Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zdenek ZZZZ

11.5.2016 09:52
Zdenek ZZZZ

XXX.XXX.135.162

Dobrý den,
dnes jsem úspěšně obdržel číslo hospodářství a objednal náušnice. Načež jsem měl telefonát s paní z ČMSCH od koho si budu půjčovat kleště (chtějí znát číslo jeho hospodářství) nebo zda náušnice bude dávat veterinář. Prosím Vás co je jim co potom? V propozicích nepíší, že bych musel něco takového uvádět a ani nevím proč bych měl. Můžete mě to prosím někdo vysvětlit. Ovcí budu mít 5 na opasení a potom do mražáku. Nechci dotace ani nic takového.
Ještě jeden dotaz bych měl. Po přidělení čísla hospodářství musím nahlásit kde se ovce budou vyskytovat? Nebo co vlastně ted po přidělení čísla mám dělat? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2016 10:20

To je divny asi nejaka nova praktika. Kleste se daj normalne objednat bud od nich nebo i z eshopu s chova. potrebama.

11.5.2016 10:51
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Asi potřebují mít kšeft. Ony ty kleště jsou dost drahý a pokud si je člověk může půjčit a pak sousedovi v hospodě zaplati pivo tak potom opravdu nikomu nic není. Popřípadě řekněte, že jste si koupil na burze starší a jak se pán jmenoval nevíte. Na zemědělské agentuře se musela do mapy udělat tečka, kde ovce budou mít přístřešek. Prý je to kvůli nákazám, kdyby se musela vyhlásit katanténa na nějakém území třeba kvůli slintavce.

11.5.2016 11:28
roklanka

XXX.XXX.46.115

Když jsem vyvážela kozy a musely mít známku s čipem, chtěli to samé, neobjednával jste si známky zee tags (páskové) Jinak na stránkách to píší, buď vet, nebo si objednat kleště i když smysl toho je mi záhadou.Zřejmě tam evidují, jestli jsou nějaké kleště na hospodářství :-D :-D, to je ale buzerace, za chvíli budem muset mít potvrzení i na hajzlpapír :-D.

11.5.2016 11:33

Je teda fakt, ze ja mam kleste taky od nich, takze se me nikdo na nic neptal, ale prvni rok jsem je nemel. Mozna ze na ty znamky od nich kleste koupit nejdou, musel bych se mrknout. A pak tam asi panuje podezreni, ze ty ovce neznamkujete.

Zdenek ZZZZ

11.5.2016 11:53
Zdenek ZZZZ

XXX.XXX.135.162

Když už budu mít náušnice, tak jim je samozřejmě dám :). když si můžu na webu objednat kleště Zee Tags kdekoli jinde, tak proč mě vnucují jejich. Já mám známého chovatele a tak si je prostě jen půjčím jednou do roka a pak zase vrátím. Nevidím důvod proč bych si kvůli 5 ovcím musel pořídit své kleště, když si můžu půjčit na tu chviličku. Pro Vaši informaci proběhl druhý hovor a zeptal jsem se paní k čemu to chtějí vědět. Načež začala koktat a sama mě navrhla, že napíše nasazuje veterinář a nic po mě chtít nebude. Podle mě by měli dohlížet na chov a ne mě vnucovat jejich produkty. Přec to není e-shop, ale svaz chovatelů ve, kterém musím být registrovaný. Opravdu mě to popudilo. To je jako kdyby mě energetický úřad vnucoval elektřinu od nich. Prostě podle mě divné. Uf, tak jsem si ulevil. A další papírový krok je dohlášení ovcí? A to provedu prosím na jakém formuláři? Děkuji.

11.5.2016 12:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

A proč jste se nezeptal na další kroky té koktavé dámy?

Jinak těch kleští je několikero druhů, stejně tak i známek.
Tudíž bych já osobně za tím nic víc nehledal než to, že možná měli obavu,
aby vám daný typ kleští pasoval na daný typ známek.
Ono to nacvaknutí známek není zase tak jednoduché, jak se brzy přesvědčíte.

Pokud první hovor probíhal jinak, pak jste napsal zakládající příspěvek nedobře.
Mě osobně také před lety volali - jen proto, aby se ujistili, že jsem pochopil
rozdíl mezi danými typy známek a kleští. Snahu "prodat více" nebo "vyzvídat"
jsem v tom tedy opravdu nehledal.
Také se mě ptali, zda můj veterinář má daný typ kleští, a zda má s daným typem
známek zkušenosti.

Vy jste ten, kdo nyní potřebuje poradit, kdo nezná další kroky a ptá se na netu.
Vy byste se měl snažit z úředníků vyždímat co možná nejvíce informací,
a ne přemýšlet, k čemu jim bude to či ono číslo, resp. informace.

Zdenek ZZZZ

11.5.2016 12:17
Zdenek ZZZZ

XXX.XXX.135.162

Mě nevadí, že se mě zeptají zda mám správné kleště. To chápu. Ale proč potřebují jak jsem v úvodu psal číslo chovatele od, kterého si kleště půjčím? moc nevěřím, že mají k jednotlivým chovatelům přiloženy typy kleští aby mě upozornila na správné kleště. Ale vadí mě, že mě je vyloženě vnucovala a nedávala mě moc jinou možnost. Nezeptal jsem se jí protože taky nejsem úplný hrdina a byl jsem rád, že jsem tento krok s úspěchem překročil. Bohužel mě začíná přicházet, že úředník tady není pro nás, ale my pro něj.

11.5.2016 12:29

Mozna vam chtela opravdu jen poradit a podle cisla chovaele by si zjistitla objednavky jestli ma kleste od nich. Kdyby jo a mel jiny tak by vam rekla ze s ema to nepujde. Na tomhle "urade" me zrovna prijde ze jsou zamestnatni ochotny.

Zdenek ZZZZ

11.5.2016 12:40
Zdenek ZZZZ

XXX.XXX.135.162

Jestli chtěli poradit, tak jsem moc rád. Akorát to bohužel od nich (podle mě) vyznělo jako prodávací akce. Ale už je to pryč- na štěstí. Díky za odpovědi, názory, nápady.

11.5.2016 13:42
lukasel

XXX.XXX.30.254

Ano jak píšete z úředníka, který má být nápomocný, když člověk musí vyřizovat věci ze zákona mu povinné, se stal, pán, a diktátor. Beru to, že jsou jen lidé kteří plní to co jim stát nařizuje, ale moje zkušenosti jsou takové: páni úředníci mě vyzvali k tomu, abych je navštívil ohledně zakreslení místa ustájení a pastvy. Při první návštěvě tam nebyla kompetentní osoba(člověk taky občas potřebuje dovolenou beru) a při druhé návštěvě, ta kompetentní osoba neuměla pracovat v tom jejich systému a co mě dorazilo, když po chvíli hledání bádaní a zkoumaní se mě zeptala, jestli to opravdu chci zakreslovat! Nad tím zůstává rozum stát. To jen tak kolem tématu.

Pěkný den a pevné nervy!

11.5.2016 13:49

Mně se nezdá že by nám něco vnucovali, ale sami víte jak lidi uměj být blbý, že ani neuměj správně jim vyplnit formulář. Oni si jen hlídaj, jestli daný chovatel má k daným známkám taky kleště ať ještě neřeší milion reklamací.

11.5.2016 14:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

lukasel napsal(a):
Ano jak píšete z úředníka, který má být nápomocný, když člověk musí vyřizovat věci ze zákona mu povinné, se stal, pán, a diktátor. Beru to, že jsou jen lidé kteří plní to co jim stát nařizuje, ale moje zkušenosti jsou takové: páni úředníci mě vyzvali k tomu, abych je navštívil ohledně zakreslení místa ustájení a pastvy. Při první návštěvě tam nebyla kompetentní osoba(člověk taky občas potřebuje dovolenou beru) a při druhé návštěvě, ta kompetentní osoba neuměla pracovat v tom jejich systému a co mě dorazilo, když po chvíli hledání bádaní a zkoumaní se mě zeptala, jestli to opravdu chci zakreslovat! Nad tím zůstává rozum stát. To jen tak kolem tématu.

Pěkný den a pevné nervy!

Vy jste snad byl při tom zakreslování ve Varech, jako já, ne?

Ta ženská se mi tam asi 18x omlouvala, že "se momentálně stěhují",
takže vůbec, ale vůbec neví, kde má ty správné formuláře.
"Martičko, nevíte, kde jen ten šanon může být?"

Pak jí na "tom ošklivém PC" někam zmizelo "to okýnko",
načež se musela volat 3. kolegyně z vedlejší kanceláře
(chudák, zrovna si zalévala kafíčko).
Ani kolegyně si se ztrátou okénka nedoveda poradit,
tak se volala vedoucí oddělení, která mě, umírajícího na židli vedrem
a kávoidním odérem, sjela pohledem moudré sovy přes desatery dioptrie,
zhluboka se nadechla, že jim ruším odpolední siestu a "nějak to tam naklikala".
Jenže ouha, "oni" jim ještě nezapojili tiskárnu (jak se stěhují, že),
takže "budete muset přijet příští týden, my vám to mezitím vytiskneme,
abyste to mohl podepsat. Budete to mít tady u kolegyně připravené."

Takových návštěv jsem tam absolvoval řekněme 15.
(osobně podepsat převzetí jména a hesla do Portálu farmáře,
jak elektronické, že?
osobně podepsat převzetí edukativního CD s pokyny a novými pravidly,
osobně podepsat...)

Zrovna včera jsem si byl ve Varech zažádat o novou občanku,
ty plné chodby těch macatých a silně sebevědomých "mladých paní"
narvaných do roláků, upnutých minisukní a kozaček, klapajících
chodbami, kafíčko v ruce a drbajících na každém rohu,
ty člověk musí hodně vydýchávat. Ony nevědí, jak jsou srandovní.
Holt státní úředník. Diagnóza.

11.5.2016 15:21

Nakonec jsem tedy nedočítala veškeré příspěvky tohoto vlákna, ale můžu potvrdit, že mám naprosto stejnou zkušenost jako zadavatel.
Minulý rok, když jsem si objednala známky (druhý rok), mi volala paní ze Svazu a velmi nepříjemně mě konfrontovala s tím, že si ale musím koupit kleště od nich k té stávající objednávce, abych to měla čím aplikovat. Načež jsem byla i já velmi nepříjemná a informovala jí o tom, že jsem si kleště kupovala v objednávce se známkami od nich před rokem. Takže jsem jí víceméně poslala do patřičných míst, s tím, že je jí do toho 1) kulový a za 2) že pokud maj bordel ve svých evidencích, tak ať s tím neotravují mě. (protože pokud tedy nutně potřebují vědět kdo čím označuje, tak první, co by měli udělat, je tabulka, do které budou vepisovat dle čísla hospodářství objednávaný typ známek a objednávaný typ kleští). Byla jsem z nich taky znechucená

11.5.2016 15:57
profesor1

XXX.XXX.192.98

U mne si byl místní chovatel půjčit kleště na daný typ známek s tím, že mu paní z čmsch řekla, že je mám. Tak že přehled mají.

11.5.2016 19:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

profesor1 napsal(a):
U mne si byl místní chovatel půjčit kleště na daný typ známek s tím, že mu paní z čmsch řekla, že je mám. Tak že přehled mají.

Nikdy nikomu nic nepučovat.

Chceš se něčeho zbavit? Puč to.

11.5.2016 19:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

A když si ovce, kterou jsem koupil s jednou známkou, vyrvala i tu druhou,
tak už jsem teda udělal objednávku, že chci duplikáTY (takže dva, do každého
ucha jeden).
Klímová poslala jednu známku (3 Kč + 155 Kč poštovné), s tím,
že duplikát je vždy jen jeden. Takže jsem jí to musel polopaticky vysvětlit,
tak poslala známku druhou, ale v jiné barvě, neboť zelenou "už nemají
a bude Seto objednávat až z Nového Zélandu, protože jinde Seto nevyrábí,
takže přijde nejdřív na několik měsíců. a že se mám teda rozhodnout,
jestli chci počkat několik měsíců na zelenou, nebo jestli mi stačí jiná barva".
No, tak jsem se jí zeptal, jestli bude mít případná kontrola pochopení pro
argumentaci na případný dotaz, proč má ovce jen jednu známku, že se čeká
na dodání známky z Nového Zélandu, a že ČMSCH o tom ví, tak celkem
nechápala (evidentně se s praxí chovatele nesetkala nikdy), no, tak jsem
si nechal poslat známku jiné barvy, k čemuž si vtipně naúčtovala dalších
155 Kč za poštovné, což jsem jí obratem vyčetl, tak slíbila, že příště mi
poštovné naúčtuje jen za 125 Kč, tak to jsem radostí málem omdlel.

Zase - to, že mají některé ovce každou známku jiné barvy mi pomáhá se ihned
zorientovat ve stádě celočerných oveček, podobných si jako vejce vejci.

11.5.2016 20:09

A to se vyplati :) Proc jim nenapichate normalni od Mave typ A nebo jak to je a pak si nekoupite nejaky normalne z eshopu, barevny a nehodite k nim. Cim vic nausnic tim vetsi kocka ne? :).

11.5.2016 21:42

Honzo, úplně Vám rozumím - měla jsem podobný problém. Ještě bez zkušeností jsem objednávala nové známky. Ovce by měla, až na výjimečné případy, mít označené obě uši dle vyhlášky. Bohužel mě v té době nenapadlo, že v sekci "Nové známky" je možnost objednávat i jednotlivé známky pro nově označená zvířata. Tedy jsem snaživě objednala známky typu D a pak čučela jak jojo, že mi přišly po jednom originále - a musela jsem za těch 155 Kč za manipulační poplatky a poštovné doobjednávat duplikáty po 13 Kč / ks či kolik stojej... no to mě málem omylo! Ještě, že mám tak málo ovcí.
Prostě člověk se zkušenostmi učí (porozumnět nesmyslnosti některých systémů..).

12.5.2016 11:11
reznade

XXX.XXX.216.16

Když je u těch známek tak vysoké poštovné, to si je nejde někde vyzvednout osobně?

12.5.2016 13:11

No, jde, v jednom místě v republice. Tak si spočítejte, do jaké vzdálenosti byste museli bydlet, aby se to vyplatilo...? (tak do 15 km - i s časem, který by tomu člověk věnoval... navíc je to MANIPULAČNÍ poplatek, nejen poštovné... a ten by si stejně naúčtovali).

12.5.2016 21:16

Mě spíš nebaví ty letáky co k tomu pořád strkaj. Zrovna dneska mi přišlo 200 známek a leták z Makra k tomu. Kdyby to bylo aspoň na papíře co se dá v kamnech použít na podpal...

17.5.2016 17:13
Martík

XXX.XXX.78.21

Jo tak ten manipulační poplatek za známky které se vešly do malé obálky mě taky dostal. Když na poště by to člověk vyřídil max. do 40, -Kč.

19.5.2016 14:08
JanaLacko

XXX.XXX.12.249

honzapm napsal(a):
A když si ovce, kterou jsem koupil s jednou známkou, vyrvala i tu druhou,
ucha jeden).
že duplikát je vždy jen jeden. Takže jsem jí to musel polopaticky vysvětlit,
tak poslala známku druhou, ale v jiné barvě, neboť zelenou "už nemají
a bude Seto objednávat až z Nového Zélandu, protože jinde Seto nevyrábí,
takže přijde nejdřív na několik měsíců. a že se mám teda rozhodnout,
jestli chci počkat několik měsíců na zelenou, nebo jestli mi stačí jiná barva".
No, tak jsem se jí zeptal, jestli bude mít případná kontrola pochopení pro
argumentaci na případný dotaz, proč má ovce jen jednu známku, že se čeká
na dodání známky z Nového Zélandu, a že ČMSCH o tom ví, tak celkem
nechápala (evidentně se s praxí chovatele nesetkala nikdy), no, tak jsem
si nechal poslat známku jiné barvy, k čemuž si vtipně naúčtovala dalších
155 Kč za poštovné, což jsem jí obratem vyčetl, tak slíbila, že příště mi
poštovné naúčtuje jen za 125 Kč, tak to jsem radostí málem omdlel.

Zase - to, že mají některé ovce každou známku jiné barvy mi pomáhá se ihned
zorientovat ve stádě celočerných oveček, podobných si jako vejce vejci.

Samozřejmě, chovatel má povinnost známku nahradit duplikátem ihned, jak zjistí ztrátu (a nepředpokládá se, že se náhodou ztratí z jednoho zvířete v jeden den obě náušnice). I tak si ale myslím, že pokud se výslovně upozorní, že chcete duplikáty dva, tedy do obou uší, tak se jich dočkáte. Jen to není standard.

20.5.2016 10:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

JanaLacko napsal(a):

Samozřejmě, chovatel má povinnost známku nahradit duplikátem ihned, jak zjistí ztrátu (a nepředpokládá se, že se náhodou ztratí z jednoho zvířete v jeden den obě náušnice). I tak si ale myslím, že pokud se výslovně upozorní, že chcete duplikáty dva, tedy do obou uší, tak se jich dočkáte. Jen to není standard.

?

23.5.2016 12:45
JanaLacko

XXX.XXX.10.249

honzapm napsal(a):
?

Reaguji na to, jak jste psal: "A když si ovce, kterou jsem koupil s jednou známkou, vyrvala i tu druhou,
ucha jeden).
že duplikát je vždy jen jeden."

23.5.2016 13:52
přezdívka

XXX.XXX.105.195

JanaLacko napsal(a):
Reaguji na to, jak jste psal: "A když si ovce, kterou jsem koupil s jednou známkou, vyrvala i tu druhou,
ucha jeden).
že duplikát je vždy jen jeden."

Je na to tiskopis na stránkách CMSCH a tam se u duplikátů píše do kolonky, jestli chcete jeden nebo dva kusy. Objednávala jsem spolu s normálníma známkama při jednom poštovném. Přišlo do 10 dnů. Jinak když ovce nebo beran ztratí známky obě, tak než objednám duplikáty, tak jim nastříkám značkovačem číslo na hřbet. A ať mě někdo dokáže jak dlouho to zvíře známku nemá. Jestli den a nebo měsíc a nebo dokonce půl roku. Jo a ještě dodám, když najdu v ohradě ztracenou známku, tak ji provizorně opravím a dám do ucha.

23.5.2016 13:57
JanaLacko

XXX.XXX.10.249

přezdívka napsal(a):
Je na to tiskopis na stránkách CMSCH a tam se u duplikátů píše do kolonky, jestli chcete jeden nebo dva kusy. Objednávala jsem spolu s normálníma známkama při jednom poštovném. Přišlo do 10 dnů. Jinak když ovce nebo beran ztratí známky obě, tak než objednám duplikáty, tak jim nastříkám značkovačem číslo na hřbet. A ať mě někdo dokáže jak dlouho to zvíře známku nemá. Jestli den a nebo měsíc a nebo dokonce půl roku. Jo a ještě dodám, když najdu v ohradě ztracenou známku, tak ji provizorně opravím a dám do ucha.

Stejně tak se těžko dokazuje kupa jiných protizákonných věcí, ale neděláme je (většinou tedy...)
My mívali v praxi problém především v okamžiku, kdy bylo potřeba řešit odvoz na jatky nebo nutku, a to u skotu. U ovcí a koz se známky, pravda, moc nehlídají.

23.5.2016 14:59
přezdívka

XXX.XXX.105.195

JanaLacko napsal(a):
Stejně tak se těžko dokazuje kupa jiných protizákonných věcí, ale neděláme je (většinou tedy...)
My mívali v praxi problém především v okamžiku, kdy bylo potřeba řešit odvoz na jatky nebo nutku, a to u skotu. U ovcí a koz se známky, pravda, moc nehlídají.

Když je potřeba zabít ovci, která nemá známky, tak řeším domácí porážkou. To lepší pro nás a to horší pro psy a ušetřím za duplikát a hlavně za poštovné.

23.5.2016 17:39
profesor1

XXX.XXX.192.98

Taky sbírám utržené známky, protože odmítám posílat objednávku na jednu známku. Kdyby se ozvala kontrola, tak ji opravím.

24.5.2016 10:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kdyby chtěl někdo pomoci hledat známku typu a velikosti D (malá pásková)
na dvou hektarech, nechť se klidně ozve.
Ta husa (koza) ovce už zase jednu ztratila.

24.5.2016 10:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když najdu na 7ha, proč bych nenašel na 2ha ? Důležité je NEchtít najít, to se vám pak připlete pod nohy sama

Přidejte reakci

Přidat smajlík