Kozel mi uválel čerstvě narozenou kozičku. Je to u každého kozla (chtěl jí obšťastnit)? Nebo při výměně narazím i na kozla který bude v pohodě? Ne nadarmo se říká, je nadrženej jako kozel. Mám kozla a kozu, ovce a berana, u berana není žádný problém. Kozel se někdy pokouší skočit i na ovci, nemůže se stát nehoda a narodit se ovcekoza ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den. To už se tu řešillo mnohokrát. Že samice voní oběma živočišným druhům navzájem, ale ze spojení nic nevzejde. Většinou, pokud se plod uchytí, dojde k potratu. Je to ale škoda, protože přijdete o možnost mít ten rok mladé. Myslím, že při takhle malém stádu je nevhodné vydržovat samce :( už se to tu taky probíralo, že je vhodné mít pro samce vícero samic, aby "neharašili"... třeba byste pak předšel takovýmto neštěstím

Nekerym lidskym druhum taky voni ovecky a kozicky.).

Ale neuválej u toho čerstvě narozené kůzle...

Jo to nikdo nevi, takovy videa se na youtube asi nedostavaj. Kazdopadne samci ne jen po padesatce ( nebo tesne pred ni ) jsou proste problemova chaska. Skoda kazdeho mladete. I kdyz bude mit kozel nebo beran dost milenek, prijde jeho cas a stane se debilem. Mymu ani ne rocnimu suffolkoj taky uz zacina hrabat, ale vydrzim to s nim do dalsiho priposteni a pujde, nekam nebo pod kudlu.

Mastňáčku, Vy se vybarvuteje :D
Vlastně jsem si říkala, že je to tak dvojsečný, že asi spíš myslíte, že voněj "na pekáči"... ale překvapil jste ještě, že se to do tohohle rozhovoru zatím nevložil Profesor... to by nás zas ostatní vykázali
Zock
napsal(a):
Kozel mi uválel čerstvě narozenou kozičku. Je to u každého kozla (chtěl jí obšťastnit)? Nebo při výměně narazím i na kozla který bude v pohodě? Ne nadarmo se říká, je nadrženej jako kozel. Mám kozla a kozu, ovce a berana, u berana není žádný problém. Kozel se někdy pokouší skočit i na ovci, nemůže se stát nehoda a narodit se ovcekoza ?
Asi by byla blbost, matku s kůzletem oddělit, že ?
napsal(a):
Mastňáčku, Vy se vybarvuteje :D
Vlastně jsem si říkala, že je to tak dvojsečný, že asi spíš myslíte, že voněj "na pekáči"... ale překvapil jste ještě, že se to do tohohle rozhovoru zatím nevložil Profesor... to by nás zas ostatní vykázali
Ale hipííííí, momentálně je mě člověk jehož fantazie je omezená na možnosti gúúúúglu...

No diky, ale uz toho necham, kdyz si to pak po sobe ctu, je to takova profesorovina a je to tady dost nepatricny. Alespon jsem si overil, ze haraseni, flirtovani, tahani osobnich veci do fora nepatri. A na tohle zjisteni nepotrebuju ani gugl. Nekdo mel vcera asi slabsi den nebo moooc jabkovice.
napsal(a):
No diky, ale uz toho necham, kdyz si to pak po sobe ctu, je to takova profesorovina a je to tady dost nepatricny. Alespon jsem si overil, ze haraseni, flirtovani, tahani osobnich veci do fora nepatri. A na tohle zjisteni nepotrebuju ani gugl. Nekdo mel vcera asi slabsi den nebo moooc jabkovice.
Vy už u sebe slabší dny ani nerozeznáváte že?
A ověřujte raději něco důležitějšího

Nebuďte jedovatej, Profesore.
Zock: máte pravdu. Prostě jakmile uvidíte, že se koza bude chystat každým dnem k porodu, je nejlepší jí připravit oddělené stání a těsně před porodem jí do něj zavřít. Když bude vidět na stádo, je to maximálně optimální ;) tak máte jistotu, že pro ní budete moct udělat, když to bude nutné, vše potřebné a ne jí honit někde po pastvině a stresovat..nebo riskovat podobný zážitek, jako se teď stal.
Hodně štěstí pro příští porody.