Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2016 18:03
Štefanh

XXX.XXX.80.10

Zdravým vás chovatelia. Mám taký nápad, že by som si kúpil 2 ovečky mäsového typu, a pásli by sa len doma na dvore. Chcel by som vedieť že za aký čas ovca naberie jatočnú váhu, a že či požierajú aj kvety, narcisy atď. Dvor ma cca 1000m2 asi aj viac stačí im to?

1.4.2016 21:20
Štefanh

XXX.XXX.54.123

Môžu dostať ovce otravu od kvetov?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2016 21:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

U takovýchle dotazů člověk uvažuje, zda jsou mysleny vážně...
Zkuste vyhledat ve starších příspěvcích, jak velká plocha se doporučuje pro chov ovcí.
Na takhle malé ploše většinou doporučují chovat pár hus - taky je z nich maso a spásaj trávu.
Určitě mohou zvířata po pozření některých zahradních rostlin zemřít na otravu. Jejich výčet tady jistě taky někde najdete

1.4.2016 23:50
dominika.krizanova1

XXX.XXX.74.88

Stačiť im to samozrejme určite bude, keď ich budete prikrmovať senom a zrnom.
Na prebehnutie to bohato stačí.
Ale rátajte s tým, že zožerú všetko, k čomu sa dostanú. Vrátane kríkov, kvetov, cibuľovín, kôry stromov...

2.4.2016 12:00
Štefanh

XXX.XXX.54.123

No dvor je oveľa väčší ako som udával, Ale keď požerú cibuľoviny a kôry stromov, tak to radšej tie kačky. mam na dvore asi 30 ovocných stromov, a všelijaké kríky. Škoda by bola to všetko zničiť.

2.4.2016 12:08
lilo

XXX.XXX.201.210

Kacky vam z dvoru uleptaji blativou kaluz... poridte si husy sice take lecos ozdibou a okousou, treba prave i mlade stromky ozdibuji ale spise zerou jedle veci nez nejedle... mam pocit ze cibulovin si u me nevsimly... a to se pasli v blizkosti snezenek a narcisu... ozrana byla ale ruze, a broskvon a hroznove vino.

7.4.2016 11:54
Štefanh

XXX.XXX.54.123

No tak potom Husi. Mam ale tiež hrozno a čučoriedky a iné. Čo si myslíte koľko kusov by bolo vhodne tak aby som mal úžitok a nemusel kosiť.

7.4.2016 14:39
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja bych na tuhle velikost poridila prozatim tak dva tri chovne kmeny to je od 6 do 12 hus a pak uvidite jeste se poptejte na drubezi jake maji lidi zkusenosti... kolik jich tam muzete mit klidne i 30... ale to pocitam jen v nejvetsi intenzite rustu travy... tj od dubna do zari... udelala bych zakladni hejno a odchovy... take kruty se pasou... a nehrabou... ale zaroven ozobavaji rybiz, boruvky i vino... takze nejakym jednoduchym zabranam se asi nevyhnete...

Přidejte reakci

Přidat smajlík