Dnes jsem stříhala ovcím zadky (at jsou čisté než dorazí střihač, což bude bůh ví kdy) a poslední ovce u které čekám porod (nevím kdy, byla s beranem ve stájí celoročně), měla vyset z pochvy cca 4-5 cm tmavohnědého hlenu bez zápachu.Mám za to, že když odchází zátka, je to čiré né?Ovce je v pohodě, žere, pase boj o oves jako vždy, ne.ere se Občas polehává a bečí častějc než jindy, od čehož bych čekala porod ale je to hrozná herečka za každé situace.Vemeno je nalité ale už jsem viděla větší-nic moc.Každopádně nevím, zda je ta barva OK, kdesi jsem četla, že to některé mívaj a porod i jehňata jsou v pohodě.Vetka mi nebere tel. jinej vet mi tvrdí že dokud žere a neleží, tak že je taky oki.Já samozřejmě nemůžu jít spát, jelikož jsem stresař a pomohl by názor zkušeného chovatele.
Stává se to celkem často. Pokud tam není jasná krev a nezapáchá to, tak buďte v klidu. Bývá to někdy třeba i 14 dnú před porodem. Tak že pokud ovce nemá propadlé boky, oteklou pochvu, uvolněné pánevní svalstvo, nabyté střichy mlezivem... což jsou příznaky blížícího se porodu, tak splňte povinnost pod rozkvetlou třešní a běžte v klidu spát