Zdravím.
Může mi někdo poradit zda se jedná o tasemnici?
Ovci, mámu od dvou jehňat, jsem odčervovala zhruba před 5 dny. Předevčírem dostalo jedno jehně průjem a včera z něj visel provázek (viz. foto).
Myslela jsem, že tasemnice odchází v podobě jednotlivých článků.
Můžou se takto malá jehňata odčervit (je jim 6 týdnů) ? Případně čím nejlépe?
Děkuji.
Jestli že v chovu tasemnice máte, zřejmě to tasemnice je, ale jak píše profesor,
je snímek špatný. Tasemnice odchází v článcích, pokud je trus v bobkách,
nebo slepenci bobků. Když je napadení tasemnicí silné, že již zvíře průjmuje,
jsou vylučovány kusy i chuchvalce tasemnic.
Jestli jste ovce odčervili přípravkem který je na ně účinný, (určitě ne injekční Ivomec,
Biomec), mohlo se stát, že rezidua v mléce napomohla vyloučení tasemnice
u jehněte, ale proto že už jehně dostalo průjem, bude začervení tasemnicí velké a je
potřeba odčervit i jehňata.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neni nad to zkouknout ty fotky u jidla :) Jinak taky me to prijde jako hlen, ale je to rozmazana fotka. Tasemnice "pousti" clanky do bobku. ven vyjede ve vetsim kusech az po odcerveni. Alespon takova je moje zkusenost. Ale je to takove kostrbate ne jako na te vasi fotce.
moonika
napsal(a):
Môžu vychádzať aj celé "šnúry" :)
nejde mi tu skopčiť link na foto:).
Je to z tejto stránky http://www.wormx.info/#!tapeworms/crx6.
Měla jsem u sebe jen mobil a jehně přede mnou neustále utíkalo, takže to moc dobře vyfotit nešlo.
Každopádně jsem dnes vyzvedla u veta aldifal a odpoledne odčervím. Jen tedy nevím s tou váhou. Tipla bych, že má kolem 15 kg, jak moc přesné musí být dávkování? A je lepší mírně předávkovat, nebo poddávkovat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Predavkovat. Vetsinou zaokrouhluju nahoru, takze jestli si fakt myslite ze ma 15, dejte na 20. Ale pozor u koz je prej davkovani vyssi nez u ovci.