Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2016 14:38
canka

XXX.XXX.33.9

Dneska u nás bylo jako na jaře, krásně teploučko, svítilo sluníčko...kydám přístřešek, naházím čistou slámu na stranu, aby přístřešek proschl, když tak hezky svítí sluníčko, ještě se zasměju, jak se ve výběhu kozy zase honí a lítají jak, tydýti,... a jdu si do nůší připravit vedle do seníku čistou slámu na večer, co jim pak nastelu, než půjdou domů...vylezu ze seníku, nebylo to ani 5 minut a našla jsem vyvalenou na sluníčku v přístřešku naší děsně unavenou kozu BoženkusmajlíkAsi jí zmohlo to lítání po výběhu, nebo jaro Každopádně takhle vypadá kozí pohoda i s opalovačkou Pochlubte se taky spokojenými fotkami vašich miláčků.

18.2.2016 23:39
profesor1

XXX.XXX.192.98

Blbý foťák, blbé světlo, ale ať tu něco přibude. První je ta polední pohoda a druhá je už večerní hlad.

19.2.2016 10:00
lilo

XXX.XXX.201.210

Dobry den... dnes jsem dostala takovy odkaz... tak se o nej s vami podelim a pokdekuju vam ze i kdyz mate ty svoej bytosti jako zdroj masa a mlika ze jim nechavate prozit jejich zivot v dustojnych podminkach a s laskou a uctou k zivotu
https://www.facebook.com/theVeganRevoIution/videos/938870022872590/?fref=nf.

19.2.2016 10:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

Tak se o nej s vami podelim

Proč ?

19.2.2016 10:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

Proč? Možná protože takhle už to začíná i u lidí. Jasně že to není tak dramatické jak je to podané na videu, ale v podstatě je to hnus.
První krok k tomuhle u lidí je ten, když začne panovat názor že mít víc dětí v dnešní době je nezodpovědnost. Je to jen o tom, ubrat si trošku za svého pohodlí a umět se trošku uskromnit.
(nebavím se o některých menšinách).

19.2.2016 12:05
lucyy

XXX.XXX.234.192

Tak když se to tak vezme, tak proto se to všechno děje...čím víc masa a mléka lidi potřebují, tím víc zvířat musí být na menším prostoru. Do určité míry se uskromnit dá, ale něco už nejde.. zkuste si dát na 1000 m2 padesátihlavé stádo a sledujte co bude..

A teď si představte, že máte svůj hektar, chov v rovnováze, tráva vám nepřerůstá, ale ani nechybí, seno si nasušíte.. a máte jednoho syna, kterému to chcete předat, aby v tom pokračoval.. no a soused na svém hektaru si nadělá dětí deset, zvířat musí mít mnohonásobně víc, aby děti uživil, ale pak neuživí ani ta zvířata, všude bahno a hlad..každému dítěti by dal 1000 m2 a v další generaci, kdyby to tak šlo dál, vyjde na 1 dítě metrů 100, pak 10 a to už se nedá..

A teď si ten soused řekne, že takhle to nejde a že vy máte místa dost, tak proč by váš syn měl mít celý hektar a jeho by se měli tak špatně, že je to nelidské a že by bylo lepší, kdyby vám to zabrali...no a už to jede..

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2016 12:15

Tady meli bejt pohodovy fotky zvirat ne? otazku deti si bezte resit do vcerejsiho zablacenyho dvorka se trema kozama. tam to ma aspon trochu nejaky smysl.

19.2.2016 12:41
profesor1

XXX.XXX.192.98

Navrhoval bych ukamenovat lilu! Nepředvadla ani jednu pohodovou kozu. Určtě je ještě v plodném věku a tím by se druhotně předešlo možného přemnožení dětí na ha!
(veďte své potomky k zodpovědnosti a vyřeší se spoustu problémů!).

19.2.2016 12:48

No vy taky ne a jeste to svadite na techniku, videl bych to spis na volsovy ruce. jinak asi pekne stado, nejspis. si vemte celovku poradnou...

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

profesor1 napsal(a):
Proč? Možná protože takhle už to začíná i u lidí. Jasně že to není tak dramatické jak je to podané na videu, ale v podstatě je to hnus.
První krok k tomuhle u lidí je ten, když začne panovat názor že mít víc dětí v dnešní době je nezodpovědnost. Je to jen o tom, ubrat si trošku za svého pohodlí a umět se trošku uskromnit.

Profesore, kdyby šlo za tohle dát milion palců nahoru, máte je. Ale to by mě vyloučili za spamování. Takže alespoň slovy ten milion posílám. Vše je o přístupu, nelenosti, zodpovědnosti ke svým potomkům, co jim zde po nás zanecháme. Mám velké obavy, že kvůli lidské nenažranosti, tak nic.

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 12:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

lilo napsal(a):
Dobry den... dnes jsem dostala takovy odkaz... tak se o nej s vami podelim a pokdekuju vam ze i kdyz mate ty svoej bytosti jako zdroj masa a mlika ze jim nechavate prozit jejich zivot v dustojnych podminkach a s laskou a uctou k zivotu
https://www.facebook.com/theVeganRevoIution/videos/938870022872590/?fref=nf.

Díky , je radost se setkávat s nezabedněnci

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

profesor1 napsal(a):

Hnul, omluvám se...Původně jsem napsala, ať počítáte s tím, že tímto přijdete o další příznivce, aniž Mastňáček hnul brvou...Hnul, kdo by si kvůli němu pořizoval novou čelovku smajlík A propó, jestli mohu poradit, já dostala na poslední Vánoce zrovna čelovku. Připadala jsem si jak jednorožec, s tím rozdílem, že on nekrmí králíky, nemá kohoutek na vodu těsně u zdi a není krátkozraký, tudíž se se svým rohem stále někde o něco nemlátí, jako jsem se mlátila já. Zkuste jít s čelovkou krmit králíky do králíkárny a hledejte s ní misky po kotci smajlík

19.2.2016 13:06
profesor1

XXX.XXX.192.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No vy taky ne a jeste to svadite na techniku, videl bych to spis na volsovy ruce. jinak asi pekne stado, nejspis. si vemte celovku poradnou...

Zadavatelka téma upřesnila poslední větou, že zde máme fotit své miláčky, tak že i kdych vyfotil svou manželku a dal ji sem, budete muset....... mlčet!
Zas to s tím správcovstvím nepřehánějte!

19.2.2016 13:08
profesor1

XXX.XXX.192.98

Limi děkuji! Dál psát nemůžu, jistě chápete proč. ( má taky stinné stránky ).

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

profesor1 napsal(a):
Limi děkuji! Dál psát nemůžu, jistě chápete proč. ( má taky stinné stránky ).

No hlavně si kvůli těm stinným stránkám nepořizujte tu čelovku . Kdo chce vidět pěkné ovce, vidí je, kdo chce vidět šero, vidí ho, i kdyby byl za nejjasnějšího dne na vrcholku Alp.

19.2.2016 13:32

Ooo dalsi ekobiomantrazena? :) s celovkou je prace potesenim. ve tme opravdu uvidite prd i kdyz vam radostne srdce bude rikat ze tam jsou ovecky. leda byste videla jejich auru...jak svitej ovecky?nebo staci vira? verim ze ma profesor pekne stado. profesore, kaslete na fotky, vsichni verime. jdu si vydloubat oci, budu koukat srdcem... :) snad nejake mam

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Ooo dalsi ekobiomantrazena? :) s celovkou je prace potesenim. ve tme opravdu uvidite prd i kdyz vam radostne srdce bude rikat ze tam jsou ovecky. leda byste videla jejich auru...jak svitej ovecky?nebo staci vira? verim ze ma profesor pekne stado. profesore, kaslete na fotky, vsichni verime. jdu si vydloubat oci, budu koukat srdcem... :) snad nejake mam

A představte si Mastňáčku, že jsem šťastná a spokojená tak, jak žiju. Můžu s klidem usínat, že se na řadě svinstev nepodílím.

19.2.2016 14:12

Mastňáčku, my věříme, že máte, ale nedloubejte si ho
Apropo - bez čelovky bych nemohla fungovat asi tak 3 měsíce v roce... den je moc krátkej na to, abych dělala jen za dne. Pravda, že trochu závidim dřívějším dobám, kdy se činnosti prostě logicky podřizovaly ročním obdobím a dennímu světlu. To si nějak "vynutit" neumím :)
Add. přemnožený děti a zodpovědnost k budoucímu světu - někdo tu nedávno dával zajímavé video o udržitelnosti zemědělství bez moderních paliv... hodně zajímavá a inspirující podívaná. Doporučuji! Nejde až tak o ekologii, ale hlavně o využívání přírody tak, jak nám to nabízí a ne znásilňování a lámání přes koleno, protože to stejně dlouhodobě fungovat nebude.. permakultura, dle možností využívání domácích zdrojů potravy, atp....

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Apropo - bez čelovky bych nemohla fungovat asi tak 3 měsíce v roce... den je moc krátkej na to, abych dělala jen za dne. Pravda, že trochu závidim dřívějším dobám, kdy se činnosti prostě logicky podřizovaly ročním obdobím a dennímu světlu. To si nějak "vynutit" neumím :)
Add. přemnožený děti a zodpovědnost k budoucímu světu - někdo tu nedávno dával zajímavé video o udržitelnosti zemědělství bez moderních paliv... hodně zajímavá a inspirující podívaná. Doporučuji! Nejde až tak o ekologii, ale hlavně o využívání přírody tak, jak nám to nabízí a ne znásilňování a lámání přes koleno, protože to stejně dlouhodobě fungovat nebude.. permakultura, dle možností využívání domácích zdrojů potravy, atp....

Hhippie, to bylo zčásti myšleno v legraci a jako reakce na Mastňáčkovo rýpnutí, také čelovku nosím, ale u králíků už raději ne

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Jinak také dávám milion palců nahoru...ono jde vše, jen chtít a nebýt nenažraný.

19.2.2016 14:27

Ho? :)
na permakulruru velikej pozor. prosel jsem si tim obdobim videi, knizek a nadsenim. mamince jsem koupil ploskorez a schoval stary motyky :) ploskorez jsem pak mrstil dobrych 50metru a sel pro ty motyky... tahle planeta uz nosi moc lidi a sama jste uz poznala ze volna puda uz moc neni. kdo ji ted ma, muze ji svym vnoucatum zurodnovat, sazet stromy, udrzovat louky. ale kdo nema, bude se k ni tezko dostavat, ceny rostou rok co rok. jo permakultura nabizi x zpusobu pestovani, bezorenyho, vyvyseny zahony, klicovy dirky a spiralky. ale to je dobre tak na meditaci a hrani si. moc neuznavam lidsky bylozravce, veget a vegany a frutariany. a proc? protoze kdo z nich si sam pestuje a je schopny to uskladnit na velkou cast roku? strava ma byt pestra, pro deti zvlast. to je pak same tofu, rejze.. tofu soja, rejze cina a indie, kde se potykaj s nedostatkem vody. cim to pak asi tak zavlazujou. takze pro tyhle lidi se prevazi ruzny ovoce a zelenina prez celou zemeguli. a to ma byt eko? brambory se zelim, jabka, suseny svestky, to bych jim dal nez jim zacnou rust rajcata a papriky :) opravdu na tyhle veci bacha... :).

19.2.2016 14:39

Jo, souhlas. Nejsme teď v době, kdy bychom se vrátili o 200 let zpátky.
Jen že se dá postupně přecházet na rozumnější a šetrnější způsoby pěstování. To už asi ani tak nejde o zvířata, spíš o to, že masa bychom mohli jíst míň a víc zeleného. A že permakultura, když jí člověk zvládne vypěstovat, může fungovat a živit rodinu. Ale podle mého názoru je to práce na minimálně půl života, než člověk vytvoří něco udržitelného a životného. A určitě se nebavím o jednoletkách typu rajčat :) spíš o vyšších porostech a součinnosti stromů-keřů, které si žijou vlastním životem a mohou dodávat opravdu bohatou úrodu s minimální investicí. Ale je to práce na celý život :) asi skoro každý z nás tady má za domem zahradu, na které vypěstuje, co potřebuje. Když pominu ekologii, jde hlavně o kvalitu a chuť produktů - proto to přeci děláme, ne? ;)
Podle mě je třeba sci-fi se vracet ke spoustě starých způsobů života - sušení sena ručně (dá se dělat pro pár kusů...), orat s koněm, drhat peří a spřádat vlnu... ale jsou věci, ve kterých se může inspirovat i moderní člověk

19.2.2016 14:50
profesor1

XXX.XXX.192.98

Dnes ve 12:15 hod. jsem se tady dočetl že tu patří jen fotky spokojených zvířat. V minulých dnech mě bylo opakovaně vyčítáno že svým plkáním a mimotématickým kecáním zasírám hezká témata.
Ten samozvaný správce spí nebo co, že není schopen tu zakročit?

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

na permakulruru velikej pozor. prosel jsem si tim obdobim videi, knizek a nadsenim. mamince jsem koupil ploskorez a schoval stary motyky :) ploskorez jsem pak mrstil dobrych 50metru a sel pro ty motyky... tahle planeta uz nosi moc lidi a sama jste uz poznala ze volna puda uz moc neni. kdo ji ted ma, muze ji svym vnoucatum zurodnovat, sazet stromy, udrzovat louky. ale kdo nema, bude se k ni tezko dostavat, ceny rostou rok co rok. jo permakultura nabizi x zpusobu pestovani, bezorenyho, vyvyseny zahony, klicovy dirky a spiralky. ale to je dobre tak na meditaci a hrani si. moc neuznavam lidsky bylozravce, veget a vegany a frutariany. a proc? protoze kdo z nich si sam pestuje a je schopny to uskladnit na velkou cast roku? strava ma byt pestra, pro deti zvlast. to je pak same tofu, rejze.. tofu soja, rejze cina a indie, kde se potykaj s nedostatkem vody. cim to pak asi tak zavlazujou. takze pro tyhle lidi se prevazi ruzny ovoce a zelenina prez celou zemeguli. a to ma byt eko? brambory se zelim, jabka, suseny svestky, to bych jim dal nez jim zacnou rust rajcata a papriky :) opravdu na tyhle veci bacha... :).

Mastňáčku, já maso jím a motyku používám. Ale to neznamená, že souhlasím se znásilňováním přírody ve stylu extrémů, které by se nemusely dít, kdyby lidi uvažovali hlavou a ne slepýma očima a nepodporovali svým přístupem ty největší nenažrance nahoře. Copak je třeba Nutella tak životně důležitá, aby se kvůli ní musely kácet plíce světa a umírat vzácní živočichové a planeta šla i díky tomu do kytek? O tom to je, víme? Jinak samozřejmě by bylo nej jíst jen to, co roste v zem. pásmu, kde člověk žije. Ale to by nesměly mega zkorumpovaní dovozci a pěstitelé tropického ovoce zničit sady, které kdysi u nás stačily naše ovoce pěstovat. A tak je to se vším. A na likvidaci sadů navazuje úbytek jiných živočichů, na likvidaci chovů dobytka navazuje úbytek humusu v půdě, na likvodaci pralesů navazují extrémní výkyvy počasí atd. atd. atd. Ono, stejně se jednou ty zbytky lidstva, které po všech hrůzách někde zůstanou, k permakultuře vrátí a začne vše znovu...

19.2.2016 15:04
lilo

XXX.XXX.201.210

Vegetarian v predkladu z indianskych jazyku znamena spatny lovec

19.2.2016 15:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak že můj soused, starý mládenec, je vlastně vegetarián?

19.2.2016 15:13
lilo

XXX.XXX.201.210

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mastňáčku, já maso jím a motyku používám. Ale to neznamená, že souhlasím se znásilňováním přírody ve stylu extrémů, které by se nemusely dít, kdyby lidi uvažovali hlavou a ne slepýma očima a nepodporovali svým přístupem ty největší nenažrance nahoře. Copak je třeba Nutella tak životně důležitá, aby se kvůli ní musely kácet plíce světa a umírat vzácní živočichové a planeta šla i díky tomu do kytek? O tom to je, víme? Jinak samozřejmě by bylo nej jíst jen to, co roste v zem. pásmu, kde člověk žije. Ale to by nesměly mega zkorumpovaní dovozci a pěstitelé tropického ovoce zničit sady, které kdysi u nás stačily naše ovoce pěstovat. A tak je to se vším. A na likvidaci sadů navazuje úbytek jiných živočichů, na likvidaci chovů dobytka navazuje úbytek humusu v půdě, na likvodaci pralesů navazují extrémní výkyvy počasí atd. atd. atd. Ono, stejně se jednou ty zbytky lidstva, které po všech hrůzách někde zůstanou, k permakultuře vrátí a začne vše znovu...

Take jim maso.. neumim si predstavit vzit do ruky vidle a jit hazet vidlema hnuj nebo prekopat zahradu jen po smoothie, nebo mise zeleneho salatu... to mam pocit fakt nejde.. jedine co trochu funguje jsou houby a lusteniny... ale spis mi jde o to ze se nam stale predklada nesobestacnost s masnou, mlecnou a vubec zemedelskou vyrobou... a pritom s
na jedne strane vubec nestitej vylit mliko na pole, zavorat plantaz zeleniny kterou neprodali... nebo odvest neprodana kurata do kafilerii... ze se cela ta zeme brakuje jen pro zisk nekolika malo jedincu... a lidi jsou takove trubky ze jeste delaj za pakatel a pak si ty predrazeny sunty kupuji jako luxus...

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

profesor1 napsal(a):
Tak že můj soused, starý mládenec, je vlastně vegetarián?

Já tady učůrávám smíchy já nemůžu, mě už bolí břicho, pomóóc.

19.2.2016 15:25
lilo

XXX.XXX.201.210

Je tady s vami moc pekne... jdu strihat kozam kopytka aby tam nemely lyze... vzdycky cekam az porodej a to maj pak za tech par mesicu ty nohy uplne strasny.

19.2.2016 17:34

Já tady učůrávám smíchy já nemůžu, mě už bolí břicho, pomóóc.

Vyzkousejte... http://www.lekarna.cz/inkontinencni-vlozky-tena-lady-super-abs-30ks-761703/

19.2.2016 17:39

Jak se uvazuje slepima ocima? :) Palmovej olej je kapka v mori, ale ze se objevilo par fotek orangutanu tak je velke halo. Uz nejakej cas v nasi rodine ignorujeme vyrobky s palmovym olejem. A reknu vam bylo to tezke, mam rad horalky...palmovy olej, mlecna sokolada, palmovy olej...
Permakulturu precenujete, myslenka dobra, nema moc smysl to tady rozebirat, kazdej musi procitnout sam. mam radi dokumenty o tom jak se hospodarilo driv. Nakokejte si dokumenty BBC, viktorianska farma, farma za valky, eduardovska farma nebo Tales from the Green Valley.
Ten zbytek lidstva by musel mit orhomne znalosti v mnoha oborech, umet bojova umeni a ovladat zbrane, vlastnit semena a stada vzrirat. Protoze jen tak v lese toho tady moc k jidlu neni. Aby se tohle vsechno seslo u te vasi skupinky prezivsich, to by musela byt velka nahoda.

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 18:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Vyzkousejte... http://www.lekarna.cz/inkontinencni-vlozky-tena-lady-super-abs-30ks-761703/

Tedy kam jsme se to dostali s kozí pohodou ...

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 18:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Jak se uvazuje slepima ocima? :) Palmovej olej je kapka v mori, ale ze se objevilo par fotek orangutanu tak je velke halo. Uz nejakej cas v nasi rodine ignorujeme vyrobky s palmovym olejem. A reknu vam bylo to tezke, mam rad horalky...palmovy olej, mlecna sokolada, palmovy olej...
Permakulturu precenujete, myslenka dobra, nema moc smysl to tady rozebirat, kazdej musi procitnout sam. mam radi dokumenty o tom jak se hospodarilo driv. Nakokejte si dokumenty BBC, viktorianska farma, farma za valky, eduardovska farma nebo Tales from the Green Valley.
Ten zbytek lidstva by musel mit orhomne znalosti v mnoha oborech, umet bojova umeni a ovladat zbrane, vlastnit semena a stada vzrirat. Protoze jen tak v lese toho tady moc k jidlu neni. Aby se tohle vsechno seslo u te vasi skupinky prezivsich, to by musela byt velka nahoda.

Otázka kácení pralesů není jen z poslední doby. V poslední době to jde ale masivně. Také ignoruju výrobky s palmovým olejem, on ani není zdravý a raději si peču svůj chleba a vůbec hodně výrobků svých a myslím, že lidstvo by se bez něj klidně obešlo. Ale je levný a každý ho do výrobků cpe, zisk je na prvním místě. A s těma Horalkama máte recht, je to svinstvo, nic víc, i ty oříšky to vidělo akorát tak z vlaku. Jo, začátky ignorace po jsou těžké, neb je všude, ale kdo chce, může bez něj žít a ještě si šetří zdraví. Mě regály se sušenkama, oplatkama, nechávají dnes úplně v klidu a ani svým vnukům bych je nekoupila, to bych jim raději uvařila nějakou dobrotu doma. Jen chtít.

19.2.2016 19:20
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja se snazim take si vyrobit co nejvice sama... kdyz delam housky tak se po nich zaprasi... i kdyz si je pecu z drahy mouky tak vyjdou mozna za min co ze me chtej vyrazi v krame...

19.2.2016 19:28

No vidíte. A to já bych sice třeba ráda, ale nemám na to kapacity časové. Takže vyrábíme jen něco málo z mléka (zatím neumíme), a pěstujeme, co se urodí a vyrábíme z toho, ale třeba péct slané pečivo... to bych fakt nedala. Už takhle, když jdu vařit omáčku, aby bylo na druhý den na oběd (přes den nemám čas), tak končím často před půlnocí :(
Mám pocit, že až začnu hlídat i palmový olej (už jsem na to téma narazila tolikrát...), tak s tím, že se snažím vyhýbat Ečkům, umělým sladidlům a věcem z dovozu, když lze sehnat české, tak se asi budem chodit pást :( (chudáci zvířátka, aby měla pak dostatek...).

19.2.2016 19:43
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

lilo napsal(a):
Take jim maso.. neumim si predstavit vzit do ruky vidle a jit hazet vidlema hnuj nebo prekopat zahradu jen po smoothie, nebo mise zeleneho salatu... to mam pocit fakt nejde.. jedine co trochu funguje jsou houby a lusteniny... ale spis mi jde o to ze se nam stale predklada nesobestacnost s masnou, mlecnou a vubec zemedelskou vyrobou... a pritom s
na jedne strane vubec nestitej vylit mliko na pole, zavorat plantaz zeleniny kterou neprodali... nebo odvest neprodana kurata do kafilerii... ze se cela ta zeme brakuje jen pro zisk nekolika malo jedincu... a lidi jsou takove trubky ze jeste delaj za pakatel a pak si ty predrazeny sunty kupuji jako luxus...

. ale spis mi jde o to ze se nam stale predklada nesobestacnost s masnou, mlecnou a vubec zemedelskou vyrobou... a pritom s
na jedne strane vubec nestitej vylit mliko na pole, zavorat plantaz zeleniny kterou neprodali... nebo odvest neprodana kurata do kafilerii...

No, myslím, že je to právě naopak: byli bychom naprosto soběstační v zemědělské výrobě, kdybychom "nemuseli" slepě plnit příkazy z EU a dodržovat nesmyslné kvóty na chov a pěstování. Kdyby zdejší konzumní ovčanstvo radši podpořilo domácí výrobce - a tím nemyslím megaimportéra neBureše, jenž mastil polská kuřata už před patnácti lety, když jsem je denně potkávala na hlavní u Vodňan - ale opravdu česká zemědělská družstva i malovýrobce, vypadalo by to asi jinak. Ale bohužel je to takhle
Pak se nemůžete divit a zde hanět to, že jezedáci radši mlíko vylejou a zeleninu zaořou: znáte výkupní ceny, co jim za to nabízí? To tím radši pohnojit.

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

No vidíte. A to já bych sice třeba ráda, ale nemám na to kapacity časové. Takže vyrábíme jen něco málo z mléka (zatím neumíme), a pěstujeme, co se urodí a vyrábíme z toho, ale třeba péct slané pečivo... to bych fakt nedala. Už takhle, když jdu vařit omáčku, aby bylo na druhý den na oběd (přes den nemám čas), tak končím často před půlnocí :(
Mám pocit, že až začnu hlídat i palmový olej (už jsem na to téma narazila tolikrát...), tak s tím, že se snažím vyhýbat Ečkům, umělým sladidlům a věcem z dovozu, když lze sehnat české, tak se asi budem chodit pást :( (chudáci zvířátka, aby měla pak dostatek...).

Ale třeba domácí chleba, když si pořídíte pekárnu, vlastní práce je otázka minut. Nasypu mouku, kvasnice, sůl, kmín, vodu olej, zavřu a za dvě a půl hod mám chleba. A když po tom začnete pátrat, kde není PO, potom už budete znát okruh potravin " zdravějších " a ty zmudy už ani chtít nebudete. A když máte domácí mléko, nemusíte vlastně v obchodě od mléka kupovat vůbec nic. Já tedy kromě másla, to z kozího ještě nestloukám. Vemte si, jak skromně žili naše babičky a dědové.

20.2.2016 07:45
lilo

XXX.XXX.201.210

ovcezkopce napsal(a):
. ale spis mi jde o to ze se nam stale predklada nesobestacnost s masnou, mlecnou a vubec zemedelskou vyrobou... a pritom s
na jedne strane vubec nestitej vylit mliko na pole, zavorat plantaz zeleniny kterou neprodali... nebo odvest neprodana kurata do kafilerii...

No, myslím, že je to právě naopak: byli bychom naprosto soběstační v zemědělské výrobě, kdybychom "nemuseli" slepě plnit příkazy z EU a dodržovat nesmyslné kvóty na chov a pěstování. Kdyby zdejší konzumní ovčanstvo radši podpořilo domácí výrobce - a tím nemyslím megaimportéra neBureše, jenž mastil polská kuřata už před patnácti lety, když jsem je denně potkávala na hlavní u Vodňan - ale opravdu česká zemědělská družstva i malovýrobce, vypadalo by to asi jinak. Ale bohužel je to takhle
Pak se nemůžete divit a zde hanět to, že jezedáci radši mlíko vylejou a zeleninu zaořou: znáte výkupní ceny, co jim za to nabízí? To tím radši pohnojit.

Mate obrovskou pravdu... ale kde by byli zemedelci bez dotaci EU? ja mam pocit ze zemedelstvi je snad jedinej subjekt ktery se takovym nehoraznym zpusobem dotuje odkud si bezni ovcani myslej ze se ty prachy na dotace berou... ja svoje hospodarstvi dotuju sama ze sveho, proto si uvedomuju cenu te sve vyroby a ta je rozhodne vyssi minimalne o slozku prace kterou mi nikdo nezaplati... ale necitim zavazek ani nejake bremeno, nemuze prijit urednik a rici hele ted jsme vas 10 let dotovali... ekonomika sla do kopru, je potreba aby jste s nami spolupracoval v tezkych casech, vasi pudu a praci budeme potrebovat... to je takovy ten pohled za horizont... muze se historie opakovat?

20.2.2016 08:54
profesor1

XXX.XXX.192.98

Historie se často opakuje. Ale zamyslete se proč k tomu došlo. Je prní třeba nastolit většinovou nenávis a závist nemajetných k majetným! smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík