Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petr V.

9.4.2016 08:02
Petr V.

XXX.XXX.52.77

Dobrý den.
Máme první rok ovce Suffolk a dvě 10. denní jehňata. Dnes je u nás 6 stupňů a prší. Sice na pastvě mají přístřešek, ale včera, když začalo pršet, tak s maminou klidně ležela na dešti. Můžeme jehňata pustit do deště na pastvu, nebo je raději nechat s maminou pod střechou ve chlévě? Děkuji.

9.4.2016 08:11
lilo

XXX.XXX.201.210

No nevim...asi bych to neresila... nam se jehnata narodila pred mesicem a pul... mamina je tek dva az tri dny opecovavala v otevrenem pristresku a od toho momentu pocasi nepocasi behaji jak se jim zachce lezi a pasou se v desti nedesti... proste jsem to neresila...

Petr V.

9.4.2016 09:54
Petr V.

XXX.XXX.52.77

Dekuji, jdu jim vykydat a pustit je na pastvu.

Ovčí babička

9.4.2016 14:43
Ovčí babička

XXX.XXX.23.85

Já mám 1.rok ovce Skudde+1.jehňátko.Stříhání rodičů konec dubna/zač.května.Zatím se jehňátko hřeje v srsti mámy v uzavíratel.domečku s
se slámou+krmivem..Když je teplo, lítá po zahradě s rodiči, ale déšť+lehání na zem venku by mu mohlo mon.ještě uškodit..je mu teprve 11 dní+přes dědu mé kamarádky se řídím radami zkuš.chovatele kdysi+jsou to rady nad zlato, které ani v knihách nevyčtu..tak to je zase má zkušenost:) Ať dělají jen radost.

17.4.2016 16:01
PetraWhitee

XXX.XXX.0.214

Mě ovce porodila v dešti, venku bylo cca 8 stupňů, zavřít se nenechala, jehně lítalo od porodu na dešti dva dny a není mu nic...možnost se jít schovat měli ale rodička na to prděla, přitom je to nejlepší matka ve stádě, furt si malého hlídá.Taky jsem měla obavy ale vše je v pořádku.Na veliké pastvině alá biochov, to tu u nás taky nikdo nehrotí...a nic neumírá...žijou si vlastním životem a jsou to jedny z nejkrásnějších ovcí v okolí...a to stádo patří veterinářce.

18.4.2016 10:56
pulsta

XXX.XXX.230.61

Ovčí babička napsal(a):
Já mám 1.rok ovce Skudde+1.jehňátko.Stříhání rodičů konec dubna/zač.května.Zatím se jehňátko hřeje v srsti mámy v uzavíratel.domečku s
se slámou+krmivem..Když je teplo, lítá po zahradě s rodiči, ale déšť+lehání na zem venku by mu mohlo mon.ještě uškodit..je mu teprve 11 dní+přes dědu mé kamarádky se řídím radami zkuš.chovatele kdysi+jsou to rady nad zlato, které ani v knihách nevyčtu..tak to je zase má zkušenost:) Ať dělají jen radost.

To jsou mi teda rady... Děda je už asi hodně starý a radí vám vše nejlépe zavřít do hnusného vhkého chlívku... Mám velké stádo a vše se bahní venku, nebo pod přístřeškem. Po obahnění jsou den, dva zavřeni v choulu a pak tradá ven... Kolikrát je ještě sníh a třeba 2 denní jehňata veží venku a nikdy jsem neměl úhyn spojený s tím, že by jim byla zima.
Pokud se vám to nelíbí, vezměte je domů ke kamnům...tam jim bude fajn!

18.4.2016 12:31
profesor1

XXX.XXX.192.98

Brzdi Pulsto, děda kamarádky má krásný suchý. prostorný, dobře větraný chlívek. A v době kdy on choval ovce, tak si nemohl dovolit nic riskovat, protože jehněte si cenil daleko víc než ty, nebo já!
(a u kamen neměl místo, tam bylo 7 hladových harantů ).

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2016 22:00

Profesore:

22.4.2016 10:59

Posouhlasim s profesorem, spousta dnesnich chovatelu ( malochovatelu ) vcetne me to nema uplne dobre spocitane a nebo proste jsou nenadale vydaje a svoje chovy dotujeme, abysme kdyz uz ne v minusu, skoncili na nule nebo mirne v plusu. Nelezi na tom nase zivobyti. Taky se tady objevilo spousta plemen, ktery nejsou staveny na nase podnebi ale taky naopak plemena, pro ktery jsou nase plejskanice nebo "zimy" malina a potrebovaly by spis pritvrdit.

Kdyz nevim o problemu dopredu, tak me to rodi venku. Letos vsechno probehlo taky pod sirym nebem s moznosti pristresku ale ovce stejne neporodi tam kde nechce, takze krome jednoho tezkyho porodu prvnicky se vsechno odrodilo na pastvine za deste, za ranniho mraziku a v poradku. Venku je jen nekdy slozitejsi odchytit ovci, ktera ma problem s porodem, nektera se necha chytit, jina by me ubehala :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík