Kamerunská ovce rodí-prosím poradte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2016 13:57
Roniček

XXX.XXX.199.61

Dobrý den.Prosím Vás zkušené o radu.Jak dlouho se může rozbíhat porod?Ráno se mi zdála naše ovečka neklidná a hodně propadlá.Pak jsem si všimla, že má úplně nalité vemínko a je trochu otevřená.Dopoledne se chvilku pásla venku s ostatníma ovcema a ted už tak tři hodiny leží ve svém kotci.Jak poznám, že je něco špatně?Já nechci stresovat, ale mám strach jestli poznám kdy volat veta.Ovečka je dost divoká tak mám strach jít úplně k ní at nezačně zmatkovat a lítat jak splašená.Děkuji za rady.

6.5.2016 14:15
lida0266

XXX.XXX.24.204

Radši zavolat hned.

6.5.2016 14:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Těžko radit přesně, jestli leží v klidu a přežvykuje tak je jen unavená z blížícího se porodu - za den, dva, tři...
Ale jestli začnou stahy, tak už začíná rodit. Pak už by jste měla zbystřit, zda se tlačí ven " půchýř " s plodovou vodou, který následně praskne, venku, nebo ještě uvnitř a pak by měly začít koukat nožky, čumák... Někdy jsou porodní tlaky nevýrazné a hned rodí, někdy to s ní škube třeba i hodinu, než se to rozjede. Je to indi-vindy... někdy pořád vstává, pak si lehá, hrabe přední nohou... Často ale otáčí hlavu k zadku, a pobékává...

6.5.2016 14:31
Roniček

XXX.XXX.199.61

Dopoledne občas venku poskakovala na zadní nohy nebo jak to mám popsat.Takové škuby v nohou.Právě, že leží v klidu a ani se mi nezdá, že by měla kontrakce.Zkusím se na ni jít ještě podívat.To jsou stresy.

6.5.2016 14:34
Roniček

XXX.XXX.199.61

Jo a bude mít mladé poprvé.

6.5.2016 21:21
Roniček

XXX.XXX.199.61

Tak máme krásného beránka V 15hodin jsem ji šla kontrolovat a už byl na světě.

7.5.2016 08:20
kosta

XXX.XXX.114.1

Tak gratuluji.Hlavně, že to dobře dopadlo.A je po stresu. Stresuji tak každým rokem.A už
to prožívám 22 let. Každým rokem je to stejné.

7.5.2016 13:22
Roniček

XXX.XXX.199.61

Děkuji.A já jsem si myslela, že jak už budu chovat dlouho tak to bude lepší.Letos jsme měli čtyři porody a pravda je, že jsem byla víc vystresovaná než ovečky a koza.No mám radost, že to dobře dopadlo.Ćlověk se o to stará a potom to hodně mrzí když se něco stane.

Přidejte reakci

Přidat smajlík