Janine

XXX.XXX.137.146
Dobrý den,
máme 2kozy, nyní po kůzlatech. Té jedné natekl krk, vznikl jí takový jakoby podbradek, nevím, jak to líp popsat. Vloni měla to samé ta druhá, vet jí dal atb., ale nebyl schopný říct, co to je, přitom se specializuje i na hosp.zvířata. Nevíte, co to může být? Koza normálně žere, celkově je v pohodě, jako jindy, jen má strašně málo mléka, takže její kůzle přikrmujeme a přidržuji ho i u té druhé kozy, páč má dost mléka. Budu moc ráda za info či rady, Jana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Janine
napsal(a):
Dobrý den,
máme 2kozy, nyní po kůzlatech. Té jedné natekl krk, vznikl jí takový jakoby podbradek, nevím, jak to líp popsat. Vloni měla to samé ta druhá, vet jí dal atb., ale nebyl schopný říct, co to je, přitom se specializuje i na hosp.zvířata. Nevíte, co to může být? Koza normálně žere, celkově je v pohodě, jako jindy, jen má strašně málo mléka, takže její kůzle přikrmujeme a přidržuji ho i u té druhé kozy, páč má dost mléka. Budu moc ráda za info či rady, Jana.
Máte je brutálně začervené.
Janine

XXX.XXX.137.146
Ale my je pravidelně odčervujeme.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Janine
napsal(a):
Ale my je pravidelně odčervujeme.
To ještě nic neznamená.
Janine
napsal(a):
Dobrý den,
Http://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2973513/zacervenie-info-pre-novacikov-vo-forku#a3003426 ak je to pod bradou, tak je to ako píše bodlinka(vet), parazity... V tomto linku je zopár info ohľadom parazitov u kôz, veľa info nájdete v príspevkoch Starého Baču, zadajte tu vo fóre do vyhľadávača "Starý Bača" (bez uvodzoviek).
Janine

XXX.XXX.229.194
Díky moc, všechno si to pročtu.
Janine

XXX.XXX.142.234
Jsou to bílé kozenky. Mě je divné, že vet neví, co to je. Všude se píše, že diskuze jsou sice fajn, ale v prvé řadě je tady vet, což je pravda, normálně na diskuze sem tam kouknu, ale to je vše, když je problém, prostě ho voláme. Když se nemůžu spolehnout na něj, tak pak na koho?
Janine

XXX.XXX.129.89
No víte, těžko můžu vědět, že Bodlinka je veterinářka, když tu paní vůbec neznám, že jo. U nás je problém sehnat veta, který není jen "přes psy a kočky", tenhle vet, jak jsem už psala, je i přes hosp.zvířata a ke komu se mám tedy obrátit, když ne k němu. Nemusíte se bát, že mi to nemyslí, jen jsem tím chtěla říct, co třeba příště, až zase bude nějaký problém. Mám volat veta nebo jít na diskuzi... :) Když jde někdo dříve na diskuzi, než veta zavolá, tak ho tady "kamenují", tož a co teď :).
Janine

XXX.XXX.129.89
moonika
napsal(a):
V tom linku čo som vám napísala je foto ako vyzerá opuch pod čelusťou bežný pri začervení, ak je to inde, nižšie na krku tak by to mohla byť struma, ale ako píše Roklanka, rozbor to istí, aspoň budete vedieť s čím bojujete.
Rozbor nechám určitě udělat. Pravda je, že když to samé měla vloni ta naše druhá, tak po těch atb. byla za 3dny v pohodě a už se jí to nevrátilo.