Prosim o radu brezi koza

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2016 12:07
moticka

XXX.XXX.53.61

Moc prosim o radu jsem uz zoufala. Mam kozenu 6 let 4 porod predtim vse bez komplikaci, letos ma kozena mnohem vetsi brisko a velke bolesti skripe zubama klepe se spatne se ji chodi nemuze si lehnout narika vetsinu casu stoji se svesenou hlavou nebo sedi jako pes spatne se ji moci i kadi spise to ze sebe vytlacuje stahama nevim jak lepe popsat. Mela jsem tu dva vety oba rekli ze kozene nemaji jak pomoc ze ji nejspise tlaci kuzlata na organy jeden pichl vetalgin na uvolneni ale rikal ze to muze negativne ovlivnit prubeh porodu ktery cekame kazdym dnem veminko uz ma pripravene kozena nechce moc chodit ale zere pije ma krasne bobky a teplota je v poradku, Prosim nevite jak kozene pomoci nebo co si pohlidat popripade na co dat pozor. Moc dekuju za jakou koli radu.

9.2.2016 13:27
roklanka

XXX.XXX.45.212

To zní dost děsivě, kdy má termín?

9.2.2016 14:03
lilo

XXX.XXX.201.210

To vypada jak kombinace nejakych metabolickych potizi... bachor funguje?
vim ze zere a bobkuje... ale preci nezaradila jste treba neco co pred tim nemela... nebo par chlebojech kurek? rozhodne bych zkousela podporit ji odvarem z kminu a lneneho seminka..

9.2.2016 14:54
roklanka

XXX.XXX.45.212

Ketoza mě taky napadla, ale špatné močení a kadění s tlačením je divné. Proto se ptám na termín porodu, jestli to není víc příčin.

9.2.2016 16:41
moticka

XXX.XXX.53.61

Ketozu jsme vyloucily papirkama i acidozu termin ma zitra desateho plus minus par dni ale je stale zavrena.

9.2.2016 16:43
moticka

XXX.XXX.53.61

Odvar z lneneho seminka dostava v krmeni sem vubec nic nezmenila a ani nemam pocit ze by se k necemu dostala bachody pracuji jak maji poslouchala jsem koza prezvikuje. vet tvrdi ze ji kuzlata tlaci na orchany.

9.2.2016 16:44
moticka

XXX.XXX.53.61

Omlouvam se pisu z mobilu a ten si pise co chce. napadlo me zda kuzlata neumrela rekli mi ze by byl zapachajici vytok a porod by se spustil je to tak nebo nemusi.

9.2.2016 16:46
moonika

XXX.XXX.245.52

moticka napsal(a):
Odvar z lneneho seminka dostava v krmeni sem vubec nic nezmenila a ani nemam pocit ze by se k necemu dostala bachody pracuji jak maji poslouchala jsem koza prezvikuje. vet tvrdi ze ji kuzlata tlaci na orchany.

Ak vetovi tieto príznaky pripadajú normálne, skúsila by som rýchlo osloviť ešte iného veterinára.

9.2.2016 16:54
lilo

XXX.XXX.201.210

moticka napsal(a):

Tahle vase koza uz nekdy pred tim rodila? kolik mela kuzlat... predpokladate ze jich bude vice? nebo by mohlo jit o nadmerne mnozstvi treba plodove vody... v lidskem svete existuje polyhydramnion... jinak asi nezbyva nez prihlizet a netrpelive cekat... a doufat ze to koza ustoji... moc bych vam prala aby to dobre dopadlo tak dejte vedet jeslti to treba uz nebyl porod...

9.2.2016 17:20
roklanka

XXX.XXX.45.212

A když u ní byl vet, díval se, jestli náhodou není otevřená? Zrovna nedávno řešila kamarádka torzi dělohy u ovce, císařem. Co tu popisujete skoro tomu odpovídá a termín také.

9.2.2016 17:42
moticka

XXX.XXX.40.83

Rodila.4.vzdy dvojcata. veterinar se do kozeny nedival rekl.ze vyckame ten druhy to.same. nevim co.znamena torzi delohy ? podarilo se.mi sehnat jeste jednoho veta prijede.ale.az zitra. desi me ze nemohu nahmatat pohyby je pravda ze se ji snazim moc nedotykat a nestresovat ji ale u jinych kozenek kdyz sahnu ze spodu na bricho pred veminko citim kuzlata pohyby neco u tehle.nic sem uz uplne zoufala a nevim co sni. neni treba.nejaka babska.rada k vyvolani porodu jako ze.treba u zenske horka vana ci sex neexistuje neco.takoveho pro kozu.

9.2.2016 18:43
roklanka

XXX.XXX.45.212

Otočená děloha (torze dělohy). Babskou radu neznám.Ale takový stav určitě není normální, to že koza funí, heká, blbě se jí leží, to znám, ale ne projevy bolesti neznám a v pořádku to určitě není.

10.2.2016 14:20
moticka

XXX.XXX.35.96

Zdravim vas tak kozenka ma v sobe mrtva kuzlata zatim nema teplotu ani nesmrdi vetka pichla atb ale dal si nevi rady koza je uplne zavrena a zatim se mi nepodarilo sehnat nikoho kdo by provedl cisare.

10.2.2016 14:33
roklanka

XXX.XXX.45.36

To je mi líto, ale myslela jsem si to. Prognoza i přes ta atb moc příznivá nejsou, u koz je císař tak 50:50, ovšem udělaný hned. Hledejte veta na krávy, nebo hospodářská zvířata, ti císaře dělají dost běžně. Upřimně, asi bych koze ukončila trápení, ale to jste asi slyšt nechtěla.

10.2.2016 18:07
lilo

XXX.XXX.201.210

Moticko tak to je strasne smutny...

10.2.2016 19:58
moticka

XXX.XXX.35.96

Dekuju vam vsem moc koza je jeste vpohode dokonce vice nez byla reze chodi zadne skripani zubama bolesti nic zapach take zatim zadny tak snad se brzy porod rozebehne sehnala jsem nejakoui inekci na roztazeni toho krcku pry by mela do 24 hodin porodit kdyz to zebere. tak snad ano. Mam jeste otazku co se mohlo stat ze umreli vsechny plody takhle pred porodem dalo se tomu nejak zabranit.

10.2.2016 20:22
canka

XXX.XXX.33.9

Zdravím, moje známa řešila něco podobného...volala mi celá zoufalá, co má dělat...že koza hrozně naříká, skřípe zuby, nechce moc jíst, nelehá si, jen stojí a kouká..termín porodu měla koza za 2 dny...dala jsem jí číslo na veta, ať okamžitě volá..vet zjistil, že koza měla v bříšku dvojčata, z čehož jeden plod byl mrtvý(vet nedokázal říct proč)..koza byla ale zavřená, i po píchnutí injekce na uvolnění stále nic...chtěli zachránit aspoň druhé kůzle, bohužel, i to v koze umřelo, koza jakoby prostě byla totálně zarytá k tomu porodit..přijel i jiný vet, též nevěděl co s tím, nic nepomáhalo, koza ani týden po úmrtí druhého kůzlete nejevila známky porodu, aby plody vypudila, byla bez výtoku, dokonce žrala, pila, močila i bobkovala...bohužel právě po tomto týdnu, kdy ji i vet doporučil kozu utratit, že to stejně špatně dopadne, že se bude jen trápit, našla známá kozu večer v hrozné křeči s nataženýma nohama. Do příjezdu veterináře umřela...omlouvám se, že je to takto negativní, vím, že to slyšet nechcete, ale sama známá mi říkala, že kdyby věděla dřív, jak moc se ta její kozina trápila, tak jí nechá uspat dřív, než vidět ten hrozný křečovitý stav a bolest v očích zvířete...pokud vaše kozička porodí, dobře se zčistí, jen Vám to přeju a držím pěsti, ale jestli uvidíte, že se trápí, nechte jí včas uspat...

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2016 20:33

Neprilepsovali jste tem kozam nejak extra?

10.2.2016 22:16
pajca

XXX.XXX.73.177

moticka napsal(a):
Dekuju vam vsem moc koza je jeste vpohode dokonce vice nez byla reze chodi zadne skripani zubama bolesti nic zapach take zatim zadny tak snad se brzy porod rozebehne sehnala jsem nejakoui inekci na roztazeni toho krcku pry by mela do 24 hodin porodit kdyz to zebere. tak snad ano. Mam jeste otazku co se mohlo stat ze umreli vsechny plody takhle pred porodem dalo se tomu nejak zabranit.

Dokud koza žere a přežvykuje, tak ji to ještě nijak nevadí. Antibiotika by ji měly
podržet před otravou. Jestli injekce na uvolnění porodních cest zabere a koza
se otevře, tak bude potřebovat při porodu pomoct, protože mrtvá kůzlata budou
mít s největší pravděpodobností špatné polohy. Pokud porod proběhne, zřejmě
se nezčistí a bude potřebovat čípky do dělohy, případně dopíchnout další antibiotika.
Důležité je udržet jí bachor v činnosti, aby po zástavě nenadmula.
Jste si opravdu jistá, že jsou kůzlata mrtvá ?

11.2.2016 12:17
moticka

XXX.XXX.43.209

Dobry den krmim stejne uz asi 4 nebo pet let a vzdy v poradku. pokud uvidim ze se kozenka trapi nebo prestava zrat urcite ji trapit nenecham a jsem rozhodnuta nechat uspat uz sem o tom mluvila s veterinarkou. Kozena se jevi uplne v pohode vim ze to zni silene ale je vesela dokonce si hrala s lonskou kozenou se trkali a poskakovali ma chut ke zradli nema teplotu neskripe zubama proste bzch nerekla ze ji kdy neco bylo po inekci zacli vytoky domnivam se ze jde o plodovku je normalni barvy mozna trosku malinko tmavsi nic mene vubec nesmrdi a ani kozena ne pohyby necitim vubec zadne netvrdim ze jsem si jista nejsem vet ale rikalo to vetka a ja ji musim verit jine moznosti nemam asi pred hodinou sem do kozeny sahala a otvira se zatim se mi tam nepodarilo ale strcit celou ruku nejak sem se tam nedostala s palcem takze myslim ze to chce jeste vydrzet a ani tak kozena nesmrdela myslite ze se vetka myli ze by mohli jeste zit.

11.2.2016 12:30
roklanka

XXX.XXX.45.36

Těžko říct, čím déle chovám kozy, tím více mě překvapují. Byla jsem u porodu, kde už od rána koukaly tři nohy z kozy, přijela jsem až ve tři hodiny odpoledne, nepodařilo se mi kůzlata vytáhnout, tak jsme čekaly ještě na veta. Počítaly jsme s chovatelkou, že už žádné kůzle není živé, šlo jen o kozu. Nakonec z ní vet vytáhl dvě živá kůzlata a jedno mrtvé. Poprve jsem viděla, jak lze i přes čouhající nohy (to bylo to mrtvé kůzle) vytáhnout druhé a třetí. Mrtvé bylo za hubu zaseklé. Nevěřila jsem v tak šťastný konec. Obrácenou dělohu znám jen u lidí a letos jí měla kamarádka u ovce. Takže možné je vše, i když dost nepravděpodobné.

11.2.2016 12:35

Kdy se prepina u mladat prijem kysliku z plic?

11.2.2016 13:01
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přetržením pupeční šňůry. (na 80%).

11.2.2016 13:03

Takze jsem si to myslel +- spravne, chce to nepanikarit i kdyz tric nozky hodinu. Vim ze v praxi clovek specha uz at to je venku.

11.2.2016 13:07
profesor1

XXX.XXX.192.98

Už jsem to tu psal mezi tím harašmentem stokrát! Je vidět co vás jen zajímá!

11.2.2016 13:09

No prave, podstatna informace se diky vasemu nevybourenemu goauldovi ztrati.

13.2.2016 15:46
moticka

XXX.XXX.43.209

Tak zazrak se nekonal kuzlata byla mrtva ale kozena se i presto neotevrela do krcku jsem netrcila ani spicku prstu i pres prostanglandinove innekce ktere meli nastartovat porod. kozene vecer vylezla horecka prestala zrat rano bylo videt ze je ji mizerne volala jsem oba vety a schodli se ze je konec kozenku sem nechala uspat. vsem dekuju za ochotu a rady.

13.2.2016 16:47
pajca

XXX.XXX.73.177

Tak to je smutný závěr.

13.2.2016 17:27
roklanka

XXX.XXX.45.189

Je mi to líto, ale to se bohužel dalo čekat.

13.2.2016 21:44
moticka

XXX.XXX.37.158

Dekuju ano bohuzel se to asi dalo cekat porad sem doufala ze.se stane zazrak a kozena se otevre a plody vypudi. bohuzel se tak nestalo moc vam vsem dekuju za cas a rady. hodne stesti a zdaru v chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík