Skalník a šeřík je jedovatý pro ovce a kozy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2016 11:23
krpca

XXX.XXX.76.4

Prosím o radu budu rozšiřovat ohradu k pasení pro ovce a část svahů je zasázena skalníkem. Mám rostliny zlikvidovat nebo mohou ovce a kozy skalník okusovat?Myslím, že když budou Skalním pravidelně okusovat, tak nebude kvést a nemusel by tvořit asni ty červené plody, tak prosím o info zda je Skalník jedovatý co se týče i listy a dřevem? A jsou tam také dva keře s Šeříkem ty jsou nějak nevhodné nebo jedovaté kůrou, listy a květem pro ovce a kozy?

14.4.2016 13:00
moonika

XXX.XXX.143.66

Orgován by som im nenechala, moje ho ignorujú pokiaľ majú okolo iné kríky, verím že vedia prečo ho nejedia, ale keby tam nebolo nič iné zaujímavé na okus tak sa určite pustia aj do neho. O skalníku, obsahuje kyanogénne glykozidy v normálnom množstve to nevadí ale kto vie koľko by toho boli schopné zjesť naraz.

14.4.2016 13:07
krpca

XXX.XXX.76.4

Děkuji snad to bude ok mají k dispozici i listnatý les tam na okus toho mají opavdu honě, olše, buky, duby, bříza, jasan, líska, srky...

14.4.2016 15:29
lilo

XXX.XXX.201.210

Skoda lesa ne?

14.4.2016 22:26
krpca

XXX.XXX.76.238

Ne ne ovce vůbec stromy neničí co se týče kůry atd... jen okusují lístečky a mladé náletové stromky a tím udržují les krásně čistý bez křoví a není nutná prořezávka už tam jsou 4.rok a ještě nic nezničily a jsou i v mladém ovocném sadu kde jsou teda oplocené kmínky a je vše v pohodě ovečky jsou bez problémů máme Kamerunské 20ks. Jo kozy to jsou potvory ty máme 4ks a ty opravdu nesmí k žádnému stromku né že by to ublížilo kozám, že něco sežerou, ale kozy zlikvidují komplet jakoukoliv dřevinu, tak pro kozy máme udělanou extra ohradu bez stromů. smajlík

15.4.2016 12:06
lilo

XXX.XXX.201.210

No povidejte mi to.. koza spis nez nejakou travu bude zrat vsechno co je od metru vys... ale ze by to opasla a jemne okousala... treba srnky to okousnou a jdou dal... ale koza to zdevastuje a pokud je stromek maly tak jedinym cilem je jeho vrsek i za cenu ze sromek zlomej vejpul... kozy jsou proste kazisveti taky mam ohradu uz bez stromu...

15.4.2016 12:39
moonika

XXX.XXX.200.47

lilo napsal(a):
No povidejte mi to.. koza spis nez nejakou travu bude zrat vsechno co je od metru vys... ale ze by to opasla a jemne okousala... treba srnky to okousnou a jdou dal... ale koza to zdevastuje a pokud je stromek maly tak jedinym cilem je jeho vrsek i za cenu ze sromek zlomej vejpul... kozy jsou proste kazisveti taky mam ohradu uz bez stromu...

V našej malej ohrade je jablonka, jonatánka, pamätníčka, kozy sú stále pri nej ale nedotkli sa jej, od roku 2010. Dúfam že to tak zostane:D Ale dávam im stále halúzky, v lete rôzne, v zime ihličnany a suché dubové, a to je pre ne našťastie zatiaľ lákavejšie ako tuhá kôra starej jablone. Mladá by nemala šancu.

15.4.2016 16:43
lilo

XXX.XXX.201.210

Me zase na pastvine vitr schodil vrch od svestky... tolik radosti a za dva dny byla ozrana... az budou trochu listy... mam misto kde se da prorezat mnozstvi jivy... ale nejvic jdou po bezu, po ovocnych, po jasanu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík