Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2016 19:40
Ajka1911

XXX.XXX.187.224

Dobrý den mala by som prosbu či by mi vedel niekto pomoct nasa kozička je prvnostka a ako vyborna matka ale ked jej chcem vemeno oddojit tak kope uhyba a uz som z toho zufala lebo nechcem aby dostala zapal a ked ju budem uz normalne dojit neviem ci to bude robit aj potom a skusala som jej dat aj zrno aby pri tom zrala lebo co mame druhu tak ta pekne drzy pri krmeni. Dakujem za kazdu radu.

29.4.2016 21:51
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele ja kozam zradlo nedavam to az po dojeni... dojim rucne... a dojim tak ze privazu kozu nakratko tak aby byla bokem u zdi a aby nemohla nekde moc tancovat.. pak si vezmu provazek a blizssi nohu si uvazu ke svoji... tim padem ona i kdyz chce kopnout tak moc nemuze... pak naprosto sebevedome chytnu vemeno pohladim struky jako kuzlatko do neho lehce zduchnu a jede se...loni jsem mela dve prvnicky a obe jsou naucete moc hezky stat... letos mam podesku a ta vemeno zalehava... kdyz ho zalehava tak ji chytnu za ocas a postavim... a jeste ji vycinim... dneska jsem ji dojila po treti a uz snaha o zalehnuti vemene ani nebyla...uvidite jak po dobrem tak i po zlem se to ve finale zadari... kdyz jsem rozdojovala svoji prvni kozu tak ted s ohledem to bylo o tom ze jsem nemela grif a spravnou techniku... koza mi lezla po zdech zalehavala umirala kopala a prala se s nami... byli jsme na ni dva a byl to vzycky desnej boj.. jednoho dne uz jsem toho mela plne zuby zbouchala jsem ji, uklidnila postavila ovazala tu jednu nohu a ejhle ono to slo.. potvora ale nechce dat nic zadarmo a tak alespon obcas zadrzuje a nepousti... :).

Nubiru

29.4.2016 22:13
Nubiru

XXX.XXX.61.22

Ak je to čerstvá mama, možno 1 - 2 dňová, vemeno má asi riadne nabité a kozliatka ešte nedokážu odcucať dosť aby sa jej povolil tlaky, takže ju to tam fakt fest bolí a celú zadnú polovicu má citlivú na dotyky. Ona tancovať neprestane, nemôže za to ak ju to bolí, takže nezostáva nič iné, len ju pridržať, poviazať, proste oddojiť nasilu za každú cenu, aby neprišla o vemeno. Určitá bitka je na mieste, ak je to už skúsená dojaca koza, ktorá len privelmi špekuluje ako človeka ofidlikať.

29.4.2016 22:19
moonika

XXX.XXX.210.177

Môže jeden držať zadné nohy a druhý dojiť, my sme takto začínali s prvničkami a rýchlo si zvykli. Ale máme jednu škodradostníčku čo má už skoro 7 rokov a tú vyslovene baví robiť naprieky až nás raz naštvala a dostala prútikom po rohoch a je neuveriteľné ako to krásne pochopila a ako dlho potom nerobila drahoty... teraz už znova vymýšľa...

Přidejte reakci

Přidat smajlík