Množí pžíbuzné, připouští mladé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2016 21:36
zoolog

XXX.XXX.109.23

Dobrý den, potřebuji se optat na pár věcí. Vím o jedné farmě, na které se připouší neplemennými zvířaty (kozli, berany ale i býky), samice často zabřezávají již v první říji, dokonce nyní zimní beránci obskakují svoje matky a berani zase koukají po svých dcerách...Je mi z toho špatně. Evidence je v pořádku, dobrá krmiva, čistota, zdravotní stavy. Majitel to neřeší, nechápe či nehce chápat, že je to nepřípustné. Komu to nahlásit, kdo to může vyřešit či ho jen varovat? Nemá tam dost výběhů na oddělování stád, začal křížit i druhy. Prosím poraďte, komu to anonymně nahlásit. Děkuji moc, zakladatelka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2016 22:03

Tak to je vam spatne z matky prirody.

15.6.2016 22:04
milcek

XXX.XXX.252.163

Jak by na tom světě bylo krásně kdyby se každý staral sám o sebe hlavně kdyby nebyli ti anonymní udavači kteří kolikrát ani neví jak to je ale ve většině případů pouze ze závisti obesílají různé instituce.

15.6.2016 22:04

Tak pokud to má vše registrované a zvířata mají co žrát tak v celku s tím nikdo nic moc neudělá ale pokud to nemá a chtěla by jste to řešit tak se třeba obraťte na KVS (krajská veterinární správa) Ale nevím zda to bude mít nějaký účinek... a to množení to se děje že se připouští neplemennými ale že se kříží sourozenci, matky atd... to jsem snad ještě nikde neviděl... a křížit druhy tak to je na každým čím si to na kříží (třeba pro užitek více masa adt... )

Pavel

15.6.2016 22:14

Kdo má a vždycky měl vše v naprostém 100% pořádku ať první hodí kamenem.

15.6.2016 22:34
michalt

XXX.XXX.50.2

Mě je špatně z Vás, když už chcete někoho udávat tak proč to chcete dělat anonymně?Podle Vaší reakce je ten člověk grázl, který potřebuje přinejmenším zastřelit tak proč se za to stydíte?

16.6.2016 05:58
zdena-cina

XXX.XXX.131.97

Paní zakladatelka by měla být zakladající členkou trestanecké kolonie anonymních udavaču !

16.6.2016 08:02

Vy jste agitatorka to by fakt jeden blel. Zrejme se s chovatelem znate docela dobre kdyz vite jaky tam panujou pomery a presto byste ho udavala? Jestli to neprodava dal lidem na chov tak at si to nechava prirode jak chce. Jelen v prirode taky nebere ohledy a kdyz to na nej prijde tak poskace co mu prijde do cesty, tak si nehrajte na neco vic a starejte se o svoje. Jestli teda neco mate. RIka vam neco efekt motylich kridel? Stezi jste jasnovidka a dokazete odhadnou, co by mohlo takove udani zpusobit, klidne i nejakou rodinnou tragedii. Takze se doma treba poblejte ale nikoho neudavejte, vy muro.).

16.6.2016 08:41
profesor1

XXX.XXX.192.98

Vážená ZOOLOG, můžete zrovna nahlásit i mne. Taky mám zimní beránky s matkama, zimní kozlíky s kozama a často kozlíci skáčou nejen po matkách, ale i po ovcích a opačně. Dokonce i po jedincích stejného pohlaví. Tak tam u mne nahlašte, že navíc podporuji homosexualitu, a to všechno na veřejnosti. Beránek narozený 20. března je stále ještě zimní beránek, tak že do července nech si skáče třeba i po slepicích, které mimochodem do stáda často zavítají.
Doporučoval bych v prvé řadě nastudovat ZOOLOGii a pod. a teprve pak se sr.á.t do věcí, kterým viditelně nerozumíte.
Dále bych řekl že máte moc bujnou sexuální fantazii se sklonem k zoofilii. Nevěšte hlavu, dá se to prý léčit, ale zavčasu, ať se to nezvrhne!

16.6.2016 08:44

takhle osoba by nasla uplatneni v Bruselu, to by bylo vyhlasek...

16.6.2016 08:45

Zakaz incestu jelenovitym pod pokutou 10000. Pri opakovanem poruseni dozivoti.

16.6.2016 09:03

Možná nějaká zhrzená či vyhozená ex zaměstnankyně nebo ex přítelkyně..už podle toho, že ví, že je evidence v pořádku..

16.6.2016 09:05
profesor1

XXX.XXX.192.98

Takový typický kontrolní chroust. Evidenci rozumí a to je asi tak všechno!

16.6.2016 10:11
roklanka

XXX.XXX.46.146

Ať se to pánovi množí jak chce, hlavně ať se nemnoží zadavatelka.

16.6.2016 10:17

roklanka napsal(a):

Hlaska dne.).

16.6.2016 11:57
moonika

XXX.XXX.155.222

roklanka napsal(a):

16.6.2016 12:41
profesor1

XXX.XXX.192.98

Hmmmm, tak to nemá chybu

Jsme to ale hnusáci! Jenže někdy to jinak nejde!

16.6.2016 13:21
zoolog

XXX.XXX.109.2

Dobry den, asi doslo k nepochopeni. Ja jsem skutecne zootechnik vystudovany v suchdole. Zimni beranky jsem mel namysli skutecne zimni; tzn. cca pul rocni, kteri jsou plodni a opravdu ty matky i sestry oplodni. Jsou zde i klisny, ktere bxli obskocene pred prvim rokem, jedna byla dcera hrebce. Me teda neprijde v poradku pripoustet pohlavne zrala avsak nedospela zvirata. Jak myslite, resit to nebudu, kdyz to nekteri sami prpvozujete. cetla jsem tu mnoho diskusi, jak odsuzuji lide nakryvani neplemennym samcem, a tohle nevadi. u.

16.6.2016 13:30
zoolog

XXX.XXX.109.2

Osobne chovam suffolky a vresovky a vzhledem k tomu, ze jsem v kontrole uzitkovosti, vim, jak se to hlida. na te farme v ku nejsou, ale stejne mi to teda prijde hrozny mit betana nastalo ve stade nekolik lwt toho sameho...

16.6.2016 14:03
lilo

XXX.XXX.201.210

Hrozny to je... ale pokud nejsou v KU tak nam to vsem muze byt jedno... chudaci lidi kteri si ale poridi takovou jehnici, kobylku nebo cokoliv co vzeslo z pribuzenske plemenitby...

16.6.2016 14:03
přezdívka

XXX.XXX.105.195

zoolog napsal(a):
Osobne chovam suffolky a vresovky a vzhledem k tomu, ze jsem v kontrole uzitkovosti, vim, jak se to hlida. na te farme v ku nejsou, ale stejne mi to teda prijde hrozny mit betana nastalo ve stade nekolik lwt toho sameho...

Bohužel takoví lidé mezi námi jsou. Dát trochu víc peněz za kvalitního plemeníka je jim líto a na druhou stranu ty peníze utratí za blbiny. Jenomže těm to prostě nevysvětlí ani plemenářská inspekce. Až jim chov zdegeneruje, tak třeba něco začnou dělat. Taky se mě párkrát stalo, že byla jehnice připuštěná brzo, protože jsem pozdě odstavila beránky. Dospělé berany mám ustájené zvlášť a do stáda jdou na podzim jen na 6 týdnů a pak zase zvlášť. Taky už jsem se setkala s tím, že chovatel koupil berana na aukci a když mu uhynul, tak vzal jeho známky a dal je do uší nějakému koupenému od vedle. A pobírá vesele dotace na plemeníka dál.

16.6.2016 14:04
roklanka

XXX.XXX.46.146

O to je to smutnější, že jste vlastně od fochu.Píšete o mezidruhovém křížení, to máme chápat jak? Chová, koně, ovce, kozy, pravděpodobně jste chyběla na nějaké přednášce o genetice. O příbuzenské plemenitbě jste asi taky neslyšela. Komu se nestalo, že mu samec obskočil mladou samici, to je spíš potenciální problém pro chovatele a sama píšete, že se o ně dobře stará. A k plemeníkům, to budete udávat všechny, co připouští neuznanými plemeníky? Starou babku co si dojde k nejbližšímu kozlovi? Ještě nikdy jste neporušila zákon? Vemte rozum do hrsti, vědomosti používejte smyslupně, jděte do praxe, naučte se pokoře a hlavně, naučte se podepisovat pod své názory (tím myslím stížnosti). Anonymně plivnout je to nejpodlejší a nikdo si o vás ani vidle neopře.

16.6.2016 14:09
lilo

XXX.XXX.201.210

Roklanko samozrejme mate na jednu stranu pravdu... na druhou ti co to delaji poctive prave na takove vytecniky a " mnozitele" dojizdi... jsou i mezi velmi uznavanymi chovateli... protoze jedine co tem lidem chybi je svedomi...a na to zadna kontrola neni... nebo vlastne je.. ale mele asi moc pomalu.

16.6.2016 14:13

Stejně půjdou na pekáč tak co.

16.6.2016 14:17
roklanka

XXX.XXX.46.146

Svět by byl ideální místo, kdyby všichni byli poctiví, ale nejsou a každej z nás si už nabil ústa a chovatelství není vyjimka, protože to dělají lidi. Po čase v chovu, čehokoliv, zjistíte kam jo a kam ne pro chovnej materiál, máme tu výhodu, že v Čechách se vše vykecá.

16.6.2016 15:17
zoolog

XXX.XXX.109.2

roklanka napsal(a):
O to je to smutnější, že jste vlastně od fochu.Píšete o mezidruhovém křížení, to máme chápat jak? Chová, koně, ovce, kozy, pravděpodobně jste chyběla na nějaké přednášce o genetice. O příbuzenské plemenitbě jste asi taky neslyšela. Komu se nestalo, že mu samec obskočil mladou samici, to je spíš potenciální problém pro chovatele a sama píšete, že se o ně dobře stará. A k plemeníkům, to budete udávat všechny, co připouští neuznanými plemeníky? Starou babku co si dojde k nejbližšímu kozlovi? Ještě nikdy jste neporušila zákon? Vemte rozum do hrsti, vědomosti používejte smyslupně, jděte do praxe, naučte se pokoře a hlavně, naučte se podepisovat pod své názory (tím myslím stížnosti). Anonymně plivnout je to nejpodlejší a nikdo si o vás ani vidle neopře.

Vazeny pane, asi jsem divny, ale zakon jsem opravdu nikdy cilene neporusil. nevim jak to myslite, o pribuzenske plemenutbe jsem prave mluvuvila. proste kone a osli nesmi zabreznout pred tretim rokem, skot take hned pri prvni riji neni ok. me to prijde des. pak ty kone inzeruje jako krasne zdrava hribata. proboha, jak asi dopadnou dslsi potomci? zdegeneruje mu chov tady, ale bohuzel nejaka zvirata jdou pry i na prodej. la.

16.6.2016 15:22
zoolog

XXX.XXX.109.2

A ohledne anonymniho udani-kdyz vetsina z vad to povazuje za normalni chov, psat nikam nebudu, i kdyz proste tohle nechapu. Ale v dnesni dobe, nekoho udat jmenovite? Mm dva male syny, miliony nasetreny taky nemame a zdat jmenovite moviteho cloveka, to je opravdu blaznovstvi. Dekuji za reakce, trosku jsem se mezi chovateli spletla. necham to byt, i kdyz je mi z toho smutno.

16.6.2016 15:29
zoolog

XXX.XXX.109.2

roklanka napsal(a):

S tady nemluvim o stare babce co si pripusti jednu kzu, aby mela denne kyblicek mleks. to je mi jedno. mluvim o mnoha plemenech ovci, koz, krav, konu, ktere se zcela bez kontroly mnozi mezi sebou, radove ve stovkach ks. neco jde na prodej, neco na maso, e spis je to pro zabavu a jako dukaz bohatstvi..avic je to kousek od hranic, takze neco se prodava i do zahranici.

16.6.2016 16:05
roklanka

XXX.XXX.46.146

zoolog napsal(a):
Vazeny pane, asi jsem divny, ale zakon jsem opravdu nikdy cilene neporusil. nevim jak to myslite, o pribuzenske plemenutbe jsem prave mluvuvila. proste kone a osli nesmi zabreznout pred tretim rokem, skot take hned pri prvni riji neni ok. me to prijde des. pak ty kone inzeruje jako krasne zdrava hribata. proboha, jak asi dopadnou dslsi potomci? zdegeneruje mu chov tady, ale bohuzel nejaka zvirata jdou pry i na prodej. la.

A ví o tom příroda, že se koňovití nesmí před třetím rokem připouštět ? Proboha jak je možné, že ve volné přírodě ještě žijí? Tato diskuze je ztráta času. Nechte zodpovědnost na majiteli a věnujte se dětem.

16.6.2016 16:21
zoolog

XXX.XXX.109.2

roklanka napsal(a):
A ví o tom příroda, že se koňovití nesmí před třetím rokem připouštět ? Proboha jak je možné, že ve volné přírodě ještě žijí? Tato diskuze je ztráta času. Nechte zodpovědnost na majiteli a věnujte se dětem.

Takze podle vas je v poradku pripoustet zvirata nedorostla, potazmo mladata? V prirode to funguje trosku jinak. Tam funhuje zakon orirody. Pokud porodi slaba samice mlade, napr. nema mleko ci nezvladne porodit, priroda se postara. V umelem chovu je to trosku jinak. Nejenze se porusuje zakon, nehledi se na chvatelskou dospelost, ale takove ani ne rocni nedorostle ovci se udela treba cisar nebo se pri nedostatku mleka ci neprijmuti vezme jehne a da se na flasku na ovus. chov dimestikovanych zvirat, kde to funguje takto je o necem jinem, nehlede na to, ze v prirode asi nenajdete klisny a hrebce zavrene x let v jedne ohrade nebo boxu spolecne...

16.6.2016 16:23
zoolog

XXX.XXX.109.2

A s temi jehnaty na ovisu je to bohuzel dost caste, ale proste nedospela ovce si casto neporadi.

16.6.2016 16:24
tom.tady

XXX.XXX.128.28

Hele, za mně zoologovi respekt! Jak ustála místní reakci.
Pěkně jste se do ní pustili teda . Aniž jste sami věděli, co všechno o chovu ví nebo neví.Zvládla to pěkně.

Taky nemiluju idioty, co ječej, když ovce na sobě nemaj v zimě tři svetry jako jejich maltézák, ale zadavatelčiny výhrady k chovu zní opodstatněně.

16.6.2016 21:48
michalt

XXX.XXX.50.2

tom.tady napsal(a):
Pěkně jste se do ní pustili teda . Aniž jste sami věděli, co všechno o chovu ví nebo neví.Zvládla to pěkně.

Taky nemiluju idioty, co ječej, když ovce na sobě nemaj v zimě tři svetry jako jejich maltézák, ale zadavatelčiny výhrady k chovu zní opodstatněně.

Souhlasím s Vámi a v podstatě i s názorem zoologa ale udávání je svinstvo a když nemá vitamíny někoho udat, hrdě"pod jménem tak ať se na to vy...

16.6.2016 22:17
pajca

XXX.XXX.73.177

roklanka napsal(a):

Už vím, ke komu ne v Jablonném v Podještědí pro chovnej materiál.

17.6.2016 04:41
kastef

XXX.XXX.138.131

Je zajímavé, jak se to tu otočilo o 180st...
napřed hurá na zadavatelku, pak po argumentech na chudáky přispěvovatele.Všichni o tom víme prd a kulový, takže veškerý koment je na .
Spíš mi to od zad, přijde jako nějaké tahání špíny a vyřizování účtů se zmíněných chovatelem-nebot na můj vkus tam jaksi hodně ovládá veškeré detaily.Navíc věta-že zdravotní stav a krmení je v pořádku-no asi to s tou mnohaletou příbuzností nebude tak horké-to by ta zvířata měla do dobrého zdravotního stavu hodně daleko už na první pohled-navíc pokud zvířata prodává, tak pokud jsou špatná, samo ho to doběhne, pokud ne, tak asi je to celé nesmysl..
Pokud není schopná řešit to osobně, tak at jde od toho, je to nechutné, takové udávání.

17.6.2016 08:32
Ughuehue

XXX.XXX.66.189

Tak upřímně, myslíte že udání něco změní k lepšímu? Kontroly chodí, všechno v pořádku...
Jsou ty zvířata tak zbídačený aby mu je zabavili?
Nechte to bejt, je to hnusný, ale až se mu zmrví ročka kobyla při prvním porodu, pozná to sám.
Udáte ho, budete si myslet jak jste zvířatům pomohla, ale reálně jste nezměnila nic, jen ztratila hrdost.

17.6.2016 11:24
profesor1

XXX.XXX.192.98

tom.tady napsal(a):

Na takový dotaz nebo co to bylo je těžko reagovat s chladnou hlavou. Navíc do teď nevím, jestli je zadavatelka ON, nebo ONA, protože jednou píše jako chlap, podruhé jako ženská. A ten kdo tvrdí že je v oboru vystudovaný, navíc má doma chov v KU, a napíše tohle, tak... tak nevím no. Ale doufám že dotyčný-ná je čerstvě po maturitě.
K tomu udávání - jestli někdo dělá nějakou prasárnu a chci to řešit, tak to řeším. Pravdou ale jak píše KASTEF je, že takové rádobychovatele to doběhne samo.
A pro zadavatele-lku: - já takovou plemenitbu nedělám, je vím že mě ovce ani kozy dřív než v srpnu nezabřeznou!

17.6.2016 11:59

profesor1 napsal(a):
Na takový dotaz nebo co to bylo je těžko reagovat s chladnou hlavou. Navíc do teď nevím, jestli je zadavatelka ON, nebo ONA, protože jednou píše jako chlap, podruhé jako ženská. A ten kdo tvrdí že je v oboru vystudovaný, navíc má doma chov v KU, a napíše tohle, tak... tak nevím no. Ale doufám že dotyčný-ná je čerstvě po maturitě.
K tomu udávání - jestli někdo dělá nějakou prasárnu a chci to řešit, tak to řeším. Pravdou ale jak píše KASTEF je, že takové rádobychovatele to doběhne samo.
A pro zadavatele-lku: - já takovou plemenitbu nedělám, je vím že mě ovce ani kozy dřív než v srpnu nezabřeznou!

Nikdo by s tím nic nedělal, pokud není zvíře týrané, hladové, nemocné tak stím nikdo nic nebude dělat.Vždyt ani kolikrát nezasáhnou když je zvíře evidentně hladové, nemocné a pod.

17.6.2016 13:30
mexin

XXX.XXX.11.55

pajca napsal(a):

Vaše věc.Věřím, že Roklance to žíly nijak trhat nebude

17.6.2016 14:59
roklanka

XXX.XXX.46.146

Máte pravdu, nebude :-D. Nemám problém prodat chovná zvířata.

17.6.2016 16:47
profesor1

XXX.XXX.192.98

pajca napsal(a):

První jsem nechápal vo co goooo. Už chápu. Oznamuji, že taky nepřijedu!
(svetá sprostoto... ).

17.6.2016 17:24
pajca

XXX.XXX.73.177

roklanka napsal(a):
Máte pravdu, nebude :-D. Nemám problém prodat chovná zvířata.

Mě to nevadí, že Vám to žíly trhat nebude, mě jste jen velice překvapila Vaším
postojem k připouštění. Postojem chovatelky plemenných koz a producentem
plemenných kozlů.
Proč Vy vlastně chováte plemenná zvířata, děláte kontrolu užitkovosti?. Pro dotace?
Pro peníze za kozlíky? Tolik jich zase neodchováte. Když máte názor jaký máte,
tak na mléko by stačila vesnická směska.
Při Vašem názoru bych od Vás plemeníka nekoupila, protože bych pochybovala,
že kupuji to, na co je vystavený Pop.
Váš výrok k množení zadavatelky-k tomu se ani nebudu vyjadřovat.

17.6.2016 19:15
přezdívka

XXX.XXX.105.195

pajca napsal(a):
plemenných kozlů.
Proč Vy vlastně chováte plemenná zvířata, děláte kontrolu užitkovosti?. Pro dotace?

To si nikdo nedovolí prodat jiné zvíře než je uvedené na rodokmenu. To už by si potom opravdu ani neškrtnul. Na nákupní trh nejde zvíře bez udělané parentity. Netvrdím, že je to 100% jistota, ale těch 99% ano. A potom by se to projevilo na dalším potomstvu, protože by nevyšla parentita na žádné zvíře.

17.6.2016 19:55
roklanka

XXX.XXX.46.146

pajca napsal(a):
plemenných kozlů.

Milostivá, nemám důvod vám skládat účty. Už delší dobu na mě reagujete, jak býk na rudý hadr, na což máte jistě právo.Má reakce byla na anonymní udávání, pokud jste to nepochopila, je mi vás líto. Za každého chovatele hovoří jeho zvířata, nikoliv slova.

17.6.2016 19:58

Pajca, nad Vasimi reakcemi obcas zustava rozum stat.
Kdyby se mel kazdy poctivy chovatel-producent plemenneho materialu - hroutit nad pocinanim mnozitelu, nemel by kdo chovat, páč by byli vsichni v Berkovicich...

17.6.2016 22:29
pajca

XXX.XXX.73.177

přezdívka napsal(a):
To si nikdo nedovolí prodat jiné zvíře než je uvedené na rodokmenu. To už by si potom opravdu ani neškrtnul. Na nákupní trh nejde zvíře bez udělané parentity. Netvrdím, že je to 100% jistota, ale těch 99% ano. A potom by se to projevilo na dalším potomstvu, protože by nevyšla parentita na žádné zvíře.

Parentita se u koz-kozlů nedělá, bohužel. Už kvůli nízké ceně kozlů oproti
beranům. (kozlů bílích a hnědých) To by po zaplacení parentity asi šli producenti
těchto kozlů do mínusu, nebo by při zvýšení ceny byli neprodejní.
A proč se začala dělat parentita u všech beranů přihlášených na nákupní trhy?
No přeci pro to, že se zjistilo, že chovatelé podvádí. Úmyslně nebo neůmyslně.
U řady beranů nesouhlasil původ.

17.6.2016 22:34
pajca

XXX.XXX.73.177

roklanka napsal(a):
Milostivá, nemám důvod vám skládat účty. Už delší dobu na mě reagujete, jak býk na rudý hadr, na což máte jistě právo.Má reakce byla na anonymní udávání, pokud jste to nepochopila, je mi vás líto. Za každého chovatele hovoří jeho zvířata, nikoliv slova.

Litovat mě opravdu nemusíte.Pochopila jsem dobře, na co jste reagovala
a hlavně jak jste reagovala.
Za chovatele hovoří nejen jeho zvířata ale i jeho slova.

17.6.2016 23:05
pajca

XXX.XXX.73.177

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pajca, nad Vasimi reakcemi obcas zustava rozum stat.
Kdyby se mel kazdy poctivy chovatel-producent plemenneho materialu - hroutit nad pocinanim mnozitelu, nemel by kdo chovat, páč by byli vsichni v Berkovicich...

Možná máte pravdu, pokud jde o mé reakce, ale s přibývajícím věkem se to
zhoršuje a lepší to nebude
Mě zas někdy zůstává rozum stát nad tím, jak při zmínce tazatele o tom, že má
jednu kozu, hned následuje upozornění, že porušuje zákon, že kozy musí být
nejméně dvě. A ti samí rádci obhajují porušování plemenářského zákona.
Ten kdo se odváží na to upozornit či jen zeptat, je ten špatný, ba přímo nejhorší.
Někteří tak zřejmě reagují pro to, že ho sami porušují.
Další zákon o evidenci zvířat, platící od roku myslím že 2005. Co chovatelů
to za 11 let ještě nestihlo. Vám to přijde fér, že na Vás chodí kontroly, protože
jste se rozhodla poctivě dodržovat daná pravidla a ten kdo se na všechno
vybodnul se směje světu a má klid ? Mě tedy ne.
Zadavatelce tohoto vlákna tyto věci zřejmě také nepřijdou fér. Proto se zeptala,
a dopadla jak dopadla. Jak je zde obvyklé.

17.6.2016 23:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nad přibývajícím věkem se nebrečí, ale získává se nadhled a jiné
Zakopaný pes bude asi jinde, než v nějaké povinné registraci zvířat. Myslím že dotyčný kritizovaný chovatel bere dotace, proto mu záleží hlavně na počtu zvířat, ne na kvalitě.
(asi jsem si zase naběhl, no co už).

18.6.2016 08:17
milcek

XXX.XXX.252.163

pajca napsal(a):
Možná máte pravdu, pokud jde o mé reakce, ale s přibývajícím věkem se to
zhoršuje a lepší to nebude
Mě zas někdy zůstává rozum stát nad tím, jak při zmínce tazatele o tom, že má
jednu kozu, hned následuje upozornění, že porušuje zákon, že kozy musí být
nejméně dvě. A ti samí rádci obhajují porušování plemenářského zákona.
Ten kdo se odváží na to upozornit či jen zeptat, je ten špatný, ba přímo nejhorší.
Někteří tak zřejmě reagují pro to, že ho sami porušují.
Další zákon o evidenci zvířat, platící od roku myslím že 2005. Co chovatelů
to za 11 let ještě nestihlo. Vám to přijde fér, že na Vás chodí kontroly, protože
jste se rozhodla poctivě dodržovat daná pravidla a ten kdo se na všechno
vybodnul se směje světu a má klid ? Mě tedy ne.
Zadavatelce tohoto vlákna tyto věci zřejmě také nepřijdou fér. Proto se zeptala,
a dopadla jak dopadla. Jak je zde obvyklé.

Jedna věc je když má někdo hubený nebo jinak týraný zvířata. Ale co je komu do toho kdo mi skočí na ovci a pokud je to člověk kterej zná takové podrobnosti jako kolik je které jalovici při porodu tak to asi nebude žádný náhodný kolemjdoucí ale tipoval bych to na nějakého zaměstnance a o to je to horší a anonymní udavač by měl na každé zabijačce viset vedle prasete každej by se měl starat sám o sebe.

21.6.2016 20:21
dr.Doubek

XXX.XXX.90.13

zoolog napsal(a):
A ohledne anonymniho udani-kdyz vetsina z vad to povazuje za normalni chov, psat nikam nebudu, i kdyz proste tohle nechapu. Ale v dnesni dobe, nekoho udat jmenovite? Mm dva male syny, miliony nasetreny taky nemame a zdat jmenovite moviteho cloveka, to je opravdu blaznovstvi. Dekuji za reakce, trosku jsem se mezi chovateli spletla. necham to byt, i kdyz je mi z toho smutno.

Vy jednou pisete jako muz, pak jako zena, co vlastne jste, a ty prispevky, mate opravdu nejakou skolu nebo jen houpete

21.6.2016 21:37
tom.tady

XXX.XXX.182.202

milcek napsal(a):
Jedna věc je když má někdo hubený nebo jinak týraný zvířata. Ale co je komu do toho kdo mi skočí na ovci a pokud je to člověk kterej zná takové podrobnosti jako kolik je které jalovici při porodu tak to asi nebude žádný náhodný kolemjdoucí ale tipoval bych to na nějakého zaměstnance a o to je to horší a anonymní udavač by měl na každé zabijačce viset vedle prasete každej by se měl starat sám o sebe.

Na ovci můžete po domluvě nechat skočit i souseda a stejně po vás půjdou .

21.6.2016 21:39

Tome, Tobě už nějak pookřálo... už jsi únavovej syndrom rozhýbal s kosou?

21.6.2016 21:45
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Hmm, teď jsem nějakej zdevastovanej z dovči. Nějak jsem si zvyk, že děcko je tři dny z tejdne ve školce. Prázdnny mě děsej .
Jo, únavák, zejtra valím na ossz žádat o invalďák, ale kosení bylo príma, škoda že ty malý lisy jsou tak drahý, sejří mě tu trávu házet do konťáků...
Co noha? Nebo to byla sepse ? Taky musíš mít všechno...

Přidejte reakci

Přidat smajlík