Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2016 19:30
vaclavT

XXX.XXX.9.138

Zdravím mám 4mes. Beránka Zw + Merino a chtěl bych k němu pořídit zatím 2 jehnicky též Zw. Někde jsem se dozvěděl že by je mohl obahnit uz letos což je nebezpečné... můžu je mít spolu? Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2016 08:02

Nekdo rika jo, nekdo rika ne. Zalezi na tom, jak budou jehnicky stary. Mam ted tri zw, kterym je 13.5 mesice, beran k nim sel v v pulce listopadu a jehnata jeste nejsou. Asi holky nebyly jeste pripraveny. Nekdy si priroda poradi sama. Jediny co je nebezpecny ze pokud jsou hodne maly a jehne bude velkej jedinacek, tak cekejte tezkej porod. Ale dve jehnicky uhlidate. Vsechno zalezi na tom, jak stary ty jehnicky poridite a kolik jim bude v dobe kdy prichazi rije.

26.4.2016 08:23
vaclavT

XXX.XXX.9.138

Jehnicky jsou únor. Tak nevím... diky.

26.4.2016 08:29

Unorovy tak to bych se toho nebal.

26.4.2016 08:31

Akorat bych doporucil jim na podzim ostrihat vlnu okolo veminka a na zadku.

26.4.2016 08:33
vaclavT

XXX.XXX.9.138

Děkuji. Aha dobře a za jakym účelem?

26.4.2016 08:41
lilo

XXX.XXX.201.210

Za ucelem nasledneho bahneni...a kvuli lepsi hygiene... na podzim je vlhko a ovce se muzou zesr... pak maji na okoli kastany a slepenou vlnu... uz jen to muze byt prekazkou k uspesnemu zapusteni a nasledne reprodukci... okolo vemeno pro nasledne kojeni...

26.4.2016 09:05

Presne tak, omlouvam se ze jsem to nepopsal proc :) A ne jen na pozdim ale pak na jare ty kastany pripadne sra..cka z jarni travicky neni jak pro ovci ani pro sajici jehne nic prijemnyho. Uz jsem videl i jak jehne cuca kastan misto struku... U ovci ktery se strihaj klidne i zjara se tohle zase tak moc nestava, ale pokud to jsou zapusteny jehnicky, ktery se vubec nestrihaly, tak tam je to fakt prerostly.

26.4.2016 09:11
lilo

XXX.XXX.201.210

No fuj to je nechutny... a ja zase videla v tech srackach larvy much taky uzasny pohled...

26.4.2016 09:28

Proto moc dobre nechapu proc se zwarbleskam nechavaj ocasy! Mejm jehnatum pujdou pryc.

26.4.2016 09:41
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proto moc dobre nechapu proc se zwarbleskam nechavaj ocasy! Mejm jehnatum pujdou pryc.

Aby bylo vidět, že mají konec ocasu bílý. Teda pokud není pos.raný.

26.4.2016 09:48

:) to ja prece vim, ze se to bere jako jeden ze znaku, ale z hygienickyho hlediska je to ptakovina.

26.4.2016 10:11
lilo

XXX.XXX.201.210

No zase se nesmime chovat jako nasi doktori... ocas to zvire dostalo od pana boha jako nejakou potrebnou vec... stejne tak jako lidi maji z pohledu zubaru zbytecne moudraky, nosni mandle, slepe strevo a jine pro nas nevysvetlitelne ukazy na tele... vsechno je zkratka jak ma byt jen my lidi si obcas hrajem na bohy... a tak pytliky kastrujeme, usi znackujeme, ocasy kupirujeme no zkratka chovame se jako cinani v tibetu... ve jmenu pokroku a hygieny

26.4.2016 10:17

Tady v tomhle pripade nesohlasim. V pripade ovci si clovek na boha hral dost intenzivne, takze to uz neni to stejny jako zvire divoky. Jeste jsem nevidel zes...ranou srnu. Vzdycky se jim ty zrcatka belaj :) Kdezto vovce jsou v podstate tovarny na vlnu, maso, mliko a to zazivani a apetit je uz nekde jinde. Stejne tak prisun potravy a prostredi kde se pohybujou.

26.4.2016 10:22
lilo

XXX.XXX.201.210

Jak nemuzes nesouhlasit... samozrejme kdyz si pri slechteni lide hraji na bohy... tak proc nevyslechtili ovci bez ocasu... kdyz zaroven jine skupiny dokazi vyslechtit ovce s tukovy polstarem na ocasu, barevne konce ocasu, usi nahoru, usi dolu, klabonos, tluste nohy, tenke nohy, zmasilost... tak proc ne i ten ocas... kruci.

26.4.2016 10:27

Asi zavladnul informacni sum :) nesouhlasim s tim, ze bysme se nemeli chovat jako nasi doktori. Jestli jsem to dobre pochopil tak to zn. ze proc jim kratit ocasky nebo skripat pajtliky.
Ja rikam, ze ocasky jim kratit budu, protoze nemam rad kastany. Jsou tenkoocasy nebo jak se jim rika plemena - romanovka, VF myslim ze taky a tam je ocasek minimalni. Treba muj zw beran ma taky jen takovy "pirko" ale ovce maj docela chundelaty ohanky. Suffolk kdyz se mu necha ocas tak ho ma poradnej. A i prerostla vlna u zakracenyho pahejlu dokaze pozbirat peknych par bobku.

26.4.2016 10:41

Ještě mě k dotazu zadavatele napadá, aby si pohlídal, aby nebyly z trojčat. Pak lze předpokládat, že na podzim nebudou dostatečně dorostlé. Takže pokud chcete mít beránka a holky dohromady, je třeba, jak už tu padlo, mít jehničky dobře stavěné, aby byly dostatečně připravené na březost a nemusel jste se na jaře třepat nervozitou, zda to zvládnou.
Lilo, souhlas s Vámi.

26.4.2016 12:53
profesor1

XXX.XXX.192.98

lilo napsal(a):
No zase se nesmime chovat jako nasi doktori... ocas to zvire dostalo od pana boha jako nejakou potrebnou vec... stejne tak jako lidi maji z pohledu zubaru zbytecne moudraky, nosni mandle, slepe strevo a jine pro nas nevysvetlitelne ukazy na tele... vsechno je zkratka jak ma byt jen my lidi si obcas hrajem na bohy... a tak pytliky kastrujeme, usi znackujeme, ocasy kupirujeme no zkratka chovame se jako cinani v tibetu... ve jmenu pokroku a hygieny

Souhlas, až na ten Tibet.

http://www.severoceskapravda.cz/index.php/historie/716-než-budete-s-idioty-věšet-tibetské-vlajky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík