Uživatel s deaktivovaným účtem

Pardon, že zakládám vlákno nové, ale nedá mi to:
Musím vám všem poděkovat za to, jak to funguje tady, v sekci Ovce, kozy.
Ikdyž se tu občas taky rafnem a ne každý názor se líbí všem, pořád jsme tu jakási parta, která se snaží být si nápomocná.
Protože řeším přechod ze zakrslých králíků na masné, začala jsem načítat diskuse králíkářské a jsem po pár dnech tak znechucena, že na to ani nemám slov. V tamních vláknech se debaty odvíjejí směrem honění si trik "chovatelů", kdo to dělá líp, komu víc rostou a za jak minimální dobu při co nejmenších nákladech se vykrmí králík. Nezapomenou se občas navzájem osočit, jak velký je ten druhý lhář, když tvrdí, že umí králíka vykrmit rychleji než já a je to hmotnost mimo tabulky... Začátečník se v takovejchle pakárn*ch dozví velký kulový
Takže, kolegové, přeji nám, ať nam to tu pořád vzkvétá jako doteď, ve víceméně přátelském duchu

Nevím jestli patřím do vaší party, ale tady ty diskuze maj většinou dobrou úroveň, tak sem chodím. Většinou jen čtu a někdy něco napíšu. Jinde to bývá katastrofa a tím myslím nejen jiné sekce na fauně, ale i jiné diskuzní fora, takže taky díky.

Kubo, jasně, že patříš, ne?
Tiež som za ifaunu veľmi vďačná, už od 2010 mi to tu je veľmi nápomocné a teší ma a vážim si ochotu chovateľov poradiť, pomôcť a trpezlivosť niektorých dookola roky odpovedať na často opakujúce sa otázky. Ovečkári a kozičkári nie sme iní ako ostatní a dačo sa občas vyskytne aj tu ale myslím že sa nám to tu prekvapivo darí udržať v dobrých medziach. Tak nech nám to tu ďalej vzkvétá ).
verus 158

XXX.XXX.219.162
Taky se přikládám k hhippie jednou jsem se zeptala v této sekci na krmení králíků, když jsem napsala čím krmím a jak jim občas přilepším. Bylo mi dost rázně řečeno že jsem úplný de...l, že králík není prase( asi proto že nekrmím čistě granule ale občas jim přilepším zeleným nebo bramborem) od té doby už se na nic neptám a ani se tam člověk nic kloudného nedozví, protože po první odpovědi všichni nadají a pohádají se. Díky sekci koze ovce jsem se hodně dověděla důležité informace k chovu.
Tak i já jsem neskonale vděčná za tuto sekci, chodím sem už několik let a jen díky radám a postřehům, které jsem zde nastudovala, jsem loni rozpoznala ketozu a okamžitou správnou léčbou zachránila své stádečko. Člověk vytáhne paty na pět dní z domu a hned je nějaký průser. No, hlavně že vše dopadlo na výbornou.
Díky, hhippie, za vlákno, je to tak, jak říkáš.Táhnem tu všichni za jeden provaz.

Jo u kralikaru to je o dolarech v ocickach ala strycek Skrblik. Ono je tech chovatelu kraliku vic nez ovcaru a kozaru, tak mozna proto. Me tady chybi starej baca a jeho obcasne histerie :).

To je teda moderni starej baca.

Také tu hledám inspiraci, když váhám a mám blbý nebo dobrý nápad a nevím, jaký to je. Připojuju se s díky všem. Možná na sebe tak nežárlíme, protože máme kozy a ovce rádi, většinou bychom je nejradši nezabíjeli, což si u králíkářů nejsem jistá. Králík je prima, ale není to přímý partner, kdežto naši přežvýkavci jsou osobnosti a přátelé. M.
Dobrý den, myslím, že autorka tohoto vlákna "hhippie ", snad náhodně, snad intuitivně, snad k usměrnění do těch správných kolejí, napsala to, co nás většinu chovatelů ovcí a koz, kteří se zde v diskuzi setkáváme, pohladilo po duši. Setkávám se s vámi třetí rok a a jsem šťastná, že se mohu kdykoliv na vás obrátit s prosbou o radu. Některé zkušenosti, které mám díky vám, mohu předat dál a mám radost, když to zvířeti pomůže. Prodiskutuji s vámi i problém, který mi jede vyřešit veterinář a v rozhovoru s ním zase opatrně konfrontuji vaše a jeho názory. I já děkuji za toto vlákno a též děkuji za praktické rady vás všech.
Tohle vlákno asi bude přívětivé tím, že sem chodí "normální" lidé. Lidé, kteří žijí většinou na venkově v sepětí s přírodou a nevymýšlí kraviny (jako např. na psech a kočkách, ale jsou prý zde i horší diskuse!). Tzn., že nepovyšují zvíře nad člověka, ale starají se o to, aby každé zvíře mělo vše, co k životu potřebuje a cítilo se spokojené. Je fakt, že třeba u takové kozy se nemusí řešit takové "problémy", jako např. jestli má spát v posteli nebo v chlévě na slámě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110
Já bych chtěla poděkovat za něco z trochu jiného soudku. Rady určitě, za ty děkuji, ale...ne každý umí dobře komunikovat na úrovni tak, aby netíhl k půtkám. Já bohužel mám někdy tendenci se začít dohadovat. Potom si uvědomím, že jsem mezi lidma, kteří to umí, podat to tak, aby nenaštvali a snažím se o to také. I když ne vždy se mi to daří. Ale věřím, že to bude lepší a lepší. Někdy si řeknu...tak za tohle bych se teda na dotyčnou, dotyčného naštvala. Pak si přečtu citaci, kdy reagující to bere s klidem, nadhledem a v tu chvíli si uvědomím, že to jde i tak. Že mě to naštvalo, druhého ne a diskutuje se dál. Tak to je ten základ tady, proto to tu funguje. Že se tu tak nenaštvává, jak jinde.

Díky, Prófo. Uzavřel jste skupinku gratulantů
Hhippie moc hezky napsáno Je pravda, že vlákno ovce a kozy je jedno z nejlepších tady...nikdo se na nikoho neurvává, jen jsou tu občas menší výměny názorů, které jsou někdy spíše úsměvné Je to tady taková první záchrana, když člověk potřebuje rychle poradit, když se těm našim zvířátkům něco děje, než třeba přijede vet a zároveň se tu člověk dozví spoustu nových věcí o chovu, krmení a zdraví zvířátek...takže prostě děkuji Vám všem za to, jacé tady jste, jste super lidičky

Jene, nenalogoval jste se omylem?

Šikovný padesátník
http://www.novinky.cz/koktejl/394539-pusobivy-pohled-na-nahaneni-stada-ovci.html.
...tady je fajn...pred 3 roky jsem diky zdejsim lidem, zachranila umirajici ovci, zustala v ni placenta a novorozena jehnicka u ni stala a piskala at se mama zvedne. Vet rekl, ze ji mam nechat umrit, ale ja zoufale ten den hledala a nasla vas. Ta ovce uz porodila vloni znovu a v pohode a ta jehnicka uz odjela k zenichovi. Chodim sem, vic ctu nez pisu, a ucim se co neznam, jsme dobra banda neviditelnych
Byla jsem 1x na psech a...nadavky, osocovani, prachy a prachy, ze skoro kazdy kseftuje se psy a ma mnozirnu, uz tam nechodim.
Toz at to tu vydrzi

honzapm
napsal(a):
Takže pánové, na značky a do fronty. Já už stojím.
Co je moc to je moc i kdyz to je humor.

Sorry ale na diskuzi o zviratech si nepotrebuju predstavovat jak nekomu stoji jeho fiskus. To neni puritanstvi. Treba to tady ctou i deti.
napsal(a):
Sorry ale na diskuzi o zviratech si nepotrebuju predstavovat jak nekomu stoji jeho fiskus. To neni puritanstvi. Treba to tady ctou i deti.
Fuj, vy máte ale zvrácenou představivost. Až jsem se z toho omastnil.
A jelikož máte tu zvrácenou představivost, tak si raději ani nepředstavujte, kde.

Tohle uz je traparna panove. Chapu ze kdyz denne dojite ty svoje kozy a manipulujete s vemenama, ze to asi na chlapa ucinkuje, ale tohle uz neni ani usmevny. Spis prasecina.
napsal(a):
Pardon, že zakládám vlákno nové, ale nedá mi to:
Musím vám všem poděkovat za to, jak to funguje tady, v sekci Ovce, kozy.
Ikdyž se tu občas taky rafnem a ne každý názor se líbí všem, pořád jsme tu jakási parta, která se snaží být si nápomocná.
Protože řeším přechod ze zakrslých králíků na masné, začala jsem načítat diskuse králíkářské a jsem po pár dnech tak znechucena, že na to ani nemám slov. V tamních vláknech se debaty odvíjejí směrem honění si trik "chovatelů", kdo to dělá líp, komu víc rostou a za jak minimální dobu při co nejmenších nákladech se vykrmí králík. Nezapomenou se občas navzájem osočit, jak velký je ten druhý lhář, když tvrdí, že umí králíka vykrmit rychleji než já a je to hmotnost mimo tabulky... Začátečník se v takovejchle pakárn*ch dozví velký kulový
Takže, kolegové, přeji nám, ať nam to tu pořád vzkvétá jako doteď, ve víceméně přátelském duchu
Nevím jestli pomůžu, ale zkusím to..Krmíme granulema a kozím mlékem březí i kojící samice i malé králíky, než se odstaví od matek.Běžná váha vykuchaného králíka jsou dvě kila za tři měsíce.Na přilepšenou dostanou kousek chleba, nebo jablka, ale není to pravidlem.Máme králíky Hyla F1.

lilo
napsal(a):
No je pravda ze dvousmyslnost jazyka ceskeho je az nechutna... ale pokud nekdo dvousmyslen mluvi je snad horsi pred tim kdo dvousmysl domysli?
A pak tady mate jeste treti osobu, ten kdo to hazi do diskuze. Chvilku jsem zkusil stejnym stylem jako nejmenovany, ale prisel jsem si popravde dost trapne. Ale honzapm to dovedl k "dokonalosti" Takhle panove budujete image ovcaka jakozto zaostaleho "kozomrda" nekde na dalnym vychode.

Pány nemám chuť komentovat. Zklamání
To Sansa: zřejmě reagujete na mou přímou reakci na králíkářské diskusi na tamní osočování se králíkářů. Děkuji, že jste si mě tu vyhledala a sdělila mi Vaše zkušenosti z chovu. Je to milé gesto
honzapm
napsal(a):
Pro mne je zase třeba zklamání to, když někdo tu naši krásnou, květnatou,
bohatou a zvučnou mateřštinu przní patvary typu:
To Sansa:
Ujeté.
Musím se Vás zastat. Ctu Vaše prispevky hlavně na drůbeži a nejednou jsem se opravdu pobavila. Nemyslím, že dvojsmysly tohoto rázu působí na mravnostní výchovu případné ctouci mládeže negativně. Ovšem slovo kozomrd mne dostalo do kolen.

Musim napsat, ze hosanci naopak nezklamali. Nejen ze sami nepoznaj miru at vulgarity nebo ze proste zabijou vlakno kravinama, ale dal jeste poukazovat na malichernosti typu TO? To jste fotrove od rodin. Osobne bych si nad takovym rodicem poklepal na celo. A spesl to profesor, vy uz konecne hapejte z toho vaseho povysenyho oblacku z jabkovice. Profesor jste jen prezdivkou, tak se vykaslete na to nekoho na dalku posuzovat kdyz vite sajze o jeho zivote. Bezte si vzeprit balik sena a cest praci. Ignorujte moji osobu jestli na to mate nerva. Big thanks.
Masňáku, zkopčete sem nějaký můj příspěvek, kde jsem někoho pohoršil. Jestli jsem pohoršil nějakého skrytého úchyláka, tak to je mě opravdu šumáááák!
To aby jste ignoroval vy mne, jsem vám radil už hooodně dávno. Stále mě přesvědčujete o své neschopnosti někoho pochopit. Jen se držíte hesla - "podle sebe soudím tebe" Proto tu každému podsouváte bůhví jaké mravnostní hrůzy. Jestli tady byl náznak nějakého flirtu a vy to přirovnáte k -cituji VÁS : "... image ovcaka jakozto zaostaleho "kozomrda" nekde na dalnym vychode..." tak nejste nic jiného než UBOŽÁK! Ale to už jste u mne dávno! Holt osud (jak vy o sobě říkáte ) SÓLISTŮ!
A kolikrát vám mám ještě opakovat, že jabkovice je na dezinfekci a jiné léčebné účely! Na zdraví a pozitivní mysl je SLIVOVICE!
(proč já tak miluju negativisty?! ).
(Je vám jasné, že tu z toho děláme hrůzu jako u králíkářů?!).

Spis cholerik_1 prectete si to znova az vychladnete. Mate otravnou vlastnost skatulkovat lidi a to si budte druznej jak chcete. Asi byvaly pionyr. Kdo nejde s nama jde proti nam.
Text se tykal vaseho pindani o vsem moznem a kdekoli, asi vas uz okoli nechce poslouchat tak to lejete sem. A pak te uchylne lisky. Tu nebudu dal komentovat.
napsal(a):
Spis cholerik_1 prectete si to znova az vychladnete. Mate otravnou vlastnost skatulkovat lidi a to si budte druznej jak chcete. Asi byvaly pionyr. Kdo nejde s nama jde proti nam.
Text se tykal vaseho pindani o vsem moznem a kdekoli, asi vas uz okoli nechce poslouchat tak to lejete sem. A pak te uchylne lisky. Tu nebudu dal komentovat.
Kdyz se dva hadaji treti se chcechta... no protoze je to vlastne strasne k smichu, zvlaste pak s odkazem na nazev a odkaz vlakna...
lilo
napsal(a):
Kdyz se dva hadaji treti se chcechta... no protoze je to vlastne strasne k smichu, zvlaste pak s odkazem na nazev a odkaz vlakna...
No právě, a nejlepší je, jak ten, co má obavy o mravnostní výchovu dětí a mládeže,
přitom sám používá samovolně sprostá slovíčka jako je ten kozo-kopulitel.
Já tu zasejc řvu smíchy na celou ulici, to bude zase keců. :).