Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2016 21:45
podkloboukem

XXX.XXX.188.6

Přestala mi dnes úplně žrát loňská jehnička. Není březí, ale trochu pokulhává na přední nohu. prohlížela jsem jí a nic jsem nenašla. Nežere nic a ostatní ovce ji začali dost odstrkovat ( to se před tím nikdy nedělo) Dala jsem jí prodigestan, ale nezlepšuje se to. Vet. se mi zatím nepodařilo sehnat. Máte někdo nějaký nápad? Asi to není akutní, ale nerada bych to nechala zajít moc daleko. Díky za vaše příspěvky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 22:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, pokud nežere, tak to akutní je. Veta určitě.
Asi bych jí zkusila někam zavřít, aby měla klid, jestli jí ostatní ustrkují a pořádně jí prohlédnout. Může mít něco v noze zapíchnutého, zánět žlázy mezi paznehty, nebo jiné bolestivé onemocnění/zranění, které jí dělá mizerně až tak, že nemá zájem o žrádlo..

10.3.2016 13:30
podkloboukem

XXX.XXX.188.6

Je zavřená. Bez teploty. Prohlédla jsem jí znovu celou a nic jsem nenašla, pro jistotu vystříkala paznehty desinfekcí i když vypadají dobře a dostala znovu prodigestan + vitamíny tak uvidím jak se to bude vyvíjet. Veta už se mi podařilo sehnat tak poradí alespoň po telefonu. věřím, že se to srovná. Díky Hhippie

10.3.2016 13:36
profesor1

XXX.XXX.192.98

Od mírného pokulhávání by nepřestala žrát, jedině že by dostala od druhé ovce dobře mířenou ránu = zlomené žebro. Co odčervení?, kokcidioza?...

10.3.2016 13:47
podkloboukem

XXX.XXX.188.6

No to žebro...ani bych se nedivila, ale nevím jak to s jistotou potvrdit? asi se s tím kromě klidu nic nedělá ne? nejde to fixovat ani u člověka myslim. Odčervuju je pravidelně 2x ročně naposled tedy loni v říjnu po pastvě nikdy nic v bobkách neměli, celkem se snažím to dodržovat.

10.3.2016 18:25
podkloboukem

XXX.XXX.188.6

Ted jsem ji přistihla, že trochu přezvykuje seno...tak snad to vypadá lépe

Přidejte reakci

Přidat smajlík