Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2016 08:36

Narazil jsem na zpusob jak rozpoznat brezi ovci. Videl jsem to v jednom dokumentu, pozna se to pry podle toho, ze kdyz se "podoji" takova ovce, leze ji ze struku latka vzhledu i konzistence kanagonu. Muzu na youtube hodit video. Slysel o tom nekdo?

21.2.2016 08:44
roklanka

XXX.XXX.46.199

To je nejlepší krok k zánětu, otevřít kanálky ve strucích smajlík a nejenom u ovcí.

21.2.2016 08:48

roklanka napsal(a):
To je nejlepší krok k zánětu, otevřít kanálky ve strucích smajlík a nejenom u ovcí.

Vyzkouseno?

21.2.2016 09:21
roklanka

XXX.XXX.46.199

Ano a zkušenoat nejen vlastní.

21.2.2016 13:32

Https://youtu.be/VpsqZPg_v78

ale dam na vas. v tom poradu to radi ovcak co chova 40 let. ale on taky ceka u ovce kdyz rodi a taha to z ni jak fena stenata.

21.2.2016 14:10

Mastňáčku, Vy si z nás střílíte...? Předpokládám, že "o tom slyšeli víceméně všichni"...

21.2.2016 14:16

Ne, ja o tom nevedel. ani tady jsem na to nenarazil. nekdo radil tehotenskej test pro zensky.

21.2.2016 15:06
pajca

XXX.XXX.73.177

Nemyslím si, že by takovéto vytlačení malého množství sekretu z vemene a tím
otevření strukového svěrače vedlo k zánětu. Svěrač se zase uzavře. kdo by měl
obavy, může struk po tom odesimfikovat.
Při každém dojení otevíráte strukový svěrač a přesto není pravidlo, že po dojení
vznikne zánět. Někdo po dojení struky odesinfikuje, někdo ne. Při desinfikování
je samozřejmě větší jistota.
Kůzlata (veškerá mláďata) při pití otevírají strukový svěrač a po skončení
struky nikdo nedesinfikuje. Zdravý struk se uzavře, poškozený svěrač je vstupní
branou pro vniknutí infekce.

Jestli je ale možné tento způsob považovat za pravdivý, to tedy nevím. Jalovou
kozu jsem za struky nezkoušela tahat ale myslím si, že každá správně zasušená
koza ve strukách tuto smolku mít bude. (i jalová)
Kdo ví že má stopocentně jalovou ovci, nebo kozu, nechť to zkusí.

17.3.2016 22:28
lukasce

XXX.XXX.114.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Https://youtu.be/VpsqZPg_v78

ale dam na vas. v tom poradu to radi ovcak co chova 40 let. ale on taky ceka u ovce kdyz rodi a taha to z ni jak fena stenata.

Nevíte ve kterém týdnu-měsíci lze provést tento test? Lukáš.

18.3.2016 06:59

To nevim, ale tipuju co nejbliz k porodum.

18.3.2016 07:32
lukasce

XXX.XXX.114.253

To nevim, ale tipuju co nejbliz k porodum.

Taky si myslím to samý...ale v tom případě to lze už s pozorovat, cecíky nabírají a struk se prakticky plní jak na tom Vámi vloženém videu. Mě by spíš zajímalo jak to poznat třeba v polovině březosti, díky Lukáš.

18.3.2016 07:36

V pulce kdyz je ovce masina i tak to aspon ja nepoznam. na krizenkach s romanovkou jo, ty se uz v pulce docela dmou.

10.4.2016 10:01
lukasce

XXX.XXX.114.253

Narazil jsem na zpusob jak rozpoznat brezi ovci. Videl jsem to v jednom dokumentu, pozna se to pry podle toho, ze kdyz se "podoji" takova ovce, leze ji ze struku latka vzhledu i konzistence kanagonu. Muzu na youtube hodit video. Slysel o tom nekdo?

Nedávno jsem tady prosil o radu, cituji: "chci se zeptat zda máte někdo zkušenosti s podivným nezabřeznutím ovce. Mám mini stádečko sedmi 2-5letých ovcí s beranem, který byl celoročně u nich. Koncem roku mi šest maminek (během 4 dnů) úspěšně porodila zdravé jehňata. Berana jsem z důvodu změny krve prodal a začátkem ledna jsem si pro příští sezonu pořídil nového klidného berana, kterého jsem zavřel do extra boxu aby ve stodole nerušil maminky. Jednoho rána přijdu do stodoly a beran, který přes večer přeskočil box „skáče“ po té poslední 2-lete ovci. Zajímalo by mně jak je možné, že ovce (v předchozím roce jako prvnička úspěšně porodila a vychovala jehně) i když byla s beranem až do konce listopadu nejspíše nezabřezla. Máte s tím zkušenost? Předem děkuji za případné odpovědi. S pozdravem a s přáním všeho dobrého v novém roce, Lukáš."

Mastnáčku, zkoušel jsem to podle videodokumentu, co jste tady vložil.

8 týdnu před plánovaným bahněním jsem to na avízované 2-leté ovečce zkoušel a přesně jak na videu lezlo ji ze struku latka vzhledu i konzistence kanagonu. Tak plus-mínus začátkem června (pokud vše dobře dopadne) bude ještě opožděný porod. S pozdravem, L.

Přidejte reakci

Přidat smajlík