Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2016 19:56
Berticek

XXX.XXX.44.251

Zdravím, dnes na večer jsem našla týdeni kuzle jak tak téměř mrtvé leží, tedy takhle ráno bylo ještě v pořádku, ale večer už se nepostaví lo na nohy, dýchá, ale život téměř nulový, trochu po otevře očka ale jinak nic kromě toho že polyká a občas si odfrkne, byla snaha i o meceni, dáváme mléko od mámy, poradí někdo?

15.4.2016 20:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Leželo ustájené, na podestýlce, v ohrádce u matky, byly tam v klidu, samy, aby
kůzle nikdo neohrožoval, netrkal.
Co se tedy mohlo stát...

15.4.2016 20:14
Berticek

XXX.XXX.44.251

Ano přesně takhle leželo, ale ráno se mělo k světu tak možná jestli ho prislapla? Teď se chvíli naplno rozmecelo a zase usíná. Ale že by se samo zvedalo to vůbec jen to polykání a snaha o meceni.

15.4.2016 20:31
humba

XXX.XXX.113.236

Volat veta nebo odvést na veterinu. IHNED! Měla jsem to samé, bohužel malý nepřežil. Přesně měl 7 dní. Ráno v pořádku, večer skoro bez života. Vet ho hned napichal léky, já ho v teple masírovala, otáčela kvůli plicim, no nedal to. Snad to u vás dobře dopadne. U koz s vetem neváhat, tam to jde všechno strašně rychle. Koza měla dvojčata, kozička je ok aroste jak z vody. Jen jsme si kozou poplakali. Pitvu jsme nedělali.

15.4.2016 20:33
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Berticek napsal(a):
Zdravím, dnes na večer jsem našla týdeni kuzle jak tak téměř mrtvé leží, tedy takhle ráno bylo ještě v pořádku, ale večer už se nepostaví lo na nohy, dýchá, ale život téměř nulový, trochu po otevře očka ale jinak nic kromě toho že polyká a občas si odfrkne, byla snaha i o meceni, dáváme mléko od mámy, poradí někdo?

Selen a vitamíny AD dostalo, když se narodilo?

16.4.2016 07:31
Berticek

XXX.XXX.44.251

Zdravím, bohužel ani to jsme už nestihli, kozička nám do 3 hodin od zjištění uhynula. Přes veškerou snahu, je mi líto mrnouska, vet to sem má daleko a než přijel byla už pryč. Ale uprime i kdyby přijel dřív ta šance už tam byla mizivá. Asi půl hodinky před smrtí ještě začalo mecet docela hlasitě a tak jsem myslela, že třeba. :( I přesto všem moc děkuji za odpovědi a rady.

16.4.2016 13:36
profesor1

XXX.XXX.192.98

Co tetanus? Vet neříkal nic?
Když leželo a naříkalo nezaklánělo hlavu dozadu a jako by mělo křeče?

16.4.2016 18:31
humba

XXX.XXX.81.204

U nás to tetan nebyl. Neměli jsme v pořádku střeva. Vet do něj sáhnul a prst měl úplně čistý. Bříško bylo nafouklé. Zřejmě nebyly úplně v pořádku vyvinutý střeva, nelíbilo se to ani vetovi. Mimochodem tetanus jsem zažila a nebyl to příjemný zážitek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík