hanka1234

XXX.XXX.115.113
S jakýma mlečnýma granulema máte dobrou zkušenost ? A dáváte je suche neb ovlhčíte ?
hanka1234

XXX.XXX.115.113
Loni jsem zkusil Ovistart od Bodit Tachov, po navyknutí ho jehňata přijímala bez problémů, ale používal jsem ho jen u jehňat, které byly na flašku, pro normální jehňata, které jsou u ovcí je to docela přepych (30Kč/1kg), určitě lepší kvalitně krmit ovci, aby nebylo zapotřebí něco podobného shánět.
hanka1234

XXX.XXX.115.113
Chci to pro 2,5 měs kuzlata, ktere si koncem týdne přivezu ráda bych, aby z nich i přes dřívější odstav vyrostly pořádne kozy.
hanka1234
napsal(a):
Chci to pro 2,5 měs kuzlata, ktere si koncem týdne přivezu ráda bych, aby z nich i přes dřívější odstav vyrostly pořádne kozy.
Já mám kůzlata z ledna a pořád směs od De Heuse dostávají, byla tam i jedna drobnější kozička, z trojčat, pěkně dohnala sestru, až teď pomalu ubírám a přidávám jádro, rozhodně těmi granulemi nic nepokazíte. Výbornou cenu na ně má pan Veselý, líhně.cz. Chutnaji i mé dospělé koze, je dva týdny po porodu trojčat a mimina už taky ochutnávají. Navíc nasypete ad libitum a holky si dávkují samy. Nikdy se mi nestalo, že by sežraly "kýbl" naráz. Bez obav. Teď jim do toho přidávám CELÉ jádro, pěkne si navyknou.
hanka1234

XXX.XXX.115.113
Děkuji už jsem objednala ty energys nevim jak se pohybují cenově tyhle byly za 310kč 25kg spíš mi šlo o tu kvalitu. Tak snad budou kuzlatum chutnat. Dle chovatelky žerou vše co jim člověk dá.
A jako cele jádro jim přidáváte přesně co ? Myslela jsem, že spíš budu dávat šroty.
hanka1234
napsal(a):
Děkuji už jsem objednala ty energys nevim jak se pohybují cenově tyhle byly za 310kč 25kg spíš mi šlo o tu kvalitu. Tak snad budou kuzlatum chutnat. Dle chovatelky žerou vše co jim člověk dá.
A jako cele jádro jim přidáváte přesně co ? Myslela jsem, že spíš budu dávat šroty.
Zdravím, dávám jim většinou oves, ječmen + trošku kukuřice. Rozumné množství. Pšeničné klíčky a trošičku pivovarských kvasnic nebo vitamín, typu Nutrimix. Je na každém, jak svoje zvířata krmí. Šrot dávám, tak kuřatům a housatům...s pozdravem I.