Jak nacvakat UZ?Ven či dovnitř?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Péťa&Hanka

19.4.2016 20:20
Péťa&Hanka

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
tak dnes nám došli známky pro naše narozená jehňátka ale nevíme si rady jak nacvakat máme známky od Zee Tags typ F a nevíme zda tím hrotem (viz. obr.) dovnitř ucha či ven?Jsme začínající chovatelé poraďte prosím abychom něco neudělali spatně.
předem díky Honza a Hanka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2016 20:40

Já teda používám známky menší, ale každopádně to co máte zakroužkovaný dávám dovnitř ucha.

Peťa&Hanka

19.4.2016 21:06
Peťa&Hanka

XXX.XXX.89.231

Děkujeme a jaké menší páskové? jaké mají výhody a nevýhody? nad těmi jsme také uvažovaly ale na malém jehněti to je lepší ale až ovce doroste tak na uchu není skoro vidět a čitelná.

19.4.2016 21:25
vokjam

XXX.XXX.205.189

Také používám malé páskové známky, ale dávám je zásadně hrotem dovnitř ucha, aby hrot nevyčníval na zadní straně ucha /možnost zranění/ a také hlavně proto, že číslo je čitelné zhora na zadní straně ucha. V.K.

19.4.2016 21:37

Péťa&Hanka napsal(a):
Dobrý den,
tak dnes nám došli známky pro naše narozená jehňátka ale nevíme si rady jak nacvakat máme známky od Zee Tags typ F a nevíme zda tím hrotem (viz. obr.) dovnitř ucha či ven?Jsme začínající chovatelé poraďte prosím abychom něco neudělali spatně.
předem díky Honza a Hanka.

Samičí díl patří dovnitř ucha.

19.4.2016 21:45

U návodu na kleště by to mělo být dostaečně konkrétně popsáno - jak píšou všichni - ten čouhající čudlík jde dovnitř ucha, hladká stěna je vně, zhora ucha. (tedy když to nacvakáváte, tak ten hrot dáváte vně ucha a propichuje se to zvenčí dovnitř na cca středu ucha).
Jaké známky jsou nejlepší Vám nikdo neřekne. Každý má své důvody, proč ty které používá. Já mám taky malé páskové (viz obrázek u vokjam) - protože mám i malé zakrslice kozy a na ty nic jiného ani mít nejde. Je fakt, že někdo říká, že jsou blbě čitelné a za druhé že je snazší, aby si je zvíře vytrhlo. Ano, občas je ztratí (mám ovčí pletivo), ale taky si jedna uši rozervala, takže občas evidentně i velmi dobře drží. Uzké pásky totiž, když se za ně zvíře někde zachytí, se tahem mohou dírkou protáhnout, aniž by si zvíře ucho rozervalo... otázka je, co je lepší - zda si takto jen známku "vyvlíknout", nebo ucho rozervat na 2 ks :(.

Peťa&Hanka

20.4.2016 14:29
Peťa&Hanka

XXX.XXX.89.231

Díky a co třeba známky od M.A.V.E Bořetice? Kleště máme oboje (zdědili jsme je) ale známky jsme objednali od ZeeTags. Tak pro další (ještě čekáme od 3ovcí) bych zkusil ty M.A.V.E typ A.

Přidejte reakci

Přidat smajlík