, hlavně v polostátních podnicích. Z mého pohledu (možná bohužel naivního), má ten chlap nějakou hrdost a opravdu se v tom snaží udělat pořádek. I když... věřit politikům je naivní asi vždy :).

Standak

13.12.2016 23:22
Standak

XXX.XXX.146.169

Dobrý den, je možné získat dotace na plemeného berana plemene Suffolk?Jaké jsou podmínky pro získání?Děkuji za radu.

14.12.2016 11:40

To už tady bylo mockrát, je to spolehlivá cesta, jak je zlikvidovat. V minulosti třeba soukromí zemědělci po r.1948, kteří měli mimo jiných povinností takové odvody mléka, masa atd., že tolik někdy ani nevyrobili. V současnosti třeba lesní školky, které mají tak přísné předpisy, že se tím popírá jejich smysl. A další a další.
Jo, chyba, reaguju na příspěvek půl roku starý a už se nedá smazat, jen editovat. Ale platí to dál.

15.12.2016 10:44
friska

XXX.XXX.104.1

Dobrý den, na dotace na plemenného berana se žádost podává během září (možná ještě říjen). Jedná se o dotaci 2.A.e.2.i. Lze ji brát na berana s POP, pokud vím, tak není plemeno omezeno.
Podmínky jsou mít vlastní bankovní účet, a plemenného berana. K žádosti o dotaci se přikládá kopie POP a nějaký doklad kde je uvedeno číslo bankovního účtu a jméno majitele účtu (třeba hlavička výpisu).
Žádost můžete podat buď přes šlechtitele za nějakou úplatu za službu, nebo by to mělo jít i přes svaz chovatelů ovcí a koz.
podrobněji by to mělo být rozvedeno na těchto stránkách:

http://www.schok.cz/dotace-programy/aktualne.

15.12.2016 11:16
přezdívka

XXX.XXX.105.195

friska napsal(a):
Dobrý den, na dotace na plemenného berana se žádost podává během září (možná ještě říjen). Jedná se o dotaci 2.A.e.2.i. Lze ji brát na berana s POP, pokud vím, tak není plemeno omezeno.
Podmínky jsou mít vlastní bankovní účet, a plemenného berana. K žádosti o dotaci se přikládá kopie POP a nějaký doklad kde je uvedeno číslo bankovního účtu a jméno majitele účtu (třeba hlavička výpisu).
Žádost můžete podat buď přes šlechtitele za nějakou úplatu za službu, nebo by to mělo jít i přes svaz chovatelů ovcí a koz.
podrobněji by to mělo být rozvedeno na těchto stránkách:

http://www.schok.cz/dotace-programy/aktualne.

Paní, trochu jste to pomotala.
Dotace se bere na berana s PoP a je za hospodářský rok, který je od 1.9. do 31.8. Ještě před tím, je třeba kontaktovat některého z plemenářů SCHOKu. On vám na začátku září pošle podklady pro žádost o dotaci a další informace. Vyplněná žádost se vrací do konce září zpět šlechtiteli. A potom čekáte. Dostanete fakturu na administraci, která činí bez ohledu na to jak vysoká dotace byla pčiznaná 600 Kč za rok. Začátkem prosince bývají sazby dotací zveřejněny na stránkách SCHOKu a kolem vánočních svátků máte peníze na účtu.

16.12.2016 12:05
friska

XXX.XXX.104.1

přezdívka napsal(a):
Paní, trochu jste to pomotala.
Dotace se bere na berana s PoP a je za hospodářský rok, který je od 1.9. do 31.8. Ještě před tím, je třeba kontaktovat některého z plemenářů SCHOKu. On vám na začátku září pošle podklady pro žádost o dotaci a další informace. Vyplněná žádost se vrací do konce září zpět šlechtiteli. A potom čekáte. Dostanete fakturu na administraci, která činí bez ohledu na to jak vysoká dotace byla pčiznaná 600 Kč za rok. Začátkem prosince bývají sazby dotací zveřejněny na stránkách SCHOKu a kolem vánočních svátků máte peníze na účtu.

Ano, máte pravdu v tom, že jsem nezmínila hospodářský rok jak píšete. A že lze žádat i za část hospodářského roku, pokud berana koupím třeba na jaře. Protože se jedná o dotaci na krmný den. Ale žádá se až v září zpětně ( tj. např. žádost v září 2016 se podávala na období 1.9.2015-31.8.2016).
Nebyla jsem si jistá, zda má být žádost podaná do konce září.
Jinak jsem psala, že je na berana s POP a k žádosti se musí se přikládat kopie POP. A pokud vím, tak je jedno jakého je beran plemene (ale třeba jsou nějaké výjimky plemen kde nejsou dotace ani na berana s POP).
Taky dotace řeším přes šlechtitele, ale dle následujícího textu vyňatém ze zásad pro rok 2016:

Poznámka :

Žádosti budou osobně předány na příslušné pracoviště SZIF, uznaným chovatelským sdružením, oprávněnou osobou, případně zaslány poštou s razítkem pošty nejpozději ve stanoveném termínu.

U programu 1.D.,2.A.a.,2.A.e.1.a),2.A.e.2.g),2.A.e.2.h),2.A.e.2.i),2.A.e.2.j),2.A.e.2.k), podává žádost příslušné uznané chovatelské sdružení, oprávněná osoba za celou sumu dotací příslušnému pracovišti SZIF dle adresy svého sídla nejpozději do 14.10.2016 s výjimkou programu 1.D.

Jednotliví žadatelé o dotaci u výše uvedených programů uplatní své požadavky u příslušných uznaných chovatelských sdružení, oprávněných osob, do 30.9.2016 včetně, u programu 1.D. do 14.9.2016 včetně,

jsem pochopila, že by mělo jít žádat i prostřednictvím schok, nebo uznaným chovatelským klubem.
U nás šlechtitel (plemenář) mile překvapil se smlouvou a sumou za administraci. Platíme méně než 600kč za rok (mám berana + 2bahnice pro radost). Pro malé chovy nepodnikatele prý dělají úlevy, protože tam nemají tolik práce (a kolikrát by platba převýšila dotaci). A na kontrolu se staví když jede někde poblíž.
Jinak je prý dle slov šlechtitele cena administrace 600kč za berana a 300kč za bahnici na rok.

Pro mě bylo nejjednodušší jít na dotace přes šlechtitele.

A včera dotace opravdu dorazila.

16.12.2016 12:59
přezdívka

XXX.XXX.105.195

friska napsal(a):
Ano, máte pravdu v tom, že jsem nezmínila hospodářský rok jak píšete. A že lze žádat i za část hospodářského roku, pokud berana koupím třeba na jaře. Protože se jedná o dotaci na krmný den. Ale žádá se až v září zpětně ( tj. např. žádost v září 2016 se podávala na období 1.9.2015-31.8.2016).
Nebyla jsem si jistá, zda má být žádost podaná do konce září.
Jinak jsem psala, že je na berana s POP a k žádosti se musí se přikládat kopie POP. A pokud vím, tak je jedno jakého je beran plemene (ale třeba jsou nějaké výjimky plemen kde nejsou dotace ani na berana s POP).
Taky dotace řeším přes šlechtitele, ale dle následujícího textu vyňatém ze zásad pro rok 2016:

Poznámka :

Žádosti budou osobně předány na příslušné pracoviště SZIF, uznaným chovatelským sdružením, oprávněnou osobou, případně zaslány poštou s razítkem pošty nejpozději ve stanoveném termínu.

U programu 1.D.,2.A.a.,2.A.e.1.a),2.A.e.2.g),2.A.e.2.h),2.A.e.2.i),2.A.e.2.j),2.A.e.2.k), podává žádost příslušné uznané chovatelské sdružení, oprávněná osoba za celou sumu dotací příslušnému pracovišti SZIF dle adresy svého sídla nejpozději do 14.10.2016 s výjimkou programu 1.D.

Jednotliví žadatelé o dotaci u výše uvedených programů uplatní své požadavky u příslušných uznaných chovatelských sdružení, oprávněných osob, do 30.9.2016 včetně, u programu 1.D. do 14.9.2016 včetně,

jsem pochopila, že by mělo jít žádat i prostřednictvím schok, nebo uznaným chovatelským klubem.
U nás šlechtitel (plemenář) mile překvapil se smlouvou a sumou za administraci. Platíme méně než 600kč za rok (mám berana + 2bahnice pro radost). Pro malé chovy nepodnikatele prý dělají úlevy, protože tam nemají tolik práce (a kolikrát by platba převýšila dotaci). A na kontrolu se staví když jede někde poblíž.
Jinak je prý dle slov šlechtitele cena administrace 600kč za berana a 300kč za bahnici na rok.

Pro mě bylo nejjednodušší jít na dotace přes šlechtitele.

A včera dotace opravdu dorazila.

Pochopila jsem, že neděláte KU nebo se pletu? A asi k vám jezdí jiný šlechtitel, než šlechtitel SCHOKu. Protože těch 600 Kč si účtuje SCHOK a za bahnici podle velikosti stáda. Do 50 ks ovcí to jsou 2 stovky a nad 50 ks ovcí 150 Kč.

16.12.2016 20:57
friska

XXX.XXX.104.1

Momentálně nejsem v KU i když jsem o tom uvažovala (zatím to pro mě nemá s mým počtem bahnic význam). Jestli je šlechtitel od SCHOKu nevím. Nenapadlo ně ptát se ho na to. Pro mě je důležité, že mi poradí, když v něčem tápu a vyřídí dotaci. Těch 300kč/rok, mělo být za služby (měření atd.) na 1 bahnici v KU s tím, že malým chovům do 5bahnic u nepodnikatelů dělají úlevy. Je možné, že se sazby změnily od doby co jsem se o to zajímala.
Jednalo se mi hlavně odpovědět uživateli Standakovi na jeho dotaz jaké jsou podmínky získání dotace na plemenného berana.
Ale jsem ráda, že tu na to reaguje i někdo další a doplní mě.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík