Nožové nůžky na vlnu – ruční stříhání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2018 13:52

18.4.2018 18:58

18.4.2018 21:17

moc hezky vymyšleno

19.4.2018 08:55
19.4.2018 08:57
Jamarov

XXX.XXX.88.248

A budete je všechny taky zdokonalovat?

19.4.2018 09:07

Prostredni jsou pro kosteye ty jsou uz upraveny. Pro me jsou prvni a treti. Ty treti ( dole ) jsou stejnej model jako ty prostredni. Je tam videt krasne rozdil jak vypadaj neupraveny ( bare ) a upraveny nuzky ( rigged ).
Budu si je upravovat, strihani jde pak o hodne rychlejs a prace je lehci.

19.4.2018 09:16

Tady je hezky videt jak je upraveny ostri. U originalu se pri brouseni musi odebrat vic materialu a trva dyl.
Upraveny ostri je ztenceny vybrusem a brouseni je otazkou par tahu.

19.4.2018 09:32
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Už sem si to zvětšila , koukám na ruku máte připevnění jako poutko? Já viděla asi kožený pásek jako že ruku pod něj vložíte a máte ruce v nůžkách zafixovany nemám zkušenost, ale přijde mi to dobré, že nemusíte držet pevně nůžky. Akorát asi nesmíte zapomenout, že máte místo ruky nůžky a ovci tou rukou nachytat při útěku. Tohle je dobrý jakože vám neodleti metr kamsi.

19.4.2018 09:43

Kdyz jo ovce zlobi tak si vzdycky stihnu polozit nuzky na zem radsi, jinak jednou rukou a nohama se to musi udrzet.
Tohle video mam jako studijni material i ohledne drzeni. Je videt jak mistri z jizni afriky maj jinej zpusob drzeni, hlavne ten silnejsi, Shwani nebo Shweni. Ma palec vepredu, takze nuzky macka dlanej, nepouziva "odpocivadlo" na palec jako chlapci z Australie, Zealandu nebo Anglie atd.
Zkousel jsem to obema zpusobama, zatim me vyhovuje ten s palcem vzadu. Ale uvidime, ted mam i nuzky mistru sveta z afriky :).

https://www.youtube.com/watch?v=rMrCmFFZQqw.

20.4.2018 20:05

21.4.2018 17:29

Batůžek na tůry, při kterých budeš chytat cizí ovce a chovatelům je budeš ze srandy zdarma stříhat?

21.4.2018 19:09

Skoro :) akorat za prachy. Cestou z moravy padlo 11 hlav. Ale po prvnich sedmi jsem byl totalne uvarenej na kasi jako kdybych vecer chlastal. Prasek na hlavu zabral a pak u dalsiho chovatele uz pohodickovy 4 romanovky.
Nuzky strihaj pohadkove. Kdyz to srovnam s poladenejma beegerama tak je to jako jit na zivej plot s nuztickama na nehty. Bergery mam ostry jak ziletku ale asi hraje roli i celkovej tvar ostri a geometerie cepeli.

Hippie: ted nevim jestli ti poslat ty mpje nuzky protoze me prijdou oproti tem novejm jak polotovary i kdyz ve srovnani s fabrickejma se s nima striha daleko lip.

21.4.2018 19:21

Jeste dodam pro vagajici ohledne velikosti nuzek a takovy ty strachy, ze velkejma ovci postrihate atd. Naopak, cim vetsi tim lepsi.7 palcu ideal a 7.,25 parad.a. cloveku se protahne i ruka.

Kostey: nebudes litovat, odpanil jsem ti je ale neboj, budou vypadat lip nez prisly z anglie. Doplnil jsem rukpjet omotavkou z provazku a prelestim ti je hadrovym kotoucem a pastou. Nechyta se pak na to rez. Je to kvalitni ocel ale uhlimovka, takze lisak zarucen.

22.4.2018 07:14

Paráda, už se na ně asi začínám těšit

22.4.2018 08:25

No to bys mel. Kdybych mel doma kus pekny kuze tak ti jeste jako revanc usiju pouzdro, ale nemam ani pro sebe a dleat to z kozenky nebo plastovy nema uroven. Mistri stirhaci maj z plste, to budes mit spis ty doma neco vid? :)
Jak jsem posilal fotky ostri upraveny neupraveny. To upraveny do tenka se krasne brousi v ruce, staci par tahu brouskem a zase jak ziletka. Idealne mit udelanou bedynku na naradi se zarezem kam si nuzky vlozis a jses presnej, ale da se to i v ruce. Mam malicky DMT diamantovy brousky, prstama si udela uhel, opreny o stenu ostri, par tahu a nabrouseno.

26.4.2018 07:14

Budu jeste objednavat par veci, tak kdybyste nekdo neco chtel od Burgon and Ball pripadne ty perferktni africky nuzky, tak dejte vedet. Nuzky muzu upravit, kdyz na ne nebudete moc spechat. V podstate za cenu materialu ( popruh, preska, nerez dratek, nerez plech, lestici pasta - cca 100kc ).

26.4.2018 07:56

vydrží to chvilku? že bych otestoval cos mi koupil a pak dal vědět?

26.4.2018 08:03

kostey: Cest, se ti omlouvam ze jsem jeste neposlal, mel jsem toho moc a nejak jsem nevysetril cas to poradne zabalit. Specha to trosku protoze chci hippie upravit Rosy aby vas ve Vrbeticich prevalcovala, ale chlapik dela ted lekce strihani nekde v Maroku a jeste ne neodepal kdy se vrati a kdy bude schopnej je poslat.
A co ty bys potreboval jeste objednat?

26.4.2018 17:50

V pohodě, až od teď jsem schopnej vyzvednout zásilky na poště, teď 2 tejdny jsem odjížděl dřív, než pošta otevřela a vracel jsem se až po tom, co zavřela.
Přemejšlim nad těma nůžkama Africkejch mistrů světa jak si tu o nich psal a taky jsem si říkal, že bych vyzkoušel ty kleště na paznehty a pokud by byly použitelný, tak bych vzal několikatery :).

26.4.2018 20:17

Tak je cas, chlapik se vrati z Maroka az peisti vikend. Zkusim strihat i levackou, jsem levak ale jakykoli naradi ovladam obrem, jen strihat jsem jeste nezkusil. Maj i nuzky pro levaky. Abych nemel disbalani :) dnesk padly 4 walliserky, hrozna prace, nozicky, hlavicky, briska, papirova kuze. Nejaky extra velky zabery ani nahodou.

26.4.2018 22:31

27.4.2018 07:06

Clanecek o Rosach
https://countrysidenetwork.com/daily/livestock/sheep/rigged-sheep-hand-shears-two-pack-for-two-jobs/

Prekladac si s nim ale moc neporadi, vylezou z toho hrozny kraviny.

27.4.2018 07:36

Mastňáčku, a to buď rád, že alespoň některé měly kupírované ocasy. protože stříhat ty začůraný zarostlý metrový křivolaký hady, je taky peklo... navíc tyhle mají i nějaké krátké rohy. To ty moje mají řidítka...jak to s rohatými neumím, mám vždycky spoustu modřin, když si je převracím nebo se nějak blbě pohnou. Ono je taky něco jiného pracovat s ovcí, co má půl metru v kohoutku, nebo 70 cm... jak jsou nohaté, tak dosáhnout na konec nohy, když jí mám posazenou, je pro mě skoro nemožné... A nakonec ke všemu - s jejich jemňoučkou slabou kůží musí být člověk zvlášť opatrný... prostě pro mě stříhání walliserek je dost oříšek

28.4.2018 07:26

Hippie: ocasy jsou problem u samic, ten velkej ocasatej byl beran a ocasek jak z alabastru, no samec no.)
Rohy tykhle maly jako mely tyhle jsou dobra vec, capnes je za ne a je to madlo navic. S nohama mas pravdu, da se to, musis se maximalne nahnout. No a nebo jim to nechavej jako kdy se strihaj lamy, ono se jim ten rust snad v nejaky dylce zastavi ne? Myslim vlna na nohach.

28.4.2018 21:42

Zejtra e drzte palce, ceka na me 9 alpak, mam z teho trochu vitr, pul dne jsem brousil nuzky at to jde jak do masla. Budu muset koupit brusku s mokrym kotoucem.
Hippie: dodelal jsem maly bergery.

1.5.2018 14:37
Záhumenkář

XXX.XXX.77.8

Ahoj Mastňáčku,
budeš ještě objednávat nůžky na vlnu? Rád bych se připojil. Pokud bys mi je upravil, tak bych byl v sedmém nebi.
Martin.

1.5.2018 18:33

Budu kompletovat objednavku, kdo byste neco chtel, napiste co, kolik a jestli to chcete upravit. Uprava nebude tak rychle hotova, mam hodne strihani a prace doma. Zejtra tj 2.5 bych rad zadal objednavku.

1.5.2018 18:34

Zahumenkar: urcite, jen ta uprava potrva dyl viz vyse.

1.5.2018 21:29
Záhumenkář

XXX.XXX.77.8

Objednal bych si Double Bow T.U.S. Shears 6". Na úpravu nespěchám. Mám nůžky Kamer, ale nejsem z nich nadšený.
Martin.

2.5.2018 09:02

Záhumenkář: mam napsano.

2.5.2018 13:07

Takhle vypadaj nuzkama ostrihany lamy. Neni to nic moc na pohled, snad se ke me dostane fotka az se jim to sjednoti a budu vedet +- jak varovat pripadny zajemce o strih.
Chlapik od kteryho beru nuzky ma lamu ostrihanou za 20 minut, u toho prebrusuje podle potreby. Podle mejch zkusenosti by to bylo potreba minimalne trikrat. Kdyz striha strojkem tak co jedna lama tak jeden nuz.

2.5.2018 13:09

A jeste jedna detailnejsi fotka.

3.5.2018 12:23

Zasilka dnes odeslana z anglie.

3.5.2018 19:11

Mastňáčku, seš fakt borec! To musí být mazec!

4.5.2018 12:22

Hippie: diky za pochvalu, no kdybych bejval vickrat brousil, mohlo to jit rychlejs, pouceni pro priste.
Zejtra bude zase velky strihani,28 ovci.

4.5.2018 22:41

Tyjo mastňáčku ty jedeš, já bych tolik pérovkama nezvládl. Klaním se až k zemi

Já dnes byl na 6 stádech a jedno stádo o 7 kusech opravdu stálo za to. Ovce ve dvouleté vlně a plné písku. Ale ne že by tam bylo trochu písku, ale tam bylo vysloveně pískoviště. Když jsem do toho prvně zajel strojkem, tak to jen zachrastilo a mohl jsem nože zahodit. Takže jsem vzal pérovky a začal stříhat jimi. Když jsem ale po 10 zmáčknutí nůžek, musel vždy sahat pro brousek, abych nůžky přelíznul aby to vlnu jen nežvejkalo, tak mě to dost přestávalo bavit. Ptal jsem se co tam ten písek dělá a chovatel jen ukázal ven na pískovcové skály trčící ze země všude okolo. Říkal, že se tam chodí drbat a že dole pod skálama se umí i válet v písku na zádech jako psi. A pase na volno, protože je na naprosté samotě. No, měl to chudák hodně moc drahý, ale byl šťastnej jak blecha že má holky konečně ostříhaný a ještě dal až řekl bych přehnaně velký dýško. Moc zajímavej a fajn člověk to byl.

6.5.2018 07:24

Kostey, : teda to byla taky pekna rehole! Tezkej zivot strihacuv. Vcera jsem to zapich po 22hod.24 kousku. Racky se strihaj pomalu, jemna kuze, ridka vlna a musis strihat spickou opatrne jakoby pod vlnou. Zadny velky zapichy. Dobra pulhodina i s paznehtama. Poprve jsem videl alpskyho berana, neuveritelny hovado! Vysokej, osvalenej. Ale ovce po nem, po mame suffolk byly velky a tezky skoro jak on. Pan me musel jistit, jedna byla pri tech rozmerech schopna prepadnout a pri padu se oretocit na ctyri a zmehat. Jinak krasna vlna. Do tech jsem bodal jak do masla. A koncil jsem trema zaklosenejma zamorama ktery mely zacuchanou hustou vlnu, ocistec. Nuzky jsem nebrousil ani jednou, chtel jsem zkusit co vydrzi ostri. Ostry jsou porad, necham je do dalsihi strihani. Pouzil jsem jen ty africky. Rozlamanej jsem ale jako nikdy.

6.5.2018 08:25
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pánové, klobouk dolů!
Včera, když dal Kuba příspěvek, tak jsem chtěla napsat, že mastnacek ještě pracuje, jen tak, ze srandy. A ona to byla pravda!
Jste šikulové.

7.5.2018 09:09

Vcerejsek jsem stravil nicnedelanim a rovnanim zad. Ted uz dobry a jsem pripravenej na dalsi nasup.

Janinka Bosorka: ja bych se sikulou nenazval, trvalo me to moc dlouho, mel jsem stihnout jeste 4, ale uz me premohla unava a lenost a hlavne predstava ze by to slo blbe jako ty posledni tri, tak v tu chvili se me ovce zprotivili :)

Kostey: nemas srovnani jestli ty spesl strihacsky backory nejak ulevujou zadum? Strihal jsem v pracovnich botech, pomerne vysoka podrazka a teda spodni zada me osklive bolely. Pred tim jsem strihal v pantoflich od tamanu a to se me zdalo lepsi.

7.5.2018 11:29

Co se zad týče tak nějak rozdíl nepociťuju v čem zrovna stříhám, ale když jsem se minulý rok objevil ve Vrběticích v pohorách které prakticky celoročně nesundavám, tak mi všichni střihači říkali, že v pevnejch botech se stříhat nedá, že boty musí být měkké a že i na nohou tu ovci líp ucejtim a líp se mi s ní bude manipulovat.
Letos jsem už při stříhání oddělal jedny kecky. Upadla mi podrážka, tak teď stříhám zas v pohorách a musím říct, že rozdíl tu je. Ne na zádech, ale opravdu se v měkkejch botech stříhá líp. Spešl střihačské boty zatím neřeším, protože na většině míst kde stříhám je nereálný je nosit. Já jsem rád když vůbec najdem kousek rovnýho místa na stříhání a když je vůbec kam pověsit strojek. Pokud by bylo víc velkejch stád, kde by byly lepší podmínky na stříhání tak si střihačské boty klidně koupím.
Zrovna dnes mi psal nějakej Rakušan jestli bych nechtěl přijet stříhat do Rakouska, tak zjišťuju nějaké info.

7.5.2018 11:39

No ja si je spis spichnu sam nez bych je nekde shanel nebo daval sefcoj zakazku, nic moc na tom neni.
Pane jo, tak uz budes mezinarodni :) Hlavne aby to nebylo vykoristovani pracovniku z vychodu ( severu )...

7.5.2018 12:21

Já neříkám že tam jedu stříhat, jen že že zjišťuju nějaké info. Blíží se mi porody, začíná pastevní sezona, mám postavené je asi 2km ohradníků, tzn 8km zbývá, což je pořád přes 30km lanek, mám ještě tady nasmlouvané nějaké stříhání, moc se mi to nehodí do krámu, ale pokud by to bylo zajímavé, nebo pokud by se to dalo domluvit na příští rok, abych se podle toho zařídil tak by to nebylo zlé.

7.5.2018 22:28
profesor1

XXX.XXX.192.98

Na záda je dobrý takový pružný závěs, který si stříhač provleče přes hrudník pod paže a jakoby se na něj zavěsil, čímž zádům odlehčí.
(nevím jak bych to líp vysvětlil a popsal ).

7.5.2018 22:49

Ano profesore, ale ono to není jen...
Už to chce mít trochu praxi aby si stříhal pořád stejně a s ovcí si při stříhání od závěsu neutíkal pryč.

7.5.2018 22:54

Tak tak a to ja cestuju :) a taky se vetsinou neni kde vobesit. Mus pilovat i ohejbani se casto se hrbim misto poradnyho ohnuti.
Zejtra ale budu strihat i hlavou dolu...dalsi 3-4 alpaky.

11.5.2018 14:04

Premejslim ze bych objednal tuhle knizku o strihani nuzkama, hledal jsem a je to asi jedina svyho druhu. Nic jinyho jsem nenasel. Ale nechci zase tak moc poustet chlup, kdyby se nekdo ke me pridal, tak ji pak naskenuju a poslu pdfko...

https://www.amazon.com/dp/0966915348/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=.

13.5.2018 19:18
pajca

XXX.XXX.230.160

Mastňáčku co se děje ? že končíte s chovem. Stále ste přemýšlel jaké ovečky
chovat a teď takové rozhodnutí. Nebo ste již pochopil, že peníze se nevydělávají
chovem ovcí, ale jejich stříháním ?

13.5.2018 22:07

Pajca: vy si porad neco domejslite. Ani to strihani neni takovej vejvar, spinava a narocna prace. Tema jsou nuzky...

13.5.2018 22:21
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Premejslim ze bych objednal tuhle knizku o strihani nuzkama, hledal jsem a je to asi jedina svyho druhu. Nic jinyho jsem nenasel. Ale nechci zase tak moc poustet chlup, kdyby se nekdo ke me pridal, tak ji pak naskenuju a poslu pdfko...

https://www.amazon.com/dp/0966915348/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=.

No a když nechceš, pouštět chlup, nechceš se zeptat jestli ji někdo nemá?

13.5.2018 22:24

Nerikej ze ji mas? Tady me nenapadlo se ptat a chlapci z NZ a GB se kteryma jsem v kontaktu ji nemaj.

13.5.2018 22:33
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

No to víš...
na Vlastíka si nikdo nevzpomene smajlík
... ale můj koutek knihovny a sklep u rodičů ukrývá nesčetné poklady.

13.5.2018 22:38

Tos prekvapil, popravde jsi me nenapadnul, pac jak jsem si v hlave vybavil tvoje nuzky, tak myslim ze nejsou pullback a s knockerem, driverem a tak :) ciste nahodou ji nemas naskenovanou? Ja knizky co skenuju pripravim o hrbet a pak stranku po strance projedu skenrem aby to za neco stalo.

13.5.2018 22:48
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

Já nic z toho na nůžkách nepotřebuji, upravuji si je jen lehce... protože s téměř všemi pracují (půjčuji je) i laikové a často tak nemají dlouhou životnost.

Knižku naskenovanou nemám, musím ji ale pohledat a pak ti ji snad mohu zapůjčit (pokud ji nehrozí újma).

14.5.2018 08:25

bischof.vlastimil: tak jestli by se ti chtelo me ji poslat nebo kdybys mel cestu do Krinic. urcite by si pocetla i hippie nez vam na zavodech natre zadky s mejma nuzkama.)
Hrbet bych nerezal.

16.5.2018 11:21

Konecne dorazila zasilka. Jak bude cas, upravim a rozeslu.

16.5.2018 12:01

No už se nemůžu dočkat až nějaké z nich vyzkouším!

16.5.2018 12:34

HURÁÁÁÁÁÁÁ!

16.5.2018 12:46

hippie: ty tvoje vyrazej kazdym okamzikem na cestu ostry jak britva
kostey: tobe to udelam prednostne at mas do Vrbetic taky poradnou vybavu a taky ze uz mam dobu ty velky u sebe...

Kdybyste mel nekdo doma prebytecnej kamennej brus, idealne uz na motor, tak beru. Ale jen dobrej stav. jinak pokukuju po dalsim anglickym naradi
https://www.amazon.co.uk/Record-Power-WG200-Stone-Grinder/dp/B07286BRXF
mam od nich jeden skoro sto let starej hoblik a druhej "kocoura" 70ty leta.

16.5.2018 12:54

Pokud to s broušením myslíš vážně tak si pořiď pořádnýho Tormeka.
https://www.simek.eu/profi-bruska-nastroju-t-8-darek/?utm_campaign=google_nakupy&utm_medium=cpc&utm_source=google_nakupy&gclid=Cj0KCQjwre_XBRDVARIsAPf7zZhooMVDQPZhMxnphN1IO2XebTPeTY2tTS1_2GpRMGb3qzDMVfEzQH4aAs4wEALw_wcB
Posílal bych ti vše, co potřebuju nabrousit. Já nad ním pořád přemýšlím, ale furt to je docela pálka na to, co bych brousil já. Nemám ale v okolí nikoho kdo by mi dokázal nabrousit různé ostří podle mnou udaných úhlů. A rozjíždět brusičství se mi zatím moc nechce. Kdyžtak až po včelách.

17.5.2018 20:06

kostey: Tormek je mimo moje financni moznosti a nikdy by se me nezaplatil, leda bys byl aktivni rezbar nebo reznik a jeste k tomu bych te pekne osolil. Dneska jsem koupil obyc
https://www.peva.cz/katalog/zbozi/elektricke-naradi_73/elektricke-brusky_1358/dvoukotoucova_358/produkt/xtline-bruska-el.-stolni-s-pomalobeznym-kotoucem-250w

Je to taky vodou chlazeny, sice nikde nedohledam jakou hrubost ma kotouc, tipuju 80. Za to nehazi jako tomu je u tech levnejsich napodobenin tormeka. Koupim jeste jemnejsi 220 a vystacim si.

Zjistil jsem ze i zahumenkar se chysta do Vrbetic... kdy ze to je? Abych vedel kolik mam casu. Musim vymyslet a udelat drzak k ty novy brusce. V ruce to moc dobre nejde. Kotouc bere pomalu.

17.5.2018 20:42

Kdo je záhumenkář?
Takhle mi přijde, že tam bude nějak moc lidí...

18.5.2018 16:10

hhippie: to netusim, osobne se nezname :) cim vic lidi tim vic adidas. Neboj, budete tam nejspis jen tri vybaveny nuzkama ode me :) Jsem v procesu ale uz jsem zkusil novou brusku na svejch nuzkach, zatim jen v ruce. Az vymyslim pripravek, tak to pujde jedna basen.
Takze pak strihaci muzete posilat ztupeny nuzky na mou adresu, pekne vas zkasnu

18.5.2018 21:11
Záhumenkář

XXX.XXX.77.8

...nebojte...přijedu jenom na čumendu
Martin.

18.5.2018 22:35

Martine, to já se jako nepídila, jak se jmenuješ jménem. Mastňáček to napsal s malým písmenem, tak jsem se zeptala na definici slova "záhumenkář"
Na Vrběticích navi (PS: další do funclubu, abych si nepřišla blbě jakožto poslední na place? ).

19.5.2018 08:48
Záhumenkář

XXX.XXX.77.8

Nejsem sedlák, nejsem zahrádkář, jsem záhumenkář...Martin

19.5.2018 19:33

hippie: vlozim to sem snad nevadi

o a taky jsem zvládla ještě ráno než dorazili střihnout první ovečku novými nůžkami od Mastňáčka. Čas střiže se snižuje, hurááááá! (max 20 min? bez závodění, s rozmyslem..) Každopádně jsem zase na hlavu z toho, že jsem po dlouhé době opět zastřihla do živého.
z čehož jsem vždycky špatná. Pravda, že střihač i se strojkem, mi taky občas postříhal ovečky, každopádně já to nějak špatně snáším. Budiž mi útěchou, že s těmi malými nůžkami, když jsem zčínala, jsem taky na začátku občas střihla a za poslední 2 roky už se mi to nestávalo. Tak snad dostanu tyhle taky brzy do rukou, abych mohla říct, že "už docela umím stříhat" ovce

Ale tedy, musím uznat, že se mi s nimi stříhá opravdu moc dobře! Mastňáček má už ty úpravy dobře v ruce a nůžky jsou opravdu vytuněné!

jsem rad ze ti to striha. Copak jsi stirhala za ovci a na jakym miste jsi ji strihla? me se to taky stane, hlavne na hubenejsich. Naposledy zw u chovatele a mela poradny kolo. Mam k ruce betadinu a obvaz ve spreji. Co jsem na tech tvejch nuzkach neudelal, tak to je to, ze se v srdickach vyriznou flexou vyrezy. Tim se jeste zmensi uz tak malej odpor nuzek a jsou zase o neco citlivejsi i na strihance, driv ucejtis ze strihas co nemas.) Tyhle Rosa nuzky se mackaj oproti velkym bergrum co jsem mel daleko lip. Vykomunikuju to se strihacema z GB a NZ a kdyz tak ti dam istrukce kde si to riznes, divil bych se ze bys neovladala i flexu.).

20.5.2018 16:52

Tak zakladni ztenceni ostri je hotovy na vsech trech nuzkach pro vas vsechny. Nova bruska pracuje pekne, jen to bere pomalu a muzu brousit max 30minut aby neshorel motor. Budu to delat takhle naraz a poslu taky naraz at nelitam na postu z kadzym vlast. Nase posta ve vesnici je jako ze skoro neni a v praci ji mam taky asi 2 kilaky. No bavi me to, vybiju si na tom tu svoji pedantskou peclivost

20.5.2018 17:12

Těším se na to všechno co u tebe mám i když už jsem skoro pozapomněl co že jsem si to všechno naobjednal

20.5.2018 18:55

Kostey: ty mas 7,25 TUS upraveny uz od abglicana,7 Rosa ode me a nuzky na paznehty.
Brouseni a srazeni hran hotovy, ted budu lestit.
Na pripravek jsem nemel cas, brousim v ruce, tady je vysledek.

20.5.2018 18:59

A dalsi fotky ani ten pripravek delat nebudu. Az poridim hrubsi kotouc, bude to odsejpat rychlejs.

20.5.2018 19:17

Cerveny jsou pro bosorku, modry kostey a barva ocele zahumenkar. Tomu tu rukojet pak jeste strikhnu zinkovou barvou a modrou metalizou co me zbyla z Forestera. Cena stoupne na dvojnasobek.).

20.5.2018 23:20
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jamarov napsal(a):
Jako že nabiram zbytečně moc vlny na střih? Tak když se zabere moc tak nůžky přeskočí to znám, ale k tomu jsem letos ani nedošla, zkusila jsem sřtihnout naší hrubosrstou čubinu a pár chlupů padlo ale jinak nic.
Tak jestli myslíte, že i levné nůžky mají smysl tak se domluvíme, staré nejsou, asi stačí je dobře nabrousit, zas tak moc jsem s nimi nenastřihala.

Podívejte na ty výše vložené fotky. Krom dobrého broušení je důležité i to jak o sebe třou protější ostří. Je to hezky vidět.

21.5.2018 15:26
Záhumenkář

XXX.XXX.77.8

...barva oceli je bezva
Martin.

21.5.2018 16:19
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Červená barva pro Bosorku, jupíí, bezva. Moje oblíbená. Už se s Agnesou těšíme. Děkujeme vřele.

21.5.2018 18:59

Modrá je hezká klučičí barva, dík moc

21.5.2018 21:40

Roztazeno, serizenej strih a prilepenej doraz. Zbejva udelat drzaky pro popruh, zabrany proti preklapnuti, navazaz popruh y a rukojete, nabrousit a expeduju.
Pro srovnano jsem vyfotil i ty nejvetsi a nejmensi co mam.

21.5.2018 22:27

Kostey: Já myslela, že sis oblíbil růžovofialovou kombinaci (jako u strojku)

21.5.2018 22:44

To není růžová! Nesnášim růžovou!

21.5.2018 23:06

Jinak Mastňáčku: kolečka jsem vyrobila takto: první vzniklo asi při třetím střihu - na bříšku. Menší pak na krku a poslední už jen zástřih na lokti. První dva přisuzuji neznalosti nůžek. Poslední byla moje chyba technického rázu.
Těším se, až budu moct začít stříhat černé stádo. Na tom to potrénuji. Snad již s čistým štítem. Pro mě jsou prostě ta bříška největší problém. Protože jak seděj, tak se to krabatí a navíc ti zwartbly mají takovou zplstnatělou "desku" na hrudní kosti a kolem ní, pod kterou se neumím pořádně dostat a jak jsou tam ty chlupy krátké, bojím se zranění ovečky... tam také ztrácím nejvíc času

21.5.2018 23:15

ou uz pri tretim.. :) kdyz delas bricho, poradne si ovci na sebe natlac, spicky nohou pod pr del, kolenama ji trosku postrcis dopredu a nohy rukama zapres nahore. Kdyz je zlomena, tak se pak strihne. Nechavej to bricho klidne vic zarostly. U ZW je blby, ze maj silnou zilu k vemeni na to bacha, ale to asi uz znas. Oni te ve Vrbeticich chlapi proskolej.
Na co jsem si prisel sam, tak kdyz nechas delsi chlup na brise, tak kdyz pak strihas levej a na konec pravej bok, tak muzes dorovnat i bricho, jde to pak lip. Zwarbtli vlnou jdou ty nuzky jako do masla, jeste lip. Muzes na bocich zkusit poradnej "blow".

21.5.2018 23:47

a nebo si nechat pravou nohu pod ovcí a levou posunout o 30cm dozadu, ovci na sebe naváhnout, ale pořád jí podpírat na zádech kolenama a zápěstim si držet LP nohu a prstama si ještě natahovat kůži na břiše.

22.5.2018 08:36

No, díky, kluci...to snad abych si vytiskla a až budu střihat, nalepila někam na stěnu a šla krok po kroku
Pravda je, že při tom střihu v sedě nejsem schopná vytvořit "rovnou ovci" - že je prohnutá v zádech, tedy se mi "láme" kolem hrudní kosti. A pak to nefunguje. Jenže si dávám přední nohu (alespoň levou), aby mi nepřekážela, za svoje levé rameno. Možná tím mám špatný postoj a nejsem schopná ovci prolomit na druhou stranu, aby měla bříško rovné a dalo se střihat. Mrknu na to, co s tím dokážu vytvořit... dnes bych se ráda zas k nějaké dostala.

22.5.2018 17:59

Kostey hotovo. Jeste ti nabrousim ty velky a balim.

22.5.2018 18:37

Hele, tak "promáčklá" ovce koleny funguje.
Ale je fakt, že svou největší zw bahnici, jsem dnes střihala zase 24 minut...
Kubo, já tam nechci. Budu fakt za ostudu
Každopádně dnes už bez zranění..

22.5.2018 19:43

hippie: no co, kdyz to nepujde rychle, tak z toho muzes udelat show :) na zavodech se bricha nestrihaj. Zapichnes, stehno, predstrihas prd el to je dulezity abys pak na konci nelovila nedostrihanou vlnu z pod ovce, krk, bok, par velkejch blows po pateri, dojedes krk a hlavu, druhej bok, pr del, stehno a tradaaa :)
Jen abys mela dost nabrouseno na zavody...

22.5.2018 20:29

Taky jsem si říkala, jestli by byl nějaký problém, kdybych jim ta bříška nechala nebo stříhala třeba ob rok, až by to měly víc narostlé...

Já myslela, že mají předstříhaná jen vemínka a hlavy? Kubo? Jak to je?

22.5.2018 20:56

Kostey: hotovo, nabrouseno a omotavka s pojistkou proti rozevreni ( pro strejcka prihodu ).

22.5.2018 21:10
Záhumenkář

XXX.XXX.77.8

...a co záhumenkář, kdy se může těšit na vytuněné nůžky

22.5.2018 21:20

Mastňáčku ty vypadaj úžasně! Jsi fakt šikovnej, moc se na ně těším.
Hhippie: Neboj, já letos neostříhal ani jednu ovci. Sice jsem letos vlnu pérovkama z ovcí stříhal ale to nebyla střiž, to byl boj. Takže pořád tu je reálná šance, že aspoň mně dáš na p*del. I když... uvidíme jak to půjde s novejma nůžkama :)
Ale kdybys měla cestu třeba ke Kolínu, tak kus před ním je stádečko o 3 kusech které bys za mě mohla ostříhat abys ještě něco natrénovala, kontakt bych ti dal
Na soutěžích maj ovce předstříhaný jeden tah strojkem před vemenem, okolo vulvy, a čupřiny na hlavách tak, aby všechny ovce byly přibližně stejně obrostlé.

24.5.2018 13:47

Tak už dorazily!
Těším se až je vyzkouším. Líp mi do ruky sednou ty Rosy a úpravy od Mastňáčka vypadaj skvěle. Je vidět že ten kluk má smysl pro detail

24.5.2018 13:57

Kostey: parada, jsem zvedavej na tvoje reference. Zkus si pohrat s nastavenim popruhu, me sedeli oboje, delal jsem to na svoji pacicku :).

24.5.2018 14:04

Oproti mně máš pracku jako medvěd
Už jsem to utáhnul, ale během prvního stříhání s tím ještě asi někam pohnu.

24.5.2018 14:08

Hele ja mam rucicku jen o malo vetsi jak treba hippie nebo bosorka :) jsem potreboval vedet jejich rozmery kvuli nuzkam. Ja si to nastavil tak aby byl prijemnej jak normalni uchop s palcem okolo tak bezpalcovej s palcem dopredu. Kdyz je pekna vlna a nabrouseno tak me prijde ten bezpalcovej rychlejsi a pohodlnejsi.

24.5.2018 22:17

Já mám tedy problém umáčknout ty Rosy

25.5.2018 07:20

Hippie: vazne? Umis s flexou?

25.5.2018 08:11

Hippie: podle clanecku co jsem sem daval by na zavreni nuzek nemela bejt vyvinuta vetsi sila nez 3,5libry coz je 1,5kg. Mam zavesnou digitalni vahu, tak to zmerim. Jestli mas taky jak zmerit, tak to zkus. Me prave prislo ze jdou krasne treba oproti mej starejm bergerum. Zkus pomerit, zavesit bud zavazi na horni nuz a zavazi dolu, nebo k zavesny vaze privazat spodni a tlacit na horni nuz dokad se nezavre. Potom by se udelal vyrez do srdicek a by se ubral material a tim i odpor.

25.5.2018 13:30

Zajímavé. Zkusím si na to najít čas Díky.
PS: S flexou taky občas musím pracovat. Tedy nevím, jestli s ní umím, ale dokážu jí použít tak, abych "vytvořila", co potřebuji Jemná práce typu dělání přesného výřezu do něčeho titěrného si ale moc představit neumím... ale zas mám spoustu kamarádů v různých oborech, tak předpokládám, že třeba umělecký kovář...

25.5.2018 14:53

Zkus, ja to zkusim taky mozna jeste dneska, narychlo upravuju Rosy pro me na zejtra ale mam an to uz jen pul hodky. S tim rezanim vydrz, nesmi se to prehnat, napisu ti rozmery a odkad pokad riznout.

27.5.2018 09:26

Mno, tak jsem ještě koukla na své oblíbené video a dnes se pustím do dalších kusů. Už jen pět dní do soutěže, tak je ten nejvyšší čas... to jsem tedy zvědavá
Je sranda - ať jde o cokoli - jak snadně vypadá činnost, kterou dělá zkušený člověk v daném oboru. Pak se na to vrhne laik a zjistí, že přestože "na tom přeci nic není", najde mraky zádrhelů, se kterými se musí poprat
Tak odvahu!

27.5.2018 13:02

Video mistra sveta s normalni zarostlou ovcej
https://youtu.be/HT05hp5Mizk.

27.5.2018 13:38

Tohle je to moje nejoblíbenější:

https://www.youtube.com/watch?v=2h_MGKJSyk0

...je na něm krásně vidět technika.

27.5.2018 14:24
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Krásné, jde mu to jak nožem do másla.

27.5.2018 14:33

No právě... bych si taky přála...

27.5.2018 14:48

Vubec na tohodle manika uz nekoukejte :) jen tu ovci voblizne nuzkama. Ne hechava dlouhej chlup a problemovy partie neresi.

Hhippie: pokrocilas nejak? Docela me to trapi ze ti to nefinguje jak by melo.

27.5.2018 16:14

vcera gase nacesteza vlnou.
Padlo 12 hlav. Nuzky jsem narychlo upravoval den predem. Brouseni jsem uz nestihnul, tak jsem strihal s puvodmim ostrim.

27.5.2018 17:01

Nuzky v detailu

https://youtu.be/XNEhDH18ePk.

28.5.2018 08:21

hhippie: jeste me napadlo, preskocej ti i pri strihani spickou nebo pulkou nuzek nebo jen kdyz vezmes celej zaber? Je mozny ze se povolil provazek co zajistuje rozvor nuzek pri zmacnuti se dostane vlna za ostri a pak to preskoci? Ostri by se melo prekryvat tak jak to je videt na videu co jsem sem vcera dal.

28.5.2018 21:17

Jaro, mrknu na to, až se k tomu dostanu. Teď mám takovou pakárnu, že stříhání ovcí je bohužel tak hluboko v hierarchii činností, že není šance... vyzkouším a dám vědět. Snad zítra odpo. Otázka je, zda se k tomu vykopu v těch třicítkách... Dnes jsem celé dopoledne ohýbala záda u motorovky a likvidovala pár kubíků prken a kůlů ze starých ohrad...ve st je hlášená inspekce z MŠMT na třídenní kontrolu, tak je z toho školka vzhůru nohama

29.5.2018 06:03

hhippie: jasna vec, tak snad to dopadne oboje. Vcera jsem vecer jeste zkusil zmerit tlak jakej je potreba aby se nuzky zaverly, no ale pako jsem to meril na spicce a to odpovidalo u velkejch 1,5kg a u Rosa to bylo 0,9. Musim to ale zmerit na rukojeti kde se macka... :).

1.6.2018 10:45

kostey: uz jsi prubnul nuzky? Nemam zadnou zpetnou vazbu...
Seno je doma, tak se budu snazit "vylifrovat" nuzky pro zahumenkare a bosorku. Omluvte zpozdeni, nevim co driv.

1.6.2018 11:27

člověče ještě jsem s nima nestřihnul vůbec nic. Vyzkouším je asi až zítra přímo na mistrovství

1.6.2018 11:30

Ufff ty mas teda odvahu :) to ja bych si je musel aspon jednou zkusit :) Uz jsem to psal hhippie...natacejte a sdilejte at jsou na youtube taky nasi blademastri.

1.6.2018 16:06
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane Havle, už se na nůžky moooc těším, Agnes je zarostlá jak medvěd, je jí horko a nechce se mi starou lady trápit strojkem na ovce.
Všem stříhacím závodníkům držím palce, at jim to dobře stříhá.

2.6.2018 12:37

Bosorka: blizi se to. V pondeli odeslu.

2.6.2018 14:38
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Děkuji ze srdce.
Do zprávy prosím poslat platební údaje buď, anebo na dobírku?

4.6.2018 22:38

Posledni nuzky dnes opustily moji dilnu a tesi se na nove majitele.
Kdyby nekdo chtel taky nuzky, je mozno, ale casu na upravy bude min a min, nejlip tak v pulce leta, po prvnom sene.

4.6.2018 22:44
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jsme v netrpělivém radostném očekávání, já a Agnes.

5.6.2018 08:54

Tohle jsem nastesti jeste nepotkal, velky hovadka jo, ale jeste k tomu rohaty...

6.6.2018 21:54

Jeste 2 ovce a padne stovka :).

7.6.2018 08:33

Kostey: jak jses spokojenej s nuzkama na paznehty Burgon and Ball? Ja zatim dobry, udelal jsem s nima cca 25-30ovci a zatim bez brouseni. Jamarov si je taky chvalila.

7.6.2018 10:31
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Jojo, kozy jdou jak po másle, ovce už tolik ne, ale jsem naprosto spokojená, díky

7.6.2018 12:34

Mastňáčku, to je nosorožec v chlupaté formě, ne?
Tak to jsem fakt béčko, že si stěžuju nad svým 100kg zwartblem...

Jinak s těmi karpály jsem si to taky říkala, že to musí být fakt záhul na ně... ale mě se to netýká, při tom počtu, v jakém to dělám...

7.6.2018 12:39

hhippie: udajne vazili okolo 160kg a z toho 15kg vlny.
Vcera jsem strihal a asi po 6 ovci me zacaly nuzky ne preskakovat ale jako by se zmensil pritlak. Neotiral jsem je po kazdy ovci ( zapomnel jsem si wdcko ). Takze se na nuzkach udelala velka vrstva lanolinu a bordela. Ostri si to prorizne, ale pak dal to udela hrcu a to by mohlo pak zpusobit i preskoceni. Nemelas nuzky umatlany jak ti to zacalo preskakovat?

7.6.2018 19:27

Mastnacek: nestříhá se mi s nima zle, ale jsou nové a ostré, uvidíme jak se budou brousit a jak dlouho vydrží ostří. Zatím jsem s nima za dnešek a včerejšek ostříhal asi 50 kusů a zatim dobrý. Od Felco nůžek jsem ale docela zvyklej na lepší protiskluzové rukojeti. Na různé paznehty ale jsou častokrát vhodné různé nůžky a tak třeba na velké tvrdé paznehty budu brát jiné.
Pokud bys ale zas objednával balík z Anglie, tak bych jich klidně pár kousků ještě vzal, ať se na velkejch stádech nemusím zdržovat s přebrušováním, ale že bych jen sáhnul po dalších.

7.6.2018 20:43

Kostey: uvazoval jsem jeste o jednech rosach, ale dostriham resty a pak se nic nerysuje, kdovi jestli na podzim, takze by to asi byly vyhozeny penize. Leda by se tady nekdo nasel kdo bude chtit nuzky at na paznehty nebo na vlnu. Jestli ale chces, tak objednam, treba me strhnes.).

12.6.2018 08:08

Tak budu znova objednavat, kdo by se chtel pridat je moznost. Z osobni zkusenosti doporucuju na ovce Rosa 7 palcu. A na paznehty Burgon and Ball. Maji i vroubkovanou variantu, tu jsem v ruce nemel, je o neco drazsi.
Kostey: budes teda chtit ty na paznehty? Nechces zkusit ty s vroubkama?

12.6.2018 08:27

Mastňáčku, máme cenu těch nůžek na paznehty? Nevroubkované. I s poštou. Děkuji.

12.6.2018 08:32

10liber a posta podle toho kolik bude stat balik.

12.6.2018 08:36
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Deset je dobrá cena, beru. Ještě samo poštovné k nám.

12.6.2018 11:28

pisu si

12.6.2018 11:33
Bekkky

XXX.XXX.229.66

Burgon Ball nůžky jsou dobré oboje jak červené s vroubky tak zelené hladké. Používám. Ty červené jsou dobré na jehněčí zvejkave paznehty. Ale furt ztrácím ta perka. Doporučuju rovnou objednat náhradní.

12.6.2018 11:42

Poprosim:
3x bez vroubků
1x s vroubkama
1x toto: https://www.burgonandball.com/products/dag-hoof-farmer-pack

No hele a s těma Rosama... Mně se zdá, že třeba mně uplně neseděj Já do nich ještě asi nedorostl, tak mě napadá jestli bys je nechtěl. Jestli ne, tak si je nechám a třeba dozraju a budou mi sedět líp, ale ta množnost tu je.

12.6.2018 11:45

Me tam to perko drzi pekne. Mozna by stacilo pojistit ho tam chemoprenem nebo tavnou pistolej. Navidel jsem na jejich strankach ze by prodavali zvlast pruzinku. Jen nahradni noze do profi nuzek ( ty mimochodem stojej jen 26l ).
Hledam o co je lepsi zoubkaty ostri, zatim jsem vycet ze by to melo bejt lepsi na problematicky materialy, coz nekdy paznehty jsou. Vetsi reznej vykon asi idealni na tvrdy paraty.

https://www.burgonandball.com/collections/footrot-dressing-shears/products/professional-plain-footrot-shears.

12.6.2018 11:47

Kostey: jestli ti rosy nevyhovujou tak je vezmu zpatky. A jses si jistej ze mluvis o rosach ( ty modry ) nebo TUS ( ty velky ? ).

takze
3 x ty obyc bez vroubku
1 x obyc s broubkama
a pak ten pack, ok?

12.6.2018 12:08
Bekkky

XXX.XXX.229.66

Když to má vroubky, tak se tím lépe oddělí ty zvejkave a tvrdé, když je třeba opakovaně strihnout. Ale když je takový ten ideální pazneht, tak akorát, co se dobře stříhá, tak to jde rychleji těma hladkýma. Ale takový ty úplně tvrdý, přerostlý paznehty to stejně nedá. Rozjedou se ostří. To chce pak ty profi.
Ty náhradní perka jsem koupila na ovčáckém trhu v Německu a měla jsem za to, že to jsou originální od výrobce, ale možná ne. Ale kupovalo je dost lidí.

12.6.2018 13:56

Přesně jak píše Bekkky. To žvejkavý jde s vroubkovanejma líp, ale hezký pazneht se líp dělá s hladkýma, nehledě na to, že se hladký asi i líp přebrušujou. Pak ještě mám hromadu jinejch nůžek třeba i oba typy od Felca. Jo a pak ještě klasický dobytčí pákovky.
Ano Mastňáčku,3+1+pack.

12.6.2018 14:09

Mastňáčku, tak mi prosím objednej ty bez vroubků.

Pro ostatní: jsem zvědavá, jakou na to bude dávat marži. Už je pomalu maloobchod se střihačskýma potřebama...

12.6.2018 14:16
Bekkky

XXX.XXX.229.66

Ale ty jejich nože jsou parádní, viděli jste?

12.6.2018 14:33

Perko v nich určitě drží líp než v mnohých jiných.
Já spíš tak nějak přemejšlím nad tímhle: https://www.burgonandball.com/collections/combs-cutters/products/combs-96mm-box-of-5.

12.6.2018 14:36
Bekkky

XXX.XXX.229.66

Tu krabičku jsem viděla u našeho střihače... Ale jak byl spokojen nevím.

12.6.2018 14:38

hhippie: no a nebo vam vsem dam kontakt na pana, mozna vas to vyjde levnejs nebo nastejno si to obednat primo k sobe.

12.6.2018 15:24
Bekkky

XXX.XXX.229.66

Já ty nůžky kupovala v podstatě v kamenném obchodě a zelené vyjdou na 16,5 eur a červené na 17,5 eur takže 10 liber je fakt dobrá cena. Na oplátku je ale možné je držet v ruce a zkusit jak sednou.

13.6.2018 06:48

kostey: ty noze na masinku budes chtit taky? Ja jeste cekam co ja a jak se domluvis s Jamarov ohledne nuzek :).

13.6.2018 08:13

Mastňáčku: Jsem neskonale šťastná, že mi to zajistíš a ráda zas něco přihodím navrch.

13.6.2018 18:21

13.6.2018 19:56

Dobra, zejtra zadam.

13.6.2018 21:04

Bosorka: takhle jsem dnes riznul moje rozhaseny No10, stisk je mnohonasobne mensi. Vzal jsem to od ruky tak to neni moc pravidelny, ale ucel to splnilo.

14.6.2018 10:22

Objednavka zadana, cekam na potvrzeni

14.6.2018 10:43

Kostey: Chlapik sezene vsechno, akorat to chce zbavit obalu aby byla levnejsi doprava. Ten tvuj pack by taky rozblil a doporucuje srdickovy nuzky, trvas na tech co jsou v packu a chces ho mit takhle po kupe?
https://www.burgonandball.com/collections/farmer-packs/products/dag-hoof-farmer-pack.

14.6.2018 12:10

Mastňáčku, zrovna jsem doostříhala zbytek. Berana a dvě loňské jehnice. Už jsem si na ty Rosy zvykla a střihá se mi s nimi fakt pohodlně. Vracet se k malým Bergrům nehodlám Možná mrknu, zda dělají větší taky "vyosené". To mi přijde sympatické, že člověk nemusí tak kroutit ruce v některých záhybech ovce
Každopádně mám pořád problém je v některých místech umáčknout. (hlavně na hřbetě toho berana třeba...to byl "porod" ). Každopádně si moc nedokážu představit, že bych do nich takhle sahala (viz fotka výše)... to bych se bála...?

14.6.2018 12:16

Vubec me nenapada proc ti jdou tezko, vsecky rosy co jsem delal jsou nesrovnatelny s bergrama co do mackani. Vcera jsem si rikal ze bych je taky riznul, ale to by se pak snad ani nevratily. Ty cerveny sly hodne tezko proto jsem je fiknul. Riznout to neni zadna veda, lepsi je si to nakreslit fixou a tenkrej kotouc do flexi.

14.6.2018 12:19

Já neříkám, že jdou těžko, jen že na ně nemám někdy sílu je umáčknout. Kort když střihám více ovcí. To nejspíš není o nůžkách, ale o slabých svalech, které na to potřebuji... nebo o špatné technice, že beru moc vlny najednou...

14.6.2018 12:32

hhippie: za ty roky driny ze bys mela slaby svaly na nuzky no nevim :) No az budes mit pocit ze je nebudes nutne potrebovat zrovna, tak me je muzes poslat a mrknu na ne. Pripadne je i riznu na vlastni odpovednost. Nebo ti pak muzu poslat na zkousku ty co jsem riz vcera. Ale ted je budu potrebvat, nejak se to zase navalilo.

14.6.2018 22:10

Pilkou na zelezo to jde lip a hezcejc.
Vysledek me mile prekvapil. V sobotu to testnu a doufam ze az se vecer vratim dom tak nebudu muset tahat nikoho ze skrine :).

14.6.2018 22:56
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Kupte si poštovní holuby, teda orly spíš, vám se to vyplatí.

14.6.2018 23:10

Nakopnete me :).

14.6.2018 23:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jo, jo, někdo ve skříni a červené trenky, to jsou neodbytné a utkvělé myšlenky. nebo nebo

15.6.2018 09:45

Bosorka: to je ten zivot

Hhippie: zejtra si beru na strihani hodinky se stopkama ktery jsem podedil, takze si budu merit kazdou ovci. S nejlepsim casem se podelim :).

15.6.2018 10:16
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Mastnacku k nejlepšímu času i fotku

15.6.2018 10:34

To nevim, pri strihani na telefon radsi nesaham, jen obcas po strihani si to blejsknu. No uvidime.

15.6.2018 11:23
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Já nemyslela při stříhání, ale právě po, tu rekordmanku co to vyhrála
Ale způsob jak označit tu, se kterou si měl nejlepší čas jsem nevymyslela, pokud by to nebyla zrovna ta první jedině zapojit chovatele.

15.6.2018 11:49

No prave, neni jak to vyhodnoti.) zase tak moc komplikovat to nebudu, budu rad kdyz stihnu vsech 30 obslouzit.

15.6.2018 12:30
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Tak to si myslím, ani se mi nechce přepočítávat ten čas při 30kusech
Nebo můžeš sprejem psát časy na ovce

15.6.2018 20:27

Takovyms udelatkama jako sprwje ja nedisponuju :) teda nevim jal by se to lidem libilo.
Nabrouseno a nachystano do boje.

15.6.2018 22:57
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Krása střídá nádheru pane Havle.

15.6.2018 23:03

Dekuji pekne.) pujcil jsem si od kamarada "akcni kameru" tak kdyz me to nebude pred lidma blby tak snad dopadne i nejaky to video.

15.6.2018 23:08

Skoro bych zapomnel, oslovil jsem tohodle anglickyho mladika co si rozumi s kladivem a zelezem, jeslti by nechtel udelat youtube projekt, vyrobit rucne rucni nuzky. Je to kluk sikovna, rad se na jeho videa divam. Dakovy nuzky z damaskovy ocele, ty by urcite strihaly samy :)
https://www.youtube.com/watch?v=Ja_IjKwWCJ8.

16.6.2018 00:26

Strihala jsem svoje jehnice - mely uz predstrihane zadky a veminka a cas byl kolem 13 minut

16.6.2018 23:15

hhippie: to uz je peknej cas!

Ja to dneska nestopoval ani nenatacel ani nefotil. Neda se to. Lidi radi povidaji, ptaj se atd atd. Myslim ze nejrychlejsi mohla bejt do 8 minut, mela holy bricho, zadnej ocas, pekne tlusta krizenka s VF.
Premejslim ze stirhani v tomhle letnim case utnu. Moje seversky srdce place a nestiha. Dnes jsem se po 20ty ovci uvaril. Musel jsem si skaknout na lesni mytinku cestou zpatky a houska se sunkou co jsem mel pred poslednima treba ovcema se podivala zpatky na svet. Nasledne jsem si u sestry v NM dve hodinky polezel v krasne chladny loznici. Nestirhal jsem na primym slunci ale za ten den se to naakumulovalo a KO. Nejaky fotky mozna budou, jedni chovatele si obcas fotili. Byly tam ooobrovsky dve merinky ale teda jako fakt velky a krasna vlna. Skoda ze teren nebyl uplne rovnej. Kdysi Kuba psal jak se potrapil nekde ve svahu a musim mu dat za pravdu ze kdyz se takova ovce opre tak ve svahu dostava kazdej sval v tele zahul.

16.6.2018 23:59
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Vážně nezávidím, si borec a taky blázen, nic ve zlým
Pro tyhle příležitosti vymysleli elektriku a klobouk dolů všem, kteří stříhali ručně velký počty a kteří stříhaji dodnes

17.6.2018 04:51

Jsem rad ze jsem zustal u nuzek. I takova mala revolta proti nezrizenymu pokroku. Jeste si asi projdu zkousku ohnem na 40 vf kdyz to dopadne.

17.6.2018 09:59
17.6.2018 17:18
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Moc hezky vám to místo připravili, takové nové čisté. Oveny jsou veliké, zarostlé, čisté. A vy jste machr. Vypadaj pak krásně.

17.6.2018 17:20
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Zajímalo by mne, zda pozorujete rozdíl v klidu a pohodě ovcí, když neslyší zvuk strojku. Naše fena je v klídku při stříhání nůžkami. Ze strojku měla děsný nervy.

17.6.2018 17:51

Dekuju za slova chvaly :) Ja vubec netusim jak to je, protoze jsem strojkem nikdy nestrihal. Mel jsem u sebe strihace celkem 3x, poprve jsme strihali obyc nuzkama, pak 3x strihac a pak uz sam. Byli to chlapi zkuseny profici, ovce jim nijak nedivocely. To by spis Kostey mel srovnani.

22.6.2018 06:34

Upravena bedna na naradi, at je vsechno po ruce. Je to prvni verze narychlo spichnuta na sobotni velkou akci ( snad ovce nezmoknou ). Nuzky tam drzi silnej magnet z pocitacovyho hardisku :).

22.6.2018 07:56
Bekkky

XXX.XXX.179.26

to je dobré udělátko
já teď řeším, že potřebuju něco, abych nemusela držet všechny kolíky od ovčí sítě v ruce, když stavím nebo balím ohradu. Nějaký postroj přes rameno s háky, na který se tyčky zaháknou, abych to nemusela držet celou dobu v pravý ruce a zároveň se to celé nezamotá a nebude mi to vadit v pohybu. Předloni jsem si udělala výron na palci pravé ruky a pořád to není dobrý a mám takovou obavu, ža asi ani úplně nebude...
Sítě stavím denně 4 a jednou týdně 8-10 a tak ten palec nikdy nevyléčí. .

22.6.2018 08:06

Site tak to musi bejt peklo. Ja je prodal po par dnech nebo v radu tejdnu. Me se teda moc libi toto
https://www.youtube.com/watch?time_continue=90&v=5qu65R8P3Ls
Akorat to asi mohlo mit vic tycek a bliz k sobe.

22.6.2018 08:23
Bekkky

XXX.XXX.179.26

mastnacek:
to vypadá dobře, ale to je tak na denní velkou ohradu, ale na noční je to dost řídký. Známej to používá na dělení pastvin a je spokojený.
4 sítě mám podle terénu tak za 20-30 minut... je to o zvyku. Ze začátku jsem na ně taky nadávala, ale teď mi až na ten palec nevadí a je to jistota.

22.6.2018 09:33

No sama jste si to vymyslela, jednoduchej ram z hlazenky
https://www.obchodprodilnu.cz/ocel-tazena-kruhova-s235jrc-bez-upravy-1015.html.

22.6.2018 09:36

Obrazek. Ten prohyb je dulezitej aby to netlacilo na bok. Po stranach ocka pro remen. Ten prohyb bych si jeste necim obsil nemo aspo omotal. Treba plstej :).

22.6.2018 11:02
Bekkky

XXX.XXX.179.26

mastnacek:
máte pravdu s tím prohybem, a bude potřeba vychytat tvar háku, aby při rozbalování stavění ohrady v tom tyčky nezůstávaly a síť se tím nebrzdila.
Myslím, že to bude o vychytání tvaru a rozměrů.

22.6.2018 11:36

Kdybych mel doma jeste sit tak vam to vykoumam, ale nemam :) Pro testovani bych to udelal z hlazenky s mensim prumerem aby to slo lehce treba i rukou zohnout. Konec muze bejt klidne vyhnutej ven, ne jako na obrazku.

25.6.2018 09:46

Bekkky: tak me jeste napadlo i kdyz to nesouvisi s nuzkama, ze by ten nosic siti sel udelat ze dreva, takovy naohejbany liskovy prouti, to by bylo lehoucky a taky stylovy.).

25.6.2018 21:13
Bekkky

XXX.XXX.191.37

mastnacek
no, už tu mám připraveno několik materiálů, tu kovovou kulatinu a mezi jiným i lamelu z postelového roštu, na tu prohnutou část. Bude to metoda pokusů a omylů, myslím.

28.6.2018 13:45

29.6.2018 13:03

Balicek je na ceste, pocitam ze koncem pristiho tejdne budu rozesilat.

29.6.2018 14:20
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Skvělé, dekujeme.

29.6.2018 15:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já se sem vetřu s dotazem úplně mimo mísu a žádostí o radu.
Potřebuji samodomo ostříhat na krku velkého labradora s velmi hustou srstí. Myslíte, že by se na to hodily nůžky na ovce? Moje představa je něco takového:
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/vystrihovaci-nuzky-na-ovce-nerez-zaoblene-18-cm-p6400/
Ty klasické pérové se mi zdají strašně veliké, bojím se, že bych ho střihla - pod krkem má dost volnou kůži. Nebo se toho nemusím bát?
Jde mi o to, sundat mu ten hustý límec na šíji a hrudi. Klasické nůžky z lékárny ani kadeřnické nedávají tu hustou srst, zadrhávají se.
Psa potřebuji ostříhat kvůli bakteriálnímu onemocnění, proto nepřichází v úvahu nůžky půjčit.

29.6.2018 16:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vypadají dobře, ale zkušenost s nimi nemám. Stříhám naši hovawartku, starou dámu, má hustou dlouhou srst kvality podsady. Byla kastrovaná v roce, ted je jí jedenáct. Dříve jsem stříhala el.strojkem na ovce, ale nesnáší to. A citlivé oblasti byly stejně v ohrožení. Nyní mám velké aj nůžky na ovce, jsou skvělé, ostré od pana mastnácka, ale břicho jsem jí stříhala strojkem kadeřnickým a pod krkem má houni, tak to velkými nůžkami, avšak ne až na kůži. Tam je to také nebezpečné.
Tyto by se na to mohly hodit.

29.6.2018 16:59
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Podívejte se na internetu na " zemědělské pořeby M+S ". Jsou tam ruční nůžky na stříhání ovcí. Takové U se hřebínkem. Kdysi jsem měla podobné s hustším řebínkem - původně to měly být nůžky na stříhání psů. Stříhala jsem s nimi romanovky, ty mají řidší vlnu, šlo to s nimi parádně. Třeba v nějakém zverimexu budou mít.

30.6.2018 15:54
Bekkky

XXX.XXX.249.130

Tyhle nůžky jsem viděla v inzerci na bazosi. Teď nedávno.

2.7.2018 08:57
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Děkuji všem.
Strojek právě nechci, nemá rád, když mu něco hučí nebo syčí u ucha.
Ty nůžky vezmu a uvidím, kdyžtak přikoupím nůžky klasické. Uvidíme. :).

2.7.2018 13:54

Myslela jsem, že ženy nade mnou mysleli něco takového:

https://www.heapco.cz/potreby-pro-chov-ovci-a-koz/strihani-vlny/rucni-strojek-strihaci-perovy-jednorucni.html?gclid=CjwKCAjwmufZBRBJEiwAPJ3LpgQyIffQ0jHUQ5HfXKF3ZtB-gTzHG7jlzIceFUl73CwcVUiejWFBbhoC34QQAvD_BwE

Je to jako strojek, není to nebezpečné na zastřižení a nedělá to hluk. Celou ovci by s tím člověk asi neostříhal, ale na ty menší plochy by to mohlo být dobré (tedy taky jsem viděla video, jak s tímhle babička z Východu ovci stříhala, já bych to ale asi nedala...karpály by plakaly...).

3.7.2018 07:38
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Myslela jsem, že ženy nade mnou mysleli něco takového:

https://www.heapco.cz/potreby-pro-chov-ovci-a-koz/strihani-vlny/rucni-strojek-strihaci-perovy-jednorucni.html?gclid=CjwKCAjwmufZBRBJEiwAPJ3LpgQyIffQ0jHUQ5HfXKF3ZtB-gTzHG7jlzIceFUl73CwcVUiejWFBbhoC34QQAvD_BwE

Je to jako strojek, není to nebezpečné na zastřižení a nedělá to hluk. Celou ovci by s tím člověk asi neostříhal, ale na ty menší plochy by to mohlo být dobré (tedy taky jsem viděla video, jak s tímhle babička z Východu ovci stříhala, já bych to ale asi nedala...karpály by plakaly...).

Na to čučím a netuším, jak to funguje. A když si přečtu popisek, tak se toho asi vzdám.

Stříhání tímto strojkem je velmi pracné a vyžaduje značnou dávku zručnosti.

Mně jde o to, dvakrát třikrát do roka ostříhat psovi krk a kousek hrudi a šíje. Na to se mi zdá ten strojek prostě moc. Taky chci psovi tu srst jen zkrátit, nechci ho stříhat až na kůži.
Mno, uvidím, jak dopadnu s těmi objednanými nůžkami. Právě se bojím klasických nůžek na vlnu, že s nimi nebudu dost precizní, opatrná a přesná, že ho stříhnu do kůže nebo ho ostříhám moc nebo hodně zubatě. Mají obrovské ostří. Ale zas by na 100 % stříhaly.
Uvidíme, no. Případně pořídím i ty nůžky a strojek, a pak, abych pro to měla využití, pořídím i ovce. :D.

3.7.2018 08:31
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Stříhala jsem s tím ovce romanovské - teda ne s tímhle, ale s jemnějším provedením. Kratší a trochu hustší rřebínek. Manžel to kdysi koupil ve zverimexu a bylo to určeno na stříhání psů. Jenomže jak se stádo rozrůstalo, bylo potřeba něco výkonějšího. Koupili jsme z druhé ruky elektrický strojek - vyráběla nejaká firma ve Slaném. Od té doby stříhal manžel. Teď už si zveme střihače. Strojek je pořád v záloze, když je potřeba ostříhat 1 kus. Ty nůžky U fungují jednoduše. Hřebínkem se zajede do srsti a pak se zmáčkne a nůž srst odřízne nad hřebínkem. Chce to cvik jako každá jiná činnost.

3.7.2018 20:15
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Varaxi bez ovcí si život už neumím představit. Určitě je pořidte jako první.

5.7.2018 20:41

Varaxi: je to jednoduché - funguje to jako obyčejné nožové nůžky na ovce (nebo na růže), akorát že se eliminuje riziko zastřižení do živého
El.strojek je vlastně založen na principu těchhle nůžek: jedna pevná čelist, kterou "nabírám chlupy" a nad ní jedna pohybující se čelist do boku při stlačení.

5.7.2018 21:43

Jo...taky se musim trochu pochvalit...dnes jsem ostrihala prvni ovecky "na kseft".
Kazdopadne jako strihac urcite pouzitelna nejsem, protoz muj denni strop jsou 3 - slovy tri - ovce
Ale tak...majitelce to udelalo moc radost, protoze ma holky s letnim sestrihem

6.7.2018 10:15
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Tak jsem právě střihla berana nůžkami od Kuby a Mastnacka, kluci díky je to paráda nevím jestli 19minut je dobrých ale já jsem spokojená, do ruky mi úplně nesedí, jsou větší než bych musela mít a hlavně to rozpětí je zbytečné, ale jak jsem začala stříhat tak to bylo jedno. Jde to s nimi samo
Jdu na další když už jsem celá mastná
Tak Kubo můžu platit nechám si je

6.7.2018 11:07

Tak koukam ze na konec budou rucne strihat jen zensky :) chlapsky plemeno pomalu upada :).

6.7.2018 11:12

Jamarov: video, video, video :).

6.7.2018 12:32
Jamarov

XXX.XXX.88.248

no snad nevymřete.
Video určitě ne není na tom nic k vidění, rozhodně ne nic užitečného ani pro začátečníky, na to jsou jiní borci.
Já dělám už špatně hned první věc když posazuji, protože neumím žádný chvat zvedám celou ovci... A ták, žádný spěch, pohoda, posloucháme při tom Bacha a Amélii

6.7.2018 12:43

Chudaci vovce nejdriv bacha a pak harmonikovy orgie :)

Taky me obcas laka pustit si tu moji smrtici muzicku, ale to by ovce asi litaly vzduchem.
Takze hezky v tichu a klidu.
Co rikas na to, ze ti nuzky pri domacknuti necinkaj? :).

6.7.2018 13:00
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Spíš klavírní
Ani se tě snad nechci ptát co posloucháš a náhodou moje ovce i kozy mají hudební znalosti
Tak třeba Nirvanu a Doors jim pustím až teď, abych neslyšela jak mi vrže kolečko s hnojem.
S tím cikanim nevím, dobré je že nepřeskakují ale jsou tak ostré, že by se to asi nestalo ani bez pásku, té pojistky.

6.7.2018 13:37
Bekkky

XXX.XXX.174.121

Naše ovce mají z mého pohledu zvrhlý hudební vkus. Občas na pastvě něco poslouchám, ale moje muzika je moc nebere. Ale na konci prázdnin vždycky pasem vzdušnou čarou asi 1km od kempu, kde se několikrát v týdnu pořádá hudební produkce ve stylu česká oldies, což jsou v podstatě takový ty před a po-revoluční pop cajdáky, kterou zajišťuje postarší manželský pár. Paní zpívá a pán doprovází na klávesách a pěje též.
Do kolen mě dostalo, když jsem zjistila, že ovce zasněně poslouchají Dívku s citrónovou šálou, Když muž se ženou snídá, Říkal si hurikán... atd.
No nářez...

6.7.2018 14:27
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Tak to je dobrý Bekkky ovce a hudební vkus.
No kdyby ty moje začaly tančit na Říkal si hurikán a pak ještě vydupávaly Eva a Vašek tak maj na týden zaracha a ještě budou o vodě a seně.

6.7.2018 21:47
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

To jste mne pobavili.

8.7.2018 11:02
gajdovka

XXX.XXX.221.172

tak jsem si dvě ovce asi před dvěma měsíci ostříhala ručníma nůžkama, každou asi hodinu, fuška, mozoly do krve.Objednala jsem si ty ruční nůžky na vlnu, zkusila a nemám ten cvik.Když se dívám na foto, video, stříhá se jen špicema, či celou plochou.Nejde ostříhat, jakoby zkrátit?Jen u kůže?A dát si ji na sebe na zadek, jak ji převrátit?Se budu válet i s ovcí po zemi.Jsou zase jak medvědi.Nebude jim zima?
To jsou asi pro někoho divné otázky, ale nemám s tím žádné zkušenosti.

8.7.2018 11:44

Tomuhle nerozumim
Nejde ostříhat, jakoby zkrátit?Jen u kůže?

Jaky nuzky jste si koupila? Na naradi se nevyplati setrit. Akorat si pridate praci.
Jestli jste teda koukala na videa tak tam je komplet od zacatku do konce jak si ovci posadit a otocit. Klidna ovce se da ostrihat i ve stoje. Ted ze by byla ovci zima? :).

8.7.2018 11:59
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Tomuhle nerozumim
Nejde ostříhat, jakoby zkrátit?Jen u kůže?

Jaky nuzky jste si koupila? Na naradi se nevyplati setrit. Akorat si pridate praci.
Jestli jste teda koukala na videa tak tam je komplet od zacatku do konce jak si ovci posadit a otocit. Klidna ovce se da ostrihat i ve stoje. Ted ze by byla ovci zima? :).

no, že se nezkracuje třeba jen o 5cm, ale vyholí se na kůži, ty nůžky mi nešly právě, že bych jim jen vlnu zkrátila.Koupila jsem si na doporučení u specializ.prodejce.
Když bude ovce holá, jestli jí nebude zima.

8.7.2018 12:38

Striha se az na kuzi, jenze nuzkama to nikdy neni az na kuzi. Zkracovat vlnu je hloupost.
Kdo je v cr specializovany prodejce nuzek na vlnu krome me? :)
Ne, zima ji nebude ani v rijnu nebo listopadu. Me teda prekvapujete takovym dotazem, jsem myslel ze tady jste uz kupu let a zkusena chovatelka? Ale treba si vas pletu.

Tady mate na obrazku detailne rozkresleno jak zacinat jakym smerem strihat.
http://www.fao.org/docrep/v9384e/v9384e08.htm

a videa
https://www.youtube.com/results?search_query=bladeshearing

Prvni ovce jsou vzdycky nejtezsi, sam jsem tu prvni nedostrihal, zustala ji lvi hriva a vratil jsem se k ni snad az za tejden. Tezko na bojisti ( studium nebo kurz ) lehko na bojisti :).

8.7.2018 12:42
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Mnohem lépe to jde právě u kůže.
Ovce stříháme každoročně kolem desátého září. Jakmile ovci naroste pár mm, do cm, má vlna už izolační vlastnosti. Teď by jí tedy zima nebyla ani kdyby byla holá jak kočka Sphynx , ale bylo byl jí horko. Vlna má izolační vlastnosti proti chladu i horku. Také si myslím, že ovce tolik neobtěžuje hmyz, ovádi, když jsou ve vlně.
Chováme suffolky, masné plemeno, mají růst vlny jiný než např Merino.

8.7.2018 12:44
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Těžko na cvičišti, pane Havle.
Pravda je, že jediný prodejce slušného náčiní na střih ovcí jste v ČR vy.

8.7.2018 16:22
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Striha se az na kuzi, jenze nuzkama to nikdy neni az na kuzi. Zkracovat vlnu je hloupost.
Kdo je v cr specializovany prodejce nuzek na vlnu krome me? :)
Ne, zima ji nebude ani v rijnu nebo listopadu. Me teda prekvapujete takovym dotazem, jsem myslel ze tady jste uz kupu let a zkusena chovatelka? Ale treba si vas pletu.

Tady mate na obrazku detailne rozkresleno jak zacinat jakym smerem strihat.
http://www.fao.org/docrep/v9384e/v9384e08.htm

a videa
https://www.youtube.com/results?search_query=bladeshearing

Prvni ovce jsou vzdycky nejtezsi, sam jsem tu prvni nedostrihal, zustala ji lvi hriva a vratil jsem se k ni snad az za tejden. Tezko na bojisti ( studium nebo kurz ) lehko na bojisti :).

Tak chovatelka, to jsem, asi dvacet let, ale koz.Ovce mám rok, takže určitě je můj dotaz na místě, Díky.

9.7.2018 12:00

Nuzky dorazily. V tejdnu to naposilam, napiste me proaim znova adresy at to nemusim lovit.

Kostey: ty dvoje nuzky chces upravovat?

Prisel me pro me prototyp kterej mozna pujde do vyroby, vypadaj moc dobre a staly me 15l! Nevim jestli ta cena zuatane.

9.7.2018 12:03
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Moje na paznehty také, pane Havle?

9.7.2018 12:06

Secko prislo :) dva balicky a postovny jen 25l.

9.7.2018 13:52

Par fotek. Mozna promyslim jestli jim nenabidnu zastup pro cr :).

9.7.2018 14:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

adresu tedy píši do zprávy

12.7.2018 08:37

Takhle vypadaji na zakazku vyrobene nuzky :) Nemaji zadne znaceni, je tam par uprav oproti no10 Drummer Boy ze kterych vychazi. Mekci srdicka, ktery jsem ale stejne muse proriznout, uzsi cepele a o neco malo silnejsi material. Taky preciznejsi vybrus. I tak je na nich dost prace. A chybi cerveny lakovani :).

21.8.2018 22:18

Pokud se nekomu nuzky drzej spatne, nepohodlne atd, tak tady je nafocenej jinej zpusob uvazani popruhu. Takhle se me dobre drzej i ty nejvetsi nuzky. Kdyz se prodluzi omotavka bliz k cepelim, posune se i uchop.

21.8.2018 22:32
Jamarov

XXX.XXX.88.248

O.k.diky předělám.

4.9.2018 09:17

No nevypada to jednoduse? :) A krasnej cas.
https://www.youtube.com/watch?v=LyK6iKFZQ4A.

4.9.2018 09:28

A jak by to melo strihat. Srovnani nuzky z obchodu a upraveny a poradne nabrouseny.
https://www.youtube.com/watch?v=abVQjUwnICI.

4.9.2018 09:28
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jednoduše to nevypadá obzvláště kolem krku. Nádhera.

4.9.2018 09:34

Kdyz neni ovce polosilena nebo v kreci tak ani ten krk neni tak hruzostrasnej jak to vypada. A ma nuzky jako vy :).

4.9.2018 10:04
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Já bych jí rovnou vykrvil
Krásná práce, ale po tak po třech kusech - au, moje záda.

4.9.2018 11:21

PavellV: to se zda, fakt kdyz je ovce v pohode a trosku ovladate manipulaci tak ten krk jde.

5.9.2018 20:18

Mastňáčku, co to je za agitačku s těma nůžkama z obchodu a těma upravenejma? Dobře, ano, takhle stříhaj ty nejlevnější šmejdi, ale obyč bergery s ostřím z výroby ti tu vlnu nikdy takhle nežvejknou. a když sebe líp upravíš šmejdy, tak ti stejně za chvíli stříhat nebudou.

5.9.2018 20:48

Kostey: ale pr dlacky, to je pro srovnani, kdyz uz ma nekdo tupo nebo mu preskakujou. Ze ty upravy to resej. Jinak nemyslim si, ze kdyz dobre upravis a nabrousis smejdy, ze za chvili nebudou strihat. Pokud nejsou z blata nebo neprerejes ostri. A co ty, mas naostreno? :) dneska je uzaverka prihlasek.

5.9.2018 21:14

Jsem přihlášen, ale nabroušeno a natrénováno nemám nic. Natrénováno mám jen z Vrbětic, tam jsem letos 2 ostříhal

5.9.2018 21:27

Musím říct, že to video z druhého linku je pro mě prostě k naštvání. Rozumím, že tohle je profík, takže by neměl problém ani se zarostlou ovcí. Ale když se ukazuje, jak plynule se střihá, na ovci, která má přestříhané ty nejhorší partie, tak to není moc machrovinka. To bych asi taky neměla na závodech čas 22 minut, kdybych měla předstřihané bříško a zadní strany nohou... střihat hladké kulaté části ovce už je opravdu to nejsnazší... No nic..
Každopádně mě na tom zaujala jiná věc - já řeším, že při třetí ovci už nemám sílu nůžky umáčknout, ale koukám, že např. on skoro vůbec nepoužívá ke střihání palec - kdežto já prostě mačkám celou dlaní, všmi prsty...pak jsem opravdu velmi rychle unavená, protože prostě v dlani nemám takovou sílu...není zvyklá... tak zkusím nějak vykoumat, jak využít na ten stisk jinou mechaniku pohybu... to by bylo super. Protože to je jedna z věcí, která mě velmi limituje. To, že mě bolí záda, je věc jedna - prostě se k tomu neumím postavit... ale to, že už pak opravdu nemám sílu stisku a prostě nůžky neumáčknu, to je prostě k ničemu...

Takže díky za inspiraci, Mastňáčku!
My Tě tu nemít...

6.9.2018 07:21

kostey: jses borec a soumen, ja bych do toho takhle nesel. I takhle jsem nesvuj ze jsem snad 14dni do niceho nestrih, takze jestli se nic nevyloupne tak strihnu ty svoje :)

hhippie: To je divny, rosy jsou jak pericka i bez prorizlejch srdicek. Nemas treba zkraceny slachy na strihaci ruce? Dyt makas jak chlap, je me to divny. Jestli uz ted nebudes strihat, muzes me je poslat na svolavaci akci :) Riznul bych srdicka a asi zvetsil uchop. Taky si muzes pohrat s popruhem viz par prispevku vejs. Kazdymu vyhovuje neco jinyho a zalezi jak se to uvaze i jak se to dotahne.

Kdybych mel vic strihani, asi bych poridil tyhle
https://www.youtube.com/watch?v=Rjcgu3rQjr4&t=2s

I kdyz ta moje kavalerie bohate staci, rek bych az do konce myho zivota. Ctvery nuzky. ( mam jich tolik i proto, ze doufam ze by se moh pridat nejakej souputnik abysme jezdily ve dvouch a prohnali trochu perka tem masinkovejm frajirkum , takhle paberkuju a jeste me kostej nabizi nejakyho domaciho tyrana... ).

6.9.2018 08:05

hhippie: a nebo muzes na ty tvoje rohatce zkusti tohle :)

https://www.youtube.com/watch?v=ouMUwmnAAAE.

6.9.2018 08:35
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Právě si říkám, že ty od tebe jdou neskutečně zlehka, nevím jaký má hhippie?
Ale třeba mám trénink z ručního dojení, mě tak napadlo. Na začátku z jara si říkám, že to nemůžu ručně zvládnout do podzimu, u druhé kozy už protřepavam ruky, ale po měsíci už si zvyknu.
Ono to stříhání je náročný a nezvyklý pohyb rukou.

6.9.2018 08:41

Jamarov: uplne stejny. Prave ze to strihani mackani nuzek je nejmnesi namaha pri tom vsem.

6.9.2018 08:59
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Možná se zasmějete, ale moje letitá kariera kadeřnice mi také dala dobrou přípravu na stříhání ovcí a psa. V jedné ruce fén nebo hřeben, kartáč, v druhé nůžky nebo strojek a pěkně celý den, rok za rokem. Takže dojení je taky výborný, věřím.
U ovce mám problém s posazením a udržením v klidu. A záda, bolej mne záda.

6.9.2018 11:46

hhippie: zkus si ty videa na youtube pustit zpomalene. Uvidis jakej je rozdil pri strihani urcitejch partii. Treba zastrih "do stehna" je lepsi mackat obe ostri tak nejak stejne k sobe. Jak se dostanes na velky plochy od krku dolu, hrbet a pak zase od krku dolu tak je to spis takovy mackani horniho noze dolu. Spodni uz jen tak jakoby docvakne. No nejlepsi je si to ozkouset. A musi na to bejt dobre nabrouseno ( na to mackani dolu ).

6.9.2018 20:36

Járo, Tys na to přišel!

Před chvílí jsem připravovala dětem na zítra čerstvou svačinku a říkám si pro sebe, jak se netěšim na to strouhání mrkve, že mi to zas nepůjde a budu se s tím trápit... a v tu chvíli se mi to spojilo!
Nevím, co znamená zkrácené šlachy (to se používá pro pojem "nemakačenko", ne? To fakt nejsem ), ale když jsem pracovala v Německu, měla jsem úraz od koně - tříštivé zlomeniny dvou prstů a dislokované klouby - a velmi nesprávně a mizerně mi to tenkrát spravili, takže mám od té doby "postižené" prsty pravé ruky. Nemůžu dovřít pěst, nemám v prstech moc sílu... vůbec mě to nenapadlo, že by to mohlo mít souvislost, ale teď už mi to dává logiku...

6.9.2018 20:57

Hippie: Tohle ale opravujou tady u nás ve Vysokym. Sjíždí se sem lidi z celý ČR a vlastně i ze zahraničí. S rukama tu uměj zázraky. Však jsme tu nedávno měli i tu pořezanou Kvitovou.

6.9.2018 21:10

Hhippie: a jsme doma. Klinika Ruky nebo tak nejak. Znamej tam delal nebo jeste dela spravce site. Nebo se naucis levackou. Predelam ti jiny nuzky nebo primo lefthanded burgon and ball 7,25 T.U.S. premejslel jsrm o nich, jsem levak. Mam s prstama opacnej problem, kdyz napnu prsty, tak se me pak ruka sama svira :) asi od nasady od vidli :).

6.9.2018 21:11

Dobrej fórek..

7.9.2018 07:37

hhippie: proc forek? Jako ze bys na to nemela kapital?

7.9.2018 07:57

Nevim. Nedokážu si představit, nechat si rozchuchat pravou ruku, která sice nefunguje úplně dobře, ale nějak funguje. Už takhle to poškození kloubů je asi dost velké a nedokážu si představit, že by s tím někdo něco zmohl (tím neříkám, že to nejde. Ale doktoři si kryjou záda a stejně se dozvíte vždy to, že se to může zlepšit, ale může se to i zhoršit... takže opravdu záruka a motivace, proč si nechat něco rozkuchat... ).
Ono to by se člověk mohl nechat poopravit celej postupně... kdyby to šlo... Jsem z těch koní docela zlámaná od shora dolů a ne všechno funguje, jak má... ale věřím tomu, že dokud makám a tělo je pevné, bude fungovat dobře. Pak už bude opotřebené a bude bolet tak jako tak. Tak jestli začne vyskakovat rameno, které po tom, co mělo ulomenou a dislokovanou hlavici, nedrží úplně jak by mělo, už bude asi jedno...?

7.9.2018 08:18

Vsak coby, mas tip na "ustav" jak s tim nalozis je uz na tobe. Me by to s bolavou rukou nebavilo. Ani se zbytkem. Prace ma bejt radost :).

7.9.2018 18:19

Tak tak Mastňáčku.
Spousta lidí si nechce nechat něco rozkuchat, ale pak maj svatej klid a nechápou, proč na zákrok nešli dřív. Ale naprosto chápu, že mít nějakou dobu ruku kvůli operaci uplně nefunkční se blbě plánuje, protože se to nikdy nehodí.
Ale udělat si výlet a jen nechat ty zdejší machry ať se na to podívaj a řeknou co si o tom myslí by nestálo za zvážení?
Máti měla asi 10 let problémy s jedním prstem, taky se jí tam nechtělo, pak se odhodlala a zjistila že to prej nic není že stačí takhle říznout, udělat tohle a tamto a je moc ráda, že tam na operaci šla, protože prst má jako novej, plně funkční a ani změny počasí v něm necítí.

7.9.2018 20:29

Dobře kluci... a kdeže je ten zázračný ústav? Zkusím se pozajímat... a až budu mít po zákroku, tak přijedu na kafe

7.9.2018 21:18

No..tak jsem tam nepsala. Třeba se ozvou
Díky za tip (a Janince za odkaz).

Přidejte reakci

Přidat smajlík