Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bára82

20.5.2016 11:18
Bára82

XXX.XXX.159.43

Zdravím.
Jedna z našich ovcí, kříženka masných plemen, je už nejspíš hodně stará. Vlastně nevíme kolik let jí je. Dostali jsme ji jako naši první ovci od známého, zhruba před pěti lety, ale netuším, kolik jí v té době bylo.
Je odjakživa taková kostnatější, hubenější, oproti ostatním ovcím ze stáda, ale loni ještě bez problémů odchovala dvojčata, vemeno snad největší ze všech, i jehňata po ní byla nejhezčí.
Letos ale začla rapidně chřadnout. Hubená je strašně, před porodem se jí vemeno nalilo krásně, ale teď zhruba měsíc po porodu má pidi vemínko, z kterého jsem nedostala ani kapku mléka. Jehňata vypadají v pohodě, možná trochu drobnější oproti vrstevníkům. Ovce je odčervená, veterinář jí dnes napíchal všemožné vitamíny, ale nevím co s jehňaty. Pokud by opravdu mléko neměla, mají takto stará jehňata šanci na přežití? Popřípadě, co mohu udělat ještě pro tu chuděru ovci. Samozřejmě je v plánu, že jí letos porazíme, ale byla bych ráda, kdyby alespoň kvůli jehňatům ještě chvíli vydržela.
Jinak je celodenně na pastvě, přidávám seno, dostává oves s nutrimixem, minerální liz je samozřejmostí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2016 11:43

Myslim ze vic pro ni udelat uz nemuzete.

20.5.2016 12:32
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Bára82 napsal(a):
Zdravím.
Jedna z našich ovcí, kříženka masných plemen, je už nejspíš hodně stará. Vlastně nevíme kolik let jí je. Dostali jsme ji jako naši první ovci od známého, zhruba před pěti lety, ale netuším, kolik jí v té době bylo.
Je odjakživa taková kostnatější, hubenější, oproti ostatním ovcím ze stáda, ale loni ještě bez problémů odchovala dvojčata, vemeno snad největší ze všech, i jehňata po ní byla nejhezčí.
Letos ale začla rapidně chřadnout. Hubená je strašně, před porodem se jí vemeno nalilo krásně, ale teď zhruba měsíc po porodu má pidi vemínko, z kterého jsem nedostala ani kapku mléka. Jehňata vypadají v pohodě, možná trochu drobnější oproti vrstevníkům. Ovce je odčervená, veterinář jí dnes napíchal všemožné vitamíny, ale nevím co s jehňaty. Pokud by opravdu mléko neměla, mají takto stará jehňata šanci na přežití? Popřípadě, co mohu udělat ještě pro tu chuděru ovci. Samozřejmě je v plánu, že jí letos porazíme, ale byla bych ráda, kdyby alespoň kvůli jehňatům ještě chvíli vydržela.
Jinak je celodenně na pastvě, přidávám seno, dostává oves s nutrimixem, minerální liz je samozřejmostí.

Chtělo by to jehňatům přidávat třeba 2x denně mléčnou náhražku pro jehňata z láhve nebo je naučit na mléčné granule a potom trochu startéru pro jehňata. Mléčné granule vyrábí firma BODIT Tachov. Cenu určitě zjistíte na jejich webovkách.

Pooloo

20.5.2016 13:24
Pooloo

XXX.XXX.238.140

Dobrý den, letos mi od 1,5měsíčních dvojčat beránků, padla ovce. Praskla jí aorta, ještě jsem zavolal veta ale už nebylo pomoci. Pořídil jsem náhražku pro jehňata a třikrát za den, zprvu po menších dávkách, pak už co si sama vzala a beránky jsem udržel. Teď jim ještě jednou za den přilepšuji kozinou, co si vezmou a jsou to klucí jako hrom. Jestli máte podezření, začněte přikrmovat a nečekejte. Jehňata vyhubnou a zeslábnou velmi rychle. Držím palce.

20.5.2016 15:26
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jestli jsou jehňata v měsíci stáří v pohodě tak asi pro ně ještě mléko má, tak proč do toho ještě vrážet peníze za drahou krmnou směs. Už se určitě pasou, tak zkuste případně přidávat jenom obyč šrot.

20.5.2016 16:18

Mám jednu takovou kozu, vždycky dobrá dojnice a skvělá matka. Teď už jen to druhé, ale je jí už asi 11 let. Vloni i letos porodila vždy jedno kůzle, ale zdá se, že mléka moc nemá. Kůzle jí ale visí na vemínku stále a vycucne všechno, ale je klidné a dorazí se vždycky tím, co žere matka, i když ostatní kůzlata to nedostávají - zelenina, ovoce, šrot, otruby, protože matka to protekčně dostává. Myslím, že to je jak píše někdo nahoře: už má špatné zuby (dřív žrala vlašské řechy i se skořápkou, dnes má problém s kůrkou chleba). Prostě té koze dávám přilepšení, aby moc nehubla a kůzle ho má s ní. M.

Bára82

20.5.2016 20:10
Bára82

XXX.XXX.159.43

Děkuji za rady.
Mléko snad nějaké má, ale asi fakt málo.
Zkoušela jsem dávat z flašky, jedno jehně vypilo půl litru, druhé maximálně 200 ml, nevědělo si rady s dudlíkem. No budu je teď víc sledovat a přilepšovat i malejm. Počítala jsem to, tak dneska je jim 42 dnů, trávu žerou krásně, tak snad to zvládnou.

20.5.2016 20:48
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Bára82 napsal(a):
Děkuji za rady.
Mléko snad nějaké má, ale asi fakt málo.
Zkoušela jsem dávat z flašky, jedno jehně vypilo půl litru, druhé maximálně 200 ml, nevědělo si rady s dudlíkem. No budu je teď víc sledovat a přilepšovat i malejm. Počítala jsem to, tak dneska je jim 42 dnů, trávu žerou krásně, tak snad to zvládnou.

Docela bych se bála dát jím na poprvé vypít 1/2 litru. Taky se z toho mohou pěkně pos.rat. Je to jako s každým jiným novým krmením. Zvykat pomalu. Jehněti co neví jak chytit dudlík trochu stiskněte čumák, aby si nemohlo s dudlíkem hrát.

21.5.2016 09:27
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Určitě bych ovečku neporážela, přece jen to byla vaše první ovečka, a dobrá máma. Nechala bych jí zasloužený důchod, bud u vás, nebo u někoho jiného. Vždit si ho zaslouží, nebo ne? Jehnátka mají určitě velkou šanci, kor když jim je přes měsíc a uždibují trávu. Jak tu píšou ostatní, přikrmujte. Přeji hodně štěstí

21.5.2016 12:35
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

kozlík2 napsal(a):
Určitě bych ovečku neporážela, přece jen to byla vaše první ovečka, a dobrá máma. Nechala bych jí zasloužený důchod, bud u vás, nebo u někoho jiného. Vždit si ho zaslouží, nebo ne? Jehnátka mají určitě velkou šanci, kor když jim je přes měsíc a uždibují trávu. Jak tu píšou ostatní, přikrmujte. Přeji hodně štěstí

Proč paní zrazujete od zabití ovce, když ji sama chce porazit? Ovce je zvíře, které se na maso chová a není důvod ji sušit na důchod. Taky porážíme ovečky, které máme rádi a byly dobré matky, tak to prostě je, jen se to musí udělat rychle a profesionálně.
Vám by se raději pozdávalo nechat ovci živořit a pak si koupit vyhnané maso z bůhvíjakých zdrojů a podmínek?

Bára82

21.5.2016 14:01
Bára82

XXX.XXX.159.43

Ovečky mi samozřejmě líto bude, ale jak píše v příspěvku nade mnou, už by opravdu jenom živořila a byla by otázka času, kdy by byl konec.

6.2.2017 14:36
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Chtěla bych se zeptat jak má kdo nejstarší ovenu a v kolika naposledy třeba rodila...
Jak dlouho žijí ovce-jak dlouho Vám žijí ovce?

Díky.

6.2.2017 17:35

profesor1 napsal(a):
Jestli jsou jehňata v měsíci stáří v pohodě tak asi pro ně ještě mléko má, tak proč do toho ještě vrážet peníze za drahou krmnou směs. Už se určitě pasou, tak zkuste případně přidávat jenom obyč šrot.

Šrot už nikdy jednou jsem to dal beránkovi co jsem ho měl na flašce a nafoukl se a bylo poněm.Jinak když se to někdy stane že jehnata ovca nechce přijmout tak z prvu dávám nor.mléko s cukrem pak sem tam mléko s automatu plus do toho trochu mouky a cukru a vždy jsem jehnata vychoval.Ta směs pro ovce je strašně drahá to se prostě nevyplatí ani kupovat.Načež já se stím aspon nějak patlám pokut taková situace nastane, ale spousta a zvlášt těch co nemají ovce tam kde bydlí tak to prostě nechají na přírodě nebo je alespon dají těm co to chtějí vypiplat.Ale stejně než pro to jehně dojedou je nekdy bohužel pozdě.

6.2.2017 19:37
profesor1

XXX.XXX.192.98

Je otázka z čeho jste šrot dělal.

6.2.2017 19:39

profesor1 napsal(a):
Je otázka z čeho jste šrot dělal.

To byl kupovaný ale asi pšenice.

6.2.2017 19:47
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Tak to zkusím ještě jednou, trochu jiné téma...kolik je vašim nejstarším ovcím a v kolik naposledy rodily?
Jaké jsou jehnata bahnice v průměru po desátém roce života...?tím nemyslím jen rarity či vyjímky...děkuji.

6.2.2017 20:01

Jamarov napsal(a):
Tak to zkusím ještě jednou, trochu jiné téma...kolik je vašim nejstarším ovcím a v kolik naposledy rodily?
Jaké jsou jehnata bahnice v průměru po desátém roce života...?tím nemyslím jen rarity či vyjímky...děkuji.

Mám VF ta má ta bude mět na jaře 12let, pokaždé měla dvě jehnata a dobrá matka.Už má problémi snad to ještě tento rok zvládne pak asi už půjde do věčních lovišt.

6.2.2017 20:06
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Co takhle ovce z roku 2000 nebo 1999? když dávají jehnata je to normální, běžné?

6.2.2017 20:11

Jamarov napsal(a):
Co takhle ovce z roku 2000 nebo 1999? když dávají jehnata je to normální, běžné?

Tak asi jo když nejstarší ovce se dožila 25let.

6.2.2017 20:21
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Asi se maj dobře když jich je hned v jednom stádě víc jak pět takových.A do kolika dávala jehnata víte?

6.2.2017 21:04
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Mě to docela překvapuje že někdo si nechává takovéhle stařenky, Pokud je dobrá matka tak proč ne...ale v kolika letech má ovce nejvyšší cenu?

6.2.2017 21:07

Jamarov napsal(a):
Asi se maj dobře když jich je hned v jednom stádě víc jak pět takových.A do kolika dávala jehnata víte?

Tak to nevím ta ovce byla s Austrálie nebo Nového Zélandu a pošla prej velkým horkem.Naše nejstarší ovce byla po dědovi a tu jsme nechali pojít stářím měla 18let.Od patnácti jsme ji nepřipouštěli, byla to šumavanka čistokrevná.Taktéž dobré ovce moc se o nich nepíše.

6.2.2017 21:11

Jamarov napsal(a):
Mě to docela překvapuje že někdo si nechává takovéhle stařenky, Pokud je dobrá matka tak proč ne...ale v kolika letech má ovce nejvyšší cenu?

Tak ovenu po dědovi jsme nechali a pohladil si ji i jeho pravnuk než za rok pošla.Tak proto.

6.2.2017 21:50
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak ovenu po dědovi jsme nechali a pohladil si ji i jeho pravnuk než za rok pošla.Tak proto.

To chápu, jsou to rodinné záležitosti...to se nedá jen tak prodat nebo do klobás

spíš jsem myslela ve větším, nebo velkým chovu masného plemene.

mimochodem šumavanky a valašky jsoou takový čilý a vitální že bych se tomu nedivila...je možný že plemeno má vliv na délku života? Jestli třeba ty masný robustní plemena se nedožívají mín?

6.2.2017 22:28

Jamarov napsal(a):
To chápu, jsou to rodinné záležitosti...to se nedá jen tak prodat nebo do klobás

spíš jsem myslela ve větším, nebo velkým chovu masného plemene.

mimochodem šumavanky a valašky jsoou takový čilý a vitální že bych se tomu nedivila...je možný že plemeno má vliv na délku života? Jestli třeba ty masný robustní plemena se nedožívají mín?

Asi určitě je to na výtěžnost masa počítám ve velkochovu staré tak pět šest let a jdou pod nůž.Jako mastná plemena.

8.2.2017 21:07
Jamarov

XXX.XXX.248.185

Asi určitě je to na výtěžnost masa počítám ve velkochovu staré tak pět šest let a jdou pod nůž.Jako mastná plemena.

No to mě překvapilo že chovatel o počtu osmdesáti kusů má 17 létě kousky které mu prý dávají jehňata, ale nevím jestli má úplný přehled o všech. Jsou to masný, a na prodej za 2000kc a devítileté březí za 5000kc tak mě zajímá v jakém věku jsou nejlepší?

8.2.2017 21:42

Myslím, že se ovečky z chovu vyřazují kolem 6-7 roku. Je to doba, kdy ještě dokáží dát a odchovat pěkná jehťata a při tom zůstat v dobré kondici na maso. Pak to klesá. Ale jak které plemeno, jedinec, chovatel. My to zatím řešit nemuseli. Ale máme 13ti letou ovečku a letos poprvé rodit nebude. Zůtane u nás na dožití, ale trápit ji nenecháme.

8.2.2017 21:43
berrynator

XXX.XXX.139.253

Tak to platí obecně u všech hospodářských zvířat, čím intenzivnější plemeno, tím kratší produkční život, snažíme se tu přírodu obelstít, ale pořád má navrch, protože vždy je něco za něco, zkuste se podívat do dnešních kravínů, průměrné stáří holštýnek tak možná 4 roky, takže v průměru 2-3 a laktace a jde, to kdybychom řekli našim babičkám, tak by šly do mdlob a stejně je to i u ovcí, chovatel, pro kterého jsou ovce obživou a hlavní produkcí je pro něho maso, tak takový chovatel potřebuje ovci, která bez výrazných investic dokáže odchovat pokud možno 2 jehňata, která ve 4, nejdéle v 5 měsících dosáhnou porážkové hmotnosti a to vám desetiletá ovce nedokáže, možná pár jedinců ze sta, ale určitě ne 20% stáda. Takže v produkčních chovech za nejlepší zvířata bych označil ovce na 2-4 laktaci, pokud budu chovat ovce jen pro zálibu a hlavně aby mi vypásly zahradu a bude mi jedno, jestli to jehně roste 4 nebo 7 měsíců, tak takový chovatel vám klidně označí za nejlepší ovci klidně i tu desetiletou.

Vedra

8.2.2017 23:42
Vedra

XXX.XXX.13.145

Krávy v kravíně nevydrží protože je krmí vysoce energetickým svinstvem.

Zkuste dítě krmit kostkovým cukrem.20tky se nedožije.

9.2.2017 14:17
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Právě, tak nějak to vidím, že to tak chodí.pokud jsou ovce celoročně venku a seno maj jen pár měsíců v roce, žádný jiný příkrm tak mě překvapuje ten údaj, že dokáží v od devíti do šestnácti let dávat jehnata a rodit v zimě.
Když budu chtít koupit či prodat takové kousky od devíti let a výš tak předpokládám, že je koupí tak nějaký turek nebo vietnamec, který u mě byl minulý týden, že koupí staré kusy...měla jsem co dělat abych ho vyhnala...ale ta cena...myslím, že by nedal ani 1000kč za takhle staré...nebo se jich lidi zbavujou do kafilérky?

9.2.2017 14:21

Tady operuje jakejsi mongol ( profesor to neni ). Nejspis to pak dodavaj do tech vsech ruznejch cizineckejch restauraci ala kebab, chinsky bistro a tak. Ceny okolo 1000 at to vazi co to vazi +-. Zatim jsem nemel tu cest a po tom co mame letos prvne domaci klobasy, tak ho uz ani nebudu kontaktovat. Mel jsem osmiletou suffolku, porody a odchovy v pohode, dokonce vloni odchovala dve krasny jehnice jen s pulkou vemene! Uz je ale na onom svete.

9.2.2017 14:39
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Jojo hlavně at je prý velká-hodně masa, jehnata nechtěl...

Toho bych určitě nevolala, domací klobásy jsou fajn!a pokud je člověk šikovnej a dobře je udělá tak jenom z prodeje známým se to vyplatí (pokud neřešíte práci a čas-což všichni malochovatelé vlastně moc neřeší)
Ale tisícovka není špatná za přestarý kus, pokud nekloobásujete?

9.2.2017 14:44

Neni spatna kdyz ji da a na miste nebude smlouvat.

9.2.2017 22:52
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Takže chtít za šestnáctiletou dva tisíce je asi moc ne?

10.2.2017 08:18
profesor1

XXX.XXX.192.98

Uvědomte si kolik masa koupíte za dva tisíce a vraťte se nohama na zem.
Za tak starou ovci tisíc korun - tak to už nedá ani mongol, max. nějaký mongoloidní masňáček.

10.2.2017 08:52

Tady zase nekdo nepochopil vtip co? Ja ovce nevykupuju.
Jamarov: ano, to vam nikdo neda.16tileta pokud je jeste zdrava tak bude vyborna do klobas. A nebo ji udelejte radost a nechte ji dozit a pak zakopejte a vysadte nad ni svestku :).

10.2.2017 10:01

Jamarov: ano, to vam nikdo neda.16tileta pokud je jeste zdrava tak bude vyborna do klobas. A nebo ji udelejte radost a nechte ji dozit a pak zakopejte a vysadte nad ni svestku :).

Případně ji nechte dožít a pak ji zkrmte psům. Přesně tak jsem to udělala já se svou 12letou kozou. Skonala při přežvykování u krmelce. Pěkná smrt, mám z toho dobrý pocit.

10.2.2017 10:18
profesor1

XXX.XXX.192.98

Je dobré kontrolovat jestli má ještě čím přežvykovat - zuby, jinak pomalu odchází hladem. Nejsem zastáncem toho - "Nechat dožít". Většinou se jen přestárlé zvíře trápí.

10.2.2017 10:42

profesor1 napsal(a):
Je dobré kontrolovat jestli má ještě čím přežvykovat - zuby, jinak pomalu odchází hladem. Nejsem zastáncem toho - "Nechat dožít". Většinou se jen přestárlé zvíře trápí.

To nebyl tenhle případ. Neměla jsem pocit, že by se trápila a celé stádo ji i přes tu pomalost ve všem respektovalo. V 11 ještě měla své kůzle, ve 12 odchovala cizí kůzle, klidná, rozumná, takové babičky je zase do klobás škoda. Byla duševní oporou stáda. Ale víte, že já na ty kozí vztahy hodně hledím .
A ještě něco - psi taky něco chtějí do misky.
Ale s tou kontrolou zubů souhlasím.

Tomáš Nevěřící

10.2.2017 16:52
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

Zatímco vy si spokojeně užíváte, nad z vašeho pohledu, důstojným odchodem kozí babičky, tak z pohledu jiného, nechat kozu pojít prakticky hladem a poté ji dát sežrat psům vypadá neuvěřitelně cynicky až drasticky.Kdyby jste si udělala čas a sledovala chování koz u krmelce a krmení, tak by jste věděla, že stará a pomalá se ke krmení dostane, až se nažere každý silnější jedinec.Možná že její usilí se nažrat, ji stálo poslední zbytek jejich sil.Takže vaše uspokojení nad jejím důstojným odchodem není opravdu namístě.Škoda, že vám to koza nemohla říct sama, jak se cítila důstojně.

10.2.2017 17:45
lilo

XXX.XXX.201.210

Asi jako 99 procet duchodcu v ustavni peci... tedy z tech kteri si to jeste uvedomuji... A take tu nemame zavedenou eutanazii...

Tomáš Nevěřící

11.2.2017 09:02
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

To je pokus o černý humor?
On dúchodce po smrti v těch ústavech někdo sní?

11.2.2017 09:21
lilo

XXX.XXX.201.210

No sni ? co my vime nebo vy to vite?... ale pri nejmensim, prizivi se na nich jeste pohrebni sluzba a cely aparat pharmalobby spousta lidi kteri je opecovavaji... a management vsech tech domu pro seniory... a ten je kolikrat vetsi jak pracovni sila... vyperou se nejake prachy na socialni a zdravotni zabezpeceni... vite kolik bere duchodec duchod? vite kolik bere davku na peci? kdyz se to secte je na peknych dejme tomu 20 000, mate vy sam pro sebe 20 000 mesicne... a vite kolik mu z toho zustane? NIC celych tech 20 000 jde zpet do systemu... samozrejme jsou duchody nizssi... a tak to treba dotuje obec, nebo rodina... ze ktere duchodce pochazi... nezda se vam to dost zjistne?... jasne ze to je pokus o velmi cernej humor jestli me znate tak ja oplyvam sarkasmem... no a je to dost morbidni prirovnat se ke zviratum... jen si to vemte... kdyz by nekdo mel nad "bezcennym" duchodcem vyrknout ortel te eutanazie... uvedomujete si jakou ma vlastne ten bezcenny duchodce cenu?... zase jak orwelovske.

11.2.2017 13:41
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Nejde mi o to abych prodala své ovce-tak staré je ani nemám.
A celkem mi je jasné jak to chodí.Nemám s tím problém.
Chtěla jsem opatrně zjistit situaci, a zjistit co z vás vyleze
Musím uhradit škodu a ovce byli oceněny za 2000 sedmnáctiletá a 5000 devítiletá.
Když jsem ted zjistila jejich věk...

11.2.2017 15:37
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak to už by se vyplatilo vzít si právníka. Ono je rozdíl v asi "plemenné" hodnotě zvířete a v asi "tržní" hodnotě zvířete. (to plemenné a tržní jsem plácnul, nevím jak se tomu odborně říká).

11.2.2017 19:02

Mám VF ta má ta bude mět na jaře 12let, pokaždé měla dvě jehnata a dobrá matka.Už má problémi snad to ještě tento rok zvládne pak asi už půjde do věčních lovišt.

Tak asi to nezvládne dnes na večer už se nemůže postavit na nohy, dotáhl jsem ji do ovčína a odpočívá.Zítra se uvidí v pondělí skusím veta na nějaký životabudič ale má nalité vemeno tak se třeba bude kotit já už u ní nevím.

11.2.2017 20:00

Tomáš Nevěřící napsal(a):
Zatímco vy si spokojeně užíváte, nad z vašeho pohledu, důstojným odchodem kozí babičky, tak z pohledu jiného, nechat kozu pojít prakticky hladem a poté ji dát sežrat psům vypadá neuvěřitelně cynicky až drasticky.Kdyby jste si udělala čas a sledovala chování koz u krmelce a krmení, tak by jste věděla, že stará a pomalá se ke krmení dostane, až se nažere každý silnější jedinec.Možná že její usilí se nažrat, ji stálo poslední zbytek jejich sil.Takže vaše uspokojení nad jejím důstojným odchodem není opravdu namístě.Škoda, že vám to koza nemohla říct sama, jak se cítila důstojně.

Když je krmelec tak dlouhý, že se vejdou všechny, nemusí se tlačit o místo. Navíc dostávala právě ona přilepšení oproti ostatním. A už jsem psala, že ji respektovali ostatní. Vztahy v mém stádu jsou uspokojivé a mají daleko do skutečné rivality. Nevím, jak jste přišel na to, že by snad pošla hladem. Nevíte o tom nic a co jsem napsala, myslím vážně. Nebo si myslíte, že kdybychom ji zabili, protože tedy už měla vysoký věk a zřejmě se nesluší chovat staré zvíře, byla by nám vděčná? Každé zvíře i člověk chce až do poslední chvíle žít. A to, že ji potom snědli psi, považuji za mnohem smysluplnější, než kdyby ji odvezla kafilerka a pak bych kupovala granule pro psy, ve kterých by třeba nakonec byla. Prostě jednou odejít musela a výraz, který ve smrti měla, byl spokojený a vyrovnaný. Nestydím se za to, ale vy se za sebe zřejmě stydíte, možná jste zase jen ne-chovatel, co já vím...

11.2.2017 20:23
Jamarov

XXX.XXX.88.240

profesor1 napsal(a):
Tak to už by se vyplatilo vzít si právníka. Ono je rozdíl v asi "plemenné" hodnotě zvířete a v asi "tržní" hodnotě zvířete. (to plemenné a tržní jsem plácnul, nevím jak se tomu odborně říká).

No ale pokud není POP tak plemenné nebo jak to nazvat by asi stejně neměl uplatnovat...
No hádejte se s někým kdo vás chce podojit...

11.2.2017 21:03

Jamarov napsal(a):
Nejde mi o to abych prodala své ovce-tak staré je ani nemám.
A celkem mi je jasné jak to chodí.Nemám s tím problém.
Chtěla jsem opatrně zjistit situaci, a zjistit co z vás vyleze
Musím uhradit škodu a ovce byli oceněny za 2000 sedmnáctiletá a 5000 devítiletá.
Když jsem ted zjistila jejich věk...

To je asi přehnaná cena. Jestli jste způsobila škodu a máte ji nahradit, záleží i na Vás, jestli a kolik zaplatíte. Můžete zaplatit cenu, která je obvyklá (tahle asi ne), a pokud s tím ona osoba nebude souhlasit, je na ní, aby Vám prokázala, že je cena tak vysoká a proč. Na druhou stranu chápu, že někdo je naštvaný, že jste mu nějak způsobila škodu, ale pokud to neřeší soud, je náhrada škody věcí domluvy obou účastníků.

11.2.2017 21:34
Jamarov

XXX.XXX.88.240

To je asi přehnaná cena. Jestli jste způsobila škodu a máte ji nahradit, záleží i na Vás, jestli a kolik zaplatíte. Můžete zaplatit cenu, která je obvyklá (tahle asi ne), a pokud s tím ona osoba nebude souhlasit, je na ní, aby Vám prokázala, že je cena tak vysoká a proč. Na druhou stranu chápu, že někdo je naštvaný, že jste mu nějak způsobila škodu, ale pokud to neřeší soud, je náhrada škody věcí domluvy obou účastníků.

No protože si právě uvědomuju způsobení škody tak ji chci od začátku uhradit, chtěla jsem vědět zda jsou vůbec čistokrevné...to byl problém,
Chápu, že je člověk naštvaný...to jo...momentálně mám nové čistokrevné jehnice jako náhradu u sebe již několik měsíců a to z důvodu, že je nechtěli ještě připouštět v 9.měsíci a berana mají celoročně ve stádu a oddělit je nelze.
Předběžnou smlouvu máme podepsanou, strava je v jejich režiji, ale nakonec musíme žadonit a pro seno jezdit...takže žerou z mého...
No a už ten nezájem a zvěsti o jejich způsobu chovu, který možná je na hraně zanedbávání..(.nepatřím mezi pomlouvače když vidím ovce bez salaše...)
tak mě prostě dochází trpělivost a zjistila jsem si ten věk...možná to nakonec u soudu zkončí...ale to se mi nechce.

12.2.2017 08:26
lilo

XXX.XXX.201.210

No nechtela bych byt ve vasi kuzi... mit dve mlade pemene jehnice a vymenit je za maso pro psy... to je kseft...

12.2.2017 09:24
Jamarov

XXX.XXX.88.240

lilo napsal(a):
No nechtela bych byt ve vasi kuzi... mit dve mlade pemene jehnice a vymenit je za maso pro psy... to je kseft...

No jo ale co s tim...bohuže nejsou jen dvě
na soudním by to pracovnice chtěla hnát přez veterinární zprávu a poslat jim tam kontrolu...
aby se trochu vzpamatovali, nevim jestli by mi to pomohlo.

12.2.2017 10:16
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

Když je krmelec tak dlouhý, že se vejdou všechny, nemusí se tlačit o místo. Navíc dostávala právě ona přilepšení oproti ostatním. A už jsem psala, že ji respektovali ostatní. Vztahy v mém stádu jsou uspokojivé a mají daleko do skutečné rivality. Nevím, jak jste přišel na to, že by snad pošla hladem. Nevíte o tom nic a co jsem napsala, myslím vážně. Nebo si myslíte, že kdybychom ji zabili, protože tedy už měla vysoký věk a zřejmě se nesluší chovat staré zvíře, byla by nám vděčná? Každé zvíře i člověk chce až do poslední chvíle žít. A to, že ji potom snědli psi, považuji za mnohem smysluplnější, než kdyby ji odvezla kafilerka a pak bych kupovala granule pro psy, ve kterých by třeba nakonec byla. Prostě jednou odejít musela a výraz, který ve smrti měla, byl spokojený a vyrovnaný. Nestydím se za to, ale vy se za sebe zřejmě stydíte, možná jste zase jen ne-chovatel, co já vím...

Hlavně, že jste si ujasnila kód, pod kterým jste to zapsala do Hlášení.
Jestli 50 nebo 63.

12.2.2017 11:36
lilo

XXX.XXX.201.210

Na druhou stranu... uznavate ze jste zpusobila skodu... ale skoda se vam zda neprimerene vysoka... tak se s nimi bud domluvte nebo to napadnete a nechte si vypracovat nezavislej jinej posudek... a nebo jim zalepte hubu at vam daji pokoj...

12.2.2017 16:24
Jamarov

XXX.XXX.88.240

lilo napsal(a):
Na druhou stranu... uznavate ze jste zpusobila skodu... ale skoda se vam zda neprimerene vysoka... tak se s nimi bud domluvte nebo to napadnete a nechte si vypracovat nezavislej jinej posudek... a nebo jim zalepte hubu at vam daji pokoj...

A kdo je odborně způsobilý, aby vypracoval posudek?

12.2.2017 16:32
lilo

XXX.XXX.201.210

Asi bych hledala odhad ceny zvirat skoda soudni znalci atd.

12.2.2017 17:17
profesor1

XXX.XXX.192.98

A nešlo by že Vy by jste navrhla výši odškodného které jste ochotna zaplatit a druhá strana nech se stará jestliže chce z toho vytřískat.

12.2.2017 21:06

profesor1 napsal(a):
A nešlo by že Vy by jste navrhla výši odškodného které jste ochotna zaplatit a druhá strana nech se stará jestliže chce z toho vytřískat.

Tak nějak jsem to myslela taky, prostě řekněte, že jste ochotná uhradit škodu do výše xy. Co udělají, když si za tím budete stát?

13.2.2017 12:04
Jamarov

XXX.XXX.88.240

No právě, že to vlastně nikoho nezajímá...takže mi bylo policií řečeno, že když nebudu ochotná to zaplatit-odhad je sice jen pohled chovatele a on si ztrátu cení na tolik a tolik...tak se to bude muset řešit přez soud, ale já budu platit soudní výlohy-jelikož on je poškozený...ted se cítím trochu poškozená už já...
Tak jsem přišla s tím, že čistokrevné ovce dokoupím...,

Co by dělali to nevím...už je to sskoro rok starý spor, protože nejsou schopní nám pro pojištovnu ani doložit pár fotek a podepsaný papír ohledně události...

No a ovce mám já takže cena stoupá, jsou vhodné k připuštění...a oni se už dva měsíce ani neozvali jestli jim třaba něco nechybí...jako seno, který mě dal do poloviny ledna...

13.2.2017 12:09
profesor1

XXX.XXX.192.98

Já vím že nám se to hezky radí, ale právě proto bych raději peníze dal právníkovi(s tím že bych je zažaloval za "přehnanou pohledávku" ) než bych peníze dal jim.
Jestli nám nekecáte, tak myslím že by jste uspěla a ve finále ušetřila.

13.2.2017 13:05
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja byt vami tak se obratim na nejakeho pravnika... a klidne do toho jdu... radeji si zaplatim sluzbu byt je drazsi nez se nechat vodirat nekym komu to vlastne vyhovuje... asi tak..

13.2.2017 14:44

Také hlasuji pro právníka. Možná to bude úplně jinak. Policie taky řeší všechno tak, aby to měli co nejdřív z krku. Teď jsem se zrovna od jednoho právníka vrátila. Úplně v jiné záležitosti, ale oni mají jiný pohled na věc, což je důležité, aby člověk jinému nedělal blbce.

13.2.2017 16:16
lucyy

XXX.XXX.233.150

Tak hlavně nevíme, co se přesně stalo..třeba pokud byla zvířata léčená, tak se bohužel hradí i veterinář, čili třeba ovci oceníte na 500, ale klidně 4500 mohli dát za veta a vy to musíte uhradit.. Musí na to mít ale doklad samo sebou..za právníka bych další peníze nevyhazovala, samozřejmě je to na Vás, ale spíš bych si prostudovala zákoník, je i na int, např. http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcansky-zakonik/ a další se dá dohledat..

13.2.2017 23:32
Jamarov

XXX.XXX.88.240

lucyy napsal(a):
Tak hlavně nevíme, co se přesně stalo..třeba pokud byla zvířata léčená, tak se bohužel hradí i veterinář, čili třeba ovci oceníte na 500, ale klidně 4500 mohli dát za veta a vy to musíte uhradit.. Musí na to mít ale doklad samo sebou..za právníka bych další peníze nevyhazovala, samozřejmě je to na Vás, ale spíš bych si prostudovala zákoník, je i na int, např. http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcansky-zakonik/ a další se dá dohledat..

Cena je přímo za ovci, veterinu a náklady uhradit nechtějí, ale veterináře mě odmítli sdělit.

14.2.2017 08:53
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Třeba právě v tom zákoníku se píše, že výše léčby má byt přiměřená vzhledem k ceně zvířete vůči škůdci...ale tady opravdu nemají ani jeden lístek za vet.péči a to já bych si tedy proplatit nechala...ale jak říkám...tam žádná péče nebyla.

14.2.2017 09:02
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak je to dilema... dala bych jim nuz na krk... bud si ovce odvedou... protoze vam tim vznikaji naklady nad ramec dvou starych ovci... a finis... co vam je po tom jeslti jim je beran obskoci.

14.2.2017 09:25
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Dnes mi napsal že je mám přivézt, tak ted nevim jestli mu je chci dát.psala jsem soudnímu znalci jestli je možné udělat odhad ceny když už je to rok stará záležitost.Nevíte co vše je potřeba k odhadu?

14.2.2017 10:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak to se opravdu musite dotazovat soudnich znalcu... mate to nejak zdokumentovane a potvrzene ze se jednalo o tak stara zvirata... by se dalo zjistit z registru podle usnich znamek... pokud slo o plemenna zvirata tak z plemenne knihy...
o kolik kusu slo a kolik jich je na vymenu?

14.2.2017 10:48

Advokátovi za konzultaci dáte 1.000 - 1.500 Kč, pokud bude něco psát a bude Vás zastupovat v jednání, bude to třeba 4.000 Kč. Ale bude to mít smysl a půjde tou cestou, která je pro Vás nejvýhodnější. Oni vyjednávají podmínky a řeší věci mimosoudně docela běžně a i přes tu cenu to je většinou výhodnější, než když si to člověk domlouvá sám. Některé věci Vás prostě nenapadnou, i když máte zákoník na stole dnem i nocí.

14.2.2017 11:14

Ještě mi to nedá.. Kdybyste přece jen šli za advokátem, bylo by dobré, kdyby Vám navrhl, jak máte postupovat, co konkrétně udělat a co ne, čeho se prostě držet. Máte ovce dát nebo ne? Možná by to celé mohl dojednat on. Vypadá to dobře a protistrana si tak netroufá. CO se stane, když uděláte to nebo ono? Atd. A pak si ještě stanovit, do kolika peněz jste ochotní jít, kolik chcete dát za škodu a taky kolik je pro Vás ještě výhodné dát advokátovi. A on by Vám dopředu měl odhadnout svou cenu za tu práci, kterou by pro Vás udělal. Upozorňuju, že nejsem žádná nabízečka advokátních služeb, ale zatím se mi to vždycky vyplatilo, proto se zastávám tohohle řešení. I když mám ráda sama také přehled a je lepší jít za advokátem a už se v příslušném zákonu vyznat, pak společně můžete něco vymyslet.

14.2.2017 11:19
berrynator

XXX.XXX.225.103

Zde máte doporučené ceny od Svazu chovatelů, jen tak pro představu kudy je možné se ubírat, máte to rozděleno jak na zvířata plemenná, tak i užitková, je to sice pro jinou událost, nicméně určitou představu to může dát

http://www.schok.cz/aktualita/doporucene-ceny-ovci-koz-pro-likvidaci-skod-zpusobenych-zvlaste-chranenymi-druhy-zivocichu.

14.2.2017 11:41
lucyy

XXX.XXX.176.114

Každopádně bych si od nich nechala potvrdit všechno písemně - Dohodu o narovnání (vzor najdete na internetu) stačí iniciály a popsat, jak jste se dohodly, že jim škodu nahradíte např.náhradními zvířaty a jejich předání potvrzují svým podpisem a že už vůči sobě nemáte žádné další závazky. Aby se taky nestalo, že jim dáte ovce, které zmizí a oni po Vás budou chtít náhradu dál.. Jinak, pokud máte tu možnost, doporučuju sama prostudovat, nebo si aspoň spočítat, jestli se ten právník vyplatí..mnohdy toho zas moc nevymyslí, pokud to není nějaká špička a to jde zase do peněz..

14.2.2017 13:30
Jamarov

XXX.XXX.88.240

S POP nejsou.
To už jsem na schok koukala dřív.
Když budu v tabulce chovná a užitková a podívám se na cenu tak všesti letech se cena ovce propada na 35kč za kilo při zachování min.ceny 1500za kus.

V asanačním dokladě prostě plácli nějakou váhu-40 kg to mi vychází ovce za kus nad 6let 1400, ale to se bavíme o šesti leté a né 16 a 17leté...to už tam nikde není a věřím že ta šestiletá má stale lepší cenu.

14.2.2017 13:59
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Jo a ještě dva měsíce po té co nám vyčíslil škodu dal inzerát že prodá jehnice od roku do pěti let od 800-1500kč...tak co si myslet?

14.2.2017 15:06
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jamarov napsal(a):
Jo a ještě dva měsíce po té co nám vyčíslil škodu dal inzerát že prodá jehnice od roku do pěti let od 800-1500kč...tak co si myslet?

A máte ten inzerát někde okopírovaný?

14.2.2017 15:07
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jamarov napsal(a):
S POP nejsou.
To už jsem na schok koukala dřív.
Když budu v tabulce chovná a užitková a podívám se na cenu tak všesti letech se cena ovce propada na 35kč za kilo při zachování min.ceny 1500za kus.

V asanačním dokladě prostě plácli nějakou váhu-40 kg to mi vychází ovce za kus nad 6let 1400, ale to se bavíme o šesti leté a né 16 a 17leté...to už tam nikde není a věřím že ta šestiletá má stale lepší cenu.

Potom už se to nezohledňuje co je nad 6 let, je za stejnou cenu.

14.2.2017 15:56
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Inzerát jsem okopírovala a uložila,

Tak to mě překvapuje, že jsou za stejnou cenu...Ale tam je to myšleno jako ceník pro chovatelé po napadení stáda vlky.z r.2014.

14.2.2017 17:36
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jamarov napsal(a):
Inzerát jsem okopírovala a uložila,

Tak to mě překvapuje, že jsou za stejnou cenu...Ale tam je to myšleno jako ceník pro chovatelé po napadení stáda vlky.z r.2014.

Ono totiž není moc chovatelů, kteří by měli starší ovce. Pokud to mám na kšeft, tak jen vyjímečně se starší ovce vyplatí. Tady je na prvním místě ekonomika chovu. Starší ovce mají zpravidla i nějaké zdravotní problémy, mají méně mléka a tím pádem hůř odchovávají jehňata atd...V odborné literatuře se doporučuje 6 až 7 letou ovci vyřadit. To je na ní ještě docela dobré maso a ne podrážka.

14.2.2017 17:56
Jamarov

XXX.XXX.88.240

To chápu, taky mě ten věk zarazil a chtěla jsem vědět kolik lidí tady má takové kousky ve stádě s produkcí na maso a jehnata a ještě mu dávají mladý.
Takových má minimálně deset...ale fakt se mi to nechce věřit...celoročně venku, nadm.výš.přez 500...bez desinf.pupku, selenu a jiných vitamínu, bez střižby a ůprava paznehtů taky odpadá...vlastně žijou jako v divoký přírodě...a když maj hlad tak jednou začas utečou...

14.2.2017 19:02
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jamarov napsal(a):
To chápu, taky mě ten věk zarazil a chtěla jsem vědět kolik lidí tady má takové kousky ve stádě s produkcí na maso a jehnata a ještě mu dávají mladý.
Takových má minimálně deset...ale fakt se mi to nechce věřit...celoročně venku, nadm.výš.přez 500...bez desinf.pupku, selenu a jiných vitamínu, bez střižby a ůprava paznehtů taky odpadá...vlastně žijou jako v divoký přírodě...a když maj hlad tak jednou začas utečou...

Nebo potom je ještě jedna možnost, že je nepřipouští a má je jenom na dotace na tzv. VDJ. Tam se počítají zvířata starší nad jeden rok.

14.2.2017 20:05
Jamarov

XXX.XXX.88.240

přezdívka napsal(a):
Nebo potom je ještě jedna možnost, že je nepřipouští a má je jenom na dotace na tzv. VDJ. Tam se počítají zvířata starší nad jeden rok.

Ve stádu má berana celoročně, takže připouštěný jsou a bahní se celoročně.

15.2.2017 19:28
bee

XXX.XXX.112.238

Pokud je ovce hubená může mít problémy se zubama, často když zabíjíme staré hubené ovce mají úplně vyhnilé stoličky, takže nechávat takovou chuděru dožít v belestech není moc OK.

15.2.2017 19:53
Jamarov

XXX.XXX.88.240

bee napsal(a):
Pokud je ovce hubená může mít problémy se zubama, často když zabíjíme staré hubené ovce mají úplně vyhnilé stoličky, takže nechávat takovou chuděru dožít v belestech není moc OK.

To nevím zda jsou hubené, ale jinak souhlasím...nejde ale jen o zuby.

22.2.2017 18:14
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Tak abych uvedla na pravou míru věk oněch ovcích-17,16,14...březích...

Oveny tak staré dávno nemá..

.vysmál se mi chovatel, že jsem tomu věřila...informace o stáří podle čísel mě poskytla prac.na ochraně zvířat přez veterinární správu...

napsal je tam, protože je měl registrovaný, narozdíl od těch co chtěl nahradit, akorát je několik let nenahlásil jako úhyn či co, ale měl je fiktivně dál kvůli počtu na dotace...

Tak abych nešířila na fauně fámy jak někomu ovce roděj zvesela do 20let.

22.2.2017 18:33
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jamarov napsal(a):
Tak abych uvedla na pravou míru věk oněch ovcích-17,16,14...březích...

Oveny tak staré dávno nemá..

.vysmál se mi chovatel, že jsem tomu věřila...informace o stáří podle čísel mě poskytla prac.na ochraně zvířat přez veterinární správu...

napsal je tam, protože je měl registrovaný, narozdíl od těch co chtěl nahradit, akorát je několik let nenahlásil jako úhyn či co, ale měl je fiktivně dál kvůli počtu na dotace...

Tak abych nešířila na fauně fámy jak někomu ovce roděj zvesela do 20let.

Ale co je psáno, to je dáno. Takže když jsou oficielně takhle staré, tak taky platit za to co nahlásil. A bylo by mě jedno jestli to byla mlaďoška nebo ne. Nemá v tom mít bor.del.

22.2.2017 19:59
Jamarov

XXX.XXX.88.240

přezdívka napsal(a):
Ale co je psáno, to je dáno. Takže když jsou oficielně takhle staré, tak taky platit za to co nahlásil. A bylo by mě jedno jestli to byla mlaďoška nebo ne. Nemá v tom mít bor.del.

No trochu jsem nelenila a zjistila odhad ceny přez SCHOK a taky jsem oslovila pár chovatelů v klubu texel a to mě pomohlo udělat reálný odhad, který byl pouze jedna třetina z jeho odhadu.

Bohužel už jsme to nevydrželi a roční jehničky mu včera odvezli-né tedy všechny co jsem koupila, ale bylo to i tak ve vyšší hodnotě než ta má odhad.cena.

No pán nebyl spokojen, proškrtal smlouvu a bude se dál domáhat či co...no tak se necháme překvapit...

A to si pro ně měl přijet původně on-ale asi jsme se špatně dohodli i o tom jak se senem...takže jsem s posledním balíkem na týden

A aby toho nebylo málo tak jsme ještě v tom bahně a sněhu oddělali trandáka s vozejkem.

No na smůlu máme fakt štěstí

22.2.2017 20:08

Jamarov: Když už se to tady dak dlouho probírá a "jsme v té kauze zataženi všichni aktivní ovčí iFauňáci", mohla byste prosím nastínit v kostce, o co jde? Já jsem to z toho totiž neposkládala... pardon Celé mi to přijde přitažené za vlasy a třeba najdeme společně nějakou skulinku

22.2.2017 22:27
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Nojo je mi to blbý, chci od Vás radu ale nevíte vlastně k čemu a ty ústřižky se blbě skládaj...

Jak už jsem se tu s někým soukromně bavila...s pravdou ven...ovčáci...sežerte mě...

Mám už 6,5roku fenu z útulku asi 8letou, kříženec vlkodava a knírače, před dvěma rokama porodila a nechali jsme si -kvůli výborné povaze-taky fenečku.Jenže se v ní asi nějak probudili mateřské a lovecké pudy

Loni v zimě při hárání utekly a 8km od nás potrhali několik ovcí...cena byla vysoká-myslela jsem, podle net stránek, že jde o chovatele s čistokr.plemenem a má POPky...řešili jsme to přez pojištovnu, ale stále nám chyběli potřebné věci ze strany poškozených...a pak se přestali ozývat a odpovídat...

starostí máme i tak dost tak jsme to nijak nehrotili, když přestali komunikovat a zvýšili jsme plot a čuby jsme museli střídat...aby spolu nebyli už sami

...mezitím jsme hledali někoho kdo by jsi odrostlé štěně vzal, protože jse se báli, že když už to udělali jednou udělaj to zas...pokud budou spolu

a to srdce je zabít jak to řešil kamarád ovčák to nemam, už kvůli dětem...jenže po půl roce dcera šla do auta a zaponěla zavřít bránu...

takže se celá situace u stejného chovatele zopakovala...i když po cestě míjeli 80hlavové stádo stejně běželi zpátky na své první místo..
Sama mám ovce i kozy...taky by mě to naštvalo.

A tak jsme začali řešit další náklady navíc a bylo jisté, že už nám ani pojištovna nevypomůže...

Když se jim zalíbilo, že jim dokážu sehnat čistokrevné ovce byli spokojeni, že jim to teda bude stačit, místo finančního odškodnění.
No a nás to mělo vyjít levněji-to jsem, ale nepočítala dopravu...no a protože to byly mladé jehnice 7M tak je chovatel nechtěl k beranoj a oddělit je nemůže nebo nechce...tak šli ovce k nám s tím, že (chovatel to zařídí)seno není problém...a do pol.ledna si je odveze...jenže u nás byli do včera, já sem bez sena a z něj vypadlo, že to všechno bylo jinak, lhal mi do očí...a smál se ovce jsme mu museli přivézt.

Ale chtěli je přivézt až když jsem napsala ten odhad...a že už toho mám dost a všechny ovce, že mu nedám...
.to mi pak řekl, že ten můj odhad není reálnej, protože ty ovce dávno nežijou jak jsem si mohla myslet, že má 17,16leté ovce...ty jen neměl doposud odepsané a ty potrhané v registru nebyli.
na otázku jak to bude chtít vysvětlit veter.kontrole, tak se smál, že chybyčky se vlouděj takže co...a že nemá registr. ovce ? a co?To přece není žádnej problém...

Takže podle mého zpracovaného odhadu jsme ho přeplatili...ale protože měl slíbeno víc ovcí
(dokud jsem neznala věk a okolnosti)tak nedá pokoj a bude chtít dál vymáhat odškodné...

A to je celej liebesbrief...

Tak do mě

22.2.2017 23:47
profesor1

XXX.XXX.192.98

No ono to tak trochu bylo jasné vždyť jste psala že jste způsobili škodu. To už je jedno jak A kolik že chcete toho sena? Jen sehnat dovoz.

23.2.2017 00:34
Jamarov

XXX.XXX.88.240

profesor1 napsal(a):
No ono to tak trochu bylo jasné vždyť jste psala že jste způsobili škodu. To už je jedno jak A kolik že chcete toho sena? Jen sehnat dovoz.

Z valašska do krkonoš...jste milej děkuju, něco snad seženu.

23.2.2017 08:07
profesor1

XXX.XXX.192.98

Hlavně neshánějte u Trautenberka! Raději u Krakonoše
Tak do Krkonoš nejezdí odsud nikdo smajlík

23.2.2017 08:24

Hele, Jamarov, a oni to řešili přes policii nebo jiný orgán?
Já tedy být majitelem neregistrovaných ovcí, tak bych se moc neozývala.
A co se stane, když naopak vy s nimi přestanete komunikovat? Co vám jako udělaj? Jestli jste jim ovce vrátili (máte nějaký důkaz, že jste jim je dali?), tak bych to už považovala za vyřízené a přestala se jimi zabývat.

Každopádně ty psy bych asi "věnovala na charitu", než se děsila, co zas vyvedou Rozumím, že když si člověk vyvolí nějaké štěně, těžko tuší, co v něm dřímá...ale pokud to je jen těžko slučitelné s mým životem, řešila bych aktivně, jak z toho ven... rozumím, je to parťák, trochu součást rodiny, ale tady asi city stranou, ne?...

23.2.2017 09:55
Jamarov

XXX.XXX.88.240

No jo...ale to nevíte, že nedávno Krakonoš umřel ?Tady končí veškerá legrace...

Jo byla u toho policie, která zapsala oveny a dál si pak úhyny řešil majitel bez důkazů.

No já mít takovej bordel v papírech a pastvinách..tak se taky neozývám, ale zjistila jsem, že několik lidí už delší dobu řeší mrtvé ovce válející se po louce a přítelkyně známého chovatele vypomáhala jeko vet.praktik u jeho souseda-už před lety..a mrtvé, fialové jehně viselo z ovce ven několik dní...no a stejně nic se neděje...a když se ničeho nebojej tak bych se nedivila kdyby ruka ruku myla...nikdy nevíte, kde má kdo známý...

Jo měli jsme sepsanou smlouvu, kdy došlo k vyrovnání a žádná ze stran už nebude vyžadovat další dorovnání-my seno oni zbytek ovcí atd...no tak to přeškrtal, že to neplatí a podepsal, že ovce převzal.

No neříct co udělali a tvrdit jak jsou hodní nikou říct nemůžete...tu mladou fenečku si vzala kamarádka, takže má krásnej domov, jen je potřeba jí mít zajištěnou aby se netoulala...a tu starou mám já a ta se drží doma...když jsou sami tak vím, že nic neudělaj

Dokonce jsem je sama používala jako pomocníky při nahánění, jsou vychovaný kdy maj zůstat, ležet, přiběhnout takže jsem je používala jako pohyblivý strašáky...myslím, že ale problém není ve štěněti ale v mamině..nikdo neví proč se dostala tenkrát jako už dospělej pes do ůtulku...a těma miminama se v ní probudily pudy

23.2.2017 09:59

Vlkodav, jeslti tohle krasny plemeno nepotrebuje delat to proc bylo vyslechteny? To jen tak mimo rec. Blby je ze se do toho primotaly policajti a oficiality. Takhle jste se mohli dohodnout, smrknout jim par tisicovek a adije. S omluvou samozrejme. Ale priznam se necet jsem vsechno co o tom pisete.

23.2.2017 10:10
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Myslím, že jsou tak přešlechtěný, (málem i vyhynuli)že vlk by jim natrhl...
A taky Myslím, že by se nechtěli dohodnout jen tak...

To prostě na lidech poznáte...a když vám tvrděj jaké maj vzácné plemeno, že takový nejdou sehnat a pak vidíte, že to jsou hajtry do plemena daleko, tři roky nestříhaný a bez registru...ale cena panečku za POPky...tak pár tisícovek v jejich případě je pár desítek...

23.2.2017 10:11

Tak nasledne udani na neregistrovanej chov a ono by je to preslo. Mozna bych jim i timto pohrozil. Na hrubej pytel...

23.2.2017 10:21
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Tak nasledne udani na neregistrovanej chov a ono by je to preslo. Mozna bych jim i timto pohrozil. Na hrubej pytel...

Vždyt říkám, že se tomu vysmál-chybička se vloudila to se stane...na mou odpověd-to není jedna chybička! :Tak jich je víc a co?

Na veter.správě už to věděj...co by jim hrozilo za takovéhle podvody, které jim už možná nikdo ani nedokáže a zvuková nahrávka není jako důkaz...

Možná celej systém prudí spousty poctivejch lidí v puntičkářskejch blbostech, a ty kteří na to evidentně ser...se dál jen vysmívaj

23.2.2017 10:23

No zrejme to bude peknej "pulcik" alias pulmozek.
To me hlava nebere ze kdyz o nich vedej ze uz tam nekdo nenabeh. Bordel.

23.2.2017 10:37

Oni řeší jen to, co někdo udá. Ostatní nevidí, neslyší.

23.2.2017 10:40
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Proto říkám, že dotoho nevidím a je mi to divný...myslím, že v minulosti už tam určitě někdo byl nejednou...ale...asi to není dost.
Víte jak musej vypadat zvířata, kdy je chovateli odeberou?Většina z nich tam musí ležet mrtvá a druhá půlka polomrtvá-pak je zabavěj akdyž chovatel doveze seno tak mu je vrátěj...
Je jasný, že když to někdo nechá zajít tak daleko a neprodá je včas, když musí vědět, že na to nemá čas nebo many tak mu to je fuck a dopadne to znovu stejně...takovejch smutnejch příběhů je a co do té doby dělá vet.správa? sbírá důkazy a čeká...

23.2.2017 10:58

Vsak jsem psal jit a udat. Ale jeslti to je tak. Snaz se buzerujou normalni chovatele za ptakoviny nez jit pak do konfliktu k nejakymu debilkoj kterej je treba i schopnej kontrolora pretahnout nasadou od vidli.

23.2.2017 10:58
profesor1

XXX.XXX.192.98

Té vaší hafině se nedivte co udělala. Byla bez dozoru a instinkt č.1 jí velel učit mladou lovit.
K tomu ostatnímu bojdelu.... včera byl zase jasný důkaz asi na primě jak to u nás funguje. Mám namysli ty týrané koně. Ukazovali jak majitel do nich najel terénním autem. Ale taky mě vytočila ta "banda" mladých aktivistů, co mu pobíhala po pozemku a běhala kolem rozjetého auta. Tohle přeci někdo fundovaný musí vidět co se tam dělo a asi děje. To jsou všechno důsledky bezradnosti stát. orgánů. Nikdo není schopný rozhodnout, přitom jsou placeni královsky, sedí si v teplé kanceláři a tvrdí jakou mají zodpovědnost.

23.2.2017 11:21
Jamarov

XXX.XXX.88.240

No udání už bylo prý sepsané a podané, ale od jiné chovatelky a né jednou, mezi chovateli co jezdí po výstavách nebo připouští chov.beranem se asi tyhle informace rozkřiknou..
Není to ten typ s vidlema spíš bych viděla nějakou výhodnou nabídku.

23.2.2017 11:36
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Když příjde plemenářská inspekce, tak si přiveze seznam z Hradištka a berou jedno zvíře po druhým a odškrtávají čísla známek. A nezajímá je stáří zvířat. Hlavně když souhlasí to co je na papíře se stavem a všechno je odškrtané.

23.2.2017 11:58
Jamarov

XXX.XXX.88.240

přezdívka napsal(a):
Když příjde plemenářská inspekce, tak si přiveze seznam z Hradištka a berou jedno zvíře po druhým a odškrtávají čísla známek. A nezajímá je stáří zvířat. Hlavně když souhlasí to co je na papíře se stavem a všechno je odškrtané.

No pokud nejsou v KU?tak chodí ČPI?Takn přez ty duplikáty by šlo falšovat a označovat pod jedním č.nová zvířata místo těch starejch-ale nedávalo by to smysl, proč je neodhlásit a nepřihlásit nové?

23.2.2017 14:18
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Inspekce se ohlásí den předem a za den s tím nic moc neuděláte, Jedině pozbírat známky po ovcích, které už nejsou a opatrně je rozebrat a dát je neoznačeným zvířatům. POřád lepší náušnice v jednom uchu než žádná. Třeba já řeším případ ztracených známek napsáním čísla na hřbet. Je to dočasné označení, než příjdou duplikáty. A kdo mě dokáže, jestli takle pomalovaná ovce tam běhá týden nebo měsíc. Když objednávám nové známky, objednám k tomu i duplikáty. Poštovné je nehorázně drahé. Pokud známku najdu, tak ji opravím a dám ji zvířeti zpátky.

23.2.2017 14:25
profesor1

XXX.XXX.192.98

Adíky takovým jako jste vy ty známky dělají tak, aby byly neopravitelné!
(taky je opravuji ).

23.2.2017 14:41
Jamarov

XXX.XXX.88.240

No kvůli jedné známce objednávat duplikát taky nechci, to už si za ty kačky koupím dvoje náušnice sobě
Navíc tu kozu co jsem koupila s jednou známkou už někdo odepsal a hospodář se tvářil jako že je hlášená a opak byl pravdou.Myslím, že ji ty známky chtěli sundat, ale po tom co ji rozervali ucho to vzdali a tu druhou známku ji prostě nechali...

23.2.2017 14:47
přezdívka

XXX.XXX.105.195

profesor1 napsal(a):
Adíky takovým jako jste vy ty známky dělají tak, aby byly neopravitelné!
(taky je opravuji ).

Díky za napomenutí, profesore, ale asi to se mno nehne, já si totiž ráda dělám věci posvém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík