Dobrý den, nějak se pořád nemohu zorientovat, proto žádám o radu a vysvětlení. Mám louku 1.2 ha, pobírám na ní dotace na plochu - LFA (jsem zaregistrovaná jako zemědělec). U této dotace je dáno min. dobytčí jednotka 0,3 ale max není takže tam mám 8 ovcí. Četla jsem, že pokud bych měla ještě 6 ovcí tj 14 oveček starší 1 rok tj 2 dobytčí jednotky mohla bych pobírat dotace i na ně. Je tam nějaké omezení u 14ti ovcí na 1,5 ha nebo musí být větší plocha. Na min. zemědělství mě neporadily . Dále jsem se chtěla zeptat, zda stačí vést u této dotace stájový registr a pastevní deník? Předem všem moc děkuji za vysvětlení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

14 ovci s jehnatama tahle louka neuzivi. Tim ze jste se kvuli 1,2 ha registrovala jako zemedelsky podnikatel jste si na sebe usila peknej byc. Tech par korun vam bohate zaplati jehnata od dvou ovci. Divim se vam.
napsal(a):
14 ovci s jehnatama tahle louka neuzivi. Tim ze jste se kvuli 1,2 ha registrovala jako zemedelsky podnikatel jste si na sebe usila peknej byc. Tech par korun vam bohate zaplati jehnata od dvou ovci. Divim se vam.
Neregistrovala jsem se jen kvůli téhle louce, mám ještě jednu 4 ha ale tam jsou 4 koně. Jak velkou louku bych potřebovala na 14 ovci s jehnaty?
A ještě proč jsem si usila bič? Díky.

Pohledejte tady. Agenda o nakldani s hnojem, krmivama...milion ptakovin. Jestli mate jeste 4ha tak uz to nejsou maly penize to zase jo.14ovci s jehnatama aspon 2ha. Ale jestli kupujete seno, tak se vam na tom placku treba uzivi.