Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, zrovna v soukr. diskusi řešíme to samé - a to, že není odběr. Každý má za barákem na kousku zahrady dvě ovce, ty pak pomnoží...a už není o jehňata zájem, jako býval. Prodávat pod cenou se mi to taky nechce. Inzeráty kolem 1200 Kč / ks mi přijdou k pláči :(
Jsem před vstupem do KÚ kvůli tomu, aby vyprodukovaná jehňata mohla být s původem, ale pokud na ně zrovna tak nebude odběr (a to budou o polovinu dražší než je mám teď), je otázka, zda je udám :( fakt nevim... a zas tolik jich nemám, abych je dávala do výkupu..
napsal(a):
Mno, zrovna v soukr. diskusi řešíme to samé - a to, že není odběr. Každý má za barákem na kousku zahrady dvě ovce, ty pak pomnoží...a už není o jehňata zájem, jako býval. Prodávat pod cenou se mi to taky nechce. Inzeráty kolem 1200 Kč / ks mi přijdou k pláči :(
Jsem před vstupem do KÚ kvůli tomu, aby vyprodukovaná jehňata mohla být s původem, ale pokud na ně zrovna tak nebude odběr (a to budou o polovinu dražší než je mám teď), je otázka, zda je udám :( fakt nevim... a zas tolik jich nemám, abych je dávala do výkupu..
Loni jsem ze 60 jehňat prodala dál k chovu 3,11 jich zůstalo doma, jestli se povede, tak uchovním 5 beranů a zbytek šlo na jatka. Jo jedno jehně jsme si porazili pro sebe. Taková je realita, už není zájem ani o ty zahradní sekačky. TORO Hlavečník platí solidní cenu.

Jj, stejnou zkušenost mám i od kamaráda: vyprodukuje ročně několik set čistokrevných jehňat, z nichž si několik nejlepších kusů nechá, ale vlastně ani všichni plemenní berani se někdy neudají a to jich nechává jen pár. Nejčastěji jdou do zahraničí..
Asi máte pravdu. Pak je tedy jedno, zda to člověk dělá "jen" čistokrevné, nebo čistokrevné s "komplikacemi" ohledně KÚ... jestli jde většina mladých na maso, pak je úplně jedno, jestli ty párky na konci byly s papírama...
napsal(a):
Jj, stejnou zkušenost mám i od kamaráda: vyprodukuje ročně několik set čistokrevných jehňat, z nichž si několik nejlepších kusů nechá, ale vlastně ani všichni plemenní berani se někdy neudají a to jich nechává jen pár. Nejčastěji jdou do zahraničí..
Asi máte pravdu. Pak je tedy jedno, zda to člověk dělá "jen" čistokrevné, nebo čistokrevné s "komplikacemi" ohledně KÚ... jestli jde většina mladých na maso, pak je úplně jedno, jestli ty párky na konci byly s papírama...
Ona je situace každý rok jiná. Záleží na mnoha okolnostech, které nejde vůbec předvídat. Někdy by se prodal každý lemra a jindy o krásné jehně není zájem.
Gocz

XXX.XXX.27.34
Je to zvláštní. Loni se mi o jehňata doslova poprali a letos je to přesný opak. Totální nezájem.

Mám to stejně ;)
Evidentně prostě jiný rok.
Jestli lidi nejsou vyplašený z toho sucha, že loni spousta lidí na malém svoje zvířata prostě neuživila?

napsal(a):
Nevím proč vám jsou inzeráty okolo 1200kč k pláči já už několik let prodávám za 1200kč a stálím zákazníkům po 1000Kč a jsem spokojen.Inzeráty nedávám jelikož mám odběr zaručen a je.Kdo chce moc nemá nic.Mě to stačí, ovce si vydělají na krmení, vakcinace na nové ohrady a ještě mě osobně dají maso a vypasou velkou zahradu.To je jak ze štěnatama skoro každý chce za borderku bez PP 4000kč nebo 5000kč a tak, prodají třeba dvě z pěti a pak to nikdo nechce a začnou to najednou prodávat levněji ale to už také nikdo nechce jelikož je to už velké a pak je psů plný útulek!
Tak, tak a navíc ještě u nás jsou ovce pomalu na každém dvorku, tak že dávat inzerát dejme tomu za 12cet a doufat že někdo dá ty prachy + projede pětistovku... to už neřeším. Na jaře přijede Slovák, vybere si jehňata, dám mu je pod cenou, ovce pak dva tři měsíce dojím a na sýru to mám zpátky i se ziskem. Co neprodám teď prodávám na podzim, zabité, naporcované, ale taky celkem pod cenou, většinou pro rodinu a známé. Ty nejmenší jdou během prázdnin na gril, na žranici zadara pro sousedy - jeden má bágr, druhý náklaďák, třetí mě pomáhá svážet seno... Vlastně už dvě padly - stavění máje a teď kácení máje
Co neprodám jde do klobás, ty už prodám
Jinak co vím tak tady okolo jezdí vykupovat nějaký Turek nebo co, ale ten bere jen masné plemena, což já nemám. Ty moje polokozy nejsou pro něj dostatečně lojovaté
profesor1
napsal(a):
Tak, tak a navíc ještě u nás jsou ovce pomalu na každém dvorku, tak že dávat inzerát dejme tomu za 12cet a doufat že někdo dá ty prachy + projede pětistovku... to už neřeším. Na jaře přijede Slovák, vybere si jehňata, dám mu je pod cenou, ovce pak dva tři měsíce dojím a na sýru to mám zpátky i se ziskem. Co neprodám teď prodávám na podzim, zabité, naporcované, ale taky celkem pod cenou, většinou pro rodinu a známé. Ty nejmenší jdou během prázdnin na gril, na žranici zadara pro sousedy - jeden má bágr, druhý náklaďák, třetí mě pomáhá svážet seno... Vlastně už dvě padly - stavění máje a teď kácení máje
Jinak co vím tak tady okolo jezdí vykupovat nějaký Turek nebo co, ale ten bere jen masné plemena, což já nemám. Ty moje polokozy nejsou pro něj dostatečně lojovaté
Ono hodně záleží na tom, kde bydlíte. Blízko většího města a zam kde jsou lidi praštěný bio a eko, tak tam jehně prodáte klidně i za 2 000 a nemusí být nic moc. Když se potom podíváte, za kolik prodává mražené jehněčí dovoz z Nového Zélandu Makro, tak si člověk říká, jestli to někdo za ty prachy vůbec koupí, když se zdráhá dát 50 Kč / kg v živém. Někdo má pocit, že by za tu cenu měl dostat maso a ještě nejlépe jenom kýtu.

přezdívka
napsal(a):
Ono hodně záleží na tom, kde bydlíte. Blízko většího města a zam kde jsou lidi praštěný bio a eko, tak tam jehně prodáte klidně i za 2 000 a nemusí být nic moc. Když se potom podíváte, za kolik prodává mražené jehněčí dovoz z Nového Zélandu Makro, tak si člověk říká, jestli to někdo za ty prachy vůbec koupí, když se zdráhá dát 50 Kč / kg v živém. Někdo má pocit, že by za tu cenu měl dostat maso a ještě nejlépe jenom kýtu.
Jenže ti co jsou praštěný do bio by chtěli vše naporcované a zabalené v balíčkách.Ti si živou ovci na zabití nekoupí jelikož za prvé to nemají kde zabít pak to samozřejmě sami nezabijí a td.Já jsem si musel některé zákazníky takříkajíc vychovat jak si můžou sami maso zpracovat.Jediné co tak jim jehně zabiju, naporcuji a zbitek jako odblanění, vykostění a naporcování už umějí sami.A další polovička zákazníkú mají ovce na výpas a na podzim zaplatí nějakého řezníka a nazdar.zákazníů bych měl daleko více ale zahradu mám jen na max šest ovcí plus nějaká jehnata ci si nechávám pro sebe.Prodal bych takovím způsobem i třicet jehnat to není problém.Je ale důležité nemamonit na tom v malochovu peníze!
profesor1
napsal(a):
Hele profo nevim jak muzes napsat ze chcou turci vic loje a proto kupuji masnaky... ty maji prece vice masa... co ja vim tak luj maji ty mastny plemena...

Holt je nas lidi v cr malo, pozemky zkupuje agent, lidi co si to nechaj tak uz ovce maj.. no kam potom prodavat :) navic to pocasi zlobi, trava neroste :) Co budeme delat?

Bak: to přeci není o nahánění mamonu. Ono pokud to člověk nedělá ve velkym, tak z toho stejně nikdy nezbohatne. Ale pokud mi to jen sotva pokryje náklady, tak je něco špatně. Ceny ovcí/koz se stále snižují, přestože většina jiných cen roste. Není to ale tím, že by byla levnější pracovní síla, levnější ohrady, levnější pozemky... to jsou věci, které je stále třeba zaplatit. Tak mi nedává smysl snižovat ceny za zvířata.. Jasně, v balíčkách toho taky prodám x, ale snažím se toho vyvarovat v rámci konfliktu se zákonem..radši bych prodávala jehňata legálně, živá.

Lidi, "nebalickujte" online, cert nikdy nespi...

No vždyť říkám - radši prodávám živé :)
Tak jsem se asi blbě vyjádřila.

Hele ja tady nechci zvestovat nejakej strach... ale vemte si ze vodni zdroje nejsou ceske... a lidi za to budou jeste pekne platit... za hloupost a najivitu se plati vysoka cena... vcera jsem tak jen premyslela jak ted byla kauza OKD ze vetsinu odpovednosti za mistra Bakalu prevezme opet rozpocet... ze OKD krachuje tak jakou cenu ma pro mistra Tykace ze ho odkupuje?... je to cilena spekulace srazit akcie a cenu majetku na minimum... kazdy chvilku taha pilku... predem dohodnuty, vycucnuty... a my si nechame mazat med kolem huby ze neni zajem o uhli... si delaj pr.del... oni opravdu mysli ze lidi jsou tak bl.bi... ale to by clovek mohl byt smutny z cehovseho... tak nac mit strach.

Smutny? Spis na sra ny. O uhli zajem je, lidi odchazej od plynu k uhli ale co se nestane? Najednou uhli neni na skladech a nebo je ale sra cko idni. Jezdim si pro cerny uhli do PL a nejaky okd me muze polibit pr del vcetene toho hu musaka Bakaly. Zmr d od pohledu.
napsal(a):
Smutny? Spis na sra ny. O uhli zajem je, lidi odchazej od plynu k uhli ale co se nestane? Najednou uhli neni na skladech a nebo je ale sra cko idni. Jezdim si pro cerny uhli do PL a nejaky okd me muze polibit pr del vcetene toho hu musaka Bakaly. Zmr d od pohledu.
Nojo, ale vy to máte na hranice s Polskem coby kamenem dohodil. To každý nemá, zrovna tak jako každý nemůže jezdit na nákup pro kvalitnějčí a levnější šunku a salám do Německa.

To mam, ve vysledku se to vyplati i na delsi vzdalenost a psonkove radi privezou :) Akorat uredni siml bude nejspis do budoucna chtit doklad o koupi a pak bude problem. Natoz kdyz ma nekdo kotel z dotaci. Skripou nas ze vsech stran co to da.
Ale zpatky k jehnecimu. Chtelo by to progagovat jehneci a skopovy v televizi. Je milion poradu o vareni, vari kazdej kdo ma do zadku diru, ale tomuhle masu se venujou malo kdy a jen okrajove. Jo kdyby delal z jehneciho takovej borec jako Lada Hruska, to by sme pak meli odbyt! Duchodci by se jen valili.. :).

Tyjo tak koukam do inzerece a zase nekdo kdo prodava 75kc/kg. Klobouk dole.

napsal(a):
Trochu mimo zadané téma ale ten Bakala je fakt...od pohledu!To co se děje dnes s OKD je jen další habadůra na stát, těžbu omezí nebo zruší dají do konkurzu a někdo to za skoro nulu odkoupí a za pár let nebo možná hned za rok těžbu obnoví a groše se jen pohrnou.Potřebují aby stát za ně zaplatil odvody za zdravotní pojíštění kde dluží X milionů a jdou do toho znova!Zajímavé je že pojištovny neví že jim neplatí pojištění jako zaměstnancům a pak je to takoví ranec a státe postarej se oni ti multimilionáři nemají na zaplacení jako ten Bakala a jemu podobní zloději!A pojištovna je také sprominutím dobře vychcaná ona moc dobře ví že neplatí zdravotní a nic stím nedělají však on to zaplatí stát za ty Bakali!Já jsem dlužil zdravotní pojištovně jeden měsíc něco okolo 1000kč a už mě uháněli to do pěti dnů honem zaplatit zajímavé.No na malé si troufnou, také taková sebranka ty zdravotní pojištovni!

lukasce
napsal(a):
S Polskem to je ok... moje letošní jehnata skončila v Polsku za sušnej peníz, ale oni chtějí ty "czarne glowy" pry jsou cudowne...Lukáš.
Takze suffolky :) Mam takovej pocit ze lidi co chtej na vypas nebo maso, tak chtej jen suffolky.
napsal(a):
Takze suffolky :) Mam takovej pocit ze lidi co chtej na vypas nebo maso, tak chtej jen suffolky.
Ano suffolky, všichni vědí že to jsou ty ovce na maso...s TEX, CHAR nebo OD je už problém...soused to samy suffolky měl zadány hned po narození a ZW se zbavoval dlouho - už s něma skončil. Lukáš.

Budu muset rozhodit site k sousedum :).

lukasce
napsal(a):
Ano suffolky, všichni vědí že to jsou ty ovce na maso...s TEX, CHAR nebo OD je už problém...soused to samy suffolky měl zadány hned po narození a ZW se zbavoval dlouho - už s něma skončil. Lukáš.
Já mám na chov Fríšky a připozuštím na ně Texla nebo SF a jehnata na maso jak lusk.Na manipulaci je lepší fríška než se tahat s TX nebo SF, a také se mě na pohled tyto ovce nelíbí.A jsem Zlinák a tady patří fríška a dále Valaška ale ta je na prodej totálně pasé.Dnes si jedu pro jednu ZW do chovu a na parádu je to krásná ovečka i když nebude čistá matka je Fríška otec ZW.Ale je prej zbarvením jak ZW tak se nechám překvapit, po dlouhé době mám i Fríšského beránka potřebuji nové ovečky do chovu tak se nechám příští rok překvapit.

lukasce
napsal(a):
Vy chovete Vf a ony se Vám nelíbí (nebo jste myslel SF- TEX)? Letos jsem si pořídíl pár jehnic VF a na ně pustím berana SF... Kolik Vám ty jehnate ve 100dnech váži? Lukáš.
Chovám VF a nelíbí se mě SF a TX jako na chov ale na připouštění na mé VF jsou super.Tet už mám jednu jehničku ZW a je úžasná.Ve sto dnech kolik váží nemám tucha, jelikož jsou už všechna prodaná a zatím si nikdo s kupujících nestěžoval.Po sedmi letech obnovuji stádo tak mám i beránka VF.Hrozně moc se těším na příští rok jak to dopadne, snad budu mět do chovu alespon dvě jehnice, protože poslední léta mám jen samé barany.Jo a na váš dotaz ano spojení chovných VF a berana SF je dobrá volba, ale já už pouštím jen berana TX jelikož zákazníci chcou bílé ovce, protože černohlavé a strakaté už má skoro každý a upřímě jsou nevzhledné takoví mišmaš.

lilo
napsal(a):
Hele ja tady nechci zvestovat nejakej strach... ale vemte si ze vodni zdroje nejsou ceske... a lidi za to budou jeste pekne platit... za hloupost a najivitu se plati vysoka cena... vcera jsem tak jen premyslela jak ted byla kauza OKD ze vetsinu odpovednosti za mistra Bakalu prevezme opet rozpocet... ze OKD krachuje tak jakou cenu ma pro mistra Tykace ze ho odkupuje?... je to cilena spekulace srazit akcie a cenu majetku na minimum... kazdy chvilku taha pilku... predem dohodnuty, vycucnuty... a my si nechame mazat med kolem huby ze neni zajem o uhli... si delaj pr.del... oni opravdu mysli ze lidi jsou tak bl.bi... ale to by clovek mohl byt smutny z cehovseho... tak nac mit strach.
Vodní zdroj mě netrápí mám dvě svoje studny k tomu ještě malí rybníček s tekoucím pramenem jen ho stáčet do pet lahví.Ale to by tu vodu př.zaměstnanci kradli.
Gocz

XXX.XXX.157.2
Jak to tady čtu, tak si připadám jako z jiné planety.1500 kč je za 100 denní jehně podle vás moc?
Jak podle vás vypadá rýžování na ovcích? To bych fakt chtěl vidět! Můžete mne, prosím, někdo inspirovat?

Gocz
napsal(a):
Jak to tady čtu, tak si připadám jako z jiné planety.1500 kč je za 100 denní jehně podle vás moc?
Jak podle vás vypadá rýžování na ovcích? To bych fakt chtěl vidět! Můžete mne, prosím, někdo inspirovat?
Já prodávám na výpas okolo 70 dní, ve sto dnech bych toho moc neprodal a za 1500kč už vůbec nic!Ovce se kotí v půlce února až do půle března.Později by byl problém s prodejem mám to tak zařízené už dost let a funguje to.Jak jsem řelk jehnata prodávám za 1000kč až 1200kč a to některím zákazníkům je zabíjím a porcuji, nedělá mě to žádný problém, já jsem spokojen, zákazníci dlouhodobí taktéž pohoda.Ovenu za 1500kč a více bych nikdy nekoupil ani do chvu to je u mne zlodějina.
Gocz
napsal(a):
Záleží na tom, kolik to jehně ve 100 dnech váží. On si kupující nedokáže představit, že kvůli jehněti se musí celý rok taky živit ovce.

Nojo, já už právě radši přestala přispívat... pod 1500 bych taky nešla
A zrovna jsem dnes řešila s řezníkem, že by nám zpracoval ovci do klobás. Neřekl dopředu žádnou cenu, tak nevím. Musí se to dělat napůl s vepřovým masem, které musíme koupit, plus práce řezníka (dodat musíme rozbourané, odblaněné maso).
Prala jsem se kamaráda, který takhle nechvává dělat klobásy - ten dodává živá jehňata a nazpátek mu jdou vakuově balené balíčky klobás. Náklady jsou za cenu středně drahých párků v obchodu, něco málo na to může přihodit, ale pochybuju, že i na těch výrobcích (které taky může legálně prodávat jen málo z nás) nějak děsně bohatne.

Evidentně to má každý nastavený diametrálně jinak.
Já třeba nemám problém za kvalitní zvíře zaplatit šest osm tisíc.
Každý to má prostě jinak. Ale nechápu, proč to tak hrotíte.

napsal(a):
Evidentně to má každý nastavený diametrálně jinak.
Já třeba nemám problém za kvalitní zvíře zaplatit šest osm tisíc.
Každý to má prostě jinak. Ale nechápu, proč to tak hrotíte.
Tak to jste asi milionářka že za ovci dáte osum tisíc nebo jste trochu bez urážky mimo.V naší rodině chováme ovce od roku 1915 bez přerušení já osobně asi dvacet let otec šedesát let ale chovatelů bylo celkem málo co si pamatuji před XXX lety.Tehdá se honila vlna a pak ovce na jatka jo bylo to pohodlné a i dobrej zisk.Dnes je všeho dostatek takže si neumím předctavit že někdo koupí ovci za šest nebo osum tisíc to je blbost.To určitě ovce nechováte moc dlouho typuju tak deset let, takoví ti novodobí chovatelé..A ktomu spracování, sám si zabiju sám si upravím maso podle toho na co ho zrovna potřebuji, když dělám klobáse tak za dobrej peníz koupím prase samozřejmě sám znova zabiju zpracuji vyudím a je.Potom nepotřebuji prodávat draho jehnata protože nejsem línej a vše si udšlám okolo masa sám.Je to jen o skušenostech a vědomostech od chovatelů kteří už bohužel nejsou mezi náma.
napsal(a):
Já prodávám na výpas okolo 70 dní, ve sto dnech bych toho moc neprodal a za 1500kč už vůbec nic!Ovce se kotí v půlce února až do půle března.Později by byl problém s prodejem mám to tak zařízené už dost let a funguje to.Jak jsem řelk jehnata prodávám za 1000kč až 1200kč a to některím zákazníkům je zabíjím a porcuji, nedělá mě to žádný problém, já jsem spokojen, zákazníci dlouhodobí taktéž pohoda.Ovenu za 1500kč a více bych nikdy nekoupil ani do chvu to je u mne zlodějina.
Tak když si vezmu papír a tužku a počítám čistá VF průměrné přírůstky 250 g čistý SF průměrné přírůstky 280 g. tak mě vychází váha jehněte v 70 dnech na nějakých 20 až 22 kg. Takže to vychází v živém na 50Kč/kg. Takové jehně má potom na háku 8 - 10 kg. Takže v mase to je 120 Kč/kg. A jsem na stejných číslech za které prodávám já, jenomže kvůli KU musím mít zvířata déle. Váží se v rozmezí 80 až 120 dní a pak se dělá přepočet na 100 denní hmotnost. Takže když má jehně od 30 kg výš není 1500 Kč vůbec moc. Ovce do chovu si odchovávám sama a vyřazené prodávám za 20 Kč/kg. A při váze 80 kg jsem na 1 600 korunách.

napsal(a):
Tak asi bych mirnil vyrazivo, zlodejina 1500kc za jehnici do chovu... prosim vas, copak mate za plemeno ze se tak stitite dat 1500? Vy asi zijete uplne mimo dnesni civilizaci, protoze jestli tohle je pro vas zlodejina, tak pri rocnim vyuctovani elektriky vas musej omejvat. Auto asi nemate, protoze benzin stal pred x rokama radove koruny. Za kolik jste koupil komp ze kteryho sem pisete? Nebo ho mate v rodine od roku 1915? Neberte to ode me jako nejakou neuctu, pisu jak me zobak narost.
A k tem jehnatum co prodavate v 70 dnech, zase se zeptam co to mate za plemeno? To pak nemate problem se zasusenim ovci? protoze jestli se vam rodej v pulce unora, tak kdyz odstavujete tak je trava nejvic vyzivna...
Ja nejdu pod 50kc za kilo a zatim odbyt je i kdyz rok od roku je to slabsi. Az nebude, rozprodam nebo vymlatim cely stado a poridim druhou kravu a holt se budu vlete vic tocit okolo sena.

Souzlasim s prezdivkou :)
Jak jsem dneska psal, chtelo by to v televizi vic jehneciho. Takovej Jamie Oliver by se nam tady hodil castejs. Sakra, dostal jsem hlad jak jsme si vzpomnel jak delal nozicku

Vůbec nejsem bohatá, ale záleží mi na tom, co mi běhá po výběhu. Kvalitního berana za míň nekoupíte, leda staršího, obměňovaného.
Každopádně je vidět, že pán potřebuje jen být slyšet a psát svoje "pravdy". Takové je lepší nechat ležet - když nemají s kým se štěkat, je brzy klid ;)
Škoda, že nám tu narušil klidné vody. Když už se tu něco hádalo, tak alespoň o něčem smysluplnějším, než jak se to dělalo v roce 1915 a kdo to dělá líp...
Ceny si každý může nastavovat podle svého, maximálně se držet doporučených cen svého klubu plemene. To, jestli ve svém kraji prodá, je věc druhá.
A za to, že jsem začínající chovatel, který si všecho zjišťuje sám a nemá to jako rodinné věno, se vůbec nestydím. Naopak - jsem pyšná na to, že ikdyž jsem holka z paneláku, dokázala jsem si farmu založit na zarostlé louce, dokážu svůj chov rozvíjet bez nějakých snadných počátečních vkladů, poradit si se vším, co mi život se zvířaty přináší a stavět si to, jak se mi líbí a potřebuju - bez toho, aby mi do toho krafal nějaký chvástal

Tady se nekdo na s tval :) podle meritka jsem taky novodobej chovatel a vubec to se mnou nehlo. to spis ta zlodejina. a jak soravne spocetla prezdivka, pan je stejnej sizunk jako my vsichni :).

napsal(a):
Tak asi bych mirnil vyrazivo, zlodejina 1500kc za jehnici do chovu... prosim vas, copak mate za plemeno ze se tak stitite dat 1500? Vy asi zijete uplne mimo dnesni civilizaci, protoze jestli tohle je pro vas zlodejina, tak pri rocnim vyuctovani elektriky vas musej omejvat. Auto asi nemate, protoze benzin stal pred x rokama radove koruny. Za kolik jste koupil komp ze kteryho sem pisete? Nebo ho mate v rodine od roku 1915? Neberte to ode me jako nejakou neuctu, pisu jak me zobak narost.
A k tem jehnatum co prodavate v 70 dnech, zase se zeptam co to mate za plemeno? To pak nemate problem se zasusenim ovci? protoze jestli se vam rodej v pulce unora, tak kdyz odstavujete tak je trava nejvic vyzivna...
Ja nejdu pod 50kc za kilo a zatim odbyt je i kdyz rok od roku je to slabsi. Az nebude, rozprodam nebo vymlatim cely stado a poridim druhou kravu a holt se budu vlete vic tocit okolo sena.
Ovce mám VF a jednu šumavskou, mimo jiné chovám ovčácké psi a hodně hodně jiného zvířectva.Ale ovce prodávám kus jak kus 1000kč až 1200kč.Jsem spokojen odběratelé taktéž ale neknučím že se špatně prodává za draho je to samozřejmé vždyt stím nemáte jako s jehnatama žádnou práci vypasou se zadarmo krom odčervení vás nic nestojí.Tak jaké pak náklady!Chovním ovcám nasuším seno a nazdar jaké pak pořát náklady?Nepotřebuji ani žádné dotace, registrace a takové ty blbiny okolo.Dotace na ovce to je taky takoví velký podvod na stát!

Prodavate stejne draho jako ostatni +- 50kc/kg jak vam spocetla prezdivka. Takze jak jsem psal, jste stejnej sizunk jako my ostatni co ale mame velky ovce a jehnata maj 40 a vic kilo. Takze jednoducha matematika. A jestli dokonce prodavate kus jak kus a nevazite to, tak bych radsi moc ostatni nekomentoval.
Kdyz se trosku vic zamyslite, tak nic neni zazdarmo. Kdyz to tak pekne ostatnim hanite, tak by ty vase meli stat minimalne polovicku takze 500-600, pak mate narok tady nekoho hanet.
Kdyz chovate ovcacky psy, za kolikpak prodavate? Pocitam ze to krmite ovcema, takze vast to v podstate taky nic nestoji, takze za cenu ockovani? :).

Haha, Mastňáčku, uhodil jste hřebík na hlavičku

napsal(a):
Prodavate stejne draho jako ostatni +- 50kc/kg jak vam spocetla prezdivka. Takze jak jsem psal, jste stejnej sizunk jako my ostatni co ale mame velky ovce a jehnata maj 40 a vic kilo. Takze jednoducha matematika. A jestli dokonce prodavate kus jak kus a nevazite to, tak bych radsi moc ostatni nekomentoval.
Kdyz se trosku vic zamyslite, tak nic neni zazdarmo. Kdyz to tak pekne ostatnim hanite, tak by ty vase meli stat minimalne polovicku takze 500-600, pak mate narok tady nekoho hanet.
Kdyz chovate ovcacky psy, za kolikpak prodavate? Pocitam ze to krmite ovcema, takze vast to v podstate taky nic nestoji, takze za cenu ockovani? :).
Důležité je že nemám problém s prodejem a když už nemám tak od lidí co to prodávají za stejné peníze jak já tak seženu.Jelikož vím jak na vás rádoby draho prodávající nadávají a přestávaí kupovat a já jim to schvaluji.A sdou raději ke mě. Jo a psi prodávám tak o 40% levněji jak ostatní a mám klid, štěnata mám jen jednou za dva roky nejsem člověk co to má na peníze ale pro radost a ovce i pro nutnost.

Pane, dulezite je, ze nereagujete na to, ze prodavate za stejnoucenu jako my ostatni a delate tady ramena, jak jste levnej.) nechapu co schvalujete, je to prima umera vic kilo vic penez, asi mate hloupe zakazniky ktery neumej pocitat a kdyz jim to ani nevazite, tak to ani nema cenu komentovat, Ve vysledku jste vetsi sizunk nez my draho prodavajici.
Jestli psa o 40% levneji, tak to zase tak levnej nejste. Myslim ze mate dost masla na hlave. Asi bych to dal neresil, ja nebudu brat mlady od ovci jen proto aby mely misto 40kg jen 30. Kdyz si zakaznik nedoakaze spocitat ze za tu cenu ma taky vic masa, tak s takovym zakaznikem nema smysl obchodovat. Nejsem charita.
Ten kdo si necení a neváží své práce, toho si bez pochyby nebudou vážit ani ostatní.
Pán zřejmě asi neřeší evidenci, o daních ani odvodech ani nemluvím, to se to pak podniká a prodává. Otázka rovněž je, o kolika kusech se bavíme, něco jiného je prodat 10-15 kusů, které vám vypásají zahradu, něco jiného je prodat těch kusů 150.

Dane sem dane tam, do 30tis to je stejen sumak. Ale pan hlavne prodava za tech 50kc/kg, mozna jeste draz, kdyz to bere kus jako kus, ale hazi tady spinu na ostatni ze jsou drahy, tak kde to jsme :) A recicky o tom ze ani za chovnou by nedal 1500 :) skoda slov. Nedava to smysl, chovny jehnice se nechvaj s matkama dyl, takze urcite malo kdo prodava jehnici pod 30kg, takze zase jsme na onech 50kc za kg :) Komedie.
Tady se to pere a bezemne?!?! Vy jste teda sobci.
Jestli je Bak od Zlína což asi je tak jak už jsem psal - tady je ovce v každém dvorku, tak že poptávka mininální.Navíc kdo ovce nechová, tak je nechová proto, že mu maso smrdí. A komu to smrdí, tak se nedivím že si raději koupí 2kg kuře brojlera za 34Kč/kg. Spousta lidí co si kupují jenata tak jen jako sekačku s tím, že pak se to zabije a rozdá, protože to v rodině je ochotný jíst jen jeden člen, tak že taky odmítají za tu sekačku na rozdaj hodně peněz. Ale když se chce tak to jde prodat i za víc = masné plemeno, chovat tak do srpna-září, vyřízení papírů na prodej do zahraničí...
Takže vlastně je to moje blbost - doposud jsem prodávala 3 měsíční jehnata o váze 30kg a víc, odčervená, naockovana, zdravá a prodej byl 1500-1800, - za jehně. Budu se muset přizpůsobit okolí a prodávat měsíční, nenaockovana a neodcervena v podstatě "zmetecky" a můžu jít cenové na 1000a nebudu ztrátova... Už jsem chytřejší.

profesor1
napsal(a):
Tady se to pere a bezemne?!?! Vy jste teda sobci.
Jestli je Bak od Zlína což asi je tak jak už jsem psal - tady je ovce v každém dvorku, tak že poptávka mininální.Navíc kdo ovce nechová, tak je nechová proto, že mu maso smrdí. A komu to smrdí, tak se nedivím že si raději koupí 2kg kuře brojlera za 34Kč/kg. Spousta lidí co si kupují jenata tak jen jako sekačku s tím, že pak se to zabije a rozdá, protože to v rodině je ochotný jíst jen jeden člen, tak že taky odmítají za tu sekačku na rozdaj hodně peněz. Ale když se chce tak to jde prodat i za víc = masné plemeno, chovat tak do srpna-září, vyřízení papírů na prodej do zahraničí...
No tak to přesně je a ovce prodávam 2,5 měsíční a naočkovaná a odčervená a žádné zmetečky!Prodávám tak dest někdy dvanást ovcí do roka.Matky jsou VF a odcové vesměs SF nsbo TX.Takže ta váha mezi něma a čistým SF nebude tak markantní.Ale i kdybych choval jen čisté masné plemeno tak mě to nikdo nekoupí za těch 1500kč až třeba 2000kč i kdyby jehně nebo ovce byla velká jak kráva.
Gocz

XXX.XXX.27.34
Po včerejší názorové "smršti" mi to nedalo a tak jsem si to spočítal za poslední dva roky. Pokud vezmu cenu sena, ovsa, podestýlky, veteriny, stříhání a materiálu na ohrady, tak se pod 1500 kč za jehně prostě nevejdu.
Ročně dělám cca 8 jehňat a jestli zbude tisícovka, tak se z toho rozhodně neopeřím.

Uryvek z clanku s velkochovatelem romney ovci:
„Kilogram vlny prodáváme za 1,3 eura, zatímco odbytové družstvo Oveko nabízí deset korun. Lépe umíme prodat také jehněčí – zatímco Oveko platí do 45 korun za kilogram a ještě má výhrady k plemeni romney, my dostáváme 55 korun a tvrdíme, že jde o dobré plemeno s kvalitním masem, “ říká Jan Švéda.
Stále závislejší na dotacích
Tržby za skot i ovce ale považuje za velmi nízké a zemědělci tak podle něho upadají do stále větší závislosti na dotacích. „Kdyby se za produkci platilo, jak se patří, tak dotace nepotřebujeme. Sedláci bez nich žili po staletí. Jenže dnes jsou ceny masa tak stlačené, že se bez podpor neobejdeme, “ konstatuje farmář. Jak dodává, dotace vedou i k tomu, že kvalita zemědělské produkce upadá: „Je jedno, jestli máte čistokrevnou masnou krávu nebo nějakou chudinku. Kráva vytváří dobytčí jednotku naprosto stejné hodnoty.“
Ceny hovězího v Evropě už dnes podle farmáře udává zámoří. „Maso můžeme prodávat za tolik, kolik nabízí zahraničí. Nebojím se, že by zdejší masokombináty od nás zvířata nechtěly, ale dají nám cenu nastavenou podle levných dovozů ze zámoří. Jenže tam jsou náklady úplně o něčem jiném.“
Jan Švéda poznal styl práce na australské farmě velké pomalu jako Česká republika. „Farmář měl 120 tisíc krav a šest zaměstnanců. Jedna pastvina byla velká skoro jako okres tady a naše práce spočívala v tom, že jsme dobytek našli a nahnali ho do kamionu. Nesušilo se žádné seno, nebyla potřebná žádná technika, jen tři džípy, dobytčák a jeden traktor se zatloukačem na stavbu ohrad. Farmář si pak může dovolit prodávat za nízké ceny. Jenže pak přijede loď s masem do Hamburku a to je rána pro všechny evropské chovatele, nejen v České republice.“.

Jeste dodam je to clanek z 27.4.2005.

Ono to bude aktualni jeste i dal do minulosti a do budoucnosti :) Pro nase chovatele a zemedelce nejlip znova zadratovat hranice a delat ze okolo nas nic neni.
Jinak k tem nakladum, kdybych mel pocitat vsechno, tak je jehne neprodejny. Ty nase naklady at uz nutny nebo z blbosti ci nevedomosti se musi rozplynout v zisku budoucim. Ne ze treba ja letos na zacatku jara koupil 5 blaiku sena po 500kc. Trava nevypadala ze zacne rust a me seno doslo. Nesezraly jeste ani jeden balik a trava se rozjela, ted mam 4 baliky k pradu, ale oni se jeste skrmej treba krave. Takze jsem "zbytecne" zainvestoval do sena, ale pripocita si to k cene letosnich jehnat? Hloupost. Takhle to nejde. Stejne tak s ohradama a cimkoli. A pak je tady to, ze levnymu dovozu nemuze konkurovat nikdo z nas.
Sranda je, ze z nakoupenyho levnyho udelaj nasi prekupnici drahy na pultu.
Matsik

XXX.XXX.3.11
napsal(a):
Ono to bude aktualni jeste i dal do minulosti a do budoucnosti :) Pro nase chovatele a zemedelce nejlip znova zadratovat hranice a delat ze okolo nas nic neni.
Jinak k tem nakladum, kdybych mel pocitat vsechno, tak je jehne neprodejny. Ty nase naklady at uz nutny nebo z blbosti ci nevedomosti se musi rozplynout v zisku budoucim. Ne ze treba ja letos na zacatku jara koupil 5 blaiku sena po 500kc. Trava nevypadala ze zacne rust a me seno doslo. Nesezraly jeste ani jeden balik a trava se rozjela, ted mam 4 baliky k pradu, ale oni se jeste skrmej treba krave. Takze jsem "zbytecne" zainvestoval do sena, ale pripocita si to k cene letosnich jehnat? Hloupost. Takhle to nejde. Stejne tak s ohradama a cimkoli. A pak je tady to, ze levnymu dovozu nemuze konkurovat nikdo z nas.
Sranda je, ze z nakoupenyho levnyho udelaj nasi prekupnici drahy na pultu.
Ne jenom drahý, ale díky tomu, že maso bylo zabalený u nás tak i české

Presne tak, stejnou odpoved o te cizine jsem dostal taky kdyz jsem zacatkem leta potreboval neco rozprodat. myslim ze to bylo z Hlavecniku. No byl jsem slusne receno rozcarovanej. Ode me prez kopec sefc tak by nebyl problem, ale vykup neni celorocne, ale koncem leta. Vic penez je za jehnata s cipem to je nejaka novinka. A ceny +- stejny jako pred trema rokama.
Takze to neni jen u vas, ale i o 100km dal. Chce to mit asi klientelu v Praze a okoli kde to nekdo uda i za 80kc v zivem, jak sleduju inzerci.
Tj. chápu to dobře že nikdo vůbec nevykupuje, za kolik třeba vykupovali v jiných letech. Jde mi o to abych si udělal představu o kolik se liší výkupní cena oproti ceně co prodávám v drobném - vždy se mi podařilo jehňata prodat ale furt navyšuju a je možné že přijde doba kdy budu něco do výkupu dávat. Oslovovat výkupce se mi nechce, jelikož letos nic dávat do výkupu stejně nebudu. Vím že každý rok je cena jiná ale jde mi o rámcovou představu jestli je to 30, - 40 nebo 50, - za kg v živém.

Reknu to takhle, nikde vam nedaji 50kc v zivem. Max 46. Nekdo dava pausalen, nekdo to jeste rozlisuje vekem. Mladsi vic starsi min. nevim jestli se vyplati navysovat stavy aniz by mel clovek jistej odbyt, nejlip postarat se sam nez prez vykupy a prekupniky.
No já problém s tím že bych jehňata neprodal zatím nemám a v balíčkách bych jich určitě udal mnohem víc než vyprodukuju ale jde mi o to, že kdybych třeba dostal těch 46 za kg tak bych zvažoval jestli radši nedám vše (resp.většinu) do výkupu neš řešit drobný prodej či porážku atak. Pokud by cena byla pod 40 tak už to je samozřejmě dost rozdíl a pak se má cenu s drobnoprodejem zabívat. Vono přece jen každýmu kdo si pro jehně přijede věnujete nějaký čas a když pak je toho moc je na zvážení jestli za dopoledne prodané pů, třičtvrtě stada není efektivnější...
Prodal někdo zvás tedy letos do výkupu a podělíte se za jakou cenu prosím.

Nekdo to ma tak nekdo jinak a navic prodavat v balickach je na povazenou ze jo... Ve vykupu jeste pocitejte s 5-10% dolu za nakrmenost. Nekdo se s tim doma chce placat nekdo ten cas lituje je to otazka preferenci.
napsal(a):
Nekdo to ma tak nekdo jinak a navic prodavat v balickach je na povazenou ze jo... Ve vykupu jeste pocitejte s 5-10% dolu za nakrmenost. Nekdo se s tim doma chce placat nekdo ten cas lituje je to otazka preferenci.
Jasný, právě proto bych chtěl vědět cifru za to kg abych sám zvážil co pro mě je zajímavější...
Ono já produkuju i plemenné beránky a jehnice takže tý konverzace s chovateli mám i tak dost, takže pokud bych ty "nepovedený " dal jednorázově do výkupu by mě až tak nebolelo a přece jen času se mi stále nějak nedostává...

Projel jsem nahrany hovory v telefonu ale bohuzel letosni se me nahralo jen par vterin asi bylo malo mista na karte. Z roku 2014 mam v zaznamu do 35kg vahy cena 46/kg nad 35kg cena 42kc. Letos to neni o moc jiny + navic jeste pozadujou ten cip, jinak je cena nizsi. Alle s tim cipem asi zalezi na tom, kam to pak ma jit.
Cena za čip je asi 60 Kč. Podle mě by bylo logické odečíst těch 60 Kč, popřípadě 70, At má něco za práci za nacvaknutí a následnou evidenci. pokud vám výkupce dá 40 Kč, tak on dostane od konečného odběratele víc. Charitu určitě nedělá. Jenomže je kokrát lepší prodat za míň, než prokrmit a nebo riskovat, že maso nebude jehněčí, ale skopové a jedním dnem jste ja 1/3 ceny.

No praaave. A jeste do toho ta nakrmenost a pomalu se to nevyplati. Me to prijde ze nakrmenost, je akorat tak marze pro prekupnika mimo jine.

Ono se to ma i takhle, vy byste shanel "maso" na bazosi nebo ifaune? Daleko lepsi je mit klientelu mezi znamejma, kolegama v praci atd. Ja osobne bych potravu na inzertnich serverech nehledal. Se zviratama na chov je to jina, ale i to byl letos problem.

A kdyz uz jsem v tom zvaneni :) Cemu se divime, moda porizovat mrazaky a plnit je do foroty to je snad uz davno pryc. Proc, kdyz si muzu jeste v 10 vecer nekde treba jeste dyl zajit do obchodaku a tam to bude? Jak potom muzeme chtit aby nekdo projizdel bazose a ifauny a hledal tam "maso"? Zase, rychlejsi je, skocit si do obchodaku. Usetrim za provoz mrazaku, nakup mrazaku a prehrabovani se v nem. A ruku na srdce vzdycky me dojmou inzeraty s popisem jehneci eko bio chov.) Pochybuju ze se v eko bio neodcervuje, neleci... ze pastviny na kterych se ty ekobio ovecky pasou nemaj nejakej ten zasah z minulosti nebo tam z okolnich polnosti netecou pesticidy atd. Nebo ze vitr nezanese postriky ze sousednich hektaru repky. Jo neni to nejspis cpany granulema z kdovi ceho, to je tak jediny. Ale za to ekobio si pak reknou tech 80kc/kg a prazaci to berou :).
napsal(a):
Presne tak, stejnou odpoved o te cizine jsem dostal taky kdyz jsem zacatkem leta potreboval neco rozprodat. myslim ze to bylo z Hlavecniku. No byl jsem slusne receno rozcarovanej. Ode me prez kopec sefc tak by nebyl problem, ale vykup neni celorocne, ale koncem leta. Vic penez je za jehnata s cipem to je nejaka novinka. A ceny +- stejny jako pred trema rokama.
Takze to neni jen u vas, ale i o 100km dal. Chce to mit asi klientelu v Praze a okoli kde to nekdo uda i za 80kc v zivem, jak sleduju inzerci.
Taky jsem se poptávala u pana Šefce a vykupuje pouze kvalitní zmasilá jehňata suffolk a texel a jejich křížence od váhy 40 kg výš. Takže lidová tvořivost všeho možného, hlavně že je to pěkně strakaté nemá šanci. Ptala jsem se na cenu, když už jsem jinak nepochodila a říkal 50 Kč v živém. Tím nechci říkat, že mám lidovou tvořivost, ale mám hlavně romanovky a i když má romanovka vynikající maso s minimem loje, tak na háku je trochu hubenější a to obchodníci nechtějí. Výtěžnost v mase je stejná, protože romanovka má slabší kosti.

Tak koukam, ze taky kazdymu jinak ceny? :) Ah jo. Jo s romanovkama to me rikal taky, nebere ani 50ky se suffolkem. To je pak potiz. Zdejsi nejmenovany chovatel romanovek me pred lety rikal ze obchoduje primo s nekym z chorvatska, tak prej nedaj na romanovku dopustit. je to mizerie.
napsal(a):
Tak koukam, ze taky kazdymu jinak ceny? :) Ah jo. Jo s romanovkama to me rikal taky, nebere ani 50ky se suffolkem. To je pak potiz. Zdejsi nejmenovany chovatel romanovek me pred lety rikal ze obchoduje primo s nekym z chorvatska, tak prej nedaj na romanovku dopustit. je to mizerie.
Nojo, ale to jsou papírová zvířata z kontroly užitkovosti. Taky se mě povedlo pár zvířat prodat do ciziny. Ale to je třešnička na dortu. Takový prodej se nezadaří každý rok.

Jak to myslite s tou kontrolou? jatecni je jatecni je jedno jestli s pop? Ty ceny to jsem myslel ze sefc rek vam 50 a me max 47 - nakrmenost. Tak to me zaujalo.
napsal(a):
Jak to myslite s tou kontrolou? jatecni je jatecni je jedno jestli s pop? Ty ceny to jsem myslel ze sefc rek vam 50 a me max 47 - nakrmenost. Tak to me zaujalo.
Jatečný jo, ale ta zvířata do Chorvatska, ta jsou s PP. Jak určuje ceny, jestli podle ksichtu nebo podle toho jak zvířata vypadají nevím. Mě říkal, že za kvalitní zvířata. Každý si pod tím může představit něco jiného. Taky asi záleží na dohodě s odběratelem, kolik je ochoten dát. Prostě ceny jsou smluvní, takže stejně jako máslo stojí v každém krámě jinak, tak je třeba cena za jehně pro každého jinak.

Jo takhle. Ty romanovky ale prodaval taky na maso za peknou cenu, jakou to uz si nepamatuju. Ale nejedna se o Sefce, jmeno me uz taky vypadlo, vim kde bydli ale uz ne jak se jmenuje.
Tak jsem o tom všem přemýšlela a mám spíš takovou akademickou otázku. Co dělají s těmi méně kvalitními a méně zmasilými jehňaty jinde? Přece ať chci nebo ne, je určité procento problémových jehňat, která nerostou jak by si chovate představoval. Když jsem před lety chovala prasata, tak jatka chtěla zvířata kolem 120 kg. Některá jsem poslala na jatka už v 5 měsících a některá dorostla až na 9 měsících. Tam ale mělo zvíře v uchu jen tetovaný kód chovu a nikdo nezkoumal datum narození.

Ciste teoreticky, psi konzervy? Kdovijaka tam je vykupnit cena... a ted si musim do blbnicku zapsat ukol cislo 255 - pohledat kontakty na vyrobce psich konzerv :).

Japakto ze ne? Myslel jsem sehnat kontakt jestli nekdo vykupuje zvirata do konzerv a za jaky ceny. Je klidne mozny ze se extra nelisej od cen co maj vykupcici a prekupnicci pro lidsky konzumenty.
Druha vec ze by to clovek litoval, ale vysledek pro zvire je stejnej, smrt.
Co neni dost kvalitni pro vas muze byt stale dost kvalitni pro zpracovatele... reknu to asi takle... kdyz mam vedomi toho ze to zvire bylo chcipak ani moc velku chut na to nemam... takle jsem si jednou privezla vykrmene brojlery z drubezarny, resp. privezl je manzel, po te co jsme je odebirala od nasi sousedky za dvojnasobnou cenu opracovane... ty same z te stejne drubezarny... sotva to lezlo peri spinave.. hnusne to smrdelo... a kupodivu po oskubani a vykuchani to bylo normalni kure jak ze supermarketu... nejhorsi je asi to vedomi toho jak to zvitre vypada zanedbane zbedovane pred tou porazkou... kdyz takoveho chcipaka zabijete, stahnete, vyvrhnete... svete div se vypada jako maso... takova jehnata je nejlepsi zabijet v momente kdy se jim ten rust zastavi... proste se s tim nezaobirat... osobne pokud se rekne jehneci je to maso jeste na mlece... tj do veku 3/4 mesice... i mladsi... mladsi jehneci muzete prodavat jeste draz... aby se vam to vyrentovalo... prumerna cena je 140kc/kg opracovaneho.. pripadne jak to delate pro vas a pro psy... prodejte jen plece a kyty, pripadne hrbet... zbytek stejne nema mnoho vyuziti uvarit psum... nebo prodat za zlomkovou cenu... ja mam sice jen malo ovecek a letos se mi darili moc pekne... s kuzlaty bylo hur a tak me to naucilo to mlatit hned jak se problem objevil... proste na nic necekat prezije jen to nejsilnejsi...

Jeeeee, zase ty grilovacky, ne kazdej chovatel je zaroven takovej grilovaci gurman. Jak one kazdej ma rad pivo nebo jabkovici. Bavime se tady o vykupu, ne co jak sezrat. To by nadpis musel bejt nco jako "Co udelat s jehnatama?"
Jeste jsem tady ani na bazosi takovej inzerat nevidel...tak to davate na obecni vyvesku?
Vážený pane, vy budete dělat vědu aj z opožděné, případně urychlené ranní stolice!
Kolik toho chováte? 15ks? Já mám cca 40dospělců + mladé a poradím si, nebrečím tu.
Tak se trošku snažte, jde to, jenom chtít!
(je to jen váš problém, že nejste schopný a ochotný pro známé udělat žranici! tak nezáviďte!).

Profesorskej, pro vas specialne: autor vlakna - anobbona. My ostatni si tady povidame, pro nekoho je to breceni, pro nekoho normalni konvezrace, takze bych byt vama navstivil specialistu protoze tohle uz neni v norme.
Ze vy sezerete 30 jehnat za 60dni to je vase "plus", moc takovych lidi neznam ani mezi chovatelama ani mezi normalnima lidma.
mel byste si zazpivat tu vasi tocivou pisnicku, melete to s tim grilem a zranicema porad dokola.
Tady se nekdo zepta na prodej a ceny a vy mu odpovite sezerte je. nebo spis jeste lip, rozdejte je.
Asi jako byhc se ptal, treba napriklad jakej traktor si mam koupit a vy me doporucite prodej pole a nebudes potrebovat traktor. To me fakt hlava nebere.
Už zase si hrajete na říditele, budiš. Mimo to jak to dělám já, jsem napsal co mě řekli na jatkách o podřadných kusech.
Opravdu miluju jak dokážete vždy KÁZAT VODU! ! !
Buď si zameťte před vlastním prahem, nebo měřte stejným metrem.
OPAKUJI - nejlépe bude když mě přestanete komentovat. Já vás taky nekomentuji! ! !

Tak jeste jednou a pomalu... ne kazdej chce za sezonu pozrat 30kilo jehneciho na hlavu.. cemu na tom nerozumite?

Jejee, nejaky cislo jsem hodit musel, tak 20,15,10,5.

Není celkem problém něco vyrobit/odchovat, jako to pak prodat.
hovězí maso pro psy koupím za 30, - za kilo, maso s droby bez kostí. to je cena pro koncového zákazníka s marží prodejce a ještě mi to dovezou až domů.
pokud byste chtěli prodat chovatelům psů jehňata, tak dost pochybuju, že ti by akceptovali výrazně vyšší cenu. a chtěli by to taky v balíčcích.

Jj, nějak se s tím tady potýkáme letos všichni ;)
U těch větších producentů je dobré si vybudovat velko-odběratele, klidně ze zahraničí, máte-li to blíž. Jak tu padlo Chorvatsko, já zas vím o kamionu, který jezdí z Rakouska pro Turky (kebab) a taky to funguje. Člověk nemůže počítat s tím, že dostane víc jak 1000 Kč/jehně, ale pokud jich máte třeba 200 ks ročně, tak je prostě dobré mít zajištěný odbyt.
Jinak Bodlinko, máte pravdu. Mě by vážně zajímala ekonomika celého "masného" systému. Protože na jednu stranu kolem mě jsou "farmářské" obchody, kde kilo jehněčích kotlet stojí mezi 300 a 400 Kč. A pak tu jsou masny, kde vykoštěné kýty stojí kolem 200 kč... to je zrovna třeba nesrovnatelé, nemyslíte? A obojí má odbyt... A pak jsou tu malochovatelé, kteří mají problém to udat... ono je taky jiné, když to člověk může veřejně bez překračování zákona inzerovat, nebo může napsat leda tak "Jehně na gril, na maso" a "Můžu poradit s porážkou" (resp. jí provést, ale nikde to neříkejte...). O tom, že většina lidí není schopná uskladnit celé zvíře (od velikosti středního králíka), už tu řeč byla... tak to se pak těžko prodává v malém holt..
A když mám z jedné ovce 15 kg klobás, tak to už je úplně sci-fi, kdybych to měla "zkonzumovat v rámci své nejbližší rodiny"... zákony a vyhlášky...no comment.

Ti smajli jsou taky k tématu?
Co to tady plácáte že já radím je prožrat? Dobře víte (protože už jste se mě za to vysmíval!), že ty mé žranice mají obchodní charakter! Jeden soused má bagr, druhý náklaďák, třetí je instalatér, další svářeč........ tak že něco za něco. Momentálně mě tu tři řemeslníci mění okna a už jsem zase o další dvě jehňata lehčí (tady jde o prodej) Dále zasponzoruji jehnětem ze dva plesy a zase z toho něco mám. Dávám tu návod pro malochovatele jak se to dá řešit - Něco za něco! Ale to vy při své krátkozrakosti nepochopíte. Dál seďte celý den u monitoru, pobrečte si jak je vše těžké.... určitě se to časem vyřeší samo!

Od toho jsou prázdninové grilovačky! Začínám od nejmenších mrzáků...
Když jsem nabízel staré ovce na jatkách, dávali mě kolem 30Kč/kg v mase s tím že to dodávají do ZOO. Ale to už je dávno. Teď dám inzerát - staré ovce na klobáse - kýty + páteř a dostanu za to víc.
Tohle je navod? To mam znova opakovat ze ne kazdej kdo chova pozere za sezonu tolik jehnat, nebo ze potrebuje cenzovat s nekymn za praci? Mate asi stesti ze jste v kraji, kde lidi maji radsi zvanec nez penize, tady to tak rozhodne neni.
A jdete uz do pr dele s nejakym placem, nevim kde jste na to prisel ze tady placu, mate fakt nejakej blok z detstvi, asi jste byl uplakanek a okoli vas deptalo ze kluci nebreci nebo uz fakt nevim.
Moje prace je u pocitace, neberu na to dotace. Vy si zaplatite agenturu ktera vam obslape dotace a pak u toho kompu hnijete taky.
Smajlici byly pro hippie aby tady nebrecela, ale to vam asi z premiry loje v mozku nedoslo.

přezdívka
napsal(a):
To je sice hezké něco za něco, ale někdy jsou potřeba hotové peníze. Nejde to vzít jehně a jít do obchodu třeba pro ledničku nebo televizi. A taky ne každý souhlasí s platbou v naturáliích. Prostě ty pěkné barevné papírky jsou potřeba.
Ja si nemuzu pomoct, ale nebrecte tady :) nesedte pul dne u kompu a zacnete se ohanet :) dobra rada ne? Ja se fakt asi prestehuju na tu vysocinu nebo kam a za jehnata si necham postavit capi hnizdo :).
Jasný důkaz toho, že se u vás to švédské vojsko zdrželo o něco dýl. Kdo chce ten pochopí, kdo nechce, tak si myslí že všech jehňat se zbavím ve stylu něco za něco! Nemůžu si pomoct, ale u mne jste t.u.kani. Dejte si inzerát a čekejte jak se o ty vaše jehňata všichni poperou.
Já si dělám "reklamu" na jehněčí grilovačkama, sponzor darama a pod., pak v pohodě prodám dalších cca 50ks.
Určitě je jednodužší to dovest najednou do výkupu, ale bohužel to nefunguje.
Přezdívko - potřebuji bagrem po zimně vyčistit stodolu od hnoje a pod., náklaďákem mě hnůj pomáhá odvážet, pak svážet seno atd. prostě točím část peněz v naturáliích. Dotyční zase potřebují kus žvance pro své známě atd..
Nesedím jen na p.r.deli, snažím se. Proto si můžu dovolit pár jehňat obětovat ve stylu žranice. Ve finále se mě to vrátí. Navíc opakuji: tímhlE se zbavím podřadných kusů. Ale klidně mě mějte za b.l.bce, já se jen usmívám co tu řešíte z mého pohledu za k.r.aviny a zbytečnosti. A BERU opět s úsměvem DOTACE! ! ! Mimochodem, právě jsem přežil letos třetí otravnou a opravdu důkladnou kontrolu. A opět celkem s úsměvem. Všechno je to o lidech!

Tak konecne treba rada pro prezdivku, aspon ze tak.
Pro nekoho kdo ma navic 10 jehnat to je zbytecny nekde neco obetovat, nezivime se tim, tak je lepsi dobry jatka, vykup a dat to tam.
Vy budete i prez peclive budovanou nalepku dobraka a pantaty peknej povysenec podle toho jak se obcas nechate unaset emocema.
Asi vas nekdo nekde zase tak moc rad nema, kdyz vas takhle kontrolujou, ze by nekomu trnem v oku?
Na kydání hnoje a na seno máme vlastní techniku. Sice pamatuje krále klacka, ale funguje. Kdybych měla spolehat na pomoc od cizích, tak mám místo sena kupu hnoje ještě teď na louce. Za to si za odměnu jehně zabiju. Jenomže všechno se přejí. Rodina si dá radší vepřové a nebo hovězí. Snažím se z toho udělat všechno možné, aby to nebylo jenom na česneku, ale málo platné. Byla jsem nucena před lety zrušit chov kachen. Protože jsem slyšela ach jo už zase kachna. Tož asi tak.

Prezdivko, musim s vama souhlasit...uz zase kralik...kachna fuj, husa... ovce?! Kdepak. Veprovy, kureci, obcas hovezi, kruta. Asi mame "blby" pribuzny a znamy nebo je neco spatne u nas jako takovych jako v lidech.
Určitě je to těžký jak pro koho, každý je v jiné situaci, zaleží...na kolik vás chov přijde...krmivo, pozemky, dotace, veterina, plemena a taky poptávka.Snížili jsme stav a poptávku mám, nemám co nabídnout.Nejsou s POP ale chutnaj skvěle, taky tomu odpovídá cena.Mě to veškeré náklady pokryje a něco malo navíc je málo.Je to o dřině a když to baví tak to nevadí.Ale až rozjedu čistokrevný chov tak bych taky chtěla aby z toho bylo něco víc.To chápu u všech.
Zajímal by mě názor na prodej(každýho věc za kolik ale...) jeh.na porážku-kde se nebere ohled na váhu a cena je 2500za kus.Na chov za 3000.jde o čistokrevný chov.
Děkuji.
profesor1
napsal(a):
Jasný důkaz toho, že se u vás to švédské vojsko zdrželo o něco dýl. Kdo chce ten pochopí, kdo nechce, tak si myslí že všech jehňat se zbavím ve stylu něco za něco! Nemůžu si pomoct, ale u mne jste t.u.kani. Dejte si inzerát a čekejte jak se o ty vaše jehňata všichni poperou.
Já si dělám "reklamu" na jehněčí grilovačkama, sponzor darama a pod., pak v pohodě prodám dalších cca 50ks.
Určitě je jednodužší to dovest najednou do výkupu, ale bohužel to nefunguje.
Přezdívko - potřebuji bagrem po zimně vyčistit stodolu od hnoje a pod., náklaďákem mě hnůj pomáhá odvážet, pak svážet seno atd. prostě točím část peněz v naturáliích. Dotyční zase potřebují kus žvance pro své známě atd..
Nesedím jen na p.r.deli, snažím se. Proto si můžu dovolit pár jehňat obětovat ve stylu žranice. Ve finále se mě to vrátí. Navíc opakuji: tímhlE se zbavím podřadných kusů. Ale klidně mě mějte za b.l.bce, já se jen usmívám co tu řešíte z mého pohledu za k.r.aviny a zbytečnosti. A BERU opět s úsměvem DOTACE! ! ! Mimochodem, právě jsem přežil letos třetí otravnou a opravdu důkladnou kontrolu. A opět celkem s úsměvem. Všechno je to o lidech!
Dobrý nápad s tou "reklamou". Ochutnajú aj tí ktorých by inak ani nenapadlo zháňať alebo vôbec okoštovať jahňacie a keď sa to dobre spraví...

Jamarov
napsal(a):
Určitě je to těžký jak pro koho, každý je v jiné situaci, zaleží...na kolik vás chov přijde...krmivo, pozemky, dotace, veterina, plemena a taky poptávka.Snížili jsme stav a poptávku mám, nemám co nabídnout.Nejsou s POP ale chutnaj skvěle, taky tomu odpovídá cena.Mě to veškeré náklady pokryje a něco malo navíc je málo.Je to o dřině a když to baví tak to nevadí.Ale až rozjedu čistokrevný chov tak bych taky chtěla aby z toho bylo něco víc.To chápu u všech.
Zajímal by mě názor na prodej(každýho věc za kolik ale...) jeh.na porážku-kde se nebere ohled na váhu a cena je 2500za kus.Na chov za 3000.jde o čistokrevný chov.
Děkuji.
Coze? Jehne na maso za 2500 bez ohledu na vahu, to je prece zlodejina? Maso se pocita na vahu ne na krasu :) Ale je to tady dnes a denne jsou pripady(i) kdy nekdo prodava na maso za 80kc v zivym a lidi to berou.3000 na chov to je taky moc, mozna tak s POP nejake beznejsi plemeno a s nizkym hodnocenim.
Daval jsem jehnata do chovu ze zacatku za 2000, odber byl. Dalsi rok jsem si rek ze jehnice dam za 2500 a zrovna bylo malo jehnic tak sly beranci na maso za 50kc v zivym. Ted se drzim tyhle ceny at je to co je to. Ale i tak nabidnu slevu nebo odvoz ( ten si ale necham proplatit cenu za benzin ).
Osobne bych do ovci uz asi nesel. Cistokrevny uz vubec nebo delat KU abych mel ovce s POP. Posledni dva roky me prijde ze je trh presicenej. Po lonskych i letosnich suchach lidi snizujou stavy, takze je spousta zvirat jak na chov tak na maso.
Budu kupovat dalsi mrazak, jelikoz me to zaclo znovu kulhat, je klidne mozny ze zustanou beran s jednou oveckou, maximalne dvema. Masa mame toho ostatniho kupu, takze tohle budu pro pejsky, usetrim zase na granulich a na jare budou pekny stenata. Ve velkym bych do toho nesel. Ale to je muj nazor jakozto normalne "pracujiciho" co to ma jako konicek.
přezdívka
napsal(a):
Na kydání hnoje a na seno máme vlastní techniku. Sice pamatuje krále klacka, ale funguje. Kdybych měla spolehat na pomoc od cizích, tak mám místo sena kupu hnoje ještě teď na louce. Za to si za odměnu jehně zabiju. Jenomže všechno se přejí. Rodina si dá radší vepřové a nebo hovězí. Snažím se z toho udělat všechno možné, aby to nebylo jenom na česneku, ale málo platné. Byla jsem nucena před lety zrušit chov kachen. Protože jsem slyšela ach jo už zase kachna. Tož asi tak.
No je to o tom... tak prejdete na hovezi... a na prasata... seno to zere a maso to ma jedle... az se to preji.. poridte zase ovce... musite se prizpusobit poptavce...

Suffolk, zwartbles a krizence sf a zw.
Mozne to je, proc by ne. Jestli nedelaji KU tak nemuzou mit jehnata s puvodem, a na 70ks mozna maji vic nez jednoho berana. V tomhle pripade je jistej jen otec :)
Ale nejak z vaseho dotazu nerozumim jestli to je vase stado nebo nekoho jineho.
Takže když nejsou v KU tak nemůžou produkovat jehnice s původem ikdyby měli všechny matkyPOP?Otci jsou asi dva takže zastak jisté to nebude jsou volně ve stádu takže by stejně nemohli vědět který to je...a kdyby byl jeden na tolik kusů tak to by byl asi nadsamec ne?
Stádo není moje, potřebuju zjistit jak se věci maj, to by bylo na soukromou...

No ja mam pocit ze ani ty jehnice, berany urcite ne. Ale to vam presne rekne treba prezdivka nebo nekdo dalsi. Ale jak neni jistej otec tak by si nemeli dovolit to prodavat jako s puvodem. Do hodnoceni se pocita i hodnoceni otcu a matek a sourozencu a kdovi ceho vseho jeste, vasi sem, meri se.

To bude spis tak, ze maj cisty plemeno, vedi linii berana, trweba maj stejnou, tak jehnice prodavaji na chov, znaji linii ale neni to jehnice s narokem na POP. Ja to mam taky tak. Znam linii berana nekdy i ovce takze to muze jit dal do chovu a lidi budou vedet ze potrebujou berana s jinou linii. Ale na maso se prd stane kdyz ta linii bude stejna.

Urcite, maximalne o neco vyssi nez cena v mase. To se ale muze pak dost blizit. Pod 50kc bych nechodil a jestli pak prodavaj jehnice tezsi nez 50kg, tak muzou byt na tech trech a je to v poradku. Ale jestli jsou to skrcci a ty prodavaj za 3000 to v poradku neni.
Jamarov
napsal(a):
To určitě musí, to ale nedělají.produkcí jsou čistokrevná jehnata ale asi bez pop a to by se asi mělo odrazit v ceně ne?Je jasný, že můžu mít cenu jakou chci, ale myslela jsem že když jsou bez pop měli by mít nižší cenu než s pop.
Když prodáváte bez PoP na váhu 50 Kč/kg tak to vychází u pěkně rostlé jehnice na 2000 Kč a víc. Když prodáváte s PoP za 3000, tak to zas není o tolik víc. Je s tím jenom víc papírování. Dělám KU už víc jak 20 let a začínám uvažovat o tom, že s tím seknu. Pak si zase říkám, že je potřeba vydržet. Ten kdo vytvá a nezruší chov pak bude ve výhodě. Teď je to spíš na škodu. Nejde kunkurovat cenám za 40 kg jehně za 1000 Kč. I takoví jsou zoufalci, jen aby se toho zbavili.
přezdívka
napsal(a):
Když prodáváte bez PoP na váhu 50 Kč/kg tak to vychází u pěkně rostlé jehnice na 2000 Kč a víc. Když prodáváte s PoP za 3000, tak to zas není o tolik víc. Je s tím jenom víc papírování. Dělám KU už víc jak 20 let a začínám uvažovat o tom, že s tím seknu. Pak si zase říkám, že je potřeba vydržet. Ten kdo vytvá a nezruší chov pak bude ve výhodě. Teď je to spíš na škodu. Nejde kunkurovat cenám za 40 kg jehně za 1000 Kč. I takoví jsou zoufalci, jen aby se toho zbavili.
To je pravda.Jde o prodej bez pop a na váhu se nebere zřetel-prostě jednotná cena 2500 a 3000do chovu.

Takhle tezko soudit, nezname vahu, jak vypadaj a jaky jsou rodice.
Pro prezdivku: tohle si rikaj chlapi co maj kravy na mliko...je potreba vydrzet, oni zase budou platit vic... a roky plynou. Je to tak, takovym cenam nejde konkurovat aclovek vypada jak vydriduch.
napsal(a):
Takhle tezko soudit, nezname vahu, jak vypadaj a jaky jsou rodice.
Pro prezdivku: tohle si rikaj chlapi co maj kravy na mliko...je potreba vydrzet, oni zase budou platit vic... a roky plynou. Je to tak, takovym cenam nejde konkurovat aclovek vypada jak vydriduch.
K těm kravám:vy pracujete někde v kravíně?
Ta situace je moc smutná, když na to příjde tak si radši připlatím za mlíko od malochovatele než když víte jak to chodí konkrétně v krávíně u velkochovatele, který má reklamu, velké odběry a levné produkty.bohužel vydřiduchové jsou bohužel ti co páchaj zlo na zvířatech za cenu levnější nabídky a ty levné podmínky nikdo nevidí a když jo tak musí držet pusu a nebo jít...nic nenadělá...

Nepracuju, ale meli jsme kravy odjakziva, letos jsme jednu chvili taky jednu znova dojili ale mam nekolik znamejch ktery delaj mliko.
I s mlikem primo od "vyrobce" je to podobny jako s jehnatama, nekomu uz proste cerstvy mliko nejede. Kvalitu a chut ovlivnuje hodne faktoru kdezto z krabice to chutna porad stejne.
S timhle jsem smirenej, tak to na svete chodi.
Jo ohledne vlku, tam se to bude tezko nejak prokazovat, myslim ze to pak vezmou pausalne nejspis podle veku, ten je dolozitelnej podle nausnic. Jestli to byla pekna nebo narostla ovce to jedine z KU a to pochybuju ze by se s tim urednici patlali. Hlavni je mit telo nebo aspon hlavu s cislama. Nejste nekde tady z Broumovska ze resite vlky? :).
lilo
napsal(a):
No je to o tom... tak prejdete na hovezi... a na prasata... seno to zere a maso to ma jedle... az se to preji.. poridte zase ovce... musite se prizpusobit poptavce...
Prasata jsem měla, chov jsem zrušila před 6 lety. Prasnice je březí 3 měsíce,3 týdny a 3 dny v průměru 115 dní. Potom nejméně 6 měsíců než sele doroste do porážkové váhy. A to jsem nechávala selata pod sviní 2 měsíce, takže to byly dva vrhy za rok. Ve velkochovech selata odstavují ve 3 týdnech, jen aby prasnice dala za život o jeden vrh selat víc. Prase nejde nechat ve chlévě dýl - maximílně o týden dva, protože když mají váhu kolem 100 kg přirůstá na nich každý den kilo. A pak už zase dostanete za tzv. přerostlá nižší cenu za kg. Tím chci říct, že bych si tím nepomohla. A hovězí nemám kam ustájit.

A co ty kruticky? Louky vam taky spasou :) jsem na ne moc zvedavej jak krutata na jare porostou. Ale zase to neni savec...
Ono má vše i maso takouvou svou specifickou pachut, jen si od ní za ty roky lidé odvykli a ted jim vše smrdí.V krámě je vše čisté, navoněné, zabalené... Stačilo mi vidět část syrarny a jogurtárny kam se nikdo jentak nedostane...páni jak já řešila hygienu doma při výrobě sýru.Normálně se mi zvedl kufr a přešla mě chut...
Stěma telátkama a zacházení s životama se asi jen tak nesmířím,
Kousek od tud.jsem...ale to co řešim vlci nejsou, jen jim podobní

Ma. I teleci da se rict smrdi :) Me je to teda sumak, pokud se me neobrati kufr. I na mliko se da zvyknout ale tam je dulezita dobra hygiena u krav, technika na dojeni a skladovani.
Co znam ty chlapi, tak sice jedou mliko ale o telata se staraj dobre.
Tak že já když dělám "reklamu" kde spojím příjemné s užitečným jsem za bl.ce a vy když přikoupíte mrazák jste IN. Jasně, umístěné v mrazáku se vám to určitě nepřejí. Super logika a ekonomika! Přezdívko nebudu kupovat nějaký bagr, nebo podkop který využiji většinou jednou dvakrát do roka. A svoz sena zvládnu sám, ale proč bych zbytečně přejížděl a svážel do noci, když se to dá vyřešit jinak. Nikomu netvrdím že to má dělat takhle, ale mě to tak funguje, tak proč ne?
Někdo má čas stříhat ovce ručně, já na to čas nemám. A taky nikomu nevypisuji že je to blbost stříhat ručně. Já si koupil strojek, naučil se to, na jaře a na podzim objedu pár známých, vydělám si na nové nože a údržbu a jsem spokojený.... jaký si to uděláš, takový to máš...

Ty vole uz radsi mlc... ja si snad naprogramuju nejakej filtr na profesora abych to ani nevidel.
Tohle uz je fakt luj na mozku.

Tak jeste raz pro zalojovane mozky... ze vam to funguje vam vsichni prejeme prece a nemam vas za to za blba. Blby je to radit nekomu s 10 jehnatama tam je to jadro pudla. A 10 naporcovanych jehnat se do mrazaku vejde jako prd, stejne jako tele, prase... kruta. Krome prasete u nas vychazej hromadny porazky na podobnej termin tak to mam rozdat lidem? Od toho jsou mrazaky kristova noho. Nebo vy cpete do repy jen cerstve zabity? Dejte si dvojitou jabkovici at se vam ten luj trosku naredi...

lilo
napsal(a):
Kluci podte me trumfnout jak mate velke mrazaky
:) tak dobre, my mame 290l + rekneme 90l u lednicky. Mama muze mit cca 200l a 90+- u lednicky, takze celkeeem zaokrouhleno nahoru 700l? Rad bych poridil jeste jeden okolo 300l na odchov od trech krut, kraliky, vepre a ovce ktery zakulhaj atd. ROzdavat nic nehodlam ani v ramci reklamy kterou ani na tech par camprliku nepotrebuju.
To je dobře, tak to má být
.Myslim, že bych mohla vyprávět.Kamarádka, která má za sebou práci na farmě se dostala k větší společnosti a jako slabší nátura se po čase složila.Po třech dnech šla z výrobny a dojírny k telatům, dali ji injekce ukazali kam do krku píchat, řekli na co sou sondy, a ošetřovat pupky po porodu a už jela, ošetřovatelka jako zootechnik často k nenalezení třeba týden a když už tak bezradná...
Když tele chcípne litr dolu, ostatní nezájem, špatná zvířata rychle na jatka dokud ještě žijou.
Průser je když potýdnu špatnou krávu, která kolabuje na vytíženost organismu se rozhodnou přemístit k ostatním na jatka a ona tam není schopna ani dojít, její cesta končí mezi budovami, na betoně v dešti, už s ní nikdo nepohne.Do rána chcípla.takže další litr dolů...a tak to je
Máte zkušenosti se zanícenýma pupkama-v podstatě už pupečníma šnůrama?
Ale to je asi jiné téma než na ovenách.
napsal(a):
Tak jeste raz pro zalojovane mozky... ze vam to funguje vam vsichni prejeme prece a nemam vas za to za blba. Blby je to radit nekomu s 10 jehnatama tam je to jadro pudla. A 10 naporcovanych jehnat se do mrazaku vejde jako prd, stejne jako tele, prase... kruta. Krome prasete u nas vychazej hromadny porazky na podobnej termin tak to mam rozdat lidem? Od toho jsou mrazaky kristova noho. Nebo vy cpete do repy jen cerstve zabity? Dejte si dvojitou jabkovici at se vam ten luj trosku naredi...
Jen tak pro zajimavost - zkuste bez goooooglu definovat slovo mozek?
Opravdu je blbý radit někomu kdo není schopný prodat 10 jehňat
Já kdybych nemohl prodat 10 ks, tak holt jedno obětuji na reklamu. Protože jich mám ale podstatně víc, tak obětuji klidně víc.
Už jste někdy někoho obdaroval? Vzhledem k tomu že jste jak tvrdíte samotář, tak asi těžko že?
A které čapí hnízdo vlastně máte už po několikáté na mysli? Mám jich zatím tři, jen tak pro zejimavos , když už jsme u toho smradu
Jo zkuste někde pohledat vlastivědu a zjistit kde leží Valašsko. Já pořád co že má s tou Vysočinou?!

Kdyby kdyby v prrr deli byly ryby... uz me padla tak vypinam a jdu neco delat. dotaz byl ohledne prodeje z pidichovu, tak se prestante posmivat a radit neco co se vyplati u vic kusu. domluvil jsem.
moonika
napsal(a):
Že vy na seba ešte vôbec reagujete... Koho to má baviť čítať, vo verejnej diskusii...?
A ak som si dobre všimla, s vysmievaním začal mastnacek keď nedokázal nereagovať na tie grilovačky... Je to len o tom zaadržať prst keď sa vzájomne čítate :D resp ani sa radšej nečítajte :D.
Kohouti možná horší než baby
moonika
napsal(a):
Dobrý nápad s tou "reklamou". Ochutnajú aj tí ktorých by inak ani nenapadlo zháňať alebo vôbec okoštovať jahňacie a keď sa to dobre spraví...
Reklama je dobrá věc, ale ono všem chutná hlavně když je to zadarmo.
Ať se jedná o maso, klobásy, sýry. Ale když se začne mluvit o penězích,
tak jim to začne hořknout v hubě a pak je jen málo těch, kteří se vrátí
a koupí. Z mistních to nebývá nikdo. Prófa je z Valašska, tak má výhodu, že na
kotároch jsou na skopovinu zvyklí odjakživa.
pajca
napsal(a):
Reklama je dobrá věc, ale ono všem chutná hlavně když je to zadarmo.
Ať se jedná o maso, klobásy, sýry. Ale když se začne mluvit o penězích,
tak jim to začne hořknout v hubě a pak je jen málo těch, kteří se vrátí
a koupí. Z mistních to nebývá nikdo. Prófa je z Valašska, tak má výhodu, že na
kotároch jsou na skopovinu zvyklí odjakživa.
vystizne popsano...je to takova ta nase lidska ceska vlastnost... a dalsi pravda... za brnem zacina Asie a tam je skopove preci jen tradicnim pokrmem...
Zdravím tě sestro germánko...i když ty myslím taky spadáš spíše do té švédské kotlinky. Asiati jsou sice trošku víc horké hlavy, ale narozdíl od germánů a švédů jsou velmi pohostinní Navíc se od asie zbytek světa hooodně naučil a myslím že momentálně jsou z asie taky všichni trošku ušpinění na spodním prádle. Tak bacha No aže zrovna ty se otíráš o asii, ty která... aha, tady už je to spíše do soukromé zprávy
Proč mám ale pocit, že když se tu něco děje, tak se všichni rozčilujete a když to tu utichne, tak se nudíte? ? ? ( MORAVA KRÁÁÁSNÁ ZEM, KDE JSEM BYL JÁ ZROZEN... trala lááá)
No ono s tím nažráním se zadarmo a pak s placením je opravdu trošku problém, ale musí se to správně servírovat. Začal jsem s klobásama (1/1 skopové- vepřové) zrovna u těch, kteří nejvíce haněli skopovinu a tvrdili že to poznají ve všem. Tak jsem jim naservíroval dvě stejné klobásy (1/1) s tím, že jsem jim řekl, že jedna je čistě vepřová a druhá je skopová s vepřovým masem a jestli to opravdu poznají. Opakuji - byly obě stejné. Jasně že bylo okolo náležitě početné osazenstvo! Samozřejmě poznali tu se skopovým a vepřovou s chutí sežrali. (začal jsem u toho čo machroval nejvíc, protože mě bylo jasné, že ostatní mu budou sekundovat). No a pak po jejich spokojeném se najezení "neskopových" jsem šel s pravdou ven Příště to pokračovalo skopgulášem atd... To samé ovčí sýr. Ze začátku jsem začínal pohoštěním, no a pak všichní přišli na to, že je to buď dobré, nebo je to origošdárek pro známe. Teď mě můžou ruky urvat. Baťa dal taky většinu peněz na reklamu! A myslím to byl taky asiat
A zrovna tenhle způsob reklamy jak tu píši JE pro pidichovatele, za kterého se pokládám i já! Velkochovatel musí jet trošku v jiném levelu. Tak po mě nechtějte, abych si tu nechal kázat od někoho, kdo celý podzim a jaro vychvaluje své ovce, pak je chce všechny prodat, pak má přijet kupec, pak kupec nepřijede, tak si je nechá, pak "prodává berana nebo co za odvoz..., vyčítá mě a jiným že se tu vykecávám, pak sám se vykecává, dává tu inzeráty do diskuse jako že omylem, je tady od rána do odpolka nonstop, protože to má placené a doma už by musel platit elektriku, stříhá ručně, protože to taky nežere elektriku... Tomu pánovi nevěřím ani to, že má ten lůj na mozku, protože ho má určitě přímo na spodině lebeční! Prostě malý Jarda, co se chová jako velký
Toš tag! Hezký víkend všem

Tak na tohle muselo padnout aspon pulka demizonu. jak rikam posmevacek z vysociny nebo odkad. ve vetsine jses uplne mimo ale nemam potrebu to nejaky skopovy hlave vysvetlovat.

Ja se divim ze pri takovym mnozstvi jabkovice na hlavu takovej valach nikdy nezapomene ze si z nej nekdo kdy tropil soufky. navic v pokrocilim veku bych cekal urcitej nadhled, ale ono prd. to ani nemluvim o prekrucovani a posmivani se kazdymu kdo je jinej nez valach-profesor. pro me je to zpestreni pracovni doby ( do chvile nez me agent profesor praskne zamestnavateli ). u programovani toho moc clovek nenamluvi, tak proto se rad vypisu tady. uz davno te profesorskej nebuzeruju za blitky okolo protoze se tady sam taky vyprazdnuju, ale za blby rady nebo zblechty kdy neco tobe funguje a myslis si ze ostastni jsou paka ze jim ne.
Tak si to shrnem: Já jabkovicí léčím zvířata, max svoje klouby, tu piji jen když je dlouho neúroda! mastňáček nemá absolutní smysl pro hůmor, tak jak si může z někoho dělat šoufky? Pokročilý že prý můj věk ?... No co slovo to od mastňáka překrucování a posmívání! A jakou blbou radu a žblecht jsem napsal? Schválně to zopakuji :.... Od toho jsou prázdninové grilovačky! Začínám od nejmenších mrzáků...
Když jsem nabízel staré ovce na jatkách, dávali mě kolem 30Kč/kg v mase s tím že to dodávají do ZOO. Ale to už je dávno. Teď dám inzerát - staré ovce na klobáse - kýty + páteř a dostanu za to víc........
Pouze jsem napsal jak to řeším já. Že je mastňák pako to si nemyslím, to vím a říkám to jen o něm, nebo o tom kdo si nechce nechat něco vysvětlit!
A co vlasně poradil mastňák? Připomeňte mě to někdo prosím!
No a navíc když o někom tvrdím že je v pokročílém věku, tak bych mu neměl bez jeho svolení tykat. Co takhle úcta ke stáří? Na druhou stranu co taky od dotyčného očekávat že.
Proto znovu už asi po desáté vás mastňáčku žádám - NEČTĚTE A NEKOMENTUJTE TO CO NAPÍŠI! jÁ NEKOMENTUJI VÁS, VY DEJTE POKOJ MĚ!

Valach...

Jestli tam jste vsichni jedna rodina, tak uz se nicemu nedivim, humoristo.

Koncem července po jejich vážení na 100 dnech budu mít nějaké na prodej. Linie Tintin, cena pevná 3000kč, Krkonoše, kdyžtak SZ.
toto

XXX.XXX.74.58
Aktuální ceník zveřejňují na internetových stránkách chovservis.

Moje zkusenost takova, ze kdyz jsem potreboval prodat, tak nemeli zajem, ze dovazi ze zahranici. Neni to tak, ze by vykupovali celorocne. Ale tohle jsem slysel od vic vykupcich. Cenik jsem nekde mel ale uz jsem ho nenasel. Meli rozdily podle veku a kil, docela velke.
Já kontaktovala výkupce jehňat, jsem si říkala, že pro mě bude lepší prodat vše naráz než jednotlivě po inzerci.
Vykupují nyní o prázdninách.
Jehňata musí mít dvě známky, očipovaná, chtějí aby se co 40 dnů odčervily, váhově od 30-50kg. Výkupní cena je 38, -/kg, z toho odečíst zrovna 10% pro vykupujícího, odečíst si náklady na známky a čip, odečíst si odčervení a poté daň.
Výsledná cena...no, raději dále prodávám po inzerci.
anobbona
napsal(a):
Já kontaktovala výkupce jehňat, jsem si říkala, že pro mě bude lepší prodat vše naráz než jednotlivě po inzerci.
Jehňata musí mít dvě známky, očipovaná, chtějí aby se co 40 dnů odčervily, váhově od 30-50kg. Výkupní cena je 38, -/kg, z toho odečíst zrovna 10% pro vykupujícího, odečíst si náklady na známky a čip, odečíst si odčervení a poté daň.
Známky musí mít všechna jehňata. Pokud prodáváte v rámci republiky čip být nemusí. Tihle výkupci soustředí větší množství jehňat a pak udělají ucelenou partii přibližně stejných zvířat na vývoz. Tam už čip být musí. To si jenom ulehčují a přenášejí náklady na chovatele. Já přeci prodávám v rámci republiky.10% je tzv na nakrmenost. Proto bych je před prodejem maximálně nafutrovala k prasknutí. To že odvedete daň je přece normální, i když prodáte po jednom kuse. Odčervování je taky během odchovu nutné. nebo vy neodčervujete?
přezdívka
napsal(a):
Známky musí mít všechna jehňata. Pokud prodáváte v rámci republiky čip být nemusí. Tihle výkupci soustředí větší množství jehňat a pak udělají ucelenou partii přibližně stejných zvířat na vývoz. Tam už čip být musí. To si jenom ulehčují a přenášejí náklady na chovatele. Já přeci prodávám v rámci republiky.10% je tzv na nakrmenost. Proto bych je před prodejem maximálně nafutrovala k prasknutí. To že odvedete daň je přece normální, i když prodáte po jednom kuse. Odčervování je taky během odchovu nutné. nebo vy neodčervujete?
No já to komentovat nebudu, každý ví jak to s prodejem po inzerci chodí.

anobbona
napsal(a):
Ano, tohle chteji a ja jsem si rek...to sem psat nebudu :)
Jen si to spocitejte, kdyz budete mit toho 50kg macika, tak -10% 1710kc - cip a znamky tak rekneme 100kc dolu? 1610kc... tech 50kg bude mit nejdriv 5 mesicich takze 5x10kc na odcerveni +- 1560kc. Kdyz si udelate okruh lidi co maj radi jehneci tak dostanete o 1000kc vic pri cene 50kc/kg v zivym. A to je na penezence docela znat.
A to si vemte ze za tech pet mesicu si jeste x krat otravite pastvinu odcervovakem. Nevim kolik ovci mate ale i kdyby 10 bahnic tak to je 20 jehnat co mesic co mesic bude narvanejch odcervovakem. Ale co si budeme povidat, kdybych uz do toho sel, tak se jim na to vykaslu, odcervil bych tak jak jsem zvyklej a to podle potreby a kdybych chtel bejt hodnej, tak par dni pred prodejem.
No počítala jsem to přesně takhle, jen za ten čip a známky je tam o maličko víc a já dávám ještě víc za veterináře, jelikož očkuji i kokcidie, tetanus a odčervení. Odčervení neodčervuji tedy každý měsíc, ale tak po cca 50 - 60 dnech dostávají (jak začnou být posraný, tak dostanou).
no prostě zůstala jsem u té inzerce a raději prodám hned tříměsíční "bez starostí" než čekat do prázdnin a zařizovat potřebné.