Může být anglonubijská celoročně venku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanka333

25.3.2016 20:37
Hanka333

XXX.XXX.98.83

Může být prosím Nubie celoročně venku v pěkném dřevěném přístřešku kam nefouká? Jak je tomu u Vás? Děkuji

26.3.2016 21:53
adelheid.latzkova

XXX.XXX.52.96

Ja si myslim ze ano. My mame sice nejaku krizenu ale to je podla mna jedno... Beha si po zahrade. na vecer ju zatvarame do dreveneho pristresku z osb dosiek.

Nubiru

26.3.2016 23:45
Nubiru

XXX.XXX.61.22

Technicky môže. Obzvlášť kríženec. Pred zimou nahodí hustý kožuch a navyše všetci čo tak chovajú vravia, že sú potom otužilejšie a zdravšie. Ale záleží, čo od toho zvieraťa očakávate. Načo vám je potom núbia, keď ju budete držať v podmienkach, v ktorých všetko krmivo pôjde na záchovu a termoreguláciu? Môžme si nahovárať čo chceme, ale JE to teplomilné plemeno. Ja by som to teda svojim nubirám nikdy nespravila. Podla mňa to hraničí s týraním Raz je to špecializované dojné plemeno s velkým telom a krátkou jemnou srsťou, a ak majú dať to čo sa od nich očakáva, narásť do rozmerov plemenného štandardu, rozvinúť dojivosť, ktorá poteší, nasadiť a vychovať silné krásne potomstvo,... tak potom proste potrebujú dostať svoje, aj čo sa týka výživy, aj kvality chovného prostredia.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2016 01:20

100% papírové nubie tu mám v 700m.n.m. jen v nezateplené boudě kam nefouká a jsou na hluboké podestýlce a zvládaj mrazy naprosto s přehledem. Stejně jejich chov ale ruším a zaměřím se víc na hnědé. Nubie mi tu prostě moc nejdou. Pokud něco zlobí s parazitama, tak to jsou nubie, pokud něco má rýmičku, tak to je nubie, pokud je hnusně tak na rozdíl od ostatních nubie nevystrčí paty z boudy. Jsou to na můj vkus moc velký princezny. Není to plemeno pro začátečníky. Já chci pořádný kozy, se kterejma jen tak něco nezamává.

27.3.2016 08:37
lilo

XXX.XXX.201.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
100% papírové nubie tu mám v 700m.n.m. jen v nezateplené boudě kam nefouká a jsou na hluboké podestýlce a zvládaj mrazy naprosto s přehledem. Stejně jejich chov ale ruším a zaměřím se víc na hnědé. Nubie mi tu prostě moc nejdou. Pokud něco zlobí s parazitama, tak to jsou nubie, pokud něco má rýmičku, tak to je nubie, pokud je hnusně tak na rozdíl od ostatních nubie nevystrčí paty z boudy. Jsou to na můj vkus moc velký princezny. Není to plemeno pro začátečníky. Já chci pořádný kozy, se kterejma jen tak něco nezamává.

Tak to je presne... to znamena ze v nezateplene boude v 700metrech byt proste nemuzou... bud budou nemocne nebo neporostou protoze jsou oslabene...
a na dostaz zadavatelky odpovim ze samozrejme muzou... ale pocitejte s tim ze jakmile budou dny sychrave tak je venku proste neuvidite.

27.3.2016 09:25

Mrazy zvládaj v pohodě, ale to hnusné sychravé počasí jim nedělá moc dobře. To teda nedělá všem zvířatům. Vetší mráz zvládají všechna zvířata líp než ty blbý vlezlý teploty okolo nuly. A ono taky není 700m.n.m. jako 700m.n.m. my tu máme ještě zbytky sněhu a ve vyšších polohách už není třeba vůbec. Pár lidí znám co je v podobný nadmořský výšce taky chová, ale je taky pravdou, že Konrád když sem přijede, tak říká, že celkově ty kozy tu na horách u chovatelů moc nejdou, že se chovat daj, ale že užitkovost těch koz tam dole je prostě někde jinde.

Hanka333

27.3.2016 13:32
Hanka333

XXX.XXX.98.83

Děkuji za reakce. Tak bude reději kom. s chlívky a mělo by to být fajn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík