Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2016 19:01
Roman-Kaspar

XXX.XXX.60.16

Ahoj Lidičky,

Asi sem tatar ale nějak nechápu ty dotace.
Kdy člověk na ně má nárok, při jakém počtu koz. A kolik za kozičky je dotace ? popř. jaké podmínky člověk musí splnit aby je dostal -

Dále mám dvě telata bejčka a jalovici? tak jestli i na to něco je ?¨

Díky Roman

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2016 19:06

Videl bych to na toho tatara :)
Po sto padesate devate.

https://www.szif.cz/cs/kontakty/regionalni-odbory

ptejte se tam i mejlem vam odpovi, pokud je telefon problem. Ale pokud nejste zem. podnikatel tak nemate narok. Jestli se nepletu.

5.5.2016 19:10
Roman-Kaspar

XXX.XXX.60.16

Díky ale kdo se v tom má vyznat smajlík myslím že to taky psalo nějaký střevo :D
Proto říkám že se v tom nevyznám.

5.5.2016 19:13

Dyt ja se v tom taky nevyznam, proto je lepsi volat, psat primo tam. Zakony a vyhlasky pisou jen streva to je znama vec. Naposledy kdy jsem se o to zajimal tak u krav je dotace akorat na masny tele do pul roku veku. Castku na kozu nevim ale jsem si skoro jistej ze pokud jich nemate 100ks tak se to nevyplati absolvovat. Jeste tak naplochu ale taky je na zvazeni podle poctu hektaru co mate.

5.5.2016 19:44
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Roman-Kaspar napsal(a):
Ahoj Lidičky,

Asi sem tatar ale nějak nechápu ty dotace.
Kdy člověk na ně má nárok, při jakém počtu koz. A kolik za kozičky je dotace ? popř. jaké podmínky člověk musí splnit aby je dostal -

Dále mám dvě telata bejčka a jalovici? tak jestli i na to něco je ?¨

Díky Roman

Máte nejvyšší čas se informovat. Spíš si myslím, že už jste to pro letošek prošvihnul. Máte pozemky na kterých pasete vedené jako zemědělskou půdu zapsanou v LPISu? Asi ne, když se takhle ptáte. Od toho LPISu se odvíjejí veškeré dotace. Protože je dané zatížení pastviny DJ. DJ = 6,6666 kozy nebo ovce, takže vlastně 7.

Hrubáček008

5.5.2016 19:53
Hrubáček008

XXX.XXX.89.231

Ano pán to už prošvihnul žádost o dotaci se musel podávat do konce dubna. (29.4 2016).

5.5.2016 20:18
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Žádosti o dotace jsou do poloviny května, aspoň u nás na jihu.

Hrubáček008

5.5.2016 20:41
Hrubáček008

XXX.XXX.89.231

ovcezkopce napsal(a):

U nás tedy do konce dubna.

5.5.2016 20:52
neof

XXX.XXX.28.43

Hrubáček008 napsal(a):
U nás tedy do konce dubna.

UVás do konce dubna? to asi ne. příjem žádostí platí pro celou ČR stejně.pokud se podá po možném termínu bývá tam procentuelní srážka.alespon si to myslím.

Hrubáček008

5.5.2016 21:05
Hrubáček008

XXX.XXX.89.231

Nevím ale na szif mě řekli že musím do konce dubna tak nevím.

5.5.2016 21:06
přezdívka

XXX.XXX.105.195

ovcezkopce napsal(a):

Žádosti se vždycky podávaly do 15. května. A potom ještě 3 týdny, ale za každý den prodlení nějakjé % srážka. A když vám potom ještě něco najde kontrola, tak taky nemusíte brát vůbec nic.

Hrubáček008

5.5.2016 21:09
Hrubáček008

XXX.XXX.89.231

Nevím já už to mám vyřízené mě je to už šumák.

5.5.2016 22:36

Hrubáček008 napsal(a):
Nevím já už to mám vyřízené mě je to už šumák.

Rada jak z nosu, me je to sumak :) je to tak jak pise prezdivka.

6.5.2016 07:48
berrynator

XXX.XXX.224.181

Http://www.szif.cz/cs/jednotna-zadost, sekce Ke stažení, odrážka jednotná žádost - Příručka pro žadatele 2016, máte tam vše co potřebujete, pokud nejste opravdový tatar, tak by jste to měl pochopit.

6.5.2016 07:59

Skoda ze tam ty tatari nepisou podminky a aktualni castky.

6.5.2016 08:23
berrynator

XXX.XXX.224.181

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Skoda ze tam ty tatari nepisou podminky a aktualni castky.

Jaké podmínky vám konrétně v dané brožuře chybí, vzhledem k tomu, že jsou tam podmínky od začátku až do konce, jinak co se týče sazeb dotací, tak ty se vyhlašují ke konci roku, v řadě případů se sazby určují podle počtu zvířat nebo plochy, na které bylo požádáno o dotaci, mezi tyto počty se rozděluje určitá obálka peněz, takže sazby ani nemohou být známy, pro obecnou představu může posloužit https://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon%2Fcs%2Fzpravy%2Fplatby_na_zaklade_jz%2Fjz%2F1448881139862.pdf, sazby se každý rok mění, ale rozdíly jsou minimální, určitě nejde o tisíce, u dotací AEO a LFA víte rovněž sazby, které jsou dány na pevno v Eurech, tam záleží pouze na kurzu, kurz pro přepočet je vyhlašován v podmínkách pro daný rok, které jsou již rovněž k dispozici, takže sazbu víte úplně přesně.

6.5.2016 08:25

Treba podminky pro ziskani dotace u ovci. Mam takovej dojem ze kdyz jsem se na to ptal, tak podminka byla KU.

6.5.2016 08:55
berrynator

XXX.XXX.224.181

Záleží na které dotace jste se ptal, pokud jde o dotaci na bahnice VCS bahnice - Podpora na bahnice nebo chov koz, tak to s KU nemá nic společného, veškeré podmínky pro získání dotace máte v brožuře - nic víc, nic mín, pokud vám ale například šlo o dotaci na udržování a využívání genetických zdrojů (chov šumavské ovce), tak tam je podmínka KU.

6.5.2016 08:57

Prave ze ne, zajimala me ta zakladni dotace na ovce a sdelili me ze musi byt minimalne snad 10bahnic a musi byt v KU. Ale ne ze bych o to usiloval.

6.5.2016 09:09
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prave ze ne, zajimala me ta zakladni dotace na ovce a sdelili me ze musi byt minimalne snad 10bahnic a musi byt v KU. Ale ne ze bych o to usiloval.

Tak nevím, ale tohle vám snad neřekli v zemědělské agentuře.10 bahnic a KU platí pro produkci plemenných beranů. A s tím nemají dotace nic společného. Základní dotace je kombinace plochy a zatížíní VDJ. Potom se vede pastevní deník - neplést s registrem - a zvířata musíte mít celou dobu na pastvině. Když příjdete o ovci 1 den před skončením období, tak na ni neberete vůbec nic. Pokud potřebujete vyřadit ovci, tak také až po skončení a to je potom přetlak brakových zvířat a cena se tomu podle toho přizpůsobí směrem dolů.

6.5.2016 09:22

Mam pocit ze jo, ale je to uz delsi dobu a pamet vynechava. nerad bych byl za mistifikatora :) Kazdopadne dotace na ovce nejsou muj cil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík