Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janine

1.4.2016 20:10
Janine

XXX.XXX.137.146

Dobrý den,
máme 2kozy, nyní po kůzlatech. Té jedné natekl krk, vznikl jí takový jakoby podbradek, nevím, jak to líp popsat. Vloni měla to samé ta druhá, vet jí dal atb., ale nebyl schopný říct, co to je, přitom se specializuje i na hosp.zvířata. Nevíte, co to může být? Koza normálně žere, celkově je v pohodě, jako jindy, jen má strašně málo mléka, takže její kůzle přikrmujeme a přidržuji ho i u té druhé kozy, páč má dost mléka. Budu moc ráda za info či rady, Jana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2016 20:52

Janine napsal(a):
Dobrý den,
máme 2kozy, nyní po kůzlatech. Té jedné natekl krk, vznikl jí takový jakoby podbradek, nevím, jak to líp popsat. Vloni měla to samé ta druhá, vet jí dal atb., ale nebyl schopný říct, co to je, přitom se specializuje i na hosp.zvířata. Nevíte, co to může být? Koza normálně žere, celkově je v pohodě, jako jindy, jen má strašně málo mléka, takže její kůzle přikrmujeme a přidržuji ho i u té druhé kozy, páč má dost mléka. Budu moc ráda za info či rady, Jana.

Máte je brutálně začervené.

Janine

1.4.2016 23:20
Janine

XXX.XXX.137.146

Ale my je pravidelně odčervujeme.

1.4.2016 23:47
dominika.krizanova1

XXX.XXX.74.88

Aké sú to kozy? Čím ich odčervujete? Ako často?
Pasú sa navoľno?

Dominika.

2.4.2016 07:52

Janine napsal(a):
Ale my je pravidelně odčervujeme.

To ještě nic neznamená.

2.4.2016 07:52
moonika

XXX.XXX.14.210

Janine napsal(a):
Dobrý den,

Http://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2973513/zacervenie-info-pre-novacikov-vo-forku#a3003426 ak je to pod bradou, tak je to ako píše bodlinka(vet), parazity... V tomto linku je zopár info ohľadom parazitov u kôz, veľa info nájdete v príspevkoch Starého Baču, zadajte tu vo fóre do vyhľadávača "Starý Bača" (bez uvodzoviek).

Janine

2.4.2016 11:24
Janine

XXX.XXX.229.194

Díky moc, všechno si to pročtu.

2.4.2016 12:16
lilo

XXX.XXX.201.210

Pokud je to na krku... muze to byt struma zvetsena stina zlaza... jeslti to jsou anglonubijky nebo burky ale pravdepodobnejsi je v tomto obdobi to zacerveni... urcite bych odcervila tim nic nezkazite a podavala bych par kapek jodove tinktury do vody jednou za par dni...

Janine

2.4.2016 18:20
Janine

XXX.XXX.142.234

Jsou to bílé kozenky. Mě je divné, že vet neví, co to je. Všude se píše, že diskuze jsou sice fajn, ale v prvé řadě je tady vet, což je pravda, normálně na diskuze sem tam kouknu, ale to je vše, když je problém, prostě ho voláme. Když se nemůžu spolehnout na něj, tak pak na koho?

2.4.2016 18:52
roklanka

XXX.XXX.46.133

Můžete si vybrat :-D, ale Bodlinka je také veterinář, tak co teď? Antibiotika vaší koze nepomohou. Co takhle se přesvědčit koprologickým rozborem a budete- li mít kliku, koza na tom ještě nebude tak špatně a po odčervení se dá do kupy, zkuste myslet.

2.4.2016 20:13
moonika

XXX.XXX.10.199

V tom linku čo som vám napísala je foto ako vyzerá opuch pod čelusťou bežný pri začervení, ak je to inde, nižšie na krku tak by to mohla byť struma, ale ako píše Roklanka, rozbor to istí, aspoň budete vedieť s čím bojujete.

Janine

2.4.2016 23:14
Janine

XXX.XXX.129.89

No víte, těžko můžu vědět, že Bodlinka je veterinářka, když tu paní vůbec neznám, že jo. U nás je problém sehnat veta, který není jen "přes psy a kočky", tenhle vet, jak jsem už psala, je i přes hosp.zvířata a ke komu se mám tedy obrátit, když ne k němu. Nemusíte se bát, že mi to nemyslí, jen jsem tím chtěla říct, co třeba příště, až zase bude nějaký problém. Mám volat veta nebo jít na diskuzi... :) Když jde někdo dříve na diskuzi, než veta zavolá, tak ho tady "kamenují", tož a co teď :).

Janine

2.4.2016 23:33
Janine

XXX.XXX.129.89

moonika napsal(a):
V tom linku čo som vám napísala je foto ako vyzerá opuch pod čelusťou bežný pri začervení, ak je to inde, nižšie na krku tak by to mohla byť struma, ale ako píše Roklanka, rozbor to istí, aspoň budete vedieť s čím bojujete.

Rozbor nechám určitě udělat. Pravda je, že když to samé měla vloni ta naše druhá, tak po těch atb. byla za 3dny v pohodě a už se jí to nevrátilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík