Fieldman

XXX.XXX.97.24
Zdravím, mám dotaz. V loni u mě byla kontrola z české plemenářské inspekce. Našla u mě asi 4 kuse ovcí kterým chyběla známka v jednom uchu z důvodu ztracení, jinak vše v pořádku. Byl sjednán termín nápravy do kterého jsem stihl objednat druhé známky do uší a nasadil. Pán zkontroloval a předal papír, že bylo napraveno... Teď mi došel dopis z Prahy v loni byla u mě kontrola shledala 4 ks označené pouze jednou známkou, které pak bylo napraveno ale přesto jsem porušil Plemenářský zákon a mám uhradit částku 1000 Kč. Mám se odvolat nebo ne? Pomůže mi to? Co si myslíte o tom vy? Předem děkuji za Vaše názory.
Odvolat se můžete, ale myslím si, že vám to k ničemu nebude. Oni si úředníci myslí, že chovatel nemá nic jiného na práci a hned jak ovce ztratí známku objedná duplikát. Měla jsem něco takového před třemi roky a po odstranění závady se dál nic nekonalo. Jenomže to bylo a co je teď nevím. Pořád všichni brečí, že nemají peníze, tak je musí nějak získat a u těch nejmenších to jde nejsnáze.
Odvolejte se! Napište že ten den ráno před příchodem kontroly jste stádo kontroloval a známky měly. Že je ztratily ovce během pár hodin, vy už jste ovlivnit nemohl. Případně si je utrhly při kontrole, kdy ovce byly zdivočelé z přítomnbosti cizích osob.
Jednu známku měly, tak že identifikace daného kusu byla zajištěna. Když už nic, tak jim to znepříjemněte. A odvolávejte se stále dokola. Zavolal bych i televizi, ať ukáží za jakou kravinu se z lidí tahají peníze!
No krasnej pripad... pokud to nemate chovne papirove kusy tak to my delame tak ze ty co postraceji znamky jakoze zabijeme a zase je registrujem s novymi kusy.. protoze duplikat jedne natoz obou znamek je neumerne drahy.. nicmene.. jeste bych se odvolala na vyrobce znamky... pokud si ovce serve celou budis... ale pokud se znamka polame mam za to ze to je vadou vyrobku... a snazila bych se o reklamaci... at to zacnou delat z poradneho plastu.
lilo
napsal(a):
No krasnej pripad... pokud to nemate chovne papirove kusy tak to my delame tak ze ty co postraceji znamky jakoze zabijeme a zase je registrujem s novymi kusy.. protoze duplikat jedne natoz obou znamek je neumerne drahy.. nicmene.. jeste bych se odvolala na vyrobce znamky... pokud si ovce serve celou budis... ale pokud se znamka polame mam za to ze to je vadou vyrobku... a snazila bych se o reklamaci... at to zacnou delat z poradneho plastu.
Takhle to bohužel u plemenných zvířat dělat nemohu.Tam jenom ten drahý duplikát. Ještě jsem nekupovala známky za draho. Před třemi lety, než je přestali dotovat jsem objednala maximální počet, podle počtu bahnic. Od té doby se situace změnila. Snížila jsem počet ovcí a známky navěšuju až, když je jasné, že jehňata přežijí. Někdy tak ve dvou měsících. Dýl už to nejde, musím hlásit plemenáři. Letos už budu muset objednat, tak jsem zvědavá kolik budu platit.Ovce mám označené, ale známky mám různě pospravované. To by se inspekci nelíbilo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím přesně, jestli je u Plem.inspekce postup stejný jako u jiných úřadů, ale pokud přišli na kontrolu a shledali nějaké pochybení, měli ihned rovnou do prvního protokolu napsat, že zahajují správní řízení za porušení něčeho konkrétního. Pokud správní řízení nebylo zahájeno, nemají na základě čeho požadovat pokutu. Taky zkuste vyzjistit, podle jakého paragrafu zákona Vám pokutu udělují, jaké jsou v něm podmínky odvolání, atp.
Good luck!
Uživatel s deaktivovaným účtem

PS: Jsou to kreté*i dějou se takový věci a oni stejně šlapou po takových banalitách.
přezdívka
napsal(a):
Takhle to bohužel u plemenných zvířat dělat nemohu.Tam jenom ten drahý duplikát. Ještě jsem nekupovala známky za draho. Před třemi lety, než je přestali dotovat jsem objednala maximální počet, podle počtu bahnic. Od té doby se situace změnila. Snížila jsem počet ovcí a známky navěšuju až, když je jasné, že jehňata přežijí. Někdy tak ve dvou měsících. Dýl už to nejde, musím hlásit plemenáři. Letos už budu muset objednat, tak jsem zvědavá kolik budu platit.Ovce mám označené, ale známky mám různě pospravované. To by se inspekci nelíbilo.
Zdravím,
známky beru Mave Bořetice, známky jsou opět už asi dva roky dotované/ cca 3 Kč ks/, náhradní známky cca 12 Kč ks. Z tou kontrolou se na to poptejte, pokuď nevedli s Vámi správní řízení, neměla by ste nic platit. Ještě si přečtěte důkladně protokol o kontrole, který sepisují na místě po kontrole, co vám tam napsali.