Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2016 18:55
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Dotaz na ty, kteří ještě nemaj seno pod střechou.
Máte radši yr.no ánebo chmi.cz ;)?

První slibujou 5 dní sucha od zejtřka, druzí chcanec až do příští neděle...

2.6.2016 18:58
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Yr.no.

Janička420

2.6.2016 19:26
Janička420

XXX.XXX.89.231

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.6.2016 19:38

Https://play.google.com/store/apps/details?id=com.exovoid.weather.app&hl=cs

radar akorat na to, jestli mam letet domu z prace svazet. U nas letos trava dost narostla, takze na to bude potreba aspon 4 dny bez deste, balikovat letos budu nebalikovat, vsechno fukarem na pudu, aspon prvni seno.

2.6.2016 19:53
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Taky sem si říkal, že k tomu, abych poznal, jestli mi chčije na hlavu nepotřebuju internety . Ale dík i tak za link J.
Spíš uvažuju, kdy to shodit, abysme obrátili a sklidili. Je toho celých 600 m .

Janička420

2.6.2016 19:58
Janička420

XXX.XXX.89.231

Já už suším a v sobotu uklidím zbytek mám už posečeno vše (6ha pastvin na seno z 15ha zbytek poastviny (9ha).

2.6.2016 20:02
tom.tady

XXX.XXX.182.202

U nás každý den luchec na hoďku dvě...

Janička420

2.6.2016 20:08
Janička420

XXX.XXX.89.231

No to u nás v sobotu taky bylo hrozný asi od půl 4 do 6 pršelo a to fest a napadlo 50ml.

2.6.2016 21:24
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja uz tri dny cekam ze bude prutrz chodi to okolo a nic... kdyz bych to pred dvemi dny schodila tak to mam dnes suche bo tu duje jak na vetrne hurce...

2.6.2016 22:08

Haha, Tome, jak jsem se tak snažila rozluštit ten nápis, pořád mi do hlavy skáče:

"Chci k moři"...

a ve vláknu čekám něco na téma: jak to děláte, chovatelé, když plánujete odjet na dovolenou? což bude již brzy aktuální..

2.6.2016 23:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já zase četl "Chrní nebo noří?"
A očekával dotaz, zda to zvíře jen spí nebo se někam noří...

No, ne každý ovládáme mateřštinu tak, abychom napsali zkratku velkými písmeny
a obyvatelům Norska neříkali Noři, ale Norové, že?

Jinak k dotazu, ať nejsem až tak moc mimomísu, že...
- rozhodně yr.no a křišťálovou kouli.

Jen dodám poznatek z mých poznámek z předmětu Klimatologie a meteorologie:
- území ČR má tak specifické geografické podmínky, že není možné predikovat
vývoj počasí dostatečně přesně pro celou republiku, a již vůbec není možné toto
predikovat na více, než 3 dny dopředu. Na druhý den předpovídáme se cca 90%
přesností,2. den 80%,3. den 70% a další dny již nelze.

Konec poznatku.

2.6.2016 23:19

Posledních pár let mám pocit, že mám daleko větší úspěšnost předpovídání počasí pro naší lokalitu já, když ráno vykouknu z okna, než kdokoli s milionovými software a přístroji za desítky...
A tímto lituji všechny sušiče sena. A držím palce, ať se podaří usušit úspěšně.
Ještě, že si to za draho kupuju už hotové. Snad moji dodavatelé letos opět dodají nezmoklé a neplesnivé...

2.6.2016 23:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nám to na VŠ vysvětlovali tím, že ČR je velmi malé a zároveň velmi proměnlivé území.
A hlavně - od jihozápadu Šumava, Český les, na západě Krušné hory, nahoře Jizerky a Krkonoše, východně Beskydy, Karpaty a tak dále. A ta "pánev" obklopená horami, se prostě nedá předpovědět ani s nejmodernější technikou na tak dlouho dopředu.
Ty hory okolo to moc ovlivňují. Je potřeba většího neměnného území. Dodnes si to pamatuju.

3.6.2016 06:21
tom.tady

XXX.XXX.182.202

honzapm napsal(a):
Já zase četl "Chrní nebo noří?"
A očekával dotaz, zda to zvíře jen spí nebo se někam noří...

No, ne každý ovládáme mateřštinu tak, abychom napsali zkratku velkými písmeny
a obyvatelům Norska neříkali Noři, ale Norové, že?

Jinak k dotazu, ať nejsem až tak moc mimomísu, že...
- rozhodně yr.no a křišťálovou kouli.

Jen dodám poznatek z mých poznámek z předmětu Klimatologie a meteorologie:
- území ČR má tak specifické geografické podmínky, že není možné predikovat
vývoj počasí dostatečně přesně pro celou republiku, a již vůbec není možné toto
predikovat na více, než 3 dny dopředu. Na druhý den předpovídáme se cca 90%
přesností,2. den 80%,3. den 70% a další dny již nelze.

Konec poznatku.

To hp + hhpp: každej by někam, že? Cenu Sikmunda Freuda ovšem jasně získává Honza. A to přesto, že v přístupu k rodné řeči je zdá se zastáncem regulativně-hnidopišského proudu (já jsem samozřejmě velký fanda volné kreativiy).

3.6.2016 06:54

No hlavne ze cr je takovy promenlivy uzemi te jo... rano kouknu z okna a kopec na druhy strane...to se to pak blbe predpovidav:) jo clenity, pak to je jina. ten zeman to vcera rek dobre s tema vysokejma skolama.

3.6.2016 07:53
lilo

XXX.XXX.201.210

Pojdme se v mori norit s nory pobavili jste me velmi...
Mastnacku vzhledem k tomu ze vy jste za"pasama" tak tam je proste jiny svet se vam vubec nedivim... tam totiz plati to ze pokud je vsude mlha ze by se dala krajet tak za pasama je slunicko... pokud je vsude uz jaro za pasama muze byt i vychrice a dvacet cisel snehu... je to kotlik v kotline... no a co se tyka urcovani pocasi nejcasteji koukam na vyvoj oblacnosti pres druzici... ale nejsem vestkyne a tak se ridim v poseceni svym sousedem ten je hospodar s zivotni praxi a proste vi.. tady se traduje senosec v pulce cervna takze mam jeste cas...

3.6.2016 07:55
tom.tady

XXX.XXX.182.202

3.6.2016 08:06

lilo napsal(a):
Pojdme se v mori norit s nory pobavili jste me velmi...
Mastnacku vzhledem k tomu ze vy jste za"pasama" tak tam je proste jiny svet se vam vubec nedivim... tam totiz plati to ze pokud je vsude mlha ze by se dala krajet tak za pasama je slunicko... pokud je vsude uz jaro za pasama muze byt i vychrice a dvacet cisel snehu... je to kotlik v kotline... no a co se tyka urcovani pocasi nejcasteji koukam na vyvoj oblacnosti pres druzici... ale nejsem vestkyne a tak se ridim v poseceni svym sousedem ten je hospodar s zivotni praxi a proste vi.. tady se traduje senosec v pulce cervna takze mam jeste cas...

Je to tak, vzdycky je tady jinak nez za kopcema. Z detstvi si dobre pamatuju, ze se susilo klidne az koncem cervna nebo v cervenci, protoze chca_lo a chcal_o a mlha prede mnou mlha za mnou. Cestou ze skolniho vejletu cesticka k domovku obklopena lehlou travou.

3.6.2016 08:47
Massaro

XXX.XXX.109.6

U nás teď teda prší každý den a tráva už je docela přestárlá...

3.6.2016 08:59
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj..." fucking weather!" (knoflikari ).

3.6.2016 09:40
berrynator

XXX.XXX.224.181

Na svatého Antonína broušení kos započíná.

11.6.2016 13:28

Letos je to pocasi na kulovy. sousedi co stihli posekat v nedeli nebo v pondeli uz maj ty svoje arecky doma. ja jsem si ty dva hektary nelajsknul a ani nikdo v okoli. trava leha, podrusta s chmi ani nori nejsou na nejblizsi dny extra optimisticky.

11.6.2016 14:05
lilo

XXX.XXX.201.210

No... take se tomu tady chechtam... ja co delam rucne jsem pred tydnem schodila predevcirem do noci skladala na pudu.. a pak bylo cely den krasne takze se to mohlo jeste vklidu dosouset venku... velkou louku co mi dela traktor... tak ta jeste stoji... dnes slysim jezedaky ze to za rekou secou... a rikam si to bude seno jak vino... dva dny do toho bude prset... a vyhled nejen podle chmi nebo nori... seno ktere chceme kupovat je jeste na loukach... jasne maji na to rezacky a nasekaj to na kratke... ale ty moje kozy proste tuhle dlouhou steblovku nejak nemusej... takze mnohem vetsi odpad nez je zdravo.

11.6.2016 14:16

No nebo to secou na senaz, tak jim staci aby to zavadlo nebo jak to delaj. ve vysledku neni rozdil, jen bude vic dkouhejch stybel. listky tam jsou tak jako tak. spis aby to doschlo, ta predpoved na cerven stoji za ho, v, no :(
zlate se maj ty co jen kupujou, tyhle legrace okolo sena nekdy stojej za to. letos se chci vykaslat na baliky a nahazet vsechno na pudu...no a neprdlo me jako na potvoru v zadech? vopr.c.anej kacer hadr. tak lezim treti den na "teplim vaskoj" :).

Nubiru

11.6.2016 23:28
Nubiru

XXX.XXX.61.22

Ludze dobri, ta to jaku reču vy to tu hutorice? Som si myslela, že česky celkom rozumiem. Ale vidím, že miestami sa ani nechytám... Ide vám.
Ten moj to kosí rad radom ta het, počasie nepočasie. Najradšej v noci s čelovkou. Ten keď schytí motor do ruky, kým má benzín, kosí aj do polnoci a nehladí, že to bude treba aj usušiť. Najškaredšie seno šlo na zemiaky, to nastielame nahrubo proti zeline. Čo zamokne a nedosuší sa pekne, pôjde na podstielku pod nohy a len to čo stíhame hrabať bez zmoknutia, praceme do šopy.
Hej, je to kopa roboty, kosíme a hrabeme od Velkej Noci do Všech Svätých, ale som celá rada, že máme vlastné fajné voňavé sienko. Neviem si veru ani predstaviť, že by som zvieratám dávala žrať cudzie seno, ktoré nepoznáme a ktoré sme si vlastnoručne nenachystali a vôbec nezávidím tým, čo sú v tomto odkázaní na iných.
Ináč, to aj u vás už bezmotoroví kosci vymierajú? Dnes už počuť zvuk brúsenia kosy osličkou je aj v tomto našom zaprdenom kraji velkou raritou.

12.6.2016 08:15
tom.tady

XXX.XXX.182.202

U nás jsme si zazpívali...
Hej, a jak velkou má ten tvoj na kosišti nádrž, že mu vydrží benál do tmy ?

12.6.2016 08:20
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Teda kosy a brousek si zazpívaly.

Nubiru

12.6.2016 13:17
Nubiru

XXX.XXX.61.22

Jéééj, krása! Úplne ich počujem. Ešte fujaru k tomu a pre mňa dokonalá romantika.
A kolko že ti tých sekáčov prišlo na kurz?

12.6.2016 13:54
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Cha, asi osm. Ale zhodili jsme trávu v celý třešňovce, tak cajk.
Kamarádka nás tam k tomu měla učit travnice (písně českých, sorry, moravských afroameričanů), ale nakonec skončila v Krně, tak z toho sešlo. Za rok to možná dáme i s cimbálem
.
Až zprovozním galerii, tak budou fotky tu:
www.spolek-jestrabnik.cz.

13.6.2016 14:03

Tak dneska by to melo vypuknout :) Tady vypuknul destik

13.6.2016 14:04

berrynator napsal(a):
Na svatého Antonína broušení kos započíná.

Tak znova :)
Tak dneska by to melo vypuknout :) Tady vypuknul destik

13.6.2016 14:31
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nebylo jako když počasí hlásila na čt24 Alenka Zárybnická, to se to sušilo. Teď ten nový a nová koktové... ti za to můžou!

Něco pro zajimavost:
http://cs.blitzortung.org/live_lightning_maps.php <http://cs.blitzortung.org/live_lightning_maps.php>;.

13.6.2016 14:41

Nastesti vubec netusim kdo to ted hlasi. Blejska se asi na lepsi casy... :) To zase budou letos ceny za seno :) Uz ted mam louku spis pro kone

Admaz

13.6.2016 15:01
Admaz

XXX.XXX.199.251

profesor1 napsal(a):
Nebylo jako když počasí hlásila na čt24 Alenka Zárybnická, to se to sušilo. Teď ten nový a nová koktové... ti za to můžou!

Něco pro zajimavost:
http://cs.blitzortung.org/live_lightning_maps.php <http://cs.blitzortung.org/live_lightning_maps.php>;.

A vždycky hlasatelé stojí tam, kde bydlím, takže jaké počasí má být nikdo nezjistí.

Pavel Karas byl/je taky dobrý hlasatel.

13.6.2016 15:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

Karas je profík, ale tomu to pánovi - https://www.youtube.com/watch?v=Ix7-ZfxqtGA
se stále nedaří

Přidejte reakci

Přidat smajlík