Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2016 13:02

Pardon, že zakládám vlákno nové, ale nedá mi to:

Musím vám všem poděkovat za to, jak to funguje tady, v sekci Ovce, kozy.
Ikdyž se tu občas taky rafnem a ne každý názor se líbí všem, pořád jsme tu jakási parta, která se snaží být si nápomocná.
Protože řeším přechod ze zakrslých králíků na masné, začala jsem načítat diskuse králíkářské a jsem po pár dnech tak znechucena, že na to ani nemám slov. V tamních vláknech se debaty odvíjejí směrem honění si trik "chovatelů", kdo to dělá líp, komu víc rostou a za jak minimální dobu při co nejmenších nákladech se vykrmí králík. Nezapomenou se občas navzájem osočit, jak velký je ten druhý lhář, když tvrdí, že umí králíka vykrmit rychleji než já a je to hmotnost mimo tabulky... Začátečník se v takovejchle pakárn*ch dozví velký kulový

Takže, kolegové, přeji nám, ať nam to tu pořád vzkvétá jako doteď, ve víceméně přátelském duchu

9.2.2016 13:26

Nevím jestli patřím do vaší party, ale tady ty diskuze maj většinou dobrou úroveň, tak sem chodím. Většinou jen čtu a někdy něco napíšu. Jinde to bývá katastrofa a tím myslím nejen jiné sekce na fauně, ale i jiné diskuzní fora, takže taky díky.

9.2.2016 13:30

Kubo, jasně, že patříš, ne?

9.2.2016 13:33
moonika

XXX.XXX.245.52

Tiež som za ifaunu veľmi vďačná, už od 2010 mi to tu je veľmi nápomocné a teší ma a vážim si ochotu chovateľov poradiť, pomôcť a trpezlivosť niektorých dookola roky odpovedať na často opakujúce sa otázky. Ovečkári a kozičkári nie sme iní ako ostatní a dačo sa občas vyskytne aj tu ale myslím že sa nám to tu prekvapivo darí udržať v dobrých medziach. Tak nech nám to tu ďalej vzkvétá smajlík).

verus 158

9.2.2016 13:39
verus 158

XXX.XXX.219.162

Taky se přikládám k hhippie jednou jsem se zeptala v této sekci na krmení králíků, když jsem napsala čím krmím a jak jim občas přilepším. Bylo mi dost rázně řečeno že jsem úplný de...l, že králík není prase( asi proto že nekrmím čistě granule ale občas jim přilepším zeleným nebo bramborem) od té doby už se na nic neptám a ani se tam člověk nic kloudného nedozví, protože po první odpovědi všichni nadají a pohádají se. Díky sekci koze ovce jsem se hodně dověděla důležité informace k chovu.

9.2.2016 13:39
roklanka

XXX.XXX.45.212

Už si ani nepamatuju jak dlouho sem chodím a za spoustu dobrých rad jsem vděčná. Človek se učí celý život.

9.2.2016 14:16
lilo

XXX.XXX.201.210

Jo hhippie dik za pekny vlakno... pohladi to po dusi... a malo kdo umi hladit po dusi

9.2.2016 14:19
Lebeda

XXX.XXX.163.7

Tak i já jsem neskonale vděčná za tuto sekci, chodím sem už několik let a jen díky radám a postřehům, které jsem zde nastudovala, jsem loni rozpoznala ketozu a okamžitou správnou léčbou zachránila své stádečko. Člověk vytáhne paty na pět dní z domu a hned je nějaký průser. No, hlavně že vše dopadlo na výbornou.

Díky, hhippie, za vlákno, je to tak, jak říkáš.Táhnem tu všichni za jeden provaz.

9.2.2016 14:40

Jo u kralikaru to je o dolarech v ocickach ala strycek Skrblik. Ono je tech chovatelu kraliku vic nez ovcaru a kozaru, tak mozna proto. Me tady chybi starej baca a jeho obcasne histerie :).

9.2.2016 14:55
roklanka

XXX.XXX.45.212

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo u kralikaru to je o dolarech v ocickach ala strycek Skrblik. Ono je tech chovatelu kraliku vic nez ovcaru a kozaru, tak mozna proto. Me tady chybi starej baca a jeho obcasne histerie :).

Bača je na FB, prý sem občas koukne.

9.2.2016 14:58

To je teda moderni starej baca.

9.2.2016 15:06
moonika

XXX.XXX.245.52

To je teda moderni starej baca.

:o).

9.2.2016 15:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nezbývá, než abych přiznal, že mě tu nastrčili králíkáři. Tak se teda omlouvám. Ale stejně se mě tu nedaří, protože se nedáte

9.2.2016 15:21

Také tu hledám inspiraci, když váhám a mám blbý nebo dobrý nápad a nevím, jaký to je. Připojuju se s díky všem. Možná na sebe tak nežárlíme, protože máme kozy a ovce rádi, většinou bychom je nejradši nezabíjeli, což si u králíkářů nejsem jistá. Králík je prima, ale není to přímý partner, kdežto naši přežvýkavci jsou osobnosti a přátelé. M.

9.2.2016 15:26
eržika

XXX.XXX.86.96

Dobrý den, myslím, že autorka tohoto vlákna "hhippie ", snad náhodně, snad intuitivně, snad k usměrnění do těch správných kolejí, napsala to, co nás většinu chovatelů ovcí a koz, kteří se zde v diskuzi setkáváme, pohladilo po duši. Setkávám se s vámi třetí rok a a jsem šťastná, že se mohu kdykoliv na vás obrátit s prosbou o radu. Některé zkušenosti, které mám díky vám, mohu předat dál a mám radost, když to zvířeti pomůže. Prodiskutuji s vámi i problém, který mi jede vyřešit veterinář a v rozhovoru s ním zase opatrně konfrontuji vaše a jeho názory. I já děkuji za toto vlákno a též děkuji za praktické rady vás všech.

9.2.2016 16:21
punka

XXX.XXX.238.245

Ja by som teda bez vás bola stratená, ak niečo potrebujem, automaticky heslo do vyhľadávača a zvyčajne nájdem odpoveď a v neposlednom rade ak nie je čas alebo niečo nechápem, tak napíšem sama a je to super

9.2.2016 20:42
lesakm

XXX.XXX.104.26

roklanka napsal(a):
Už si ani nepamatuju jak dlouho sem chodím a za spoustu dobrých rad jsem vděčná. Človek se učí celý život.

Ano člověk se učí pořád dokud může a čím víc se toho naučí tím víc ví jak se toho ještě hodně málo naučil... ML.

9.2.2016 21:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tohle vlákno asi bude přívětivé tím, že sem chodí "normální" lidé. Lidé, kteří žijí většinou na venkově v sepětí s přírodou a nevymýšlí kraviny (jako např. na psech a kočkách, ale jsou prý zde i horší diskuse!). Tzn., že nepovyšují zvíře nad člověka, ale starají se o to, aby každé zvíře mělo vše, co k životu potřebuje a cítilo se spokojené. Je fakt, že třeba u takové kozy se nemusí řešit takové "problémy", jako např. jestli má spát v posteli nebo v chlévě na slámě

9.2.2016 22:08
kko

XXX.XXX.249.94

Tady je to OK.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2016 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Já bych chtěla poděkovat za něco z trochu jiného soudku. Rady určitě, za ty děkuji, ale...ne každý umí dobře komunikovat na úrovni tak, aby netíhl k půtkám. Já bohužel mám někdy tendenci se začít dohadovat. Potom si uvědomím, že jsem mezi lidma, kteří to umí, podat to tak, aby nenaštvali a snažím se o to také. I když ne vždy se mi to daří. Ale věřím, že to bude lepší a lepší. Někdy si řeknu...tak za tohle bych se teda na dotyčnou, dotyčného naštvala. Pak si přečtu citaci, kdy reagující to bere s klidem, nadhledem a v tu chvíli si uvědomím, že to jde i tak. Že mě to naštvalo, druhého ne a diskutuje se dál. Tak to je ten základ tady, proto to tu funguje. Že se tu tak nenaštvává, jak jinde.

9.2.2016 22:47
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Osobně vás nikoho neznám, ale přesto vás mám moc ráda za vaše dobré srdce se snahou pomoci těm co jsou právě v nesnázi. Děkuji vám všem, že tady jste

10.2.2016 07:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Chodím sem taky ráda.
(taky se bohužel, často neudržím)
Je tu spousta zajímavého, poučného.
Byly tu i dramatické příběhy.
Ráda jsem četla He he.
A ten starej (?) ješita mi taky chybí .
Ať se daří .

10.2.2016 07:28
JanaKostelec

XXX.XXX.121.31

Chodím sem čtyři roky, všechno, co vím o chovu ovcí a koz mám odtud. A vyučuje se tu i diskuse ze srdce děkuji všem a přeji šťastné porody.

10.2.2016 08:38
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přesto vše, si dolím zadavatelce něco vytknout. A to, že se v neděli nepřipoměla. Všichni se tu vychvalujem a přitom...
Tak se studem -

10.2.2016 20:18

Díky, Prófo. Uzavřel jste skupinku gratulantů

10.2.2016 20:31
canka

XXX.XXX.33.9

Hhippie moc hezky napsáno Je pravda, že vlákno ovce a kozy je jedno z nejlepších tady...nikdo se na nikoho neurvává, jen jsou tu občas menší výměny názorů, které jsou někdy spíše úsměvné Je to tady taková první záchrana, když člověk potřebuje rychle poradit, když se těm našim zvířátkům něco děje, než třeba přijede vet a zároveň se tu člověk dozví spoustu nových věcí o chovu, krmení a zdraví zvířátek...takže prostě děkuji Vám všem za to, jacé tady jste, jste super lidičky

10.2.2016 20:53
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak já sem chodím jenom číst a nabírat rozumy. Loni jsme měli záměr pořídit kastrované beránky na výpas. Jenže pán přivezl jehničky... a už to bylo smajlík
Za sebe děkuju za rady i pro úplné začátečníky.

10.2.2016 23:02
Pola

XXX.XXX.20.253

A já se přiznám: Stala jsem se závislá - na Vašich diskuzích. A kdybych na to měla, tak o tom napíšu knihu.

11.2.2016 01:18
honzapm

XXX.XXX.182.25

Všichni dobře vědí, že nejlepší kozel jsem tu já, tak to podřízeně respektují,
což vyvolává převažující klid. Ale občas si vás srovnat musím.
Králíci jsou out.

11.2.2016 08:02

Jene, nenalogoval jste se omylem?

11.2.2016 12:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

Zase to nepochopil

11.2.2016 13:01

11.2.2016 18:24
canka

XXX.XXX.33.9

Na Mastnacka a Profesora1 jste Honzopm krátký

11.2.2016 19:10
podkloboukem

XXX.XXX.217.208

Jo jo, taky sem čas od času ráda zajdu (spíš na čtení než psaní). Dá se tu načerpat spousta nových informací a hlavně z praxe. Takže také DÍKY

11.2.2016 21:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

canka napsal(a):
Na Mastnacka a Profesora1 jste Honzopm krátký

Jste se nám dívala do kalhot, jo?

11.2.2016 22:01
profesor1

XXX.XXX.192.98

Vám ne?

12.2.2016 07:38
lilo

XXX.XXX.201.210

honzapm napsal(a):
Jste se nám dívala do kalhot, jo?

Takze treti kterej si to tady chce pomerovat... no tak se nam panove pochlubte, vzdyt uz se davno nestydite...

12.2.2016 09:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Gdy a gde?

12.2.2016 09:30
kosta

XXX.XXX.114.1

Gdy a gde se píše kdy a kde, už myslíte trenkama.

12.2.2016 09:46
profesor1

XXX.XXX.192.98

No a co, za ty endorfíny se vyplatí udělat pravopisnou chybu. Doporučuji

12.2.2016 10:37
Lebeda

XXX.XXX.163.7

pánové, díky za dobré ráno...díky téhle lehce okořeněné diskusi se budu usmívat celý den. Slibuji !

12.2.2016 10:42
lilo

XXX.XXX.201.210

kosta napsal(a):
Gdy a gde se píše kdy a kde, už myslíte trenkama.

To je tim ze na vas jde jaro... mozek je sice v utlumu ale chlapi maji stejne tak jako dinosauri mozky dva...

12.2.2016 11:54
canka

XXX.XXX.33.9

Nemusím se ani dívat do kalhot, ty vaše děsně mužské a drsné řeči mluví za vše

12.2.2016 11:59
lilo

XXX.XXX.201.210

Jo jeste se muzou predhanet v tom kdo ma vetsi traktor, rychlejsi vidle a hlubsi holiny

12.2.2016 12:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ale, ale, aleeeee, děvčatům někdo povolil řetěz tak moc, že dostanou dál než ke dřezu a ke sporáku! ! !
Nepořádek, nepořádek...
Dneska je to hi hi hi a ha ha ha, pak si jich nikdo chvíli nevšimne a bude prosíííím, prosííííím
( a když traktor, tak ZETOR! )

12.2.2016 20:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Takže pánové, na značky a do fronty. Já už stojím.

12.2.2016 20:40
janapiglet

XXX.XXX.12.65

...tady je fajn...pred 3 roky jsem diky zdejsim lidem, zachranila umirajici ovci, zustala v ni placenta a novorozena jehnicka u ni stala a piskala at se mama zvedne. Vet rekl, ze ji mam nechat umrit, ale ja zoufale ten den hledala a nasla vas. Ta ovce uz porodila vloni znovu a v pohode a ta jehnicka uz odjela k zenichovi. Chodim sem, vic ctu nez pisu, a ucim se co neznam, jsme dobra banda neviditelnych
Byla jsem 1x na psech a...nadavky, osocovani, prachy a prachy, ze skoro kazdy kseftuje se psy a ma mnozirnu, uz tam nechodim.
Toz at to tu vydrzi

12.2.2016 21:50
PRAKTIK

XXX.XXX.125.150

Na dobre vzťahy je veľmy jednoduchy recept nemusime sa mať radi ale sa tolerujme.Ja tu chodim rad som začiaočnik preto meviem poradiť ale na moje problemy tu najdem odpovede.Vďaka VAM všetkym za všetko.Ste fajn parta.

13.2.2016 16:16

honzapm napsal(a):
Takže pánové, na značky a do fronty. Já už stojím.

Co je moc to je moc i kdyz to je humor.

13.2.2016 17:25
lilo

XXX.XXX.201.210

Co je moc to je moc i kdyz to je humor.

Masnacku nevim kolik vam je let... ale nebudte takovy puritan... nelze vam to uverit...

13.2.2016 17:36

Sorry ale na diskuzi o zviratech si nepotrebuju predstavovat jak nekomu stoji jeho fiskus. To neni puritanstvi. Treba to tady ctou i deti.

13.2.2016 18:43
PRAKTIK

XXX.XXX.125.150

Mastnacek A tie deti vedia toho viac ako my.

13.2.2016 22:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Sorry ale na diskuzi o zviratech si nepotrebuju predstavovat jak nekomu stoji jeho fiskus. To neni puritanstvi. Treba to tady ctou i deti.

Fuj, vy máte ale zvrácenou představivost. Až jsem se z toho omastnil.

A jelikož máte tu zvrácenou představivost, tak si raději ani nepředstavujte, kde.

14.2.2016 05:37
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kde se asi může omastit škodná? V kurníku přeci !

14.2.2016 10:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jak omastit? Co to je za novotvar? Snad omastnit, ne?
Kolego, ne že bych byl detailista, ale někdy...

Omastnit se nejlépe lze v mastně. Tam, když vtrhne škodná, to je ródeo.

14.2.2016 11:09

Tohle uz je traparna panove. Chapu ze kdyz denne dojite ty svoje kozy a manipulujete s vemenama, ze to asi na chlapa ucinkuje, ale tohle uz neni ani usmevny. Spis prasecina.

14.2.2016 11:25
lilo

XXX.XXX.201.210

No je pravda ze dvousmyslnost jazyka ceskeho je az nechutna... ale pokud nekdo dvousmyslen mluvi je snad horsi pred tim kdo dvousmysl domysli?

14.2.2016 11:52
pajca

XXX.XXX.73.177

honzapm napsal(a):
Jak omastit? Co to je za novotvar? Snad omastnit, ne?
Kolego, ne že bych byl detailista, ale někdy...

Omastnit se nejlépe lze v mastně. Tam, když vtrhne škodná, to je ródeo.

Proč musíte pěkné vlákno zasírat trapným pindáním?

14.2.2016 17:49
sansa

XXX.XXX.64.23

Pardon, že zakládám vlákno nové, ale nedá mi to:

Musím vám všem poděkovat za to, jak to funguje tady, v sekci Ovce, kozy.
Ikdyž se tu občas taky rafnem a ne každý názor se líbí všem, pořád jsme tu jakási parta, která se snaží být si nápomocná.
Protože řeším přechod ze zakrslých králíků na masné, začala jsem načítat diskuse králíkářské a jsem po pár dnech tak znechucena, že na to ani nemám slov. V tamních vláknech se debaty odvíjejí směrem honění si trik "chovatelů", kdo to dělá líp, komu víc rostou a za jak minimální dobu při co nejmenších nákladech se vykrmí králík. Nezapomenou se občas navzájem osočit, jak velký je ten druhý lhář, když tvrdí, že umí králíka vykrmit rychleji než já a je to hmotnost mimo tabulky... Začátečník se v takovejchle pakárn*ch dozví velký kulový

Takže, kolegové, přeji nám, ať nam to tu pořád vzkvétá jako doteď, ve víceméně přátelském duchu

Nevím jestli pomůžu, ale zkusím to..Krmíme granulema a kozím mlékem březí i kojící samice i malé králíky, než se odstaví od matek.Běžná váha vykuchaného králíka jsou dvě kila za tři měsíce.Na přilepšenou dostanou kousek chleba, nebo jablka, ale není to pravidlem.Máme králíky Hyla F1.

14.2.2016 19:12

lilo napsal(a):
No je pravda ze dvousmyslnost jazyka ceskeho je az nechutna... ale pokud nekdo dvousmyslen mluvi je snad horsi pred tim kdo dvousmysl domysli?

A pak tady mate jeste treti osobu, ten kdo to hazi do diskuze. Chvilku jsem zkusil stejnym stylem jako nejmenovany, ale prisel jsem si popravde dost trapne. Ale honzapm to dovedl k "dokonalosti" Takhle panove budujete image ovcaka jakozto zaostaleho "kozomrda" nekde na dalnym vychode.

14.2.2016 21:17
profesor1

XXX.XXX.192.98

Omlouvám se! Myslel jsem že jste bez fantazie, a vy ji při tom máte! Škoda že zvrhlou

14.2.2016 21:36

Pány nemám chuť komentovat. Zklamání
To Sansa: zřejmě reagujete na mou přímou reakci na králíkářské diskusi na tamní osočování se králíkářů. Děkuji, že jste si mě tu vyhledala a sdělila mi Vaše zkušenosti z chovu. Je to milé gesto

14.2.2016 21:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pro mne je zase třeba zklamání to, když někdo tu naši krásnou, květnatou,
bohatou a zvučnou mateřštinu przní patvary typu:
To Sansa:

Ujeté.

14.2.2016 21:59
myfka

XXX.XXX.124.193

honzapm napsal(a):
Pro mne je zase třeba zklamání to, když někdo tu naši krásnou, květnatou,
bohatou a zvučnou mateřštinu przní patvary typu:
To Sansa:

Ujeté.

Musím se Vás zastat. Ctu Vaše prispevky hlavně na drůbeži a nejednou jsem se opravdu pobavila. Nemyslím, že dvojsmysly tohoto rázu působí na mravnostní výchovu případné ctouci mládeže negativně. Ovšem slovo kozomrd mne dostalo do kolen.

15.2.2016 07:34

Musim napsat, ze hosanci naopak nezklamali. Nejen ze sami nepoznaj miru at vulgarity nebo ze proste zabijou vlakno kravinama, ale dal jeste poukazovat na malichernosti typu TO? To jste fotrove od rodin. Osobne bych si nad takovym rodicem poklepal na celo. A spesl to profesor, vy uz konecne hapejte z toho vaseho povysenyho oblacku z jabkovice. Profesor jste jen prezdivkou, tak se vykaslete na to nekoho na dalku posuzovat kdyz vite sajze o jeho zivote. Bezte si vzeprit balik sena a cest praci. Ignorujte moji osobu jestli na to mate nerva. Big thanks.

15.2.2016 08:12
profesor1

XXX.XXX.192.98

Masňáku, zkopčete sem nějaký můj příspěvek, kde jsem někoho pohoršil. Jestli jsem pohoršil nějakého skrytého úchyláka, tak to je mě opravdu šumáááák!
To aby jste ignoroval vy mne, jsem vám radil už hooodně dávno. Stále mě přesvědčujete o své neschopnosti někoho pochopit. Jen se držíte hesla - "podle sebe soudím tebe" Proto tu každému podsouváte bůhví jaké mravnostní hrůzy. Jestli tady byl náznak nějakého flirtu a vy to přirovnáte k -cituji VÁS : "... image ovcaka jakozto zaostaleho "kozomrda" nekde na dalnym vychode..." tak nejste nic jiného než UBOŽÁK! Ale to už jste u mne dávno! Holt osud (jak vy o sobě říkáte ) SÓLISTŮ!
A kolikrát vám mám ještě opakovat, že jabkovice je na dezinfekci a jiné léčebné účely! Na zdraví a pozitivní mysl je SLIVOVICE!
(proč já tak miluju negativisty?! ).
(Je vám jasné, že tu z toho děláme hrůzu jako u králíkářů?!).

15.2.2016 08:46

Spis cholerik_1 prectete si to znova az vychladnete. Mate otravnou vlastnost skatulkovat lidi a to si budte druznej jak chcete. Asi byvaly pionyr. Kdo nejde s nama jde proti nam.
Text se tykal vaseho pindani o vsem moznem a kdekoli, asi vas uz okoli nechce poslouchat tak to lejete sem. A pak te uchylne lisky. Tu nebudu dal komentovat.

15.2.2016 08:50
lilo

XXX.XXX.201.210

Spis cholerik_1 prectete si to znova az vychladnete. Mate otravnou vlastnost skatulkovat lidi a to si budte druznej jak chcete. Asi byvaly pionyr. Kdo nejde s nama jde proti nam.
Text se tykal vaseho pindani o vsem moznem a kdekoli, asi vas uz okoli nechce poslouchat tak to lejete sem. A pak te uchylne lisky. Tu nebudu dal komentovat.

Kdyz se dva hadaji treti se chcechta... no protoze je to vlastne strasne k smichu, zvlaste pak s odkazem na nazev a odkaz vlakna...

15.2.2016 08:50
moonika

XXX.XXX.196.222

Ajajajáj chlapi dajte priestor reakciám k pôovodnej téme topiku, veď to bola predtým radosť čítať a zas za to zvrhlo. Dá sa písať aj cez súkromnú poštu, tam si to vydebatujte.

15.2.2016 20:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

lilo napsal(a):
Kdyz se dva hadaji treti se chcechta... no protoze je to vlastne strasne k smichu, zvlaste pak s odkazem na nazev a odkaz vlakna...

No právě, a nejlepší je, jak ten, co má obavy o mravnostní výchovu dětí a mládeže,
přitom sám používá samovolně sprostá slovíčka jako je ten kozo-kopulitel.

Já tu zasejc řvu smíchy na celou ulici, to bude zase keců. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík