Dobrý den.Prosím Vás o radu.Asi v noci naše kamer.ovečka porodila dvě krásná jehňátka.Rodila podle mých výpočtů o něco dříve takže jsem to ještě nečekala.Našla jsem je ráno, ale matka je nechce nechat napít a navíc nemá žádné vemínko, jen dva malé struky.Snažila jsem se ji držet at se malí napijí mleziva, ale nic z ní neteklo.Dopoledne jsem jim dávala kozí mléko, ovečka pije pěkně z flašky, ale beránek nemá vůbec sací reflex, dávala jsem mu to stříkačkou.Přítel mi tak za hodinu doveze koupené mlezivo a náhradní mléko.Kolik musí toho mleziva vypít?A myslíte, že se ještě ovečce může udělat mlíko?Snažím se k ní malé pořád přikládat ale moc je nechce.Prosím poradte.
Http://www.zootechnika.cz/clanky/chov-ovci/odchov-jehnat-napajeni-mlekem-mlecnou-krmnou-smesi/napajeni-mlecnou-krmnou-smesi.html dolu je tabuľka aj blližšie info ku kŕmeniu. Ak nedostali krátko po narodení mlezivo tak to nevyzerá ružovo ale držím palce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Drzim palec, mam opacnej problem. Zwarbleska po tezkym porodu, prvnicka, jedinacek strasnej kolohnat, zaseknul se lopatkou a couhala jen jedna nozak a cumak. Na konec sel ven. Ale ovce si polezela, pak vstala a sla si po svym. Potom legrace s jehnetem, je tak vysoky ze mu dela problem pokrcit nohy a napit se, ale uz se stalo.

Tyjo, Mastňáčku, tak snad ty další porody budou veselejší. Ovci zavřít do malýho boxíku a snad se umoudří jak jsem říkala - min. rok jsem měla se zw stejný zážitek - porodila 3, ošetřila jen jedno a zbytek nechala v plod.obalech a tradá za stádem...

Profesore, myslíte ten tetanus, entrotoxémii a další libůstky?

Kéž by to nebylo, že "na každé veterině by vám jí měli prodat", když se píchá do svalu

To se musite obrnit, takovych pripadu jeste bude.

Nekdy tomu nejde zabranit. Za rok to bude lepsi.
Každý si tu smůlu někdy vybere. Většinou je to tak, že na začátku máte štěstí, začnete si myslet, že všechno fajn - a ono bum, v dalším roce to schytáte o to víc (vlastní zkušenost a víc případů z okolí). Takhle máte průpravu hned na začátku, zjistila jste o svých zvířatech spoustu informací, uvidíte, bude líp!