Mají kozy nějaké zlozvyky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2016 20:50
eržika

XXX.XXX.86.96

V prosinci jsem si přivezla krásnou, urostlou 100% AN kozu s Pop. Všechno je v pořádku, brzy se zadaptovala na nové prostředí a kolektiv akorát má takový protivný zlozvyk. Jakmile přijde do kozína, kde má víc možností, začne si velmi intenzivně třít /drbat / místo mezi nadočnicovým obloukem a ušním boltcem o dřevěný krmelec, dveře atd., zkrátka o ostrou hranu a trvá to ne chvíli ale dokud nezhasnu, nelehne a spí. Zajímavé je, že to místo nemá vydřené, nemá tam bolák, bouli, pravá i levá strana je stejná. Mám nad tím jen mávnout rukou?

10.2.2016 08:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

Rukou rozhodně nemávejte. Koza vám naznačuje, že máte zhasnout, aby mohla lehnout a spát
A venku to nedělá? Dívala jste se jí do ucha, jestli tam něco nemá? Není to nad nějakou lebeční dutinou? Ale jestli to není vydřené na kůži tak je to asi jen zlozvyk.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2016 10:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč zlozvyk? Třeba jen zvyk, prostě se jí to tak líbí . Já ty zvyky pozoruju např. při dojení, některá koza stojí hned, ale jedna musí obejít ohrádku na dojení 2x, já ji podrbu, pak stojí jako přibitá, další zase v půlce dojení přejde na druhou stranu... Každá něco.
Možná to bude opravdu tím zhasínáním . A nedrbe se tam i ve dne? Je nová, nepřinesla si všenky nebo něco takového? M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík