Vykastrovany kozel trka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2016 22:58
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Dobrý den. Doma máme vykastrované 2 holandské zakrslé roční mini kozlíky. Přivezli jsme si je jako 2 měsíční dvojčátka. Jeli jsme pro ně 230 km a hned při příjezdu nám paní zdělila, že jednoho bude težší chytit, protože je uražený, že přivezli nové ovečky. (Byli ve stádu několika ovcí a koz). Jelikož nebyli vůbec ochočení, tak jsem u nich strávila několik hodin vysedávání u nich u chlívku na jejich terásce ( mají celoroční neomezený přístup na pastvu). Momentálně s nimi chodím skoro každý den na několik hodin mimo výběh na procházky bez vodítka, poslouchají víc než psi. Bohužel nám ten "uražený, začíná víc a víc trkat. Jeho brášku jsme už jako mimino naučili na důrazné NE, když se pokusil něco skusit. Na něj to zabralo. Pan "uražený, ale neposlouchal na nic. Skoušela jsem jestli nežárlí. Hned jak jsem k nim přišla jsem si na začátku všímala "uražeňáka, , to ovšem trkání zabránilo pouze na chvíli. Teď to dospělo k tomu, že svého brášku podebírá zespod, odhání ho od jídla a jakmile na netrkajícího zavolám, "uraženec, ho začne odhánět. Už se ho i bojí a nechce k němu chodit. Trká i mě, a to dost bolestivě do zápěstí, do dlaní, když se k němu sehnu, tak u do břicha a do noh. Dá se s tímto chováním ještě něco dělat? Prosím poraďte! Jestli existuje nějaká metoda, mile ráda jí oskouším. Za případné chyby v textu se omlouvám.

5.5.2016 07:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Kdepak... kozlik ma svoji hierarchii a te se drzi... pokud ho zlikvidujete a poridite jineho... ten slabsi okamzite zaujme jeho misto... do doby dokud ho ten druhy nepreroste a nepotrkaji se spolu.. neukazi si silu... a bude se chovat stejne... u koz to tak proste je ze jedna druhou srovna... ovsem co nesmi je trkat do vas.. a proto se musite zacit k nemu chovat jako nejsilnejsi kozel... rozhodne si to nenechat libit tj pri kazdem takovem pokusu byt rychlejsi jak on trknout ho..

Přidejte reakci

Přidat smajlík